| ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Чет 25 Мар 2010, 22:29 | |
| Какво приготвяте за този хубав празник? Споделете рецепти и снимки! | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Пет 26 Мар 2010, 02:18 | |
| Великденски лимонов сладкиш продукти: за тестото: 1 пакетче масло от малките, 30-40 г пудра захар, щипка сол, 130 г брашно за пълнежа: 2 големи яйца или 3 по-малки, 80г прясно изтискан лимонов сок, 3 с.л. брашно, 200 г кристална захар, 1 супена лъжица лимонови корички за украса пудра захар Замесва се меко маслено тесто от продуктите и се разстила в намаслена тавичка /20/20см /Пече се до порозовяване. Оставя се да поизстине и през това време приготвяме пълнежа. Яйцата се разбиват на крем със захарта, добавят се лимонените корички и сока и накрая и брашното. Залива се отгоре изпечения блат и се пече още 20тина минути до готовност. Охлажда се и се поръсва обилно с пудра захар и лимонови корички и се реже на квадратчета. Иначе най-вече правим много козунаци. Никога не сме купували досега | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Пет 26 Мар 2010, 02:52 | |
| | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Пет 26 Мар 2010, 03:02 | |
| Даааааа, той козунака си заслужава отделна тема! Трели , разкошен сладкиш! Нямам търпение да го пробвам! Тук се надявам да обменим идейки и за салатки, агнешки вкусотийки...дори трикчета за боядисване на яйца! | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Пет 26 Мар 2010, 03:50 | |
| Заби ми компа и трябваше да пиша наново поста си ихххххх Техника с киселина При този начин на работа се използва вече продухано яйце. Рисуват се по цялата повърхност взаимосвързани линии с восък след което яйцето се потапя в солна киселина - 50%-ен разтвор. Непокритата част от черупката се разлага от киселината. Восъка се отстранява като се потопи яйцето във вряла вода. Много са оригинални за украса Аз за жалост не съм опитвала никога Малко ме е страх, но все някой ден ще се престраша Пак ще предложа тази рецепта за имащите къде да я направят | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Пет 26 Мар 2010, 13:11 | |
| Тази година много ми се ще Великден да ми е по-различен. В смисъл такъв, да вляза по-дейно в приготовленията и традициите на празника. Не просто да боядисам яйцата, да купя козунак и да ходя на гости, както става друга година. Както споменах искам аз да направя козунака. Купих си различна видове боя за яйцата - обикновена, брилянтна и мраморна. Да има разнообразие. Агнешко няма да приготвям. Него ще го хапнем веднъж при свекърва ми и втори път при майка ми. Мама го прави по-вкусно, хихих! Ще го снимам и ще ви го покажа, прави го по много прост начин, но го пече около 3 часа. Намерих страхотна рецепта за яйца от натрошени бисквити, масло, пудра захар и т.н. /ако искате ще ви постна рецептата/, прави се във формата на яйце, забожда се на клечка. Радост за децата! Друго засега не се сещам. Ще чета и вашите идеи, може да ме вдъхновите за още нещо. | |
|
| |
Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Съб 27 Мар 2010, 01:34 | |
| За празника приготвям винаги курабийки,кифлички и вече от две години меся и козунаци. Като дете много обичах да помагам на баба да прави козунаците. Тази година незнам дали ще имам време за тях,но се надявам да ги направя пак. А за основното ядене ми се иска да направя печено агнешко с лапад и бял сос,точно както от моето детство | |
|
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Съб 27 Мар 2010, 02:10 | |
| Какви кифлички, Никита, правиш? | |
|
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Съб 27 Мар 2010, 03:22 | |
| Ето тези: Кифлички3 яйца,1 чаена чаша прясно мляко,1 ч.ч.олио,7-8 супени лъжици захар, 1 пакетче суха мая(или 1/2 кубче от обикновената),1 кг.брашно Замесвате си тесто от продуктите,разделяте на 4 топки и от всяка разточвате кора,дебела около 3-4 мл. Нарязвате на триъгълници и слагате плънка пожелание(аз имах повече шоколад... ). В намазана с мазнина тава нареждате кифличките и като втасат,мажете с един жълтък разбит с олио. Украсете отгоре и печете в загрята фурна на 200 градуса За да станат лъскави си разбийте 2-3 суп.лъж.мед с малко вода на гъста каша и преди да ги извадите от фурната намажете със сместа. Сложете за около минута обратно във фурната леко да се запече меда. Така ги правя,когато са за бърза консумация(не че оставят ) А за Великден като замеся тестото го оставям да втаса,после разточвам и пак оставям да втаса. Маята също втасва най-напред и после я прибавям към останалите продукти. | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Вто 30 Мар 2010, 12:31 | |
| Агнешко с картофи
Продукти за 4 порции: 800 г агнешко месо 1/2 чаена чаша растително масло 1 глава кромид лук 2-3 бр. моркови 1 кг картофи сол черен пипер магданоз
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парченца, слага се в тавичка заедно с лука, нарязан на ситно, морковите, нарязани на колелца, и мазнината.
Посолява се, залива се с топла вода и се пече в умерена фурна, като от време на време се обръща.
Когато е почти готово, се слагат картофите, нарязани на дължина.
Ястието отново се пече до готовност. Поднася се поръсено с черен пипер и ситно нарязан магданоз. | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Сря 07 Апр 2010, 18:30 | |
| | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Сря 07 Апр 2010, 19:02 | |
| Възхитително!!! Ти си жената-мечта, Трели!!! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| |
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| |
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Чет 08 Апр 2010, 12:27 | |
| Ох, Трели! Страхотна маса си спретнала. Наистина си за пример на форума. Аз от много канене, нищо не успях да направя. Но пък имах огромно желание. С деца в кухнята не е работа. | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
| |
| |
Никита Модератор
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Чет 08 Апр 2010, 13:49 | |
| | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Чет 08 Апр 2010, 13:54 | |
| Всичко изглежда прекрасно! | |
|
| |
Любов Модератор
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Чет 08 Апр 2010, 14:57 | |
| Никита,страхотна трапеза си спретнала и ти,БРАВО!!!! | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Чет 08 Апр 2010, 17:20 | |
| | |
|
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Чет 08 Апр 2010, 18:36 | |
| Никита, бравос! Богата е била и твоята трапеза. | |
|
| |
ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Пет 09 Апр 2010, 13:42 | |
| Страхотни сте, момичета! Трели, откъде си ги взимаш тия сърчица за украса? И кое от браунитата е това, че направо ми капат лиги? Браунито е любимото ми сладкишче!!! | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА Пон 21 Юни 2010, 21:58 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: ВЕЛИКДЕНСКА ТРАПЕЗА | |
| |
|