| Ние ли притежаваме времето си или то нас? | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Чет 25 Юни 2009, 03:16 | |
| | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Вто 13 Окт 2009, 17:14 | |
| Ох,не знам как да отговоря на този въпрос. Клоня повече към това,че май .. то ни притежава. Каквото и да правим,както и да разпределяме задачките и плановете си за ден..месец..година напред.. Времето си минава..отлита безвъзвратно. Единствената ни утеха ще е в това, да сме го запълнили с пълноценен начин на живот и приятни изживявания.пп. Дали това,което съм разбрала от въпроса.. е това ,което си искала да питаш с него? | |
|
| |
Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Нед 01 Ное 2009, 04:02 | |
| Притежаваме толкова време,колкото да разберем,че нямаме време.Един живот не е достатъчен както се пее в една песен.Поне не за мен.Не ми стига за всички планове ,мечти... Конкретно на въпроса-зависи кой как иска да живее,да се остави времето да го притежава или той да притежава времето- с каква бързина изтича пясъкът между пръстите ти зависи от това колко ще ги разпериш... | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Нед 01 Ное 2009, 05:17 | |
| Мда...определено е добре да се изясни ...кой кого притежава! | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Вто 10 Ное 2009, 18:38 | |
| Колко наивно и смехотворно звучи изобщо идеята да се сравняваме с ВРЕМЕТО ... Какво изобщо притежаваме ние, че да притежаваме и ВРЕМЕТО?! Нима знаем дали изобщо след час ще ни има?! Планове?! Можем да правим колкото си искаме... Времето все ще ни надхитри... Именно защото не разполагаме със себе си... Ами остаряването... И после кой кого владеел... Колко сме наивини хората... | |
|
| |
октим AVATурист
Брой мнения : 183 Регистриран : 26.11.2009
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Пет 27 Ное 2009, 00:05 | |
| Привет, Рибите ли притежават океана или океана рибите? "Времето е в нас и ние сме във времето" Следователно не става дума кой кого притежава, защото в симбиозата няма печеливши или губещи! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Пет 27 Ное 2009, 00:27 | |
| А рибите дали се оплакват постоянно,че океанът не им стига? Дали наистина сме в симбиоза с времето или в надпревара? | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Пет 27 Ное 2009, 01:16 | |
| Цитирам ...
...Времето е като река – тече и непрекъснато се променя. Нито миг не е като следващият. А това значи, че “реката” на времето, в която всички ние сме “потопени”, непрекъснато търпи промени, а заедно с нея се променяме и ние. От тук идва и знамението: “времето е в нас и ние сме във времето – то нас обръща, но и ние го обръщаме!” Ние сме просмукани от времето, то не е само около нас, но и вътре в нас. Не само ние сме във времето, а времето е в нас, и в този смисъл от него не можем да избягаме. И благодарение на тази монолитност на човек и време е възможен животът... | |
|
| |
октим AVATурист
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Пет 27 Ное 2009, 02:55 | |
| Интересното е, дали ние плуваме по течението, или срещу него? Тази река аз я наричам реката на живота и да плуваш стещу течението значи да вървиш срещу божественото в себе си. Във физиката има понятие наречено релативно движение. Представете си влакът стрела - 700 км в час. С колко време по-бързо от влака ще се движите, ако се движите по посока на движението и обратно? Следователно ние можем да ускоряваме или забавяме времето си! Всеки има собствено време, аз мое, ти твое, земята нейно, вселената също и за всеки субект времето лети с различна скорост!! | |
|
| |
Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Пет 27 Ное 2009, 03:14 | |
| ....А плуването срещу течението в някои случай явно е резултат на повече психическа сила,не толкова физическа..Простете за грубото вмешателство | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| |
| |
октим AVATурист
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? Съб 28 Ное 2009, 00:22 | |
| Здравеите, Можеш да плуваш накъдето си щеш, даже напряко, но ако течението е бързо желанието не променя нещата!! Съпротивата от твоя страта Ms SMITH само забавя развитието ти! За да притежаваш времето, трябва да го изпреварваш, в противен случай то ще те притежава!! Хареса ми предишният ти пост! | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Ние ли притежаваме времето си или то нас? | |
| |
|
| |
| Ние ли притежаваме времето си или то нас? | |
|