AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! | |
| | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Чет 08 Апр 2010, 04:02 | |
| Как се справяме с плесниците на живота? На чие рамо роним сълзи и какво очакваме ...?Имаме ли нужда от "патерици" ,за да тръгнем отново напред?...Каква е поуката... | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Чет 08 Апр 2010, 12:23 | |
| Как се справяме с плесниците на живота? Лесно се справям,а съм ги получавала доста плесници! Мобилизирам се в такъв момент,гледам да не се обръщам често, към спомена за подобни сблъсъци..гледам напред..с вярата, че всичко има ново начало, стига да имаш сили да започнеш наново!На чие рамо роним сълзи и какво очакваме ...?Роня сълзи най-често на рамото на сестричката ми. Знам ,че много я натоварвам,но нямам сили да държа вътре в себе си болката и мъката. Споделя ли я с нея..сякаш камък ми пада от душата. Очаквам ,да ми даде най-правилния съвет и знам ,че това ще стане.Имаме ли нужда от "патерици" ,за да тръгнем отново напред?...Каква е поуката...Нямам нужда от патерици,за да се надигна и да тръгна смело напред!!! Знам,че винаги около мен има хора, които няма да ме оставят да падна два пъти ,от една и съща плесница Вярвам и в себе си..,че мога да се справя !!! | |
| | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Пет 09 Апр 2010, 13:38 | |
| Колко да се справяме? Толкова! Различни плесници при различни хора... Ако не можеш да се справиш, не ти остава много какво да направиш, т.е. остават ти малко варианти и единия е меки стени и хубава бяла ризка... Като се замисля, най-плющящите шамари съм ги получавала от приятели. Ммм, сълзи чак не роня. Споделям понякога, но по-често когато вече не ми е червена бузата от плесницата. Очаквам само да ме изслушат. Съвет предпочитам да няма. Да си го излея само, че обичам да говоря За патериците... Како, то това си е цял побой. Случвало ми се е да имам нужда от бъстунче, де Но след физиотерапия за душата съм пушка! Поуката е, че винаги има някой "услужлив" човек, който да те нашамароса. Важното е да си извлечеш някаква поука от това. Все едно каква... | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Съб 10 Апр 2010, 02:09 | |
| Как се справяме? Чудесно!Подаваме си и другата буза понякога-имаме нужда от уроци в този живот!От какво иначе бихме трупали опит?! Няма определение като "Не мога да се справя"-дори и след нокаутиране от жесток побой в борбата с живота ,с болезнени рани минава време,след което човек е длъжен да се изправи на крака!Ако има кой да му подаде патерици трябва да е благодарен,има хора ,на които им се е налагало да стъпят на краката си и без патерици! И аз съм на мнение,че боли много от гласувано доверие.Но има и по-страшни болки..
Не съм от хората,които веднага след шамаросване тичат да поплачат на нечие рамо,стискам зъби и си слагам лед,отмине ли-отивам да стрелям,пускам музиката на 6! Споделям единствено след катаклизъм и само с един човек... Изводът? Каляването на характер(личност) не е лесно,но след всеки белег от рана остава спомен за дело,което никога повече няма да бъде повторено не само заради болката,заради научения урок! | |
| | | Пипилота AVATурист
Брой мнения : 135 Регистриран : 03.02.2010
| Заглавие: Re: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Нед 25 Апр 2010, 00:51 | |
| С трудностите се справям с упорство и инат.Понякога приемам проблемите по-емоционално ,друг път действам студенокръвно.Случвало се е когато ми се случи нещо неприятно първо да се разплача,после да избеснея и да се взема в ръце. | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Нед 25 Апр 2010, 22:27 | |
| А срамуваме ли се, когато ни нараняват...? | |
| | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Пон 26 Апр 2010, 16:07 | |
| Хм, това е интересен въпрос...
На мен ми изниква друг... Защо ставаме резистентни към нараняване от повечето хора? Научаваме се да не могат, защото ни е срам или защото сме водени от потребността да не ни?
Малко хора ме нараняват. И те са уведомени ако го направят. Важи както за близки, така и за познати... Току виж пък тоя човек се замислил защо се е получило така. В тия случай не съм аз човекът, който трябва да се срамува.
Срам не ме е било, било ме е яд, че се е случило. | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| | | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Пон 26 Апр 2010, 23:27 | |
| Понякога се срамувам , че съм го позволила... И като че ли не мога да стана резистентна...Но ако някога може да ми се случва,то е...поради "късогледство"...хм...бягство от задълбаване...страх от прекалена проява на чувствителност-слабост... | |
| | | Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Сря 05 Май 2010, 14:50 | |
| НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! Така е. Всяко преживяване е опитност. И често големината на получената рана е правопропорционална на получения урок. Разбира се, ако човек обърне прекалено голямо внимание на болката от раната, може да не остане място и време за поуката…Самосъжалението е лош учител. Все пак, когато раната е прясна,няма как да не те поболи и да не се пожалиш … Аз лично съм много импулсивна, което си има главно своите недостатъци както за мен, така и за околните… И съм голямо плямпало…но и много вглъбена… Та си помрънквам малко, де. После идва ред на оценката… Това, което съм забелязала още е, че закона на Нютон за действието и противодействието, съответно за силата с която се действа и същата сила по големина на противодействието , си важи с пълна сила в човешките взаимоотношения. Tова за първи път забелязах при първите ми любовни трепети, когато се чувствах толкова наранена от нелогичните (според мен абсурдни и жестоки; безмилостни, премерени и преднамерени…. И какви ли не още) прояви на обекта на моите чувства, разбрах (макар и по-късно, защото не всички си показват емоциите като мен) че нещата не са едностранни… Този човек се оказа не по-малко наранен от мен и моите действия… След това започнах да забелязвам, че това всъщност се случва почти винаги. И когато наистина се чувствам наранена, всъщност и аз съм наранила … Не знам дали това се отнася за случаите когато някой обмислено и преднамерено иска да те нарани… | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! | |
| |
| | | | НЕ БЛИЖИ РАНИТЕ СИ, ГОРДЕЙ СЕ С ТЯХ! | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|