| Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| Заглавие: Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) Вто 01 Мар 2011, 23:37 | |
| 1.Отворете снимка.Аз избрах тази 2.Дублирайте снимката 3.На дублираната снимка добавете Filter - Blur - Gaussian Blur с радиус по ваш избор.Аз избрах 7 pixels 4.Дублирайте слоя на замъглената снимката 5.Вземете гума (Eraser Tool E) с размер и вид по ваш избор и започнете да изтривате снимката от където решите. Аз съм започнала от горе 6.Всяко триене съм гумата се прави на нов слой, като преди това се дублира предходния 8.Отворете Window-Animation и в прозореца за анимация изберете Make Frames From Layers 9.Задайте време на движение и сте готови | |
|
| |
AVAna админ
Брой мнения : 14495 Регистриран : 10.04.2009
| Заглавие: Re: Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) Сря 02 Мар 2011, 00:43 | |
| Интересен ефект, но на мен не ми прилича на запотено стъкло, а на блърната снимка, която се прояснява постепенно Ако предварително на слоя с блърнатата снимка сложим и капчици стичащи се надолу ще стане! А може и да ми е малко фантазията в момента и за това да не виждам ефекта на запотеното стъкло Сори! | |
|
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) Сря 02 Мар 2011, 01:01 | |
| Урока съм го взела от руски сайт и само съм го преправила. И там беше така.Когато го правих дори и не съм се замислила над допълнителни ефекти, пък и явно толкова съм можела тогава(не че сега мога повече)... | |
|
| |
AVAna админ
| Заглавие: Re: Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) Сря 02 Мар 2011, 01:29 | |
| Ето го моя опит, който също не е много добър, защото трябваше да дам една идея по-малко блър на снимката Преди обаче да дам блър на снимката сложих текстура, която да имитира стичаща се вода
Последната промяна е направена от AVAna на Сря 02 Мар 2011, 01:35; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
AVAna админ
| Заглавие: Re: Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) Сря 02 Мар 2011, 01:32 | |
| Никита аз не критикувам - изразявам мнение и ми се струва, че с обсъждане ще постигнем перфектен резултат. Освен това в момента ми се струва, че знаеш доста. Не се подценявай Урока ти е интересен и ефектен - просто казвам, че не ми прилича на запотено стъкло, а на проясняваща се снимка Като урок за начинаещи е перфектен! | |
|
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) Сря 02 Мар 2011, 02:26 | |
| Далеч съм от мисълта,че ме критикуваш,а дори и така да е,може да е с право Аз наистина не се бях замислила за това..просто го направих и толкова. А твоят опит е станал супер.Може да добавим още една позиция в урока. | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) Сря 02 Мар 2011, 13:48 | |
| Радвам се , че се включи Никита с урока ! Аз също мисля, че е един интересен урок и с добавката от Авана е станало още по-добре ... Аз мисля, че е чудесно да се коментира и да се доразвиват нещата... да си споделямеме мненията... Така се развиваме. Знам, че всики разсъждаваме по този начин... | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) | |
| |
|
| |
| Снимка с ефект на запотено стъкло(Урок) | |
|