AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Вашата житейска философия!? | |
|
+4Божествена CARAMEL Gti ШОКОЛАД 8 posters | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Вашата житейска философия!? Съб 08 Авг 2009, 18:09 | |
| ("Откраднах" темата и анкетата към нея от едно друго форумче,защото ми се стори ценно и интересно! ) I. Довърши следните изречения: 1. Животът е ........, защото.......... 2. Светът е ........., защото.......... 3. Природата е......., защото.......... 4. Бог е............., защото.......... 5. Човекът е........., защото.......... 6. За мен май - висшата ценност е......, защото..... 7. Моята цел в живота е................, защото..... 8. Любовта е........., защото.......... 9. Надеждата е......., защото..........______________________________________ II. Можеш ли да причислиш твоята житейска философия към някоя от следните:1. Нихилистична - отрича смисъла на красотата в живота; твърди, че всичко е илюзия; отрича съществуването на Бог;
2. Скептична - съзнава несигурността на познанието; нито отрича, нито одобрява нещата от живота; не е догматична; постоянно търсеща;
3. Цинична - полемична нагласа; разобличава привидността и лицемерието; стреми се към разкриване на "голата истина" за нещата.
4. Хуманистична - човекът е поставен в центъра на света и на познанието; Човекът не може да надхвърли своите граници; вяра в по-доброто бъдеще, толерантност;
5. Догматична - знае истината; доврие в авторитети; идентифицира се като привърженик на определена позиция; несъгласните с тази позоция се считат за "заблудени" и дори - за врагове.
6. Мистична - отрича научното обяснение за света и философията; устрем към вечността, живее "извън" времето; радикална критика на "този" свят; отрича правилата, законите и реда; отрича материалните и обществените основания на своето съществуване. | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Съб 08 Авг 2009, 19:21 | |
| I. Довърши следните изречения: 1. Животът е урок, защото.това е нашето предназначение тук на земята да научим определени уроци и да се самоусъвършенстваме. 2. Светът е красив, защото има много красота 3. Природата е най-уникалното творение, защото някой я е сътворил. 4. Бог е източника, защото всичко произлиза от него 5. Човекът е понякога най-глупавото същество, защото единствено той е способен на самоунищожение. 6. За мен най - висшата ценност е душата, защото тя е най-ценното ,което притежавам . 7. Моята цел в живота е самоусъвършенстване, защото единствено чрез самоусъвършенстване човек може да храни някаква надежда да промени съдбата на другите. 8. Любовта е моят навигатор, защото аз избирам това да е така. 9. Надеждата е утеха, защото човек има нужда от това______________________________________ - Цитат :
- II. Можеш ли да причислиш твоята житейска философия към някоя от следните:
1. Нихилистична - отрича смисъла на красотата в живота; твърди, че всичко е илюзия; отрича съществуването на Бог;
2. Скептична - съзнава несигурността на познанието; нито отрича, нито одобрява нещата от живота; не е догматична; постоянно търсеща;
3. Цинична - полемична нагласа; разобличава привидността и лицемерието; стреми се към разкриване на "голата истина" за нещата.
4. Хуманистична - човекът е поставен в центъра на света и на познанието; Човекът не може да надхвърли своите граници; вяра в по-доброто бъдеще, толерантност;
5. Догматична - знае истината; доврие в авторитети; идентифицира се като привърженик на определена позиция; несъгласните с тази позоция се считат за "заблудени" и дори - за врагове.
6. Мистична - отрича научното обяснение за света и философията; устрем към вечността, живее "извън" времето; радикална критика на "този" свят; отрича правилата, законите и реда; отрича материалните и обществените основания на своето съществуване. Малко клоня към мистична ,но не точно.Нещо смесено и се получава това:постоянно търсеща,стреми се към разкриване на "голата истина" за нещата,вяра в по-доброто бъдеще, толерантност. | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Съб 08 Авг 2009, 19:47 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- ("Откраднах" темата и анкетата към нея от едно друго форумче,защото ми се стори ценно и интересно! )
I. Довърши следните изречения:
1. Животът е ........, защото.......... 2. Светът е ........., защото.......... 3. Природата е......., защото.......... 4. Бог е............., защото.......... 5. Човекът е........., защото.......... 6. За мен май - висшата ценност е......, защото..... 7. Моята цел в живота е................, защото..... 8. Любовта е........., защото.......... 9. Надеждата е......., защото.......... ______________________________________
II. Можеш ли да причислиш твоята житейска философия към някоя от следните:
1. Нихилистична - отрича смисъла на красотата в живота; твърди, че всичко е илюзия; отрича съществуването на Бог;
6. Мистична - отрича научното обяснение за света и философията; устрем към вечността, живее "извън" времето; радикална критика на "този" свят; отрича правилата, законите и реда; отрича материалните и обществените основания на своето съществуване. Хайде ,ШОКОЛАД,сподели и ти | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Съб 08 Авг 2009, 20:09 | |
| Ето ме... 1. Животът е гонидба , защото все бягаме...бягаме ,за да стигнем до някого,до нещо...Бягаме,за да избягаме...Бягаме,защото няма време... 2. Светът е нашият голям затвор, защото ние така искаме! Слагаме врати и катинари,където ни падне...строим стени и граници...дърпаме пердета пред прозорците си ( очите си...)... 3. Природата е енергия, защото само нея не можем да опитомим... 4. Бог е нашето оправдание, защото вечно имаме нужда от причини,от оправдания,от надежда и опрощение! 5. Човекът е роб, защото не може да живее без господар! Сам създава купища правила и норми,и стереотипи,и технологии...на които да робува! 6. За мен май - висшата ценност е да имаш ценности, защото с тях храним душите си! 7. Моята цел в живота е да правя добро, защото това има смисъл! 8. Любовта е лекарството, защото само тя може да излекува болника... 9. Надеждата е заблудата на страховете ни, защото се заблуждаваме,че щом се надяваме...няма от какво да се страхуваме...че всичко ще е така,както ние искаме! Пролича ли си колко съм цинична? скептична? догматична?...и постоянно търсеща!!! | |
| | | CARAMEL АVAприятел
Брой мнения : 214 Регистриран : 13.04.2009 Age : 40 Послание : Пловдив
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Нед 09 Авг 2009, 14:29 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- II. Можеш ли да причислиш твоята житейска философия към някоя от следните:
По-скоро съм хуманистична,много интересно вяра в по-доброто бъдеще, толерантност; | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Нед 09 Авг 2009, 18:53 | |
| 1. Животът е търсене, защото не спираме да търсим нещо...истината, щастието, любовта... 2. Светът е оцелял, защото се е смял. 3. Природата е непредсказуема, защото винаги ни изненадва. 4. Бог е енергия, защото дава сила. 5. Човекът е парадокс, защото постоянно си противоречи. 6. За мен най - висшата ценност е да се обогатявам духовно, защото това ми дава живот. 7. Моята цел в живота е , защото..... 8. Любовта е чудо, защото е способна на всичко. 9. Надеждата е утеха, последна спирка, защото тя е единственото нещо оставащо за безпомощния или за тези, които не искат да си помогнат сами. А що се отнася до житейската ми философия - тя е смесица от всички по-малко. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Вто 11 Авг 2009, 11:19 | |
| 1. Животът е един непрекъснат избор, защото имаме възможността, да си го направим такъв, какъвто ние си изберем. 2. Светът е шарен, защото хората сме различни. 3. Природата е стихия, защото живее по свои собствени закони. 4. Бог е светлина, защото е в сърцето ми. 5. Човекът е вечно порастващо дете, защото винаги носи детското у себе си, независимо на каква възраст е. 6. За мен май - висшата ценност е добротата, защото всички имаме нужда от добри хора, около себе си. 7. Моята цел в живота е да възпитам децата си на добродетели, защото ще преодоляват по-лесно препядствията. 8. Любовта е всичко, защото тя е навсякъде. 9. Надеждата е спасение, защото дава сили.Във втората част от теста, не откривам себе си. | |
| | | Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Сря 12 Авг 2009, 21:15 | |
| 1. Животът е факт, защото съм тук и съм жива... 2. Светът е необозрим, защото е необятен 3. Природата е красота, защото не е сътворена от хората... 4. Бог е ЛЮБОВ, защото Е ВСЕПРОЩАВЩ Ине е необходимо да обяснявам това...Смешно е... 5. Човекът е творение, защото е безсилен 6. За мен май - висшата ценност е добротата, защото всичко би било различно... 7. Моята цел в живота , защото 8. Любовта е СИЛАТА защото Променя 9. Надеждата е спасение, защото остава само тя, когато вече друго нямаЖитейска философия : Смес от тези три: (подчертавам това, което се отнася до мен) 1 Скептична - съзнава несигурността на познанието; нито отрича, нито одобрява нещата от живота; не е догматична; постоянно търсеща;2. Хуманистична - човекът е поставен в центъра на света и на познанието; Човекът не може да надхвърли своите граници; вяра в по-доброто бъдеще, толерантност;3. Мистична - отрича научното обяснение за света и философията; устрем към вечността, живее "извън" времето; радикална критика на "този" свят; отрича правилата, законите и реда; отрича материалните и обществените основания на своето съществуване. [/b][/quote] | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Пет 14 Авг 2009, 20:54 | |
| - Цитат :
- Хуманистична - човекът е поставен в центъра на света и на познанието; Човекът не може да надхвърли своите граници; вяра в по-доброто бъдеще, толерантност
;,Това хуманистична звучи доста добре Шоколад ,ама тия граници направо ми бъркат в очите,защото: " Границите на живота ти не са нищо друго ,освен творение на аза."Вие не мислите ли така? | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Вто 13 Окт 2009, 03:00 | |
| 1. Животът е предизвикателство, защото без него няма смисъл да живеем,тогава просто съществуваме! 2. Светът е мястото защото за човечеството всичко е възможно! 3. Природата е силата защото хората бледнеят пред могъществото й,зависими са от нея. 4. Бог е вярата, защото имаме нужда от нея. 5. Човекът е движещата се прашинка от вселената, защото без него не остава нищо за поколенията.. 6. За мен най - висшата ценност е съвкупността от ценности, защото без тях съм нищо. 7. Моята цел в живота е развитието, защото ако то отсъства деградирам. 8. Любовта е.всичко, защото тя ми дава сили. 9. Надеждата е пристан., защото всяка душа има нужда да се опре на такъв.... ______________________________________ Клоня към цинична с отенъци на останалите изброени..
Последната промяна е направена от Ms SMITH на Вто 13 Окт 2009, 03:05; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | natali Фотошопър
Брой мнения : 3871 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Там....където всичко е възможно
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? Чет 15 Окт 2009, 00:13 | |
| . Довърши следните изречения:
1. Животът е приказка, защото ние сами сме си автори и от нас зависи какъв ще е сценария на тази приказка-добър или лош,всичко е в наши ръце!!! 2. Светът е за двама,защото намеси ли се трети става драма! 3. Природата e безценното богатство което трябва да ценим,защото тя е неизчерпаем източник на мъдрост и познание, красота и вдъхновение, с една дума - на живот.Тя е ярката светлина в сивотата на живота ни. Тя е красивото вчера и несигурното, крехко утре, духовното начало и материалният край, детската люлка и тленният прах.Тя е Всичко!!! 4. Бог е всемогъща сила, защото точно тази сила предопределя всичко! 5. Човекът е непредсказуем и непостоянен, защото ако до вчера ти е бил най-добрият приятел,то днес може да стане най-злият ти враг и така си нагажда нещата,че на него да му е угодно! 6. За мен най - висшата ценност е доброжелателността, защото ако можеше да се научим всички да сме малко по-добри то светът щеше да е едно прекрасно място! 7. Моята цел в живота е да съм добра майка,защото искам да науча децата си на всички морални стойности,да ги науча да различават кое е правилно и кое погрешно,искам да им осигуря всичко необходимо!Искрено се надявам да успея да го направя! 8. Любовта е изворът на живота, защото тя ти дава сили да продължаваш смело напред,тя е светъл лъч,който озарява ярко живота и ти показва че си заслужава да се изживее!!! 9. Надеждата е това,което крепи човека до последно,защото без нея нищо няма смисъл,надяваш ли се-значи още си жив!!!
II. Можеш ли да причислиш твоята житейска философия към някоя от следните 4. Хуманистична - човекът е поставен в центъра на света и на познанието; Човекът не може да надхвърли своите граници; вяра в по-доброто бъдеще, толерантност; | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Вашата житейска философия!? | |
| |
| | | | Вашата житейска философия!? | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|