AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Трябва ли да си мълчим???????? | |
| | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Трябва ли да си мълчим???????? Нед 12 Юли 2009, 04:13 | |
| Трябва ли,наистина? Нужно ли е да премълчаваме истината...Кога?...Защо?... | |
| | | BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: Трябва ли да си мълчим???????? Нед 12 Юли 2009, 15:11 | |
| Хубава тема. Засега мога да кажа само, че е трудно да се обобщи. По-късно ще пиша надълго... | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: Трябва ли да си мълчим???????? Нед 12 Юли 2009, 16:30 | |
| Старая се ,да премълчавам истината ,само когато знам, че някой ще бъде дълбоко наранен от нея. Обичам да съм на ясно с нещата и смятам , че не е нужно да премълчавам ,само за да не нарушавам нечие спокойствие. Искам да е така,защото смятам , че поговоркота "От истината боли" не във всички случаи е вярна. В повечето случаи тя помага,да се погледнем през очите на хората и да оправим това, което е не толкова лицеприятно.
Не спестявам нищо на най-близките около мен. Казвам всичко в очите,искам по същия начин да се отнасят с мен.Виж,с непознати или малко познати хора не съм такава, тогава мога и да премълча истината,защо да отварям тема,която не ме касае по никой начин. | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Трябва ли да си мълчим???????? Пон 13 Юли 2009, 22:55 | |
| Когато ще загубим само от обратното,и ще загазим лошо ,иначе истината и само истината.Аз винаги мълча ,когато чуя някой друг да говори за трети,винаги мълча ,дори и третия да ми е приятел. На хората които обичам не им премълчавам,казвам им всичко,по-добре да не се насабира и всичко да е ясно. А сега като се потопих в подробности мога да заява,като не обичам да изпадам в крайностти да трябва. | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: Трябва ли да си мълчим???????? Вто 09 Фев 2010, 14:46 | |
| Човек трябва да има един такт у себе си... Много хора за съжаление са оперирани от тактичност. По принцип съм "ЗА" истината... то кой ли не е?! Но има моменти в които по добре да я премълчим, да си я скатаем за себе си, защото може да нараним някого... и то сериозно.
| |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Трябва ли да си мълчим???????? Вто 09 Фев 2010, 23:46 | |
| Много относително.Ако засяга чужди интереси,самочувствие,авторитет бих обмислила сериозно нещата.Чии са те е не по-малко важно.Има моменти,в които е препоръчително да си държим езика зад зъбите,смятам че имам усет за мярката.Но пак казвам-спрямо ситуацията и действията.По принцип никога не съм била от хората,които мълчат,независимо от последствията.Благодарение на това съм събрала прекрасна колекция от приятели и неприятели ,но смятам че все пак е по-градивно да съм от хората,които говорят за истината на висок глас,отколкото от онези,които я премълчават.Не обичам воденични камъни около врата си,тежат ми. Ако ситуацията е комплексна и няма реално сериозна причина ,която да ме спре мълчанието се превръща в бреме.Тогава такта не е такт. | |
| | | Пипилота AVATурист
Брой мнения : 135 Регистриран : 03.02.2010
| Заглавие: Re: Трябва ли да си мълчим???????? Чет 11 Фев 2010, 03:29 | |
| Преди няколко дена ми се наложи да се замисля точно върху това-да си мълча ли или да кажа това,което другата страна си проси.Говоря за човек,когото "познавам" само виртуално.Избрах да прекъсна контактите с него и да запазя за себе си чудесните и цветисти реплики,които ми идваха наум.Трудно,адски трудно ми беше да отвръщам на провокацията с мълчание,на иронията с емотикон. Казват,че мълчанието е злато аз това никога не съм го разбирала,но уви.. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Трябва ли да си мълчим???????? | |
| |
| | | | Трябва ли да си мълчим???????? | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|