AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ | |
|
+4Gti Марчелина Савана ШОКОЛАД 8 posters | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 01:25 | |
| Сериозна тема,а?! | |
| | | Савана undercover agent
Брой мнения : 16672 Регистриран : 11.04.2009 Послание : На тавана
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 01:33 | |
| Такаааааааааа! Много интересна тема! Ще проследя мненията преди да си кажа моето мнение по въпроса! | |
| | | Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 01:37 | |
| Шоколад Благодаря за темата! Аз сега ще пусна един цитат,който взимам от друга тема, който беше свързан с обсъждането на човек с недъг! - Цитат :
- Ще ви кажа,ако вече не го знаете де, какво се казва в източната философия за оскатените! Само преразказвам,без да взимам позиция,защото е гадно!
Та в Източната философия казват,че оскатените хора плащат греховете си с недъзите си! Страданието им е тяхното наказание! какво мислите по този въпрос, смятате ли,че е така вярвавате ли сляпо на Философиите,Религията и т.н.? | |
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 01:43 | |
| още нещо свързано с религията
аз съм християнка-вярваща-не фанатичка, просто вярвам,ходя си на църква,моля се на Исус и всичко както си му е реда добре ама четейки Библията виждам някои леки разминавания,които не проумявам та-Господ създал Адам и Ева-първите и единствени човеци раждат се техните деца-Каин и Авел дотук добре-но........Каин и Авел порастват,Каин е прогонен отива в други земи и там си намира жена,с която създава поколение е сега тука питам аз-коя е тая жена,от къде е дошла, нали е нямало други хора няма как и сестра да му е-религията отхвърля кръвосмешението и наскоро водейки този разговор-бях наречена "Неверница"-задавайки същия този въпрос!
моля кажете си вашата гледна точка! | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:06 | |
| Не вярвам в църквата! Не вярвам в библията! Само това да им бяха разминавките! Само да посоча "Името на розата"-настолна книга в това отношение! | |
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:10 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Не вярвам в църквата! Не вярвам в библията! Само това да им бяха разминавките! Само да посоча "Името на розата"-настолна книга в това отношение!
ооооооооооооооооооооооо тази книга ми е изключително любима чела съм я 3 пъти,сега пак е между книгите за препрочит | |
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:16 | |
| Ами да кажа и аз тогава Изглежда няма да съм единствената неверница тук Аз не вярвам в нито една религия Библията и Корана и всички святи книги са писани от хора, които са първите поети Много от нещата се разминават и никой не може да ме убеди да вярвам....а съм вярвала, но тогава съм била невежа При мен се получи следното нещо Вярвах, защото така бях възпитана до момента, в който прочетох Библията и не научих за християнството доста неща Тогава спрях да вярвам Сега вярвам в МОЯ БОГ Той е само мой и е само в моя вътрешен мир Вярвам, че за всеки човек има такава сила, която си е неговата, която му дава сила, на която може да се оповава в трудни моменти За мен тази сила няма човешки облик...да речем Иисус За мен тя няма никакъв облик Но въпреки всичко спазвам някои от традициите на християнството Просто не мога да избягам от тях Коледа, Великден са празници, които почитам | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:18 | |
| - Марчелина написа:
- ШОКОЛАД написа:
- Не вярвам в църквата! Не вярвам в библията! Само това да им бяха разминавките! Само да посоча "Името на розата"-настолна книга в това отношение!
ооооооооооооооооооооооо тази книга ми е изключително любима чела съм я 3 пъти,сега пак е между книгите за препрочит Ами...ето! Там е толкова показателно как институцията Църква спекулира и манипулира! Как проповядва и тълкува за своя облага! Всеки ден срещаме,виждаме и чуваме за набожни хора,които тълкуват избирателно религията си! Какъв е смисъла? И не е ли твърде порочно да използваш Бога както намериш за добре и в същото време да съдиш атеистите! | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:19 | |
| - Савана* написа:
- Ами да кажа и аз тогава
Изглежда няма да съм единствената неверница тук Аз не вярвам в нито една религия Библията и Корана и всички святи книги са писани от хора, които са първите поети Много от нещата се разминават и никой не може да ме убеди да вярвам....а съм вярвала, но тогава съм била невежа При мен се получи следното нещо Вярвах, защото така бях възпитана до момента, в който прочетох Библията и не научих за християнството доста неща Тогава спрях да вярвам Сега вярвам в МОЯ БОГ Той е само мой и е само в моя вътрешен мир Вярвам, че за всеки човек има такава сила, която си е неговата, която му дава сила, на която може да се оповава в трудни моменти За мен тази сила няма човешки облик...да речем Иисус За мен тя няма никакъв облик Но въпреки всичко спазвам някои от традициите на християнството Просто не мога да избягам от тях Коледа, Великден са празници, които почитам Именно,Невернице! | |
| | | | Савана undercover agent
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:25 | |
| Ами хайде да използвам темата да ви питам следното Мои приятели - братя, млади момчета попаднаха сред хора, които така им разказаха за религията, за библията и за християнството... та тези момчета станаха СЪБОТЯНИ Сега са толкова уверени, че истината е в библията, че я четат по 5 пъти на ден, знаят я на изуст и вярват, че в деня на страшния съд Бог ще спаси техните души и ще бъдат безсмъртни, защото...четат Книгата Та бихте ли ми казали как тези две момчета да бъдат убедени, че това което правят погубва живота им Те не се занимават с нищо друго освен с четене на библията ... не работат, защото обикновенно им предлагат работа и в събота, а те в събота не правят нищо Не излизат по заведения, защото е грях Дайте съвет | |
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:28 | |
| Савана-аз лично сериозно се замислям за това, че просто чрез Бог и Религията хората преди са били контролирани! Бил им е насаждан страх-от греховете им,от страшния съд, от изкуплението! Смятам,чв това е грозно! Та и тези млади хора-знам ли! Странно ми-как успяват така да промият мозъка на човек! Аз не го проумявам! | |
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:38 | |
| Ами според мен религията е била това което са в момента НПК, Семейния кодекс абе да не изброявам .. всички закони които съществуват в момента са събрани в първобитен вид в библията Според мен бибилията е доста остаряла и има нужда от сериозна преработка Ако някой от църквата се сети да я пренапише във по съвременен вариянт и да каже, че е открита оригиналната книга и да я извади като новата стара книга може и да спечелят повече фенове | |
| | | ШОКОЛАД админ
| | | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:42 | |
| - Савана* написа:
- Ами хайде да използвам темата да ви питам следното
Мои приятели - братя, млади момчета попаднаха сред хора, които така им разказаха за религията, за библията и за християнството... та тези момчета станаха СЪБОТЯНИ Сега са толкова уверени, че истината е в библията, че я четат по 5 пъти на ден, знаят я на изуст и вярват, че в деня на страшния съд Бог ще спаси техните души и ще бъдат безсмъртни, защото...четат Книгата Та бихте ли ми казали как тези две момчета да бъдат убедени, че това което правят погубва живота им Те не се занимават с нищо друго освен с четене на библията ... не работат, защото обикновенно им предлагат работа и в събота, а те в събота не правят нищо Не излизат по заведения, защото е грях Дайте съвет Да ги пратят на психотерапевт! Не го разбирам това! Но болните мозъци имат нужда от промивка! | |
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Вто 21 Апр 2009, 02:48 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Савана* написа:
- Ами хайде да използвам темата да ви питам следното
Мои приятели - братя, млади момчета попаднаха сред хора, които така им разказаха за религията, за библията и за християнството... та тези момчета станаха СЪБОТЯНИ Сега са толкова уверени, че истината е в библията, че я четат по 5 пъти на ден, знаят я на изуст и вярват, че в деня на страшния съд Бог ще спаси техните души и ще бъдат безсмъртни, защото...четат Книгата Та бихте ли ми казали как тези две момчета да бъдат убедени, че това което правят погубва живота им Те не се занимават с нищо друго освен с четене на библията ... не работат, защото обикновенно им предлагат работа и в събота, а те в събота не правят нищо Не излизат по заведения, защото е грях Дайте съвет Да ги пратят на психотерапевт! Не го разбирам това! Но болните мозъци имат нужда от промивка! Ами не става и с психотерапевт Това е няква сила дето така ги е завлдяла, че и надрусани да бяха щяха да излезат от този сън | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Сря 22 Апр 2009, 22:30 | |
| Bсичко ,което казвате,доказва ,че образование по тая тема трябва да има. | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Сря 22 Апр 2009, 22:57 | |
| - Gti написа:
- Bсичко ,което казвате,доказва ,че образование по тая тема трябва да има.
ДА! Но границата е много тънка,а аз не вярвам в безкористното влияние на Църквата! | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Чет 23 Апр 2009, 00:24 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Gti написа:
- Bсичко ,което казвате,доказва ,че образование по тая тема трябва да има.
ДА! Но границата е много тънка,а аз не вярвам в безкористното влияние на Църквата! Да и Марчелина е права като казва: - Цитат :
- аз лично сериозно се замислям за това,
че просто чрез Бог и Религията хората преди са били контролирани! | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Чет 23 Апр 2009, 00:39 | |
| Сега ще ви споделя нещо и вие ще кажете: - Цитат :
- Добре,че я има религията.
Знаетели,че преди да се распространят идеологиите на юдеизма и християнството,над 80% от всички човешки същества са били полигамни,като главна причина за това е било оцеляването на вида.Човешкия вид по природа не е моногамен. | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Чет 23 Апр 2009, 01:44 | |
| - Gti написа:
- Сега ще ви споделя нещо и вие ще кажете:
- Цитат :
Знаетели,че преди да се распространят идеологиите на юдеизма и християнството,над 80% от всички човешки същества са били полигамни,като главна причина за това е било оцеляването на вида.Човешкия вид по природа не е моногамен. Не мисля,че им е било зле! Сериозно! Замислете се с каква цел е създадена религията!? И защо има повече от една!? Не мога да кажа "Добре,че я има!"... | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Чет 23 Апр 2009, 02:18 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Gti написа:
- Сега ще ви споделя нещо и вие ще кажете:
- Цитат :
Знаетели,че преди да се распространят идеологиите на юдеизма и християнството,над 80% от всички човешки същества са били полигамни,като главна причина за това е било оцеляването на вида.Човешкия вид по природа не е моногамен. Не мисля,че им е било зле! Сериозно! Замислете се с каква цел е създадена религията!? И защо има повече от една!? Не мога да кажа "Добре,че я има!"... Едвали ,ще ти е приятно мъжът да има повече връзки ,защото такава му е природата.И пак ти казвам контрол ,мила,контрол,не разбираш ли каква е целта.Каква е според теб?Сигурно имаш нещо предвид ,щом така питаш? Шоколадче ,имах щастието да прочета книжка в ,която се описваха всички религии и подрелигии ,ако мога така да ги нарека и философията им и стигнах до извода,че всъщност няма значение каква религия изповядваш или в какво вярваш,по-важното е твоята религия или вярата ти да те подтикват да правиш добро,а не да си някакво камикадзе,примерно. | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Чет 23 Апр 2009, 02:44 | |
| Аз съм изчела доста книжки за религията и философията! Именно заради това съм на такова мнение! Религията е създадена за контрол над масите! Но тези,които искат да контролират не се съобразяват толкова с религиозните догми! Те убиват в името на религията си! Кастрят от свободата на човека! Крадат и си взимат за благото на Църквата! Религията е като политиката- невъзможно е да бъдат безкористни,чисти...защото целта им е друга- ДА УПРАВЛЯВАТ! А всички знаем до какво води жаждата за власт! | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Чет 23 Апр 2009, 02:45 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Аз съм изчела доста книжки за религията и философията! Именно заради това съм на такова мнение! Религията е създадена за контрол над масите! Но тези,които искат да контролират не се съобразяват толкова с религиозните догми! Те убиват в името на религията си! Кастрят от свободата на човека! Крадат и си взимат за благото на Църквата! Религията е като политиката- невъзможно е да бъдат безкористни,чисти...защото целта им е друга- ДА УПРАВЛЯВАТ! А всички знаем до какво води жаждата за власт!
Значи отново сме на едно мнение. | |
| | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Чет 23 Апр 2009, 18:22 | |
| Неверница съм. Нещо средно между атеист и психопат, с елемент от Антихриста, повече дъщеря на Лилит, отколкото на Ева! Препоръчвам ви горещо книгата "Мистерията Ева". Относно всички религии - за съжаление тълкуването на свещените писания (които пък са написани пак от хора) се прави от човеци. Между другото Библията, Корана и т.н. пишат интересни неща, които (ако не са ни поднесени от институция) заслужават да бъдат прочетени. Толкова засега, после пак. Относно недъзите - да, до някъде вярвам на кармата. Марчелинке, не гледай уплашено това вярване - тези хора не преживяват тежко недъзите си като един "бял", а се трудят 100 пъти по усилено и са доста по успешни хора от нас самите! | |
| | | Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Чет 23 Апр 2009, 23:50 | |
| - ФАРФОЛИНКА написа:
- Неверница съм.
Нещо средно между атеист и психопат, с елемент от Антихриста, повече дъщеря на Лилит, отколкото на Ева! Препоръчвам ви горещо книгата "Мистерията Ева". Относно всички религии - за съжаление тълкуването на свещените писания (които пък са написани пак от хора) се прави от човеци. Между другото Библията, Корана и т.н. пишат интересни неща, които (ако не са ни поднесени от институция) заслужават да бъдат прочетени. Толкова засега, после пак. Относно недъзите - да, до някъде вярвам на кармата. Марчелинке, не гледай уплашено това вярване - тези хора не преживяват тежко недъзите си като един "бял", а се трудят 100 пъти по усилено и са доста по успешни хора от нас самите! Изясни ми моля те коя е Лилит?Ти си неверница?Били споделила с нас каква е твоята философия ?Все пак вярваш в нещо. | |
| | | BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Пет 24 Апр 2009, 20:36 | |
| Аз пък имам друга позиция. Аз съм християнка, при това вярваща. Поне така се определям. Трудно бих могла да се съглася, че вярващите по презумпция са контролирани и манипулирани хора.
Да, религиите винаги са били притегателно място за хора, които искат да контролират други хора. Както и за такива, които искат друг да им показва пътя.
Библията е книга, която изучавам от години. Много неща не разбирам, много разбирам след време. Не приемам друг да ми предлага прочита си.
Мисля си, че склонността на някои хора да бъдат манипулирани или контролирани е обусловена от характера или възпитанието. Срещам постоянно хора с промити мозъци, бълващи клишета. Склонни да тръгнат след този или онзи временен идол. Много малко от тях са вярващи в определено учение или религия. | |
| | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Пет 24 Апр 2009, 23:14 | |
| Едно е да вярваш на собствения си прочит, друго е да си сляп последовател. За това въобще няма място за спор. Аз съм неверница в смисъл "Не ходя на църква, не обичам институцията, не се чувствам част от която и да е религия." Но вярвам в други неща - в природните зависимости, в равновесието, в силата на съзнанието, в проблясъците за Истината. Вярвам в смисълът, но не го търся, защото той намира нас.... Все неща от този род... А, да! Вярвам и в паметта на водата и връзката на действията ни с последствия Лилит е фигура, която е изтрита от библията, но не съвсем качествено. Тя е силна, независима, непокорна - пълната противоположност на Ева => НЕУДОБНА за християнството. В апокрифите е сочена за първата жена на Адам, която (буквално и преносно) е искала ад бъде отгоре. Ако на някого му е интересно, моля..... http://horoskop.rozali.com/zagadki/p9275.htmlВ батко Гуги напишете Лилит и ще ви излязат доста неща. В "Мистерията Ева" й е обърнато доста внимание. Сега се сетих и за други книги с подобна насоченост! Някой чел ли е нещо от Мулдашев? | |
| | | Бочка АVAприятел
Брой мнения : 432 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Съб 25 Апр 2009, 01:25 | |
| Тук много интересно станало! И аз съм православна християнка, вярваща. Не сляпо на всичко, а истински. Обичам да ходя на църква, там е спокойно, всичко е някакси на бавни обороти, има мир и тишина. Възпитана съм като вярваща, не пазвам ритуалите на баба ми и прабаба ми, по празниците, не дълбая, а мирно и тихо ходя да се помоля и успокоя.
Много ясно, че религията манипулира, тя е власт, нямаше да е естествено, ако не се преследват цели чрез нея, ама аз най-егоистично си запазвам моята неопетнена част от християнството. | |
| | | bubale4e АVAприятел
Брой мнения : 312 Регистриран : 24.04.2009
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ Нед 26 Апр 2009, 00:44 | |
| аз вярвам във Бог, до такава степен, че да имам опора в тежки моменти. Звучи малко силно, но не е така. Трябва да има вяра човек, за да има страх (писах го и в друга тема). Факт е, че в миналото, когато религията е използвана за контролиране е имало много по малко престъпления. Дали от страх, дали от вяра не знам. Честно казано, аз изпитвам нужда да вярвам че има нещо по висше от мен, което по някакъв начин направлява живота ми. Сега да не помислите, че съм фанатичка - НЕ. Знам, че настоящето и бъдещето са в моите ръце, че няма да ми се поднесе наготово всичко, но искам да вярвам, че има сила, която ми помага. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ | |
| |
| | | | ФИЛОСОФИЯ НА РЕЛИГИИТЕ | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|