| Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? | |
|
+9Сузито sahara ШОКОЛАД Do not disturb me VODNA natali CARAMEL Савана Gti 13 posters |
Автор | Съобщение |
---|
Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Съб 18 Апр 2009, 23:54 | |
| Нa мен това много ми помага. | |
|
| |
Савана undercover agent
Брой мнения : 16672 Регистриран : 11.04.2009 Послание : На тавана
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Съб 18 Апр 2009, 23:57 | |
| - Gti написа:
- Нa мен това много ми помага.
Ами преди никога не го правех! Сега обаче, не само , че намирам положителното ами съм убедена, че го има даже и да не го виждам в момента Всяко зла за добро е много точно казано от хората След всяко зло идва добро не случайно съществуват тези максими | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
Брой мнения : 214 Регистриран : 13.04.2009 Age : 40 Послание : Пловдив
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Съб 18 Апр 2009, 23:58 | |
| - Савана* написа:
- Gti написа:
- Нa мен това много ми помага.
Ами преди никога не го правех! Сега обаче, не само , че намирам положителното ами съм убедена, че го има даже и да не го виждам в момента Всяко зла за добро е много точно казано от хората След всяко зло идва добро не случайно съществуват тези максими И аз така,напоследък се опитвам да го търся навсякъде въпреки че си падам леко песимист,се опитвам да се променя и да намирам хубавото във всяка ситуация | |
|
| |
natali Фотошопър
Брой мнения : 3871 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Там....където всичко е възможно
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Нед 19 Апр 2009, 01:44 | |
| Разбира се-след всяка буря идва слънцето,аз по принцип съм си такава гледам винаги да си мисля хубави неща,гледам да не си ги слагам на вътре неприятностите-даже някой път ме мислят за непукистка,ма по добре така отколкото да вървя и да се оплаквам как все не ми върви,имам си една такава приятелка която все негативно мисли и наистина сякаш не и върви,за това нека си мислим само ХУБАВИ НЕЩА | |
|
| |
Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Нед 19 Апр 2009, 02:06 | |
| - natali написа:
- Разбира се-след всяка буря идва слънцето,аз по принцип съм си такава гледам винаги да си мисля хубави неща,гледам да не си ги слагам на вътре неприятностите-даже някой път ме мислят за непукистка,ма по добре така отколкото да вървя и да се оплаквам как все не ми върви,имам си една такава приятелка която все негативно мисли и наистина сякаш не и върви,за това нека си мислим само ХУБАВИ НЕЩА
Тамън ,ако е вярно ,че мислите се материализират,ще ни се случват само хубави неща. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Нед 19 Апр 2009, 02:30 | |
| Да! "Всяко зло за добро!" - това си казвам винаги и наистина е така. В момента си мислиш че нещата са се развили по възможно най-неблагоприятния начин, в последствие се оказва че това е било точното решение. Може би затова и нещата винаги се подреждат от самосебе си. | |
|
| |
Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Нед 19 Апр 2009, 02:40 | |
| - VODNA написа:
- Да!
"Всяко зло за добро!" - това си казвам винаги и наистина е така. В момента си мислиш че нещата са се развили по възможно най-неблагоприятния начин, в последствие се оказва че това е било точното решение.
Може би затова и нещата винаги се подреждат от самосебе си. Точно! А защо другите хора не го правят,в смисъл защо не го търсят ,ще си спестат много болка,може би незнаят,че го има –положителния смисъл в негативните събития,леле аз питам и сама си отговарям. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| |
| |
Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Нед 19 Апр 2009, 03:29 | |
| | |
|
| |
Do not disturb me AVAЛюбист
Брой мнения : 870 Регистриран : 13.04.2009 Age : 38 Послание : Винаги търсеща
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Пон 20 Апр 2009, 17:13 | |
| Намирам понякога,аз съм по песимистична. Мъжа ми само ме увиква някой път Зависи и от случката,случвало се е с усмивка да преминем през трудното. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Вто 21 Апр 2009, 00:34 | |
| Търся...,но не винаги намирам! Факт!!! И аз си падам идеалист,но понякога нещата не са толкова розови и би било глупаво да махнем с ръка и да кажем "Всяко зло,за добро!" Оптимизмът има нужда от реализъм,за да сме обективни,добри и положителни! "Вълшебните" думички не винаги помагат,трябва да търсим решения и разрешения! | |
|
| |
sahara АVAприятел
Брой мнения : 239 Регистриран : 22.04.2009 Age : 41
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Сря 22 Апр 2009, 23:02 | |
| Има само едно нещо ,в което не мога да намеря нищо положително-смъртта. Във всичко друго има и по нещо хубаво. | |
|
| |
Сузито Личен състав на форума; Фотошопър
Брой мнения : 2583 Регистриран : 12.04.2009 Послание : AVAdiary :-)
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Чет 23 Апр 2009, 00:38 | |
| Почти винаги се опитвам да намеря положителното в лошите неща, но не винаги ми се получава за съжаление! | |
|
| |
Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Чет 23 Апр 2009, 00:48 | |
| - sahara написа:
- Има само едно нещо ,в което не мога да намеря нищо положително-смъртта. Във всичко друго има и по нещо хубаво.
А знаеш ли,че има общества ,които се радват ,когато някой умира и плачат ,когато се ражда бебе,при условие ,че не се знае точно коя е истината за смърта или по-скоро за след нея,не се знае кое е по-мъдро. | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Чет 23 Апр 2009, 20:29 | |
| Опитвам се. По принцип съм голям оптимист. Понякога не успявам, но все пак се старая в повечето случаи да не съм черногледа и винаги намирам някаква светлинка. Гледам и да насърчавам близките си. | |
|
| |
bubale4e АVAприятел
Брой мнения : 312 Регистриран : 24.04.2009
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Нед 26 Апр 2009, 01:12 | |
| винаги се опитвам да намеря положителната страна на нещата, за което и мъжа ми доста пъти ми прави забележки. За него е или черно или бяло. Аз ако не намирам светлото в тунела, ще се изгубя. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Нед 26 Апр 2009, 16:59 | |
| във всичко търся положителната страна на нещата | |
|
| |
Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Сря 13 Май 2009, 13:34 | |
| Имало едно време един африкански крал. Той имал много близък приятел, с когото израстнали заедно и били неразделни. Този приятел имал един доста странен навик. Винаги, каквото и да се случи в неговия живот, независимо дали добро или лошо - той казвал:
- И в това има нещо добро!
Един ден двамата отишли заедно на лов. Приятелят приготвил пушките, заредил и подал на краля. Но явно объркал нещо с едната от тях. И когато кралят стрелял, пушката гръмнала настрани и отнесла палеца на дясната му ръка. Приятелят наблюдавал случващото се и верен на навика си, отново изрекъл:
- И в това има нещо добро!
Но този път разгневеният крал не издържал и се развикал:
- Какви ги говориш?! Не виждаш ли, че ми се откъсна пръста?! В това няма нищо добро!
И веднага щом се прибрали, наредил на хората си да го затворят в тъмницата...
Минало се около година време и един ден кралят решил отново да иде на лов. Събрал малка група от хората си и тръгнали. Но този път избрал една много опасна местност. И станало така, че попаднали в плен на канибали, които след като ги заловили, вързали ръцете и краката им и ги завлекли в своето селище. Вечерта се събрало цялото племе, донесли дърва и наклали голям огън, с намерение да ги опекат и изядат за вечеря. Но когато доближили краля до огъня забелязали, че палецът на едната му ръка липсва. А те били много суеверни и никога не ядяли човек, на когото нещо му липсва. Затова отвързали краля и го пуснали да си върви. Но другите му хора не могли да се спасят...
Когато се прибрал в двореца, той се замислил дълбоко за случилото се. Осъзнал на какво дължи живота си. Сетил се за приятеля си, който вече цяла година бил в затвора по негово нареждане. Тогава станал, отишъл при него в килията, освободил го и му казал:
- Ти беше прав, приятелю! Наистина се оказа, че има нещо добро в това, че палецът ми се откъсна тогава...
И след като му разказал премеждието си, проплакал:
- Чувствам се много виновен сега пред теб. Моля те, да ми простиш! Зная, че това, което направих с теб, беше много лошо...
- Не! - усмихнал се приятелят - И в това има нещо добро!
- Но какво говориш, как така? Кое му е доброто на това, че стоя в продължение на цяла една година в затвора?
- Ако НЕ бях в затвора, щях да бъда с теб при канибалите! И вероятно сега нямаше да съм жив... - бил отговорът.
Текст: Хелън Стайнуег Превод на български: Мелиса - Цитат :
- Независимо какво ти се случва и на Теб
и независимо колко зле ти изглежда положението, в което се намираш, винаги се стреми да намираш доброто в ситуацията! Такова винаги има! Дори да не се вижда на пръв поглед...
* * *
Пожелавам ти хубав и слънчев ден и успешна нова седмица, в която всичко случващо се да е за добро! (усмивки) http://www.jenite.net/2009/01/blog-post_12.html | |
|
| |
Marginal AVATурист
Брой мнения : 172 Регистриран : 22.05.2009 Age : 63 Послание : Монреал, Канада
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Сря 24 Юни 2009, 10:31 | |
| Хубаво е човек винаги да е позитивен но ... | |
|
| |
Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Чет 25 Юни 2009, 03:27 | |
| - Marginal написа:
- Хубаво е човек винаги да е позитивен но ...
Като прочетох това но се сетих за нелюбимия ти ,как му беше името?По точно за това:Закон 4 - Цитат :
- ГОВОРИ ПО-МАЛКО, ОТКОЛКОТО ТИ СЕ СТРУВА, ЧЕ Е НЕОБХОДИМО
В желанието си да направите впечатление със своите речи, помнете, че колкото повече неща изприказвате, толкова по-обикновени ще изглеждате, без реална сила. Дори произнасяйки баналности, ще изглеждате оригинални, ако речите ви са неясни, назавършени и загадъчни като сфинкс. Влиятелните хора правят впечатление и внушават страх с това, което недоизказват. Колкото повече приказвате, толкова по-голяма е вероятността да кажете някоя глупост. Ако не си позитивен това е предимно в твой минус. | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Чет 25 Юни 2009, 04:24 | |
| Това за приказването е верно. Спомням си че един път като ходих на обучение по Крия Йога, майстора ни накара да мълчиме 24 часа. | |
|
| |
Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Чет 30 Юли 2009, 20:25 | |
| Провалът независимо дали е личен ,професионален или дори духовен ,е жизненоважен за вътрешното израстване.Той носи вътрешно развитие и множество духовни награди.Никога не съжалявай за миналото ,а го приеми като учител,защото то е точно това. | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Чет 30 Юли 2009, 20:37 | |
| | |
|
| |
Gti АVAприятел
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Нед 02 Авг 2009, 19:00 | |
| Знаетели ,че китайският йероглив означаващ криза се състои от два знака :единият означава "опостност",а другият "възможност".Разбиратели ,само вие може да решите и изберете как да гледате на кризите във вашия живот. Ако започнеш да привикваш ума си да възприема всяко събитие като позитивно и укрепващо силите ти,завинаги ще прогониш тревогода.А с нея и съвпътстващите я болести. В живота няма грешки ,а само уроци.Не съществува такова нещо като негативно преживяване ,а само възможност да растеш ,да учиш и напредваш по пътя на себевладеенето.В борбата се ражда сила.Из книгата :Монахът,който продаде своето ферари. | |
|
| |
Marginal AVATурист
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? Нед 02 Авг 2009, 20:17 | |
| Пак съм 100% съгласен | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? | |
| |
|
| |
| Намирате ли винаги положителен смисъл на негативните събития? | |
|