AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Мисли за мислите!!!

Go down 
+6
sahara
CARAMEL
Божествена
gergana1958
Gti
ШОКОЛАД
10 posters
АвторСъобщение
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

Мисли за мислите!!! Empty
ПисанеЗаглавие: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПон 20 Юли 2009, 17:48

Предлагам тук да разнищваме "крилатите мисли" на известни личности,писатели,философи!!!

Започвам! Как разбирате Диоген Arrow

На чешмата видях едно дете да пие от шепите си - и захвърлих чашата си.
Върнете се в началото Go down
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyВто 21 Юли 2009, 14:40

Разбирам го така ,че човек няма нужда от нищо ,всичко от каквото се нуждае той го притежава.Като изключим необходимостта да задоволим физиологичните си нужди от храна ,вода и прочие човек може без абсолютно нищо друго.
gergana1958
AVAФен
AVAФен
gergana1958

Брой мнения : 1031
Регистриран : 26.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyВто 21 Юли 2009, 15:38

Gti написа:
Разбирам го така ,че човек няма нужда от нищо ,всичко от каквото се нуждае той го притежава.Като изключим необходимостта да задоволим физиологичните си нужди от храна ,вода и прочие човек може без абсолютно нищо друго.

Скоро даваха за един мъж който 14 години не е хапвал нищо
зареждал се от слънцето...
така,че и храна не ни трябва....
flower
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена

Брой мнения : 3246
Регистриран : 12.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyВто 21 Юли 2009, 15:49

Едва ли не чашата ще спре удоволствието от това да пиеш с пълни шепи...
Знам, че Диоген е против всички "придобивки" на човечеството каквато е тук чашата...Те спират завръщането към онова простото създадено от природата...
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 24 Юли 2009, 04:05

Цитат :
Повечето хора са се затворили в зоната на собственото си удобство .Най-доброто което можеш да направиш за себе си ,е редовно да излизаш от тези граници
Това го прочетох пак в тази книга "Монахът ,който продаде своето ферари"
CARAMEL
АVAприятел
АVAприятел
CARAMEL

Брой мнения : 214
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 24 Юли 2009, 14:50

„Имаш ли своето "защо?" в живота, ще можеш да понесеш почти всяко "как?".“ Ницше
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 24 Юли 2009, 15:02

Ами...той си го е казал!!! Границите са не,за да ограничават,а за да те стимулират да ги прескачаш!!! Особено,когато са в съзнанието ни!!! Именно това най-много ме възмущава и дразни...ограничеността,която сами си налагаме- духовна,умствена...
Ще дам и друг подобен пример,в подкрепа на тази мисъл! Примерът е под формата на филм!
http://kino.dir.bg/film.php?id=3191
Винаги има и трети вариант!!!
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 24 Юли 2009, 15:05

CARAMEL написа:
„Имаш ли своето "защо?" в живота, ще можеш да понесеш почти всяко "как?".“ Ницше
ЗАЩО,ми е любимият въпрос,а Ницше ми е любимият философ!!! Very Happy
Много хубава и вярна констатация!!! Трябва да търсим въпросите,отговорите, причините в живота...постоянно! "Защо" е мисъл!!!
CARAMEL
АVAприятел
АVAприятел
CARAMEL

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 24 Юли 2009, 15:39

ШОКОЛАД написа:
CARAMEL написа:
ЗАЩО,ми е любимият въпрос,а Ницше ми е любимият философ!!! Very Happy
Много хубава и вярна констатация!!! Трябва да търсим въпросите,отговорите, причините в живота...постоянно! "Защо" е мисъл!!!
study Wink Arrow
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена

Брой мнения : 3246

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 24 Юли 2009, 17:10

CARAMEL написа:

Това за мен е постоянното търсене и осъвършенстване.
Погледнеш ли проблема в очите, видиш ли го, а не да го отминаваш ще се намери и изход и решение. Независимо за какво се касае и чрез какви средства ще се постигне .
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 25 Юли 2009, 04:13

Цитат :
Хората ,които изучават другите са мъдри,но онези ,които изучават себе си са просветлени.
Цитат :
В превъзходството ти над другите няма нищо благородно .Истинското благородство се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.
Отново из "Монахът ,който продаде своето ферари".

Последната промяна е направена от Gti на Съб 25 Юли 2009, 21:41; мнението е било променяно общо 1 път
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 25 Юли 2009, 21:40

"Никой не е свободен ,ако не е господар на себе си"
Епиктет
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyНед 02 Авг 2009, 20:56

Ето една моя мисъл:
Щастието е избор!
И нещо ,което много ми хареса:
"Границите на живота ти не са нищо друго ,освен творение на аза."
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 03:23

По повод свободата скоро гледах един разтърсващ филм!!! Та...свободата не е ли самота???
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 03:46

А какво ще кажете за това...
"знанието не ни прави по-добри, нито по щастливи" ?
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 17:38

ШОКОЛАД написа:
По повод свободата скоро гледах един разтърсващ филм!!! Та...свободата не е ли самота???
За мен не .Ще гледам филма,благодаря ти.Но свободата както някой беше казал е голяма отговорност,която не всички искат да поемат.
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 17:41

ШОКОЛАД написа:
А какво ще кажете за това...
"знанието не ни прави по-добри, нито по щастливи" ?
Шоколад ,не съм съгласна ,от личен опит ти го казвам,знанието ми по повод някои неща ме направиха доста по добра ,доста по-търпелива и безкрайно щастлива.Има някаква уловка ,защо започва с малка буква ?Моляте дай началото и края на това,което пише.
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 18:19

Това е изказване на Хайнрих фон Клайст! Той е казал също и това...Когато обичаш не правиш разлика между ухапване и целувка. Wink

Изказването за знанието е толкова философско и тъжно,защото понякога е точно така!!!
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 18:53

ШОКОЛАД написа:
Това е изказване на Хайнрих фон Клайст! Той е казал също и това...Когато обичаш не правиш разлика между ухапване и целувка. Wink

Изказването за знанието е толкова философско и тъжно,защото понякога е точно така!!!
Сега се досещам защо, понякога се получава така,зависи от степента на вярата.Примерно двама души четат или научават нещо едно и също ,само ,че единият въобще недопуска прочетеното или наученото за истина,на такива хора им се казва ,че все едно имат капаци на очите.Или друг термин съм виждала казва се тунелно виждане.Разбираш ли какво искам да ти кажа?
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 18:59

Разбирам те...За мен е по-скоро ... Доброто и щастието не зависят от знанието!!! Може да си добър и без да "знаеш"...можеш и да си щастлив!
Злото също не зависи от знанието...за съжаление! Понякога го има дори благодарение на него!!!
sahara
АVAприятел
АVAприятел
sahara

Брой мнения : 239
Регистриран : 22.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 19:04

Като стана дума за свобода,кажете какво според вас означава да си свободен?
Мисля,че свободата е само дума.
Реалано не съществува!
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 19:06

Реално може да съществува...но ,според мен,свободата е самота!
https://avadiary.bulgarianforum.net/forum-f14/topic-t516.htm
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСъб 08 Авг 2009, 19:38

ШОКОЛАД написа:
Разбирам те...За мен е по-скоро ... Доброто и щастието не зависят от знанието!!! Може да си добър и без да "знаеш"...можеш и да си щастлив!
Злото също не зависи от знанието...за съжаление! Понякога го има дори благодарение на него!!!
Taka e.
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 25 Сеп 2009, 03:43

"Когато нямаш повече сълзи,смей се!" (Амос Оз) Rolling Eyes
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA

Брой мнения : 2486
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 25 Сеп 2009, 13:00

ШОКОЛАД написа:
Какво друго ми остава? Да умирам? Не! Ще се смея! Ще се смея на всичко, на проблемите, на гадорията, на всичко... и ще изгрее слънце.
CARAMEL
АVAприятел
АVAприятел
CARAMEL

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 25 Сеп 2009, 13:07

ШОКОЛАД написа:
Аз го разбирам така:
Трябва ли да бъдем цял живот жертви,да плачем и да се самосъжаляваме.Не.
В даден момент трябва да си кажем ..Стига!Защото живота трябва да продължи,затова усмихни се и продължавай напред! Rolling Eyes

Шоколадче,ти чете ли книгата? Rolling Eyes
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 25 Сеп 2009, 15:52

Чета я в момента!

Аз незнам как да го разбирам...По-скоро май е почти същото... scratch Това е като безкрайно преливане едно в друго...и накрая забравяш кое е било първото...Плачът,сълзите...те пречистват...Длъжни сме да се въртим на въртележката,независимо дали ни е до смях или до плач! Не заради нас самите,а заради другите!
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyВто 29 Сеп 2009, 20:10

Gti написа:
ШОКОЛАД написа:
За мен не .Ще гледам филма,благодаря ти.Но свободата както някой беше казал е голяма отговорност,която не всички искат да поемат.
Тази мисъл е на Фройд,съгласна съм напълно с теб Джи,товарът не е малък,особено ако не си способен да управляваш нуждите си.

Аз ще споделя нещо от учителя на колежката ШОКОладова Ницше,защото ми е кредо и в живота (поне се старая да бъде независимо от цената,която плащам)-
"# Не разбирам, защо трябва да злословничим. Ако искаме да злепоставим някого, достатъчно е да кажем някаква истина за него."
Простичко и ясно. Към днешна дата и актуално дори.Толкова ли сме подмолни и прикрити,че воала над Истинската ни същност е изтъкан от лъжи и злоба?
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСря 30 Сеп 2009, 01:21

Мъдрец е Ницше! I love you И да,толкова сме подмолни,но сме също толкова и НЕсмели! Защото истината боли само тогава,когато си слаб,за да се справиш с нея...Иначе е толкова полезна,поучителна...истинска! Но ще я приемаме по-лесно, когато дори маааалко поне се отърсим от докачливата си консервираност!
Марчелина
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Марчелина

Брой мнения : 539
Послание : Филибето

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyЧет 01 Окт 2009, 12:37

"# Не разбирам, защо трябва да злословничим. Ако искаме да злепоставим някого, достатъчно е да кажем някаква истина за него."

Изключителна мисъл!
Твърде вярна и твърде подвеждаща-поне за мен!
В такъв смисъл,че казаната истина-но не директно в очите на човека,
а в негово отсъствие-или както казваме-"зад гърба му",
е отново злосновничене!
Поне за мен!
Аз така ги разбирам нещата за себе си!

п.п.-нещо ми се губят таговете,затова не успях да направя мисълта като цитат!
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyЧет 01 Окт 2009, 17:23

ШОКОЛАД написа:
Мъдрец е Ницше! I love you И да,толкова сме подмолни,но сме също толкова и НЕсмели! Защото истината боли само тогава,когато си слаб,за да се справиш с нея...Иначе е толкова полезна,поучителна...истинска! Но ще я приемаме по-лесно, когато дори маааалко поне се отърсим от докачливата си консервираност!
Ako тази консервираност е заела мястото на смелостта,то ще да е от слабост!Подкрепям с две ръце.А колко струва смелостта?И смелост ли е истината,или възпитание на морала и инстинктите у човека?!
Риторична съм..мисълта е еквивалентна на "Който се плаши от мечки не ходи в гората.." мен ако питаш.. Wink
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyЧет 01 Окт 2009, 17:28

Марчелина написа:

Изключителна мисъл!
Твърде вярна и твърде подвеждаща-поне за мен!
В такъв смисъл,че казаната истина-но не директно в очите на човека,
а в негово отсъствие-или както казваме-"зад гърба му",
е отново злосновничене!
Поне за мен!
Аз така ги разбирам нещата за себе си!

п.п.-нещо ми се губят таговете,затова не успях да направя мисълта като цитат!
А ако погледнеш малко по-дълбоко от буквалния смисъл?
Съгласна съм с първите две изречения-мисълта е изключителна и толкова вярна,че дори подвеждаща....
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyЧет 01 Окт 2009, 17:41

Ms SMITH написа:
ШОКОЛАД написа:
Ako тази консервираност е заела мястото на смелостта,то ще да е от слабост!Подкрепям с две ръце.А колко струва смелостта?И смелост ли е истината,или възпитание на морала и инстинктите у човека?!
Риторична съм..мисълта е еквивалентна на "Който се плаши от мечки не ходи в гората.." мен ако питаш.. Wink
Риторична и смела! Very Happy

Колко струва смелостта...? Струва,колкото едни отворени очи!А Истината е предизвикателство,понякога заблуда,друг път е спасение...Пак зависи от очите!....Смелост е да можеш да я погледнаеш...
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyЧет 01 Окт 2009, 17:52

cheers Абсолютно права!
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 09 Окт 2009, 01:58

Социологическите изследвания показват, че всички, които седнат върху таралеж, веднага започват да мислят за задниците си. И никой не се сеща за таралежа...

????????? Laughing
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA

Брой мнения : 2486
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyЧет 22 Окт 2009, 12:52

"Не наследяваме света от родителите си, взимаме го назаем от децата си."????
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyНед 01 Ное 2009, 22:56

" За глухия,всички които танцуват,са луди!"
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСря 18 Ное 2009, 17:54

''Има истини,които не могат да бъдат приети без подготовка"
Пако Рабан
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyСря 18 Ное 2009, 22:45

"Откажи се от очакванията за да си отидат разочарованията"
"Ние е сме разочаровани ,само ,когато не се оправдават очакванията ни!"Думите на Жанет Орфану звучат мъдро?Дали да не пробвам?Вие какво ще кажете?

P.s.Чудесно е ,че Ви има!
CARAMEL
АVAприятел
АVAприятел
CARAMEL

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyПет 20 Ное 2009, 20:53

Откакто живея на този принцип,ми е по-леко на душата.
Абсолютно вярно е!Ако нямаш никакви очаквания от хората,ще имаш по-малко разочарования.Винаги ме е било страх от разочарованието,не знам защо,сякаш това е една стълба надолу,за човека от когото съм се разочаровала.
И ако се замислим,в повечето случаи излиза така,че се караме с хората,защото сме имали очаквания за това как трябва да се случи дадено нещо,или какво трябва да кажат,а когато не го направят,(защото те не са длъжи,а пък и са различни от нас,нормално е да мислят и вършат нещата по различен начин) ние се разочароваме и се получават едни безсмислени конфликти и битовизми,нещо много изразено в едни семейни отношения.Когато не се говори между съпрузите,а всеки очаква,че другия знае какво да направи и какво да каже и се получават разминавания.
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

Брой мнения : 8407
Регистриран : 22.04.2009
Послание : Там, където има ЛЮБОВ...

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! EmptyЧет 11 Фев 2010, 20:25

" Хората са по-морални отколкото се мислят и са далеч по-неморални отколкото могат да си представят."
Зигмунд Фройд
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Мисли за мислите!!!   Мисли за мислите!!! Empty

Мисли за мислите!!!
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» МИСЛИ И АФОРИЗМИ