| Защо жените трябва да тренират тежко? | |
|
+4stanislavan ШОКОЛАД Савана T.N.T 8 posters |
Автор | Съобщение |
---|
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Защо жените трябва да тренират тежко? Пон 20 Апр 2009, 19:03 | |
| ЖЕНСКИЯТ ОРГАНИЗЪМ СЕ ОТЛИЧАВА ОТ МЪЖКИЯ ГЛАВНО ПО КОЛИЧЕСТВОТО ХОРМОНИ,КОИТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА,И ПО ЕФЕКТИВНОСТТА,С КОЯТО ГИ ИЗПОЛЗВА. Тренировка с тежести винаги е била свързвана със силния пол.Културизмът,вдигането на тежести,трибоят-това са спортове,където мъжете доминират тотално.Във фитнес залата много често може да се наблюдавате как мъже вдигат големи тежести,знаейки,че това е единственият път към мускулестото и красиво тяло.За мъжкият пол големите тежести са не само предизвикателство,но и страст.Тестостеронът,който"кипи"във вените ни,ни стимулира да не се страхуваме от тежките тренировки.Жените обаче тренират с възможно най-леките гири и наблягат на кардио.Този начин на трениране е абсолютно погрешен!Много трениращи момичета се срахуват да не направят големи мускули и да не станат дебели.Това на практика е невъзможно. ЗА ДА КРАСИВО И ОФОРМЕНО ТЯЛО,НЕЖНИЯТ ПОЛ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВА СРАВНИТЕЛНО ГОЛЕМИ ТЕЖЕСТИ. Нека уточним,че това,което е тежко за една жена ,е леко за един мъж. Женския организъм се отличава от мъжкия главно по количеството хормони, което се произвежда,и по ефективността,с която гиизползва.При мъжете нивото на основният мускулно изграждащ хормон-тестостерона-е до 10-15 пъти по-високо отколкото това при жените.Това означава,че ако при един трениран мъж качването на чиста мускулна маса е средно 1-1,5кг на месец,то при една жена е с над 15 пъти по-малко,което е на практика нищожно количество.Всичко това е доста груба и ориентировъчна сметка,като се вземат предвид и редица други елементи,като сикрецията на инсулина ,растежен хормон и други ендокринни и метаболни фактори.Мъжът също така има огромно количество андрогенни рецептори,които на практика използват тестостерона,стимулирайки белтъчният синтез.Като цяло в мъжкото тяло е изградена една комплексна мрежа,която представлява механизмът по който се произвежда и използва тестостерона и неговата активна фракция-свободният тестостерон.Същият този тестостерон играе основна роля не само в мускулният синтез,но и контролира метаболизма на цялото тяло.Синтеза на гликоген,ресинтезът на АТФ , произвотството на ензими,нервни импулси-всичко тва са фактори,които зависят пряко и непряко от нивото на тестостерона в организма. Всички тези фактори доказват и абсолютно подкрепят идеята,че жините трябва да тренират тежко.ЗАЩО????? Защото за да има и най-малкия прогрес,те трябва да вложат максимални усилия.Трябва да се тренира тежко и интензивно,а не да се набляга на кардио главно.Забелязал съм момичета,които тренират от години и нямат никакъв прогрес ,защото изпълняват упражненията с по 15-20 повторения и то с драстично леки тежести. БРОЯТ НА ПОВТОРЕНИЯТА ТРЯБВА ДА Е МЕЖДУ 6 И 14,А С ТЕЖЕСТА ДА СЕ СТИГА ДО ОТКАЗ,ТОЕСТ ДА Е ДОСТАТАЧНО ТЕЖКА. Женският организъм не е способен да изгради мускулна маса,подобна на мъжете,тва е невъзможно.АКО една жена иска да има стегнати и релефни мускули тя трябва да се постарае много повече,защото усилията,които трябва да вложи,са огромни,за да постигне и минимален резултат.И нека жените не се притесняват от това,да не заприличат на културистките от списанията,защото като изключим дългите години на трениране и диети,тези жени са приемали сравнително големо количество мъжки хормони(анаболни стероиди)Това,разбира се е абсолютно забранено и никоя жена не трябва да използва подобни препарати.За жените,трениращи фитнес,е подходящо да използват хранителни добавки като: АМИНОКИСЕЛИНИ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ Л-КАРНИТИН ФЕТ БЪРНЪРИ Всички тези суплементи подобряват здравословното състояние и помагат на организма да се възстанови от тежките трениривки,а както споменах неколкократно,жените трябва да тренират тежко,за да постигнат желаните резултати.Не са страхувайте от големита тежести,те са ваш прятел,който ще ви помогне да изградите така желаното тяло. Ами това е мили дами,нека всички учителки във форума се съберат и да започне проверка на правописа А за останалите ,ако искате нека да поспорим!!! | |
|
| |
Савана undercover agent
Брой мнения : 16672 Регистриран : 11.04.2009 Послание : На тавана
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Пон 20 Апр 2009, 19:05 | |
| Въпросче: Тежко се тренира след като постигна желаните кг или..? | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Пон 20 Апр 2009, 19:18 | |
| - Савана* написа:
- Въпросче:
Тежко се тренира след като постигна желаните кг или..? ..Не | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Пон 20 Апр 2009, 23:04 | |
| Т.N.T ! Очарована съм от ентусиазма ти и се надявам той да не секва! Интересно ми е да чета по темите ти! И тук научих нови неща! (не, че съм от активно спортуващите,но ми се случва отвреме-навреме)! | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Пон 20 Апр 2009, 23:09 | |
| Савана ме изнудва ..за тези теми..на нея трябва да благодариш | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Пон 20 Апр 2009, 23:12 | |
| - T.N.T написа:
- Савана ме изнудва ..за тези теми..на нея трябва да благодариш
Сладурче е тя! А ти продължавай да се трудиш! Давам си сметка,че не сме особено образовани в това отношение! | |
|
| |
stanislavan AVAтьор
Брой мнения : 69 Регистриран : 22.11.2010 Age : 54 Послание : Русе
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Вто 23 Ное 2010, 21:15 | |
| Здравейте, след трето раждане и качени кг след раждането какво бихте ме посъветвали да правя, за да намаля обиколката на талията. Само да кажа,че в къщи имам само велоергометър и от ревматолог са ми забранени вдигане на тежко повече от 2-3 кг. Имам коксартроза на тазобедрена става. Сега си правя от време на време гимнастика за стягане на задните части и коремни преси,но явно са недостатъчни защото резултата не ме удовлетворява. Талията ми преди раждането беше 78 см,а сега е 95 От 4 месеца спазвам диета и съм смъкнала 8 кг,но ефект върху см по тялото няма. Предварително благодаря! | |
|
| |
chopy78 AVAгост
Брой мнения : 14 Регистриран : 22.11.2010
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Сря 24 Ное 2010, 16:08 | |
| Дали ще помогнат упражнения на въртящ се диск за намаляване обиколката на талията? | |
|
| |
stanislavan AVAтьор
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Сря 24 Ное 2010, 19:38 | |
| Преди мислех да си го купя,но досега не съм чула някой да е смъкнал см с него.... | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Сря 24 Ное 2010, 19:45 | |
| аз дори не знам какво е това нещо | |
|
| |
stanislavan AVAтьор
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Сря 24 Ное 2010, 19:56 | |
| Стъпва се на него и с долната част на тялото въртиш наляво,надясно | |
|
| |
bubale4e АVAприятел
Брой мнения : 312 Регистриран : 24.04.2009
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Сря 24 Ное 2010, 20:39 | |
| аз пък изкам да си свия увиснала кожа на корема, не става с кремни и това е | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Чет 25 Ное 2010, 00:47 | |
| - stanislavan написа:
- Стъпва се на него и с долната част на тялото въртиш наляво,надясно
струва ми се глупав уред... ей така да залъгват потребителя... не знам какво ще помогне това за да си намалиш талията. Аз лично не бих се хабила. То по тази логика можеш да си се въртиш и без този диск. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Чет 25 Ное 2010, 01:58 | |
| Диска, ми се струва, че е полезен най-вече за загрявка и разпускане! За талия- обръч, подскоци, кардио! | |
|
| |
stanislavan AVAтьор
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Чет 25 Ное 2010, 02:31 | |
| Е обръч си имам,ама ако знаете как ми се смеят децата като опитвам да го завъртя ,а той пада | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Чет 25 Ное 2010, 02:37 | |
| Мисля, че с практика ще успееш. И аз в началото можех да направя едно-две завъртания само. После някак свикваш. Но трябва постоянство. Аз трябва да се сдобия с нов обръч, моят се счупи. | |
|
| |
stanislavan AVAтьор
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Чет 25 Ное 2010, 03:01 | |
| Аз и едно не мога да направя | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Чет 25 Ное 2010, 03:10 | |
| Ще успееш! Пробвай да погледаш някакви клипчета из Интернет и после имитирай движенията без да слагаш обръча. Като посвикнеш да ги повтаряш правилно пробвай и с обръча. | |
|
| |
chopy78 AVAгост
Брой мнения : 14 Регистриран : 22.11.2010
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Пет 26 Ное 2010, 16:16 | |
| И с кючек става Аз имам обръч, но нямам време. И въженце имам,е, на децата са, но мога да ги ползвам. Установих обаче, че с глад не се отслабва. А на такъв диск съм се въртяла като бях малка, беше много забавно. Сега ги гледам в Кауфланд - 18 лева, нещо ми се свиди... | |
|
| |
Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Чет 02 Дек 2010, 06:35 | |
| - bubale4e написа:
- аз пък изкам да си свия увиснала кожа на корема, не става с кремни и това е
Айде бе,сериозно?!Пробвай с 200-300 в продължение на няколко месеца,храни се правилно и пиши резултата.Залагам си главата. За талията ,че и за всичко-отдайте се на танци.Откакто се захванах с тази Зумба не мога да се позная,да не говорим че настроението ми е на шест и постоянно си подсвирквам.Много удобно е и за практикуване у дома,ако нямате възможност да посещавате зали за танци,фитнес и тнт. В нета има предостатъчно клипове,които с постоянство и упоритост ще ви поддържат постоянно в настроение и ще ви доведат до добри резултати.Опитайте. https://www.youtube.com/watch?v=g_2X59Cycrc&feature=channelhttps://www.youtube.com/watch?v=qsSrq3HBa7A&feature=related | |
|
| |
stanislavan AVAтьор
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? Чет 02 Дек 2010, 12:12 | |
| Благодаря! За коремните преси съм съгласна. С много се постига резултат. Вече стигнах до 80 наведнъж Сега почнах едно упражнение за долната част на корема ....с него ще имам по-голям успех | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
| |
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Защо жените трябва да тренират тежко? | |
| |
|
| |
| Защо жените трябва да тренират тежко? | |
|