AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! | |
| | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Пон 13 Юли 2009, 20:08 | |
| | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Вто 14 Юли 2009, 12:34 | |
| Ама разбира се ,че има значение!
От това какво правим или не правим..зависят много от нещата в нашия живот. Сами ковем съдбата си..с действията ,които предприемаме.. понякога правим грешки ,но от тях се учим.. | |
| | | Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Вто 14 Юли 2009, 12:48 | |
| Mdaaa< в живота не можем да бъдем само зрители... Дали правим нещо или се спотайваме... Бездействието е пак вид действия, ако мога така да се изразя... Със своето отражение... | |
| | | Marginal AVATурист
Брой мнения : 172 Регистриран : 22.05.2009 Age : 63 Послание : Монреал, Канада
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Вто 14 Юли 2009, 17:06 | |
| Разбира се че има значение, но не толкова голямо, колкото какво мислим. Ако не мислим за нещо, няма да го правим. Не напразно, кармата се създава от мисълта, думите и действията (и от нищо друго). Във вечерната си молитва казвам: "Господи ... прости ми каквото съгреших с думи, дело и помисъл". | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Вто 14 Юли 2009, 17:20 | |
| Груб пример - виждаме човек да се дави, можем да плуваме... Не правим нищо... Това си е бездействие, което обаче има значение... Значи е и действие...с обратен знак... И има значение, и то голямо... | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Пет 27 Ное 2009, 15:41 | |
| Какво искаме и не правим нищо,за да го постигнем! Какво ни липсва ,а дори не си мърдаме пръста ,за да променим нещата??? | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Съб 28 Ное 2009, 22:24 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Какво искаме и не правим нищо,за да го постигнем! Какво ни липсва ,а дори не си мърдаме пръста ,за да променим нещата???
Да, сега виждам сентенцията по друг начин... МНого често в живота на хората царуват мързелът и страхът... Оттук примирението, самоуспокоението от бездействието, отлагането, търсене на оправдания... и още колко, колко... | |
| | | Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Съб 28 Ное 2009, 22:43 | |
| Мързела ме кефи, ма страхът е ужас, бая вреден и не-помагащ на нищо с нищо ... | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Съб 28 Ное 2009, 22:57 | |
| Будната душа не може да бездейства! Ако имаш съвест, ще се опитваш да промениш, да поправиш, да обгрижваш, да градиш...Ще си действие,а не предмет,който трупа само прах по себе си... | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Нед 29 Ное 2009, 03:26 | |
| Съгласна съм с Шоколад... Аз визирах обратното в писаното по-горе, поради масовостта на това състояние... Пълно ОБЕЗЛИЧАВАНЕ!!! | |
| | | Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Нед 29 Ное 2009, 04:31 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Будната душа не може да бездейства! Ако имаш съвест, ще се опитваш да промениш, да поправиш, да обгрижваш, да градиш...Ще си действие,а не предмет,който трупа само прах по себе си...
А, не знам. Тва с "будната душа" ми звучи точно като комунистически лозунг (99% от комунистическото не ме кефи). Иначе, за променянето съм съгласен. Та, това което сме най-малко е предмет. Ние сме души и облицовката (тялото) е само материалното изражение на душите. Та, за бездействане не е и ставало въпрос, ставаше въпрос за мързел. Не ме кефи да работя "ангария" за да направя еди кой си шкембелия - богаташ. Та, относно "будната душа", най е гот, като мозъка е в честотата Алфа, Тета или Делта ... Тогава имаме възможност да се свържеме с други енергии в същата честота. | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Сря 20 Яну 2010, 00:34 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Какво искаме и не правим нищо,за да го постигнем! Какво ни липсва ,а дори не си мърдаме пръста ,за да променим нещата???
Не е само от мързел,от тесногръдие ,от липса на начална скорост,от ограничение на психическа основа.......... Има хора,които сами са скочили в дупка,която продължават да си копаят,защото е по-лесно от набирането и изкачването до върха..или поне така си мислят.. Навикът-той гризе мнооого от желанието у хората.Заради него се поемат и толкова малко рискове,макар и пресметнати,заради него се търсят перманентните извинения,причини,оправдания.... Дълбока въздишка и последващ емоционален разказ за ГОЛЕМИТЕ намерения,но...малките възможности.. Искаме много,но даваме малко или почти нищо за да го постигнем,липсва ни ентусиазма,понякога един здрав бой и пример за да ни разтърси и опомняйки се да се хванем в ръце и да започнем да се катерим към върха....но понякога и това не върши работа-след кратък интервал от желание за прогрес се настанява трайно мързела ,водейки рутината със себе си... Който успял-успял,който не...продължава да копае.. | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Чет 21 Яну 2010, 17:45 | |
| Съгласна съм ...
Сега, обаче си помислих нещо друго. Мисля си колко е важно човек да има правилна оценка за дадена ситуаця, както и за възможностите си... колко случаи има на амбициозни хора, които не притежават възможностите, но драпат "за нагоре"...
Пак казам, освен това, коеото си писала и с което съм съгласна... вметвам важността от себепреценката... | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Пет 22 Яну 2010, 12:08 | |
| - Цитат :
Сега, обаче си помислих нещо друго. Мисля си колко е важно човек да има правилна оценка за дадена ситуаця, както и за възможностите си... колко случаи има на амбициозни хора, които не притежават възможностите, но драпат "за нагоре". А какво става,когато животът не ти предоставя много време за правилна оценка?И като човек с възможности ти се наложи да рискуваш?!Говоря за лични качества-възможности,не за материални(така те разбирам).Амбициозните хора намират начин именно,защото са амбициозни,не търсят оправдания.Тези,които нямат материалната възможност обикновенно драпат повече и от другите за нагоре,или изобщо не се захващат... Самооценката е важна,да категорично, освен нея се нареждат и куп други необходими качества като адаптивност,умение за реакция,гъвкавост,дисциплина...всички те зареждат пушката,която може да те изстреля в правилната посока.Добре е да знаеш кой си,откъде си тръгнал и какво ти е коствало да минеш "през"-за да стигнеш "до". Много са ми интересни хора,които постоянно се оплакват от живота си,но не правят нищо за да го променят.Всичко ги дразни,но понеже така са свикнали да живеят и оплакването се е превърнало в част от ежедневието им.Всеки чака другия да предприеме някаква стъпка в положителна промяна,да стане чудо и пр.,но той самия не си мърда пръста в тази посока,което от своя страна го води към деградация... | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Пет 22 Яну 2010, 16:48 | |
| "А какво става,когато животът не ти предоставя много време за правилна оценка?И като човек с възможности ти се наложи да рискуваш?!Говоря за лични качества-възможности,не за материални(така те разбирам).Амбициозните хора намират начин именно,защото са амбициозни,не търсят оправдания.Тези,които нямат материалната възможност обикновено драпат повече и от другите за нагоре,или изобщо не се захващат...
"
Да, разбира се не говоря за материални възможности. Относно амбициозността… Това е хубаво качество, когато е премерено. Казвам премерено, защото обикновено амбициозността се свързва с максимата „На всяка цена”. А този вид крайности аз не приемам и не харесвам... За това съм умерена в тази посока… Да, зависи от много неща… Вярно е, че успяват главно много амбициозните хора. Но, понякога нещата просто стават и не е нужно да се „минава през трупове”. Това, да… Крайната амбициозност приемам само, когато се отнася до някаква хуманна кауза, когато друг начин няма. Тогава приемем крайността, но не и когато се отнася до отделната личност…
Да, оправдания … Често ги има, когато човек не е деен и обича да отлага… Липсата на действия понякога, обаче е свързана с оценка на ситуацията, както и самооценка и решение в резултат на премерен риск… Хубаво е когато човек с качества реши да рискува и да бъде премерено амбициозен … Но на мен вметката ми беше за хора без необходимите качества, на които често им е присъща сляпата амбициозност.
"Самооценката е важна,да категорично, освен нея се нареждат и куп други необходими качества като адаптивност,умение за реакция,гъвкавост,дисциплина...всички те зареждат пушката,която може да те изстреля в правилната посока.Добре е да знаеш кой си,откъде си тръгнал и какво ти е коствало да минеш "през"-за да стигнеш "до"."
Ок… Аз, обаче бих поставила самооценката след изброените качества. Именно това трябва да прецени всеки сам. Дали притежава тези качества. Не всеки може да направи всичко, именно защото за всяко нещо са необходими определени качества… Прост пример: Чудесно би било ако шофирах. Аз, обаче дори не изкарах книжка именно защото прецених, че от мен приличен шофьор няма да стане. Аз дори трудно пресичам. Ако няма светофар някъде, почти е изключено да премина. Изпадам в силна тревожност в решителни моменти, нямам добра моментна реакция и т.н. и т.н. Някои качества не могат насила да се вменят… | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Съб 23 Яну 2010, 01:12 | |
| Самооценка по втората част- напротив тя стои в началото-благодарение на нея си наясно(или не си) с качествата ,които притежаваш(или не). - Цитат :
Но на мен вметката ми беше за хора без необходимите качества, на които често им е присъща сляпата амбициозност. Тези са си направо страшни,защото са способни на всичко за да постигнат целта си. | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! Съб 23 Яну 2010, 03:52 | |
| Казах, че слагам самооценката след изброените качества, иамйки предвид именно, че трябва да знаят качествата, на които ще правим самооценка... Всъщност обаче, не е важно как се изразяваме... говорим за едно и също | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! | |
| |
| | | | Има значение какво правим! Има значение и какво НЕ правим!!! | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|