| ПИНИЗИ В КУХНЯТА | |
|
+11Принцеса bubale4e ПЕРЛА Сапфира Jiorjita ЗАХАР ШОКОЛАД Lady Marmalad Криста Савана VODNA 15 posters |
Автор | Съобщение |
---|
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Вто 14 Апр 2009, 21:24 | |
| Разкрийте тайните на вашите вкусни гозби! Защо оризът не ви се слепва? Как става така, че ви бухват сладкишите? Защо сосовете ви винаги са гъсти и с един особен привкус? Задавайте и вашите въпроси, когато се чудите защо не ви се получава нещо в кухнята! Със сигурност ще има кой да ви посъветва и да ви каже какъв пиниз си има. | |
|
| |
Савана undercover agent
Брой мнения : 16672 Регистриран : 11.04.2009 Послание : На тавана
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Вто 14 Апр 2009, 21:38 | |
| Айде един мой пиниззззззззз когато права кайма за пържени кюфтета винаги слагам 1 лъжица винен оцет каймата става по-"стегната" | |
|
| |
Криста AVAгост
Брой мнения : 34 Регистриран : 13.04.2009
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 15 Апр 2009, 18:54 | |
| Аз да разкрия една малка тайна за ориза.Не се слепва,ако след варене се измие както спагетите-със студена вода,става на съвсем отделни зрънца! | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 15 Апр 2009, 19:46 | |
| - Криста написа:
- Аз да разкрия една малка тайна за ориза.Не се слепва,ако след варене се измие както спагетите-със студена вода,става на съвсем отделни зрънца!
и това е моята малка тайна | |
|
| |
Савана undercover agent
Брой мнения : 16672 Регистриран : 11.04.2009 Послание : На тавана
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 15 Апр 2009, 19:48 | |
| Що просто не му сложита куркума на ориза и няма да ви се залепи и става много вкусен и леко жълтеникав | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 15 Апр 2009, 19:53 | |
| - Савана* написа:
- Що просто не му сложита куркума на ориза и няма да ви се залепи
и става много вкусен и леко жълтеникав аз почти винаги слагам ама пак се залепваше | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| |
| |
ЗАХАР AVAЛюбист
Брой мнения : 720 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : на земята
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 15 Апр 2009, 21:43 | |
| аз ползвам Анкъл Бенс и не ми слепва | |
|
| |
Jiorjita AVATурист
Брой мнения : 119 Регистриран : 13.04.2009 Age : 44 Послание : София
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Чет 16 Апр 2009, 19:37 | |
| Чудесна тема Аз мисля, че оризът се слепва, след като се превари. Това е продукт, който бързо "увира" и е хубаво дори още, докато е полу-сварен да се свали от котлона (или да се изключи фурната). От топлината, докато изстива, той продължава термичната си обработка. Хванахме се за ориза, ей | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Чет 23 Апр 2009, 20:52 | |
| За бухтички и от този род слагам по 1-2 супени лъжици ракия в тестото и не поемат мазнина. Това го знам от много години от една сръбкиня. | |
|
| |
ПЕРЛА AVATурист
Брой мнения : 110 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Пон 27 Апр 2009, 11:12 | |
| За ориза, когато е варен-за гарнитура-използвам - ризото, няма никакво слепване! Нямам същински тайни, но нямам и провали! Ще мисля, ако се сетя нещо интересно, ще допълвам! | |
|
| |
bubale4e АVAприятел
Брой мнения : 312 Регистриран : 24.04.2009
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Пон 27 Апр 2009, 13:13 | |
| честно казано установих, че си зависи от ориза дали ще се слепва. Два вида ориз, единия от по евтиния, единия доста по скъп - направени по една и съща рецепта - различен резултат | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Пон 27 Апр 2009, 14:23 | |
| - bubale4e написа:
- честно казано установих, че си зависи от ориза дали ще се слепва. Два вида ориз, единия от по евтиния, единия доста по скъп - направени по една и съща рецепта - различен резултат
Бланширания не се слепва без значение дали е от по-евтиния или от по-скъпия. Поне при мен не се е слепвал никога. Иначе другото нещо за да не се слепва, преди готвене го запържвам за 3-4 минути докато стане кристален. Тогава също не се слепва. Зависи не от цената, а от сорта ориз | |
|
| |
bubale4e АVAприятел
Брой мнения : 312 Регистриран : 24.04.2009
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Пон 27 Апр 2009, 14:30 | |
| Treli_kardia да съгласна съм за бланширания, но моя мъж не го харесва него и не дава да се готви не знам защо. Аз говоря за най обикновения ориз | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Пон 27 Апр 2009, 15:06 | |
| Ха ха и моя не харесва бланширан. На мен пък той ми харесва повече. Обикновения преди да го варя го измивам хубаво от нишестето и го запържвам и се получава. Пробвай | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| |
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Пет 01 Май 2009, 21:39 | |
| - Савана* написа:
- Що просто не му сложита куркума на ориза и няма да ви се залепи
и става много вкусен и леко жълтеникав точно това правя и аз | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Пет 01 Май 2009, 22:35 | |
| Моите мъже не обичат леща и, за да ги изкуша да хапват , й слагам картоф-наситно нарязан, и бекон или шунка! | |
|
| |
bubale4e АVAприятел
Брой мнения : 312 Регистриран : 24.04.2009
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Нед 03 Май 2009, 01:22 | |
| извинете за тъпото въпросче, ама какво е куркума | |
|
| |
Сузито Личен състав на форума; Фотошопър
Брой мнения : 2583 Регистриран : 12.04.2009 Послание : AVAdiary :-)
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Нед 03 Май 2009, 01:36 | |
| - bubale4e написа:
- извинете за тъпото въпросче, ама какво е куркума
една жълта подправка | |
|
| |
bubale4e АVAприятел
Брой мнения : 312 Регистриран : 24.04.2009
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Нед 03 Май 2009, 01:39 | |
| ааааа, защото по принцип не съм кулинарен експерт и нямам представа от някои неща. Мерси за инфото, а как се използва и по колко | |
|
| |
Сузито Личен състав на форума; Фотошопър
Брой мнения : 2583 Регистриран : 12.04.2009 Послание : AVAdiary :-)
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Нед 03 Май 2009, 01:43 | |
| - bubale4e написа:
- ааааа, защото по принцип не съм кулинарен експерт и нямам представа от някои неща. Мерси за инфото, а как се използва и по колко
по колкото ти е вкусно, по принцип има странен аромат не всички я харесват аз я обичам и тача много,както и кърито Има специфичен фкус и все пак не трябва да се прекалява със нея | |
|
| |
ОНИКС AVATурист
Брой мнения : 127 Регистриран : 07.05.2009
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Съб 09 Май 2009, 16:48 | |
| За по-крехки пържолки ги накисвам начукани 2-3 дни предварително с малко червено вино,много соев сос,малко бира,малко майонеза,черен пипер,червен пипер и сол.Като ги разбърквам периодично и ако соса е попил дослагвам.После стават..... | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Съб 09 Май 2009, 16:54 | |
| Като заговорихме за пържоли се сетих за един трик за многооооооооооооо крехки пържоли каза ми го готвач-практикувал много години тук и в чужбина Значи 1 кг пържоли-независимо какви било то свински ...телешки или пилешки се накисват в 1 литър газирана вода и стоят така минимум 24 часа Същият този готвач каза че той лично не слагал алкохол в месото защото се променял коренно вкусът | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Съб 09 Май 2009, 16:58 | |
| Аз мариновам месото в кисело мляко и соев сос! Става разкошно,крехко,сочно и ароматно!!! | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Съб 09 Май 2009, 17:16 | |
| аз различно... и зависи какво точно ще правя. Понякога мариновам месото в соев сос и сок от ананас. Понякога с кокосово мляко. И в кисело мляко също... Понякога просто слагам олио и соев сос и го кисна малко в него. Пържолките стават много крехки така. И с мед много обичам Слагала съм узо (също мн приятно става, съвсем лек аромат на анасон се долавя, за тези които го обичат), вино, бира... Бях споменала за виното в тесто... ако нямам вино го заменям с бира. тестото много бухва. | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Съб 09 Май 2009, 17:41 | |
| Аз мариновам в прясно мляко - също отличен резултат! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 24 Фев 2010, 13:49 | |
| Искам да попитам, дали сиренето маскарпоне мога да го заменя със сирене крема? | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| |
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 24 Фев 2010, 16:53 | |
| Трели, а доста по-различно ли е на вкус, когато е със крема сирене вместо с маскарпоне? Аз никога не съм ползвала маскарпоне, но в последно време забелязвам, че много рецепти съдържат такова сирене. Ако кремата сирене е "Филаделфия" например, дали разликата ще е голяма? | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 24 Фев 2010, 16:57 | |
| Никога не съм опитвала Филаделфия и не знам. Аз направих крем от нашенско крема сирене, същото количество масло и пудра захар до желаната гъстота и стана приятно. Имаше леко солен привкус. Но не знам как ще е ако се направи по друг начин. не пречи да се пробва. Маскарпонето е напълно безсолно и е много маслено и според мен като вкус няма нищо общо с крема сиренето... поне това което аз съм опитвала... Но явно може да се замести. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 24 Фев 2010, 17:08 | |
| Мерси, Трели! Ще пробвам, ще разбера. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 24 Фев 2010, 21:43 | |
| Сложи и малко сметана (течна или заквасена- според вкуса) към крема сиренето и готово! Филаделфия е много добро в случая, другите или са соленки, или миришат на суроватка!И пудра захар, да! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Чет 25 Фев 2010, 00:05 | |
| Благодаря, Шоколад! Така ще го направя. | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА Сря 21 Апр 2010, 11:47 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: ПИНИЗИ В КУХНЯТА | |
| |
|
| |
| ПИНИЗИ В КУХНЯТА | |
|