AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| КЛАСИЦИТЕ... | |
| | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: КЛАСИЦИТЕ... Вто 14 Апр 2009, 16:43 | |
| Обичате ли класическата литературата? Смятате ли,че е задължително да я познаваме? Кои са вашите любими класически автори и творби? Има ли такива,според вас, които не заслужават прозвището КЛАСИКА? | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: КЛАСИЦИТЕ... Вто 14 Апр 2009, 20:14 | |
| Обожавам Хемингуей,Ремарк,Съмърсет Моам... Не обичам руските класици,повечето са ми тегави! | |
| | | Jiorjita AVATурист
Брой мнения : 119 Регистриран : 13.04.2009 Age : 44 Послание : София
| Заглавие: Re: КЛАСИЦИТЕ... Пет 17 Апр 2009, 19:52 | |
| Не съм чела почти никакви класически романи. Ще се радвам тук да прочета ваши препоръки и бих се възползвала с удоволствие... | |
| | | Lavender AVAЛюбист
Брой мнения : 568 Регистриран : 25.04.2009
| Заглавие: Re: КЛАСИЦИТЕ... Нед 26 Апр 2009, 03:07 | |
| Май не съм чела много класика ! На Ремарк май почти всичко съм прочела. Трябва да помисля в по-ранни години какво ми е минало през ръцете. От българските-Трилогията на Талев,Йовков,Елин Пелин,Под игото. Ох,нищо друго не ми идва,ама не може толкова малко класика да съм прочела! | |
| | | Бочка АVAприятел
Брой мнения : 432 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: КЛАСИЦИТЕ... Пет 01 Май 2009, 02:41 | |
| Ами Ремарк, и по-точно Триумфалната арка ми е любима (колко съм тривиална) Руски класици съм чела по задължение, не ми хареса Толстой, Достоевски по-става, ама пак не. Шекспир, обожавам го, Молиер, Оскар Уайлд и Еврипид, тези са ми най-любими, ама моето е изкривяване. От тукашните безспорен номер едно, за мен, е Йовков, после Вазов и т.н. | |
| | | BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: КЛАСИЦИТЕ... Пет 01 Май 2009, 16:49 | |
| Малко е според въпросът какво е класика... Почти всяко известно произведение в някакъв смисъл е класика Аз пък мнооого харесвам руските класици воглаве с Достоевски. На Толстой любим ми е "Възкресение". Обаче така прехваленият "Майсторът и Маргарита" не можах да дочета... | |
| | | ШОКОЛАД админ
| | | | BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: КЛАСИЦИТЕ... Пет 01 Май 2009, 19:23 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- И аз се озорих с Майстора и Маргарита,както и с другите!
Съгласна съм, че руската проза на 19 век може да изглежда тегава. В нея обаче има нещо, което много ми допада - задълбоченост, мистичност, идеализъм... но не само руската проза от онова време се характеризира със словно излишество . Флобер, Стендал, Балзак, Дикенс също пишат доста обстоятелствено и на места са досадни. "Майсторът..." обаче ми е шашава. Казах си, че ще пробвам наново да я преборя, но засега не мога да се наканя... Аз имам слабост към още една дебеличка и умозрителна книга: "Вълшебната планина" на Томас Ман. На въпроса трябва ли да познаваме класиката не мога да отговоря еднозначно. От една страна, много хора си живеят щастливо, без да четат нещо различно от рекламна брошура. От друга, аз не приличам на многото...Въпрос на усещане е. Ако книгите ти дават повече, отколкото ти вземат, просто не можеш да не ги четеш | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: КЛАСИЦИТЕ... | |
| |
| | | | КЛАСИЦИТЕ... | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|