AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Силата на думите

Go down 
+3
Ms SMITH
Марчелина
Gti
7 posters
АвторСъобщение
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

Силата на думите Empty
ПисанеЗаглавие: Силата на думите   Силата на думите EmptyПон 21 Сеп 2009, 19:34

Проклятията, които често хората изричат, без да се замислят, са един от най-страшните грехове. Някои го правят не само в афектирано състояние, но и когато са спокойни. От проклятията страдат и семейства, и цели поколения. Но най-голямата вреда изричащият проклятие нанася на самия себе си, тъй като за този страшен грях се полага сурово наказание....
В Евангелието е казано: не съдете, защото ще бъдете съдени; с каквато мярка мерите, с такава ще ви мерят. Защо?! Неочакван отговор на този въпрос получили ... учените.
Хората най-често произнасят думи на проклятие в момент на силен гняв, който обаче не може да се предизвика по поръчка в лаборатория. Но може да се създаде прибор, който усилва ефекта на обикновените думи, казани в спокойно състояние, и който ги нажежава и ги превръща в проклятия. Такъв прибор разработили московски изследователи. По този начин те можели да моделират действието на проклятието.
Учените взели семена от растението арабодопсис, което така добре е изучено, както мухата дрозофила. Точно е известно какви външни въздействия предизвикват едни или други отклонения в организма на растението. И с тези въздействия бил сравнен ефектът на "проклятието".
Резултатите от изследванията ужасили учените. Словесната обработка на арабидопсиса била подобна на ... облъчването с 40 хиляди рентгена. От такава ударна "доза" се разкъсали веригите на ДНК и хромозомите, разпаднали се и се объркали гените. Повечето семена загинали, а у оцелелите генетическият апарат започнал да изработва противоестествени програми - започнали чудовищни мутации, които обрекли растенията на тежки болести и преждевременна смърт. Удивително е, че резултатите от експериментите не зависели от силата, с която били произнесени думите. Изследователите крещели, говорели, шепнели - във всеки случай разрушителният ефект бил еднакъв. Той бил предизвикан не от силата на звука, а от смисъла на казаното - рязко негативно отношение към растението.
Тези и други експерименти показали, че проклятията увреждат генетичният апарат, обричайки на гибел както самото растение, така и семената му. Струва ни се, че дистанцията между "зелените" ни братя и нас е огромна. Но учените отдавна са установили, че генетическите апарати на всички живи същества работят по универсални закони. И еднакви въздействия предизвикват подобни изменения в организмите на хората, животните и растенията. Следователно проклятията могат да увреждат генетическия апарат и на хората.
Какъв е механизмът на това разрушително въздействие? Изследователите доказали, че думите силно променят структурата на водата, а човешкият организъм съдържа 70% от нея. Под въздействие на човешката реч молекулите на водата могат да се построяват в сложни ансамбли. Ако над водата се изрече проклятие, молекулите й се обединяват в структури, които по форма и свойства приличат на ... отрови! И обратно - под въздействието на благословията от молекулите на водата се образуват структури, приличащи по форма и свойства на молекулата на наследствеността - ДНК на здравия човек. Излиза, че произнасяйки такива думи, ние оздравяваме сами себе си и околните?
Именно тази догадка проверили изследователите. Защото апаратът им можел да усилва ефекта не само на злите, но и на добрите думи. И след проклятията учените решили да изпитат върху растенията влиянието на благословията. И получили потресаващ резултат. Зърна от пшеница, получили доза от 10 хиляди рентгена, в които се разкъсали и объркали ДНК, хромозомите и гените, поникнали и започнали да се развиват нормално.
И така, човешките думи могат да бъдат губителни и спасителни. Проклятията увреждат - молитвите изцеляват тялото и душата. Думите действат не само върху тези, за които става дума, но и върху всички слушатели. Затова с какъвто се събереш, такъв ще станеш - болен или здрав. А здрав ще бъдеш дотолкова, доколкото в твоите мисли, в думите и в делата ти доброто преобладава над злото.
...Ако жената проклина мъжа си, "защитавайки" от него децата, проклятието ще легне и върху тях, и върху нея, а следователно върху целия й род. Тя обрича своите потомци на мъчителни болести на душата и тялото. Този ужас може да бъде предотвратен само с искрено покаяние пред Бога.
Тези резултати били потвърдени и от директорката на нюйоркския научноизследователски център "Бион" София Бланк, която изследвала биополето на различни хора с помощта на кирлиан-фотокамера. тя съветва всички хора - не проклинайте! Не ругайте! Помнете: думите имат сила.
Атанас Атанасов
Върнете се в началото Go down
Марчелина
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Марчелина

Брой мнения : 539
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Филибето

Силата на думите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Силата на думите   Силата на думите EmptyСъб 26 Сеп 2009, 23:03

За мен е доста поучителна приказката
за-"Лошата дума"-за мечката и човека и приятелството между тях!
Не са ми нужни изследвания върху растения-твърде наясно съм,че една
лоша дума,може да нарани така,както не би могъл
и шамар на обществено място!
Има думи,които кънтят в ушите ми,дори и казани преди доста години!
Думи,които няма да забравя!

Що се отнася до проклятията-не знам доколко е вярно!
Знам обаче,че веднъж една просякиня кълнейки детето ми,
защото не и дадох пари,почти си изяде боя от мъжа ми!
Дали тези проклятия имат някакво продължение и въздействие
върху близките и обкръжението -също не знам,
но не искам да ме проклинат,затова и аз не го правя!
Твърде егоистично и злонамерено е за мен!
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

Силата на думите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Силата на думите   Силата на думите EmptyВто 29 Сеп 2009, 19:36

Проклятията са доста силна негативна енергия ,която може доста да се отрази на човек на подсъзнателно ниво.От древността ги има,в наши дни ми се струва,че просто изменят вида си.Всичко тръгва от човешката злоба,непрестанния стремеж да се почувстваш силен проклинайки някого,да нараниш...думите болят повече от действията в такива случаи..
Въпрос на възприятие е за мен,защото от нас зависи доколко ще се поддадем на тях...Едва ли някой ще се захване да събира кокоша кръв за черни магии на съседа,но виж да изрече нещо болезнено-винаги.А хората сме първосигнални.С животински инстинкти дори понякога.
Силата на думите далече от тук вложения смисъл иначе за мен е могъща.Умението да боравиш с нея не е дар всекиму.От милата дума за скъп човек строиш мостове в душата ,по които само мили спомени могат да те топлят до гроб,но другата страна на монетата е не по-малко отпечатък-да умееш да настъпиш там,където най-много ще заболи без това да се превръща в проклятие.
Да отстояваш себе си и Аз-а си,когато е необходимо .
Молитвата е пречистване за духа ,но и за съзнанието.А в този живот все повече се осланяме на него.Малко остава за вътрешната чистота.Пред прага на черквата оставям цялата мърсотия и влизам чиста за да се помоля за прошка ,за делата и думите ,за да изляза и пак да се слея с потока от думи.
Една свещичка лекуваща болките в раните ,с нова премяна и пак отивам да съдя.Защото съм съдена.Защото кръговрата е нестихващ.
Изцерим ли душите си ще спасим и телата си.Няма нужда от специални изследвания.И думи....
Любов
Модератор
Модератор
Любов

Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

Силата на думите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Силата на думите   Силата на думите EmptyПон 02 Ное 2009, 13:18

Силата на думите ..
стоварва се върху нас
със страшна сила.
Дори ме е страх и настръхвам
при мисълта ,че някой може някога да ме прокълне.
Много често се замислям,когато нямам монета ,
която да пусна на някоя просякиня..
Какво ли се върти в главата й ,когато я подминавам.
Ужасявам се от мисълта,че може би ще прокълне децата ми.

Много съм слушала за това,как майки са кълняли и после,
след години тези клетви се връщат на децата им.
Колко е верно не зная,но това ме ужасява наистина.

Малко извън темата за проклятието..
И на мен много ми харесва приказката за лошата дума,
за мечката и човека..
наистина физическата болка /рана/ минава,забравя се..
Лошата дума оставя отпечатък в душата
за цял живот!!!
Radiana
АVAприятел
АVAприятел
Radiana

Брой мнения : 267
Регистриран : 26.04.2009

Силата на думите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Силата на думите   Силата на думите EmptyПон 16 Ное 2009, 02:32

Крис написа:
[i]
Много съм слушала за това,как майки са кълняли и после,
след години тези клетви се връщат на децата им.
Колко е верно не зная,но това ме ужасява наистина.
Има вярно Крис,когато като малка не ядях,бях изключително злоядо дете,
майка ми все ми пожелаваше да имам деца и едното да е наполовина злоядо като мен.
Резултата:Гошко почти нищо не яде,храни се като камилите днес ако хапне,огладнява след седмица.
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

Силата на думите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Силата на думите   Силата на думите EmptyСря 18 Ное 2009, 03:12

Не вярвам в суеверия ,но вярвам в енергията на помислите ни! Мислиш ли лошо,лошо ти се случва!
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена

Брой мнения : 3246
Регистриран : 12.04.2009

Силата на думите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Силата на думите   Силата на думите EmptyПон 30 Ное 2009, 03:01

Не вярвам в заклинания, суеверия и т.н.
Но в силата на помислите ни - да!
Мислиш ли лошо - лошо те постига.
Човек винаги трябва да мисли позитивно!
Sponsored content

Силата на думите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Силата на думите   Силата на думите Empty

Силата на думите
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1