| ЯСТИЯ С РИБА | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: ЯСТИЯ С РИБА Вто 14 Апр 2009, 17:47 | |
| Заповядайте! Споделете рецепти за приготвяне на различни видове риба! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Вто 14 Апр 2009, 17:58 | |
| Айде за начало една РАЗЯДКА С РИБА ТОН от мен
1 консерва риба тон 1 опаковка Филаделфия( или друго крем сирене) 1 глава лук
Пасираме лука в блендер или режем на много ситно.Разбъркваме с рибата и сиренето.Добавяме подправки на вкус. Мажем върху препечена филийка!...мммммммммм | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Чет 23 Апр 2009, 16:29 | |
| Ето и от мен нещо
Рибно филе с къри
4-6 филета бяла риба 3-4 средни картофа 4 моркова
за марината: 2 скилидки чесън девисил черен пипер 1 ч.л. къри 1 ч.ч. бяло вино магданоз сол
Рибните филета се почистват, измиват и осоляват. От подправките, скълцаният чесън и бялото вино се приготвя марина, в която се накисва рибата за 45 мин. Картофите и морковите се нарязват на колелца. Подреждат се в тава, намазана с мазнина. Отгоре се нареждат рибните филета /ако имат кожа е препоръчително тя да е отгоре/, залива се всичко с остатъка от марината.
Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио и се пече на загрята фурна около 35-40 мин. | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Пет 24 Апр 2009, 16:14 | |
| Рибно филе със зеленчуциПродукти: 400г филе от бяла риба 20мл соев сос 50мл бяло вино 1-2 чушки 200г пресни гъби 1 малка глава целина 200г спанак броколи 1щипка захар 1с.л.брашно Начин на приготвяне: Рибното филе се нарязва на големи парчета под непрекъснато течаща студена вода. Маринова се за 30 мин. в смес от соев сос и 20мл бяло вино. Чушките се накълцват на много ситно. Зеленчуците и гъбите също се нарязват на парчета. Рибното филе се подсушава, овалва се в брашно и заедно с чушките се пържи в 3 с. л. олио до златисто. Изваждат се в супена чиния и се оставят на топло. Зеленчуците се запържват за 3 мин. в 20мл олио, като спанакът се слага последен. Останалите продукти се разбъркват добре и се прибавят към ястието. Да ви е сладко! | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Пет 24 Апр 2009, 16:25 | |
| Аз много обичам риба във фолио със черен пипер, масълце и сол | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Пет 24 Апр 2009, 16:44 | |
| - Treli_kardia написа:
- Аз много обичам риба във фолио със черен пипер, масълце и сол
И лимон! И аз само така пека рибките! С гарнитура-басмати! Вкусотийка! | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Пет 24 Апр 2009, 16:50 | |
| аз лимон не слагам, после всеки си слага, понеже не обичам кисело в ядене. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Пет 24 Апр 2009, 16:54 | |
| | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Пет 24 Апр 2009, 17:25 | |
| Попаднах скоро на това - правих го веднъж и ни хареса! БОЛЯРСКА РИБНА САЛАТА
Маринована херинга – 300 гр Прясна краставица Два средно големи моркова Една глава червено цвекло (може да се замести с 1 ябълка) Връзка пресен лук 100 гр черни маслини Зехтин Млени орехи – 30 гр Щипка пресен копър Щипка пресен босилек Щипка листа целина Магданоз за украса
Начин на приготвяне: Рендосват се поотделно краставицата, моркова и червено цвекло (или ябълката) на едро ренде. Нарязва се на ситно пресния лук и се оставя да престои половин час в зехтина, заедно с босилека. Овкусяват се зеленчуците както следва – краставиците с оцет, сол и копър, моркова с лимон и млените орехи, а цвеклото само с лимон.
Ако имате листа прясна салата – поставяте в чинията като канапе. Подреждат се зеленчуците върху листата от салата по цветове и се слага отгоре маринованата риба на рулца. Декорира се с магданоз, целина и маслини. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Вто 20 Окт 2009, 12:33 | |
| - Marcy написа:
- Пъстърва, печена в тесто
За тестото (ронливо, маслено) 300гр брашно, щипка сол 200гр маргарин (масло) 3-4 супени лъжици вода
Тънкости при приготвяне на тестото: Много е важно да работите максимално бързо, когато замесвате тестото. Можете да го приготвите в кухненски робот. Аз работя на ръка. Старайте се да работите с върха на пръстите си. Ако използвате целите длани, ще отдадете много топлина на тестото. Масленото тесто обича студено. Опитайте се да втвърдите маслото в хладилника или фризера. Нарежте го на малки кубчета. В голяма, дълбока купа сипете брашното и го посолете. Сложете кубчетата масло и ги оваляйте. Почнете да ги режете с два ножа в безразборни посоки - направете ги на трохи. Прибавяйте студена или ледена вода лъжица по лъжица. Гледайте да не сложите много вода. Ако ви стане течно или меко тестото - добавете брашно. Омесете трохите на топка - трябва да е твърда. Ще получите една топка, колкото юмрук. Овийте го в найлоново фолио и го приберете в хладилника.
За плънката: 250гр гъби 1 малка главичка лук 8бр ролца от раци 50гр счукани ядки - лешници, орехи, бадеми. Ядките да са обелени. Ако не сте си купили обелени сурови лешници от магазина, правите следното: Бланширате ядките, които сте си произвели, във вряла вода за 1-2 минути. Обелвате ги и ги оставяте да изсъхнат. магданоз Всичките продукти за плънката нарязвате на дребни кубчета. В тиган с 3-4 лъжици олио ги минавате да поомекнат. Не ги варете.
Рибите: Цели пъстърви по около 250гр. Чистени, разбира се. Плънката ще ви стигне за 2-3 риби.
Приготвяне: Разделете тестото на 3 части - да имате 3 кори за 3 риби. Разточете го на кора - не изисква голям майсторлък. Стремите се да не го накъсате. Опитайте да постигнете овална форма на кората. Сложете в единия дълъг край риба, напълнете корема й с плънка. Покрийте рибата с кората и оформете като истинска риба. Направете й опашка, гръбна перка, люспи - разбирайте да ги очертаете с нож. Не дупчете дупки. Развихрете фантазията си. Така ще имате риба от тесто и в рибата - риба.
Пече се в тавичка, във фурна на 220 градуса. Тавичката не се подмазва - в тестото има достатъчно мазнина.
Не се плашете, че така дълго изглежда. Става бързо и продуктите са достъпни. Да ви е вкусно. Правете, яжте и пишете отзиви! | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Пон 04 Яну 2010, 22:56 | |
| Ето ви една идея за риба. избирате пушена риба (каквато обичате) и я пасирате или намачквате заедно с топено или пушено сирене и маслини. Става чудесно предястие с препечени филийки от франзелки. | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Вто 20 Апр 2010, 18:12 | |
| СКУМРИЯ -ПЪРЖЕНА С ДОМАТЕН СОС И ГЪБИ
Порции: 4 Продукти:
4 скумрии 4 домата (доматен сос) 150 г. гъби 1 гл. лук 50 г. масло 1 скилидка чесън 4 с.л. брашно олио черен пипер сол
Начин на приготвяне: Почистените и измити скумрии посоляваме и поръсваме с черен пипер. Запържваме в масло ситно нарязания лук и гъби, прибавяме ситно нарязаните домати, счукания чесън, сол, черен пипер и задушаваме 5-10 мин.. Овалваме рибите в брашно и пържим от двете страни. Подреждаме скумриите в чинии и заливаме със соса.
| |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА Вто 20 Апр 2010, 18:14 | |
| ТРЕСКА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
Продукти:
800 г. треска 3 гл. лук 3 домата 2 чушки 1 скилидка чесън 1 с.л. чили сос зехтин черен пипер
Начин на приготвяне: Попарваме доматите във вряла вода, обелваме и ги нарязваме на кубчета. Изпържваме ситно нарязания лук, добавяме нарязаните на кубчета чушки, счукания чесън, доматите и черния пипер. Разбъркваме и махаме от огъня. Нарязваме на порции рибата и я кипваме в малко подсолена вода. Изваждаме я и слагаме в тавичка, заливаме със зеленчуковата смес и малко от рибения бульон и печем 10 15 мин. да изври водата.
| |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: ЯСТИЯ С РИБА | |
| |
|
| |
| ЯСТИЯ С РИБА | |
|