| Обработка на портретна снимка ( авторски урок) | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Пет 15 Окт 2010, 15:55 | |
| Здравейте! Това е моят първи урок по обработка във фотошоп. Тук ще покажа как съм направила две цветови обработки на една портретна снимка. Ако ви хареса, можете да опирате или да повторите и поукрасите. Ще се радвам да обсъждаме и показваме тук обработки свързани с този урок. И така, започваме : Избираме подходящо изображение. За да се достигне по-добър ефект е добре да се избере снимка с тъмен едноцветен тон ( но не черен) 1.РетушДублираме снимката. На копието правим следната настройка: Filter - Blur - Guassian Blur - радиус 2,0. Тъй като обработката цели изглаждане на лицето и за да не останат размити останалите части, то трябва да се изтрие „ефекта” с мека четка на някои места – очите, устата, косата, върха на носа… трябва да остане “blur” само на кожата на лицето.2. Грим - в зависимост от снимката
3. Pattern EffectПравим две копия на вече гримираната девойка. Избираме второто копие и го обезцветяваме : Image - Adjustment - Desaturate. Продължаваме да работим с "copy 2" Отиваме в менюто Filter - Blur - Gaussian Blur; Радиус - 25.След това избираме команда: Filter - Pixellate - Color HalftoneИзползваме следните параметри:Channel 1- 45
Channel 2-100
Channel 3-100
Channel 4-100Преместваме "copy 1" layer най – отгоре. Изтриваме, докато остане фона от "copy 2". Получва се това : 4. Ctrl + E за обединяване на всички слоеве. След това съм направила две различни обработки 1 вариант1. Правим нов слой и го запълваме със следния цвят: ffe801, поставяме го в режим в Soft light, прозрачност 70%.3. Layer - New adjustment layer - selective color:Red: -100,-13,100,0 Yellow: 100,-24,-100,0 Green: 100,0,0,0 White: -100,-100,0,0 Neutral: 100, 26,-27,-26 Black:100, 100,100,0Намаляваме прозрачността на слоя до 74%.4. Layer - New adjustment layer - selective color:
Red: -100,100,-100,28 Yellow: -100,+18,0,0 Green: 100,0,-72,0 Blue: 100,46,-100,0 White: 0,0,0,-47 Neutral :16,8,20,0 Black: 100,100,0,0Позтавяме в режим Soft light.4. Създаваме нов цветен слой (New Fill Layer)Избираме вариант Pattern, вид текстура - Brush pen on Curves (в раздел Artst Surfaces).Този слой трябва да бъде разположен над слоя с модял, но под слоя със жълтия цвят. Изтривам , докато не се появи частта от модела, който ми е нужен. 5. Избирам някои от тези четки и рисувам на всеки път на нов слой ( с бял и черен цвят) : http://pinkonhead.com/freebies/spring-photoshop-brushes-made-with-scribblertoo/ ( за тази обработка съм използвала три слоя ) След това изтривам ненужните елементи и … Готово! 2 вариантИзбираме модела с готовия фон и микияж: 1. Правим нов слой и го заливаме със следния цвят - ff631d, поставяме в режим Hue, прозрачност - 100%2. След това : Layer - New adjustment layer - Color balance:Midtones: -10,-9,-1 Shadow:-1,6,63. Layer - New fill layer, избираме следния цвят : f1f0ff, режим Color Burn, прозрачност - 100%.4. Още един слой, който запълваме с цвят 000d5e, режим - Exclusion, прозрачност - 72%. | |
|
| |
Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Пет 15 Окт 2010, 21:35 | |
| Браво Фри!Честит ти първи урок! Ще го пробвам,да видим какво ще стане. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| |
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Съб 16 Окт 2010, 01:05 | |
| Направих нещо по урока,но това не е за мен...не ме влече нещо Иначе урока е обяснен добре и който иска да го пробва ще се справи лесно. Браво,Фри! Оригинал
Последната промяна е направена от Никита на Съб 16 Окт 2010, 02:03; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Съб 16 Окт 2010, 01:52 | |
| Благодаря ви момичета! МНого се радвам, че си пробвала , Никита! Получило се е чудесно. Интерпретирала си и виждам... Много ми харесва вариацията ти. Покажи оригинала . Май цветовия " бъркоч " си избегнала ... Но определено е чудесено! Благодаря ти, че веднага се включи! | |
|
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Съб 16 Окт 2010, 02:07 | |
| Еее Фри,нали знаеш,че немога да стоя мирна... естествено интерпретирах и наистина не съм правила цветовия ефект Сложих оригинала. | |
|
| |
vivavili AVAгост
Брой мнения : 3 Регистриран : 21.02.2011
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Пон 21 Фев 2011, 17:49 | |
| Здравейте, може ли някой да ми обясни как да си коригирам носа?Понеже ще си правя ринопластика и искам да пробвам,благодаря! | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 22 Фев 2011, 16:46 | |
| Най-общо казано, за подобни корекции се използва функцията Liquify, нужна е , обача голяма прецизност и опит... Не мисля, че това ще е от голяма полза. Като идеш на място, при доктора си, той ще ти покаже различни варианти, което би било по- правдоподобно.
Поздрави! | |
|
| |
vivavili AVAгост
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 22 Фев 2011, 19:20 | |
| Благодаря. Но някои доктори искат да им занесеш обработена твоя снимка /което наистина е много неправилно/, но все пак ще се опитам,просто ми е интересно....дано намеря къде се намира тази опция, защото никога не съм работила с програмата. Поздрави... | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 22 Фев 2011, 20:09 | |
| Тази опция е при филтрите. Най отгоре в антетката. Filter и след това избираш Liquify... Както вече казах, обаче необходима е голяма прецизност, не е лесно...
Според мен е добре първо да се насочиш към лекар... после да му мислиш. Това е много важна стъпка и е от изключително значение кой ще ти направи операцията... Честно казано, на мен ми се струва изключително несериозно някой лекар да иска да види фотошопски модел ... Това е тъпотия... Първото което е, той е наясно с анатомия, с конкретната специфика на костта и съответно какво може да се напри с този нос... той би трябвало да си представи, да го вижда в мислите си как може да изглежда... с фотошоп, ако става въпрос, мога да взема чужд нос и да го натъкмя на която си искам снимка...
Нямам думи просто... | |
|
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 22 Фев 2011, 20:10 | |
| - vivavili написа:
- Благодаря. Но някои доктори искат да им занесеш обработена твоя снимка /което наистина е много неправилно/, но все пак ще се опитам,просто ми е интересно....дано намеря къде се намира тази опция, защото никога не съм работила с програмата. Поздрави...
Най напред здравей и добре дошла сред нас! Щом никога не си работила с програмата,тогава ще ти е многооо трудно. Не искам да те плаша,но ще ти трябват доста упражнения преди да ползваш тази функция.Тя се намира ето тук: Аз съм съгласна с Фрина,че трябва лекаря да ти покаже как ще изглеждаш,а не ти да се мъчиш над това. Все пак взимат пари за това! | |
|
| |
vivavili AVAгост
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Сря 23 Фев 2011, 01:43 | |
| Благодаря ви,ще си поиграя да видя какво мога да направя! | |
|
| |
AVAna админ
Брой мнения : 14495 Регистриран : 10.04.2009
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Чет 24 Фев 2011, 07:09 | |
| Може момичето просто да е решило да види дали ще изглежда по-добре с различен нос и тогава да се обърни към доктори. Аз ако реша някога да си правя нещо наистина първо ще се "барна" със шопа. Пък вярно, че после дотора трябва да си каже крайната дума! | |
|
| |
Сузито Личен състав на форума; Фотошопър
Брой мнения : 2583 Регистриран : 12.04.2009 Послание : AVAdiary :-)
| |
| |
AVAna админ
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 01 Мар 2011, 21:41 | |
| Сузи много ти е готин експеремента! Аз все се каня, че ще си инсталирам някоя и дрега четка, че в момента нямам нищо. Ще покажа и аз след някой ден | |
|
| |
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 01 Мар 2011, 22:21 | |
| Мерси Ани Фрина много ми хареса това уроче | |
|
| |
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 01 Мар 2011, 22:22 | |
| Ани между другото чакам и твоето уроче, отдавна не си правила Е,ако имаш желание разбира се, хайде да размърдаме малко форума ФШ. | |
|
| |
Фрина Модератор
| |
| |
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 01 Мар 2011, 22:25 | |
| | |
|
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 01 Мар 2011, 22:29 | |
| | |
|
| |
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 01 Мар 2011, 22:30 | |
| | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 01 Мар 2011, 22:50 | |
| Не, фешън се е получило , наистина ... Точната дума е интересно, да Момичета, мисля си, че е хубаво всички авторски уроци да се сложат тук във форума... Даже може подфорум да се направи- с уроци... И Авана има, и Никита, ти Сузи, не знам... Но определено си мисля, че тук е мястото на всичко, което сме направили сами, а може и да е от помощ... Помислете !!! Независимо, че може да са в блогове, моля, копнете си уроците в нашия форум... Какво мислите вие? | |
|
| |
AVAna админ
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 01 Мар 2011, 23:12 | |
| - Сузито написа:
- Ани между другото чакам и твоето уроче,
отдавна не си правила Е,ако имаш желание разбира се, хайде да размърдаме малко форума ФШ. Сега едно уроче за ДДС-то ако искаш да ти спретна и за касови апарати, че ми пуши главата от работа. Аааааа и с НОИ разправии да не забравя. Малко да ми намалее и почвам да се включвам активно в темите | |
|
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Вто 01 Мар 2011, 23:25 | |
| Фри,идеята е добра.Ще гледам да го направя! | |
|
| |
AVAna админ
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Сря 02 Мар 2011, 06:55 | |
| - Фрина написа:
- Не, фешън се е получило , наистина ... Точната дума е интересно, да
Момичета, мисля си, че е хубаво всички авторски уроци да се сложат тук във форума... Даже може подфорум да се направи- с уроци... И Авана има, и Никита, ти Сузи, не знам... Но определено си мисля, че тук е мястото на всичко, което сме направили сами, а може и да е от помощ... Помислете !!! Независимо, че може да са в блогове, моля, копнете си уроците в нашия форум... Какво мислите вие? На първо време направих нова категория и отделен подфорум за уроците. Сега форума ми харесва много повече и се вижда за какво иде реч в него! Разместването и отделеното време си заслужаваха! Преместих и уроците ви там и променях заглавия - проверете ги ако има разминаване да оправяме. Имаме си двама нови членове на екипа, които ще се наричат фотошопъри - НАТАЛИ и СУЗИТО! Честито! Така всички хора, които пишат активно във форума и се занимават с фотошоп могат да се разполагат спокойно там - дадени са им пълни права на модератори във форума за фотошопа. Ако съм пропуснала някой от пишещите активно който се занимава с фотошоп и съм го пропуснала моля да бъда извинена - ще оправя грешката веднага щом ме информирате - Никита също може да добавя членове на групата Фотошопъри - така че и на нея можете да пишете, ако има нещо! Моите уроци ще ги копирам тук през почивните дни, че сега не остава ред | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Сря 02 Мар 2011, 13:51 | |
| Великолепно, Авана ! Чудесна е и идеята за категорията "фотошопъри" . Честито на Сузи и Натали !!! | |
|
| |
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Сря 02 Мар 2011, 14:20 | |
| Много благодаря Ани Сега форума изглежда много добре и е някак по подреден страхотно | |
|
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Чет 03 Мар 2011, 00:21 | |
| Честито на Сузи и Натали !!! | |
|
| |
AVAna админ
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Чет 03 Мар 2011, 01:56 | |
| Много се радвам, че ви харесват промените! Наистина го бях зарязала форума, но много си го обичам и ще компенсирам някак си изгубеното време! Много ми е приятно когата всички са доволни и се чувстват добре тук! В момента и аз се чувствам идеално и няма да бягам вече! Сега остава да си намеря и един печат "ОБЕЩАНО" като на Господари на ефира и да си лепна на края на поста, но вие сте хора с фонтазия и ще си го представите! | |
|
| |
| |
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Чет 03 Мар 2011, 03:52 | |
| | |
|
| |
AVAna админ
| |
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) Чет 03 Мар 2011, 12:30 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Обработка на портретна снимка ( авторски урок) | |
| |
|
| |
| Обработка на портретна снимка ( авторски урок) | |
|