| Веселият Готвач ще сготви днес | |
|
+35chopy78 stanislavan Бебсън AVAna desi slava natali Marcy ОНИКС Radiana pisi-to Фрина T.N.T BilyAna Мария___ skolev Принцеса Сапфира rositoo27 Любов Криста Никита Сузито Яка кака VODNA ШОКОЛАД Савана evita Gemeli Jiorjita Марчелина Божествена Svetli_84 Бочка Lady Marmalad ЗАХАР 39 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 27 Авг 2009, 18:07 | |
| Днес лазаня | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| |
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| |
| |
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Пон 31 Авг 2009, 16:55 | |
| Днес бял ориз с пилешко, таратор и баклава | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Пон 31 Авг 2009, 17:00 | |
| Оххххххх,баклава! Ние продължаваме с плодовете и салатите! | |
|
| |
evita АVAзарибен
Брой мнения : 2011 Регистриран : 13.04.2009 Age : 41 Послание : Някъде там........
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Пон 31 Авг 2009, 17:34 | |
| А аз още незнам какво да готвя. Вчера направих пиле с грах, ама за днес какво ще е незнам. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Пон 31 Авг 2009, 18:28 | |
| Вчера - пилешка супа. Днес - пица. | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Пон 31 Авг 2009, 18:48 | |
| Пилешка супа и пържени кюфтета с гарнитура от картофена салата. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 03 Сеп 2009, 15:50 | |
| Вчера кюфтенца в сос. Днес ще правя питки със сирене и таратор. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 03 Сеп 2009, 17:23 | |
| | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 03 Сеп 2009, 17:33 | |
| Аз се чудя дали тиквички с ориз или тиквички с картофи да бъде. Все ще е с тиквички нещото. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| |
| |
Любов Модератор
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 03 Сеп 2009, 18:22 | |
| Омлет и някаква салатка ще бъде менюто.. днес не ми се готви,ще го карам мързелашката. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 13 Сеп 2009, 17:12 | |
| Пиле със зеленчуци и ориз - задушени. Таратор Направих и кекс... | |
|
| |
desi slava AVAФен
Брой мнения : 1296 Регистриран : 26.04.2009
| |
| |
desi slava AVAФен
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 13 Сеп 2009, 17:28 | |
| Аз ще готвя нещо набързо, но още не съм решила какво | |
|
| |
Любов Модератор
| |
| |
Marcy AVATурист
Брой мнения : 132 Регистриран : 12.04.2009 Age : 53
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 13 Сеп 2009, 18:08 | |
| | |
|
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 13 Сеп 2009, 19:36 | |
| | |
|
| |
desi slava AVAФен
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 13 Сеп 2009, 22:47 | |
| - VODNA написа:
- desi slava написа:
- VODNA написа:
- Аз се чудя дали тиквички с ориз или тиквички с картофи да бъде.
Все ще е с тиквички нещото. Пробвала ли си кюфтета от тиквички Не съм! Ще ми дадеш ли рецепта? Тиквички обичам страаашнооо много! Ами аз ги правя на око и не мога да ти кажа точни пропорции Сварявам картофи и ги настръгвам, в тях настъргвам и тиквичките, слагам яйце, подправки, сол и брашно, омесва се и после, аз лично гребвам с лъжичка за да се оформи кюфтенце(защото не става достатъчно твърда смес за да се оформи с ръка) и пържа, а някои ги овалват в брашно преди да ги изпържат, ти ще пробваш и ще видиш как ще ти харесат на теб. Ако започнат да се натрошават като започнеш да ги пържиш може да сложиш още едно яйце и още брашно и ги правиш по-тънки, за да не останат сурови тиквички вътре. Дано да съм обяснила добре И приятен апетит | |
|
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Пон 14 Сеп 2009, 00:19 | |
| Ооо, Деси, благодаря! Ще пробвам непременно! | |
|
| |
natali Фотошопър
Брой мнения : 3871 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Там....където всичко е възможно
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 27 Сеп 2009, 21:00 | |
| За днес направих пълнени чушки с кайма и салата от зеле,а оня ден правих свинско с картофи и зеленчуци на фурна | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 27 Сеп 2009, 21:30 | |
| Мисля да метна едни дробчета с ориз! | |
|
| |
desi slava AVAФен
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 27 Сеп 2009, 22:46 | |
| | |
|
| |
natali Фотошопър
Брой мнения : 3871 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Там....където всичко е възможно
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 27 Сеп 2009, 23:00 | |
| | |
|
| |
Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Вто 29 Сеп 2009, 16:25 | |
| за днес-пържен толстолоб картофено пюре или картофена салата-още не съм решила и един тиквеник мисля да врътна,само да не си остана с мисленето обаче | |
|
| |
Любов Модератор
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Вто 29 Сеп 2009, 16:40 | |
| | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Вто 29 Сеп 2009, 17:12 | |
| И аз съм на нищо...вкъщи никой не яде! | |
|
| |
Марчелина AVAЛюбист
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Сря 30 Сеп 2009, 21:17 | |
| нищо имам доста хапване от вчера утре ще му мисля пак | |
|
| |
Любов Модератор
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Сря 30 Сеп 2009, 21:37 | |
| Варени яйца,обвити в кайма и пекани на фурна. Пекани картофи в плик и тараторче. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Сря 30 Сеп 2009, 23:25 | |
| Откакто съм на работа вечер сме на ресторантче, само събота и неделя готвя | |
|
| |
Любов Модератор
| |
| |
Марчелина AVAЛюбист
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 12:39 | |
| За днес-пълнени чушки с ориз и нещо сладко съм замислила,но ако стане тогава ще допълня! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 16:38 | |
| Сготвих еййййй! Сега остава някой да го хапне! Пилешка яхния и шоколадов кекс! | |
|
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 18:01 | |
| Искам да правя дробчета с гъби и кашкавал. Някой правил ли е да ми каже някоя рецептичка... Искам да са сочни, да имат сосче и кашкавалът да е разлят отгоре. Как да стане всичко това, чакам предложения. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 18:18 | |
| Хм,незнам! | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 18:33 | |
| | |
|
| |
Marcy AVATурист
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 19:29 | |
| VODNA, ти сигурно вече си си купила нужните продукти за рецептата, която искаш. Ако все още не си, препоръчвам бразилските пилешки дробчета, които се продават в БИЛЛА. Винаги отпускат достатъчно сосче, когато ги пържа и не изсъхват. Не се налага да добавям течност. Ако ти допада, опитай да си приготвиш по следния начин: - 1 кг дробчета слагаш в съд за пържене на котлона с малко мазнина - олио или зехтин, което предпочиташ. В началото бъркаш енергично, за да се "запечатат" от всички страни. Затова се слагат в предварително загрятата мазнина. И все пак не твърде енергично, че да се накъсат. - можеш да добавиш кубче гъбен или пилешки бульон - проверяваш течността дали е достатъчно - в смисъл дали има толкова бульон, колкото сосче искаш да има в ястието ти. Аз предпочитам да не добавям течност, но ти си писала, че искаш сосче. Дробчетата стават много хубави, ако добавите бира. Но за рецептата с гъби мисля, че ще е по-удачно бяло вино. Бирата има агресивен аромат. Ако не искаш алкохол, може и малко газирана вода - номерът е в газировката. - нарязваш си гъбите и по желание 1 глава лук на полумесеци - зеленчуците се прибавят, когато видите, че дробчетата са останали на мазнина - това подсказва, че са почти готови. Опитайте! - сол и черен пипер добавям непосредствено преди да сваля ястието от огъня - солта стяга месата и затруднява сготвянето им, ако се слага по-рано. Носи и свеж магданоз - и той не се нуждае от топлинна обработка. - кашкавалите вече не са това, което бяха и затова препоръчвам да се поръсват върху вече готови ястия, за да не се "смие" и да се превърне в мазнотия. Даже направо върху сервираната порция поръсете настърган кашкавал или пък сложити отрязани тънки плочки - топлината ще ги размекне.
Еееее, то се получи цял роман, ама иначе става бързо. Надявам се, че съм била полезна. Добър апетит! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 19:31 | |
| | |
|
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 21:00 | |
| - Marcy написа:
- VODNA,
ти сигурно вече си си купила нужните продукти за рецептата, която искаш. Ако все още не си, препоръчвам бразилските пилешки дробчета, които се продават в БИЛЛА. Винаги отпускат достатъчно сосче, когато ги пържа и не изсъхват. Не се налага да добавям течност. Ако ти допада, опитай да си приготвиш по следния начин: - 1 кг дробчета слагаш в съд за пържене на котлона с малко мазнина - олио или зехтин, което предпочиташ. В началото бъркаш енергично, за да се "запечатат" от всички страни. Затова се слагат в предварително загрятата мазнина. И все пак не твърде енергично, че да се накъсат. - можеш да добавиш кубче гъбен или пилешки бульон - проверяваш течността дали е достатъчно - в смисъл дали има толкова бульон, колкото сосче искаш да има в ястието ти. Аз предпочитам да не добавям течност, но ти си писала, че искаш сосче. Дробчетата стават много хубави, ако добавите бира. Но за рецептата с гъби мисля, че ще е по-удачно бяло вино. Бирата има агресивен аромат. Ако не искаш алкохол, може и малко газирана вода - номерът е в газировката. - нарязваш си гъбите и по желание 1 глава лук на полумесеци - зеленчуците се прибавят, когато видите, че дробчетата са останали на мазнина - това подсказва, че са почти готови. Опитайте! - сол и черен пипер добавям непосредствено преди да сваля ястието от огъня - солта стяга месата и затруднява сготвянето им, ако се слага по-рано. Носи и свеж магданоз - и той не се нуждае от топлинна обработка. - кашкавалите вече не са това, което бяха и затова препоръчвам да се поръсват върху вече готови ястия, за да не се "смие" и да се превърне в мазнотия. Даже направо върху сервираната порция поръсете настърган кашкавал или пък сложити отрязани тънки плочки - топлината ще ги размекне.
Еееее, то се получи цял роман, ама иначе става бързо. Надявам се, че съм била полезна. Добър апетит! Е, то е ясно че това ще направя! Благодаря ти, Марси! Аз също пазарувам в БИЛЛА, но незнам кои са тези бразилски дробчета. Взела съм една тарелка, но са български, след малко ще отида за още една тарелка, че да станат килограм. | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 21:02 | |
| После се похвали, Водна... че като ти четох предварителното описане, много ми се преяде, чак смешно ми стана... Явно и на теб много ти се е дояло точно това | |
|
| |
Marcy AVATурист
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Чет 01 Окт 2009, 22:46 | |
| VODNA, поздравявам те, че избираш българското. Но когато нещо чуждо ми допадне от личната ми практика, нямам скрупули да предпочета него пред нашенското. А в нашия случай с дробчетата и разликата в цената е чувствителна в полза на чуждото. Иначе бразилските дробчета са при замразените пилета и меса, в пликове, приличат на тухла - намират се по етикета. Ако не държите да консумирате само охладени меса - препоръчвам да ги опитате. | |
|
| |
VODNA Модератор
| |
| |
Marcy AVATурист
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Пет 02 Окт 2009, 13:20 | |
| На мен тези пакети с бразилските дробчета ми приличат на тухли. Те са замразени и сплескани. Българските фирми, когато опаковат пилешки продукти, пакетите им изглеждат като балони, с връхче на пликчето., с някакви метални закопчалки. Тези са залепени отвсякъде и приплескани на плоча. Няма да ги сбъркаш - доста са по-евтини от българските - 2 и нещо беше килограмът. Тъпо обяснявам, ама дано ме разбирате. | |
|
| |
Любов Модератор
| |
| |
Марчелина AVAЛюбист
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Пет 02 Окт 2009, 16:11 | |
| днес- мусака салата таратор | |
|
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 04 Окт 2009, 01:20 | |
| Днес сготвих пиле фрикасе и дробчета "Марси". Дробчетата станаха невероятни. Точно както ги исках. Сложих газирана вода и от себе си добавих краве масло. Много благодаря, Марси, за рецептата! Неслучайно си ги кръстих на теб. | |
|
| |
Любов Модератор
| |
| |
Marcy AVATурист
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 04 Окт 2009, 08:46 | |
| Такова признание досега не съм получавала. ВОДНА, огромно благодаря. Радвам се, че бях полезна. Във връзка с това се сещам за следното: Всички, които следят Форума, знаят, че аз не мога да правя фотошопски подаръци. Затова пък с радост ще отговарям на всички Ваши готварски въпроси. Кухнята е моето царство и стихия. Така ще мога малко от малко да се реванширам за прекрасните неща, които ми подарявате. Готова съм да приема подобно предизвикателство. И да не бягам от темата - снощи сготвих: мариновани пилешки крилца на скара печени-пържени чушки с доматен сос таратор шоколадово руло - от магазина | |
|
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес Нед 04 Окт 2009, 13:00 | |
| - Marcy написа:
- Такова признание досега не съм получавала.
ВОДНА, огромно благодаря. Радвам се, че бях полезна. Във връзка с това се сещам за следното: Всички, които следят Форума, знаят, че аз не мога да правя фотошопски подаръци. Затова пък с радост ще отговарям на всички Ваши готварски въпроси. Кухнята е моето царство и стихия. Така ще мога малко от малко да се реванширам за прекрасните неща, които ми подарявате. Готова съм да приема подобно предизвикателство. Чудесно! Даже си мисля за такава тема, в която да се питаме как се прави едно или друго ястие, сладкиш... Само не съм измислила заглавие на темата. Ако ви хрумне нещо, казвайте! Крис, дробчетата станаха супеееер, с мъжа ми си облизахме пръстите. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Веселият Готвач ще сготви днес | |
| |
|
| |
| Веселият Готвач ще сготви днес | |
|