| РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Сря 15 Апр 2009, 04:20 | |
| Хайде, на пържолките, манджичките и всякакви ястия със свинско месце! | |
|
| |
ЗАХАР AVAЛюбист
Брой мнения : 720 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : на земята
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Сря 15 Апр 2009, 04:24 | |
| Водна много хубави теми ще пусна нещо след малко | |
|
| |
ЗАХАР AVAЛюбист
Брой мнения : 720 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : на земята
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Чет 16 Апр 2009, 08:50 | |
| Задушено свинско филе
* 600 г свинско филе * 50 г масло * 1 скилидка чесън * 2 глави кромид лук * 2 бр. домати * 1 бр. патладжан * 1 бр. люта чушка * 1/2 ч.ч. (100 мл) бульон * 1 ч.ч. (200 мл) червено вино * черен пипер * сол
Свинското филе се натрива с чесъна, счукан със сол, поръсва се с черен пипер, месото се поставя в сгорещено масло и се изпържва от всички страни. Прибавят се нарязания на парченца лук, попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, нарязания на парченца патладжан, лютата чушка, виното, задушава се малко, налива се бульон и се пече под похлупак до омекване в слаба фурна. Поднася се с пържени картофи | |
|
| |
ЗАХАР AVAЛюбист
Брой мнения : 720 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : на земята
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Чет 16 Апр 2009, 08:52 | |
| Яхния от свинско месо с картофи
Яхния от свинско месо с картофи
* 1 кг свинско месо * 1 кг картофи * 1 голяма глава лук * 100 г маслини * 2 бр. опечени чушки * 2 дафинови листа * риган * сол * олио * червен пипер * 300-400 г домати от буркан
В олио се запържва месото за 5 минути без да се бърка, след това се добавя лука, после червения пипер и той да се запържи и накрая гореща вода да покрие месото. Оставя се да покъкри. Нарязват се картофите на шайби и се прибавят към месото заедно с маслините и чушките нарязани на едри парчета. Добавя се още вода да покрие картофите, подправките и пасираните домати. Вари се докато се сварят картофите. | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Чет 16 Апр 2009, 11:51 | |
| Свинскo задушено 600 г свинско месо от бут , 200-220 г ориз , 2 домата , 2 глави лук , 2 скилидки чесън , 1 червена чушка , 1 кубче пилешки бульон , 5 с. л. олио , сол на вкус за панировката: 4-5 с. л. брашно , 1/2 ч. л. кимион , 1/2 ч. л. кориандър , 1/4 ч. л. чесън на гранули , 1/4 ч. л. черен пипер , сол на вкус Приготвяне: В найлонова торбичка се смесват брашното, кимионът, чесънът на гранули, черният пипер, кориандърът и солта за панировката. Месото се нарязва на малки парчета, изсипва се в плика и се овалва добре. След това всичко се пресипва в голяма цедка и ненужното брашно се изтръсква. Месото се запържва в тенджера с предварително загрято олио. Изважда се в чиния. Зеленчуците се нарязват надребно и се запържват за 2-3 минути в олиото, в което е пържено месото, като чесънът и доматите се слагат малко по-късно. Когато зеленчуците се запържат, месото се връща в тенджерата, посолява се, налива се малко вода и се задушава 15-20 минути. Оризът се сварява в овкусена с пилешки бульон вода. Кебапът се сервира с гарнитура от ориз . | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:43 | |
| Свинско филе със синьо сирене и маслини Комбинацията от синьо сирене и маслини е невероятна.
За 2 порции
Продукти:
* 600 г свинско филе * 1 глава кромид * 200 г маслини без костилките * 130 г синьо сирене * 1/2 малка кофичка заквасена сметана * 30 г масло * 2 с. л. олио * 75мл бяло вино * черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото и маслото до златисто, подправя се с черен пипер. 2. Прибавя се месото, залива се с вода и ястието се захлупва с капак и се оставя да къкри на умерен котлон за половин час. 3. Когато месото се свари, се изважда с решетеста лъжица. На негово място се поставят маслините и намачканото с вилица синьо сирене. Добавя се сметаната и се разбърква. 4. Оставя се още 5-10 минути на тих огън. 5. Месото се поднася, нарязано на филийки и полято със соса. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:43 | |
| Пържоли с гъбен сос Време за приготвяне: 30 минути
За 5 порции
Продукти:
5 пържоли 1 кафеена чаша брашно 1 кафеена чаша олио лимонов сок
За соса:
1/2 кафеена чаша брашно 1 чаена чаша стерилизирани гъби 30 г масло черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пържолите се начекват, поръсват се с лимонов сок, черен пипер и сол. Потапят се в брашното и се изпържват в сгорещена мазнина. След като се прецеди, в нея се задушават и гъбите. 2. Прибавя се брашното и леко се запържва, налива се постепенно вода, докато се получи сос с желаната гъстота, който се вари 5 - 6 минути. 3. Отстранява се от огъня и се подправя с черен пипер, сол и масло. 4. Пържолите се заливат с него и веднага се поднасят с гарнитура от картофено пюре или варен ориз. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:43 | |
| Свински пържоли с кисело мляко Свински пържоли с кисело мляко Продукти:
4-5 свински пържоли без тлъстина 1 кисело мляко черен пипер червен пипер кимион сол на вкус
Начин на приготвяне:
* Смесете всичко и запечете до изпаряване на водата от киселото мляко, като обърнете като решите че пържолите са се запекли леко от едната страна. * Гарнирайте по желание. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:43 | |
| Пържола с гъбен сос Пържола с гъбен сос 5 порции
Продукти:
5 пържоли 60г брашно 110мл растително масло 1 лимон черен пипер сол на вкус
За соса: 30г брашно 100г дребно нарязани стерилизирани гъби черен пипер сол
Начин на приготвяне:
* Начуквате пържолите, наръсвате ги с лимонов сок, черен пипер и сол. * Потапяте ги в брашно и пържите в гореща мазнина.
На соса: * В прецедената мазнина в която сте пържили пържолите, задушете гъбите. * Прибавете брашното и леко го запържете. * Налейте постепенно брашно, докато получите сос с желаната гъстота, който варите 5 минути, отстранявате от огъня и подправяте с черен пипер и прясно масло. * Пържолите ги залейте със соса и веднага поднесете с подходяща топла гарнитура. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:44 | |
| Пържоли в сос от гъби Пържоли в сос от гъби Продукти:
1/2кг пържоли 100г гъби 100г сметана
Начин на приготвяне:
* Печете пържолите на скара. * Изпържвате гъбите и след това ги разбивате с миксер със сметаната, като добре изцедите гъбите от олиото. * Поливате пържолите с получения сос. * Ако сосът е гъст добавете сметана или малко прясно мляко. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:44 | |
| Желирани свински ребра Много крехки и вкусни!
за 4 порции
Продукти:
2 кг свински ребра
за марината 1 глава лук, нарязана на филийки 250 мл соев сос 250 мл червено вино 3 скилидки чесън, счукани 1 ч.л. настъргана лимонена кора
за желето: 70 г нишесте 70 г захар 120 мл ябълков сок 60 г кетчуп
Начин на приготвяне:
* В средно голяма купа смесете всички продукти за маринатата. * Разрежете ребрата на 4 порции. * Поставете ги в дълбока тенджера. Покрийте ги с вода и ги кипнете. * Намалете огъня и ги оставете да къкрят 15 минути. * Извадете ребрата от водата и ги изплакнете със студена вода. * Поставете ги в плитка купа. Залейте ги обилно с маринатата. * Покрийте ги и ги оставете да престоят в хладилника една нощ. * Затоплете грила. * В малък тиган смесете всички компоненти за желето. * Кипнете ги на умерен огън, като ги бъркате през цялото време. Вдигнете ги от огъня. * Извадете ребрата от маринатата. * Намажете ги с желето и ги сложете на грила. * Изпечете ги на грила 15-20 мин. * Обръщайте ги периодично и ги мажете с останалата част от желето. * Гарнирайте ги с варена царевица. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:44 | |
| Пържола с яйца на очи
5 порции
Продукти:
5 пържоли 60г брашно 110мл растително масло 1 лимон черен пипер сол на вкус 25г краве масло 5 яйца черен пипер
Начин на приготвяне:
* Начуквате пържолите, наръсвате ги с лимонов сок, черен пипер и сол. * Потапяте ги в брашно и пържите в гореща мазнина. * Върху всяка една пържола поставяте по едно изпържено яйце на око със зрънце черен пипер върху жълтъка. * Маслото се сгорещявате и с него поръсвате белтъка на яйцата и пържолите. * Подходяща гарнитура – картофено пюре, печени или мариновани пиперки и листа от магданоз. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:45 | |
| Пържола с горчица и брюкселско зеле
1 порция
Продукти: 1 пържола /120г/ без сланина 1 чаена лъжица горчица 1/4 чаена чаша бяло вино 4 супени лъжици вода 2 супени лъжици прясно мляко мащерка, дафинов лист, чер пипер 200 г картофи 150г брюкселско зеле индийско орехче 1 равна супена лъжица мазнина магданоз
Начин на приготвяне:
* Сложете да заври водата в две тенджерки. * Измийте и обелете картофите. Сварете и тях, и брюкселското зеле във врящата вода. * Намажете тигана с напоена мазнина хартия и пуснете в него месото. * Добавете бялото вино, водата, горчицата, дафиновия лист, мащерката и черния пипер. * Похлупете с капак и го оставете да се задушава на тих огън. * Дръпнете от огъня и добавете млякото. * След като се свари брюкселското зеле, оваляйте го в малко мазнина и наситнения магданоз. * Пържолата се гарнира с брюкселското зеле и картофите. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:45 | |
| Шишчета в гнездо от патладжани
4 порции
Продукти:
600 г свинско филе 4 патладжана 2 връзки зелен 3 суп. лъжици растително масло 4 домата 2 суп. лъжици оцет 1 салатка 1 връзка магданоз млян черен пипер сол
Начин на приготвяне:
* Измийте свинското месо и го нарежете на късчета. * Сложете го в тенджера. * Смесете олиото с оцета и черния пипер. Полейте месото с него, разбъркайте го и го оставете да се маринова под капак 3 часа. * Измийте патладжаните, разрежете ги по дължина, посолете ги и ги оставете 15 мин. да пуснат черния си сок. Измийте ги отново и ги подсушете. * Изчистете лука и го измийте. * Измийте доматите, салатката и магданоза. Доматите нарежете на филийки, магданоза - надребно. * Извадете късчетата месо от маринатата и го подсушете върху салфетки. Сложете ги в разрезите на патладжаните. * Нанижете патладжаните на шишчета, като ги пронижете по дължина през двата срещуположни края. * Изпечете гнездата от всички страни 15 мин. * Поднесете ги върху листа от салатка, гарнирани с домати и стръкове зелен лук и поръсени с магданоз. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:46 | |
| Вкусни картофки "А ла Блириди"
Продукти:
350г свинско месо 2 с.л. олио 3 средно големи картофа 1 средно голяма глава лук 4 ч.л. куркума на прах 350мл гювеч от буркан сол на вкус 3-4 зърна бахар 2-3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
* Месото се обезкостява, нарязва се на средно големи кубчета и се сварява в тенджера под налягане. * Нарязваме лукът на кубчета и го задушаваме в мазнината. * Прибавяме вече свареното месо и куркумата. * Задушаваме за 2-3 минути. * Прибавяме картофите обелени и нарязани на малки лентички, бахара и дафиновия лист, заливаме с малко бульон от месото, колкото да се покрият картофите, подсоляваме на вкус и варим на бавен огън докато картофите омекнат. * Сваляме от котлона и добавяме гювеча. * Всичко изсипваме в тава от йенско стъкло, покриваме с похлупак и печем 40 мин. на 250 градуса. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:46 | |
| Свинско задушено
2 порции
Продукти:
2бр.обезкостено свинско месо може и телешко 150г беиби моркови 100г арпаджик 100г олио или зехтин 4с.л. лютеница 1 глава лук 4 дафинови листа 7-8 зрънца черен пипер сол на вкус и чубрица
Начин на приготвяне:
1. Взема се калено гърне слага се първо месото преди това подсолено на вкус. 2. След това се слагат морковите и арпаджика после лютеницата и лука нарязан на ситно, дафиновият лист и пипера на зърна. 3. Можеш да сложите и малко червен пипер за цвят. 4. Разбърква се много добре. 5. Слага се във фурната загрята до 250 градуса. 6. Пече се така около 30 минути след което се намалява на 175-180 градуса за около 1-1,30 часа. 7. И на края като се изпече се украсява с малко магданоз | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Пон 20 Апр 2009, 22:47 | |
| Пържоли с червено вино
За двама души
Пържолите, престояли в марината, стават по-крехки и сочни. Изберете пържоли с малко тлъстина, дебели около 1см.
Продукти: 2 пържоли 2 малки глави лук 2 скилидки чесън 150мл червено вино олио сол пипер 2 дафинови листа 25г масло
Начин на приготвяне:
* Изрежете с остър нож излишната тлъстина от пържолите (оставете тънък слой, който ще се стопи). * С върха на ножа направете плитки нарези от двете страни на пържолите. * Така маринатата ще попие добре в месото. * Пригответе маринатата. Обелете и нарежете на ситно лука. Обелете и накълцайте на много тънки парченца чесъна. Разбъркайте заедно червеното вино, 15 мл олио и повече подправки. Прибавете лук, чесън, дафинов лист. * Залейте пържолите с марината и дръжте в хладилник 12 часа. * Извадете пържолите и запазете маринатата. * Намажете малко олио в тиган и щом се нагорещи сложете пържолите. * Изпържете по 1мин. от двете страни за леко запържване, по 2мин. за средно, по 4 мин. – за добре препържени пържоли. * Към маринатата прибавете 60мл вода. * Добавете парченцето масло и варете, докато сместа остане на половина. * Подсолете и залейте пържолите със соса. * Гарнирайте с картофи и други зеленчуци. | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО Съб 27 Ное 2010, 20:28 | |
| Свински пържолки с вермут Продукти: 5 свински пържолки, 50 г масло, 5-6 с.л. сладък вермут, 200 мл готварска сметана, сол на вкус. Правят се леки прорези от двете страни на пържолите. Загрява се мазнината и се запържват от двете страни до почти пълна готовност. Налива се вермута и се посипва със сол на вкус. Оставя се леко да покъкри след което се добавя и сметаната. Обръщат се 2-3 пъти и са готови. Много са приятни, леко сладнят заради вермута. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО | |
| |
|
| |
| РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО | |
|