ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Силата на цветята! Нед 26 Апр 2009, 22:24 | |
| Как ви въздействат? Има ли полезни растения? Имате ли цветя в спалните си? Имате ли здравец?.........Изобщо...за свойствата на растенията и тяхната магия! | |
|
Radiana АVAприятел
Брой мнения : 267 Регистриран : 26.04.2009
| Заглавие: Re: Силата на цветята! Пон 27 Апр 2009, 00:52 | |
| Как ми въздействат ли?Успокояващо,те са ми другите деца. Говоря им,хваля ги. Полезни растения имам два вида градински здравец бял и розов и един горски. Имам салвия,маточина,алое няколко вида,помага при гнойни рани. Цветя имам навсякъде,заобиколена съм от тях. | |
|
ОНИКС AVATурист
Брой мнения : 127 Регистриран : 07.05.2009
| Заглавие: Re: Силата на цветята! Съб 09 Май 2009, 16:23 | |
| В спалнята съм ги свела до минимум,но съм оставила такива,които не са много буйни и с много остри листа.В градинката имам Дебела Мара,но само като цвете я ползвам.Дано не се налага да е за нещо друго.Здравец нямам,но може би трябва да се замисля.Иначе ми действат на душичката като еликсир.Толкова е хубаво да погледнеш сутрин към тях и да видиш някое ,което току що е цъфнало. | |
|
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: Силата на цветята! Вто 02 Юни 2009, 17:43 | |
| аз нямам цветя в спалнята | |
|
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Силата на цветята! Вто 02 Юни 2009, 18:03 | |
| В спалнята нямам...и не мисля и да слагам! | |
|
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Силата на цветята! Чет 11 Фев 2010, 16:29 | |
| Обичам цветята! Тяхната красота, сила… Аромата…. Магияяяяяя!!! Една интересна статийка : Психологическият свят на цветята Автор: Пламен Бояджиев От доста отдавна хората са свикнали да бъдат обкръжени от стайни цветя. Цветето допринася любвов към атмосферата в стаята, където стои. Усещане за уют, комфорт или лукс - както искате го разбирайте. От първостепенно значение е стайното цвете казва Пламен Бояджиев, така мислеше и Ванга - лека й пръст. Не само в изгледа на един салон или кабинет, цветята допринасят в човешкото съзнание вътрешен мир и красота на душата. Съществува експеримент, който представлява: Две стаи с цветя. В продължение на един месец в първата стая влизат всеки ден отрицателно настроени хора с целенасочена агресия. Те изричат лоши думи. В другата стая е приятно тихо - там разговарят хора с интерес към цветето, те му се радват. Няколко човека в продължение на един месец разговарят помежду си. Има нещо, което се нарича любов и то не значи само съвокупление м/у мъж и жена. Любовта е да обичаш, да се радваш и да знаеш какво искаш. Когато правиш нещо с желание. Ето това направиха хората от втората стая. Те бяха с искрени усмивки - истински и любвеобвилни. Докосваха понякога с ръце върховете на листата, галеха цветята и им се радваха. На растението от втората стая му процъфтяват няколко нови листа в продължение на месец. За жалост в първата стая увяхва. Цветятя ви обичат по свой собствен начин е изводът от този експеримент. Не е добре да имате цвете, ако е само заради външния вид. Не са достатъчни грижите и поддръжката за едно стайно растение, природата си знае работата добавя Пламен Бояджиев. Израза на симпатия идва отвътре и душата на човек не може да бъде контролирана, а по-скоро овладяна. При едни хора цветята "вървят", при други - не. Стайните растения живеят заедно с вас. Чудесно е да им се радваш. | |
|
KENGA AVATурист
Брой мнения : 178 Регистриран : 22.11.2010 Age : 44 Послание : с. Гурмазово
| Заглавие: Re: Силата на цветята! Пон 22 Ное 2010, 15:17 | |
| Силата на цветята...внасят хармония и покой в душата.... | |
|
Sponsored content
| Заглавие: Re: Силата на цветята! | |
| |
|