AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Пон 29 Мар 2010, 12:59 | |
| Какво означава разделно хранене?Разделното хранене е система за хранене, разглеждаща храната като сбор от хранителни вещества, разделени в няколко ясно дефинирани групи, като дефинира методика за тяхното ефективно съчетаване с цел подобряване на храносмилането, намаляване на времето за смилане и усвояване на храната и намаляване на отпадните храносмилателни продукти.ПОЛЕЗЕН ЛИНК С ИНФОРМАЦИЯ: Разделно храненеПробвали ли сте ,да се храните по този начин? Допада ли ви или сте против този вид хранене? | |
| | | natali Фотошопър
Брой мнения : 3871 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Там....където всичко е възможно
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Сря 31 Мар 2010, 05:23 | |
| Аз в момента съм на диета взаимствана от разделното хранене,поне аз така си мисля де Всеки ден ям определени неща,които в следващия не мога да ги ям,например започвам с белтъчини,след това бобови храни,въглехидратни и накрая плодове и така си редувам дните,като по принцип не трябва да се смесват храните от различните видове. Мога да кажа,че се чувствам добре,даже много добре Храня се нормално,не се ограничавам в яденето,това си ми стана като режим на хранене поне за сега Нямам никакви оплаквания и наистина спомогна да сваля и някое друго килце Така,че аз не съм против такова хранене,даже доколкото съм чувала доста хора предпочитат да се хранят по тоя начин,значи наистина има защо да се предпочита | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Сря 31 Мар 2010, 11:06 | |
| Предимствата на разделното хранене
Благодарение на бързото преминаване на съвместими продукти в храносмилателния тракт в тялото не се срещат процеси на ферментация и гниене, което намалява интоксикация на организма. Състоянието на здравето по време на прехода към разделното хранене се подобрява, добре се отслабва. Резултатът от този метод на загуба на тегло е достатъчно устойчив, особено ако го използвате постоянно. Полезно е да се раздели храната при стомашно-чревни растройства и заболявания. Недостатъците на разделното хранене.
За да се спазва се изисква специален начин на живот и сила на волята. Не на всички хора е им лесно да свикват с такъв начин на живот, въпреки че тялото получава всички вещества, необходими за нормалното функциониране, много от тях изпитват глад. Удоволствие от разделното хранене е трудно да се получи. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Сря 31 Мар 2010, 11:54 | |
| Аз също съм била на разделно хранене и отслабнах значително. Но наистина, разделното хранене трябва да се практикува не като диета, т.е временно, а да стане начин на живот. Познавам взрастни хора, които имаха проблеми със здравето, със жлъчката. Започнаха да се хранят разделно и всичко мина, но те продължават да се хранят така. Не е чак толкова трудно да се храниш разделно, при положение че има голямо разнообразие от рецепти и са вкусни на всичкото отгоре. Всичко е в умението да си направиш режим и да имаш воля да го прилагаш. След втората-третата седмица вече ти е приятно да спазваш интервалите на хранене между отделните съчетания храни. * след плодове - 30мин; * след зеленчуци - 30мин до 1ч; * зеле, моркови, ряпа - 2.5-3ч; * хляб, тестени изделия, ядки - 2-3ч; * варива (боб, леща, жито, царевица) - 3-4 ч; * месо - 4-6ч; * риба - 2-3 ч; * млечни и прясно мляко - 4ч; * кисело мляко - 2-3ч; * сирене, кашкавал - 3ч; * мазна храна - 5ч; * течности - напускат веднага стомаха; Както съм казвала и в друга тема, всичко е психическа нагласа. Трябва да си твърдо убеден, че ще спазваш този режим на хранене и да не се уповаваш на оправдания, защо не си дисциплиниран. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Сря 31 Мар 2010, 12:10 | |
| Нат, твоята "90-дневна диета" е доста еднообразна. Честно казано незнам колко време ще издържиш на тази скука, но ти си знаеш. Може пък да е писана специално за теб. Имам позната, която тежи към 120 кг., тя спазваше тази диета. Най-интересното или най-смешното да го кажа ми беше, че през въглехидратния ден, диетата разрешава да се изяде едно парче или две парчета ли бяха торта, спагети с кетчуп, незнам още какво и всичко това в един ден. Тя изяждаше цялото това нещо във въпросния ден. Разбира се не отслабна и грам. Аз я пробвах два дни и разбрах, че не е за мен. Няма как да си сготвя боб, като другите очакват пържола, само защото ми е бобов ден. Пък и голямо еднообразие, цял ден едно и също... Нат, с нетърпение очаквам да се похвалиш минус колко килограма си след края на диетата. Пожелавам ти успех!!! Има много хора, които са свалили доста килограми с тая диета, явно им е паснала. | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Сря 31 Мар 2010, 13:24 | |
| Не съм почитател на разделното хранене... За мен храната не е просто храна... тя е удоволствие... и ако не мога да си я съчетая както искам къде ми отива удоволствието... някъде по дяволите може би...
Познавам хора които са отслабнали иначе след като са започнали да се хранят разделно.
Колкото до 90-дневната диета... наистина е ужасно еднообразна. Аз я пробвах за една седмица понеже си имам едни 5 кг за сваляне... свалих 3 още първата седмица, но хич не се чувствах добре физически. даже на четвъртия щях да припадна. | |
| | | natali Фотошопър
Брой мнения : 3871 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Там....където всичко е възможно
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Чет 01 Апр 2010, 02:27 | |
| Водна ще се похваля,стига да я докарам до края,че и аз не съм от най-сериозните и честно казано не я спазвам напълно стриктно,но за 1месец отслабнах с 3кг,но аз нямам много за сваляне и за това си мисля,че по-бавничко става при мен,но наистина се чувствам много добре,даже плодовия,въпреки,че най-трудно се изкарва пак ми се отразява добре | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Чет 01 Апр 2010, 10:46 | |
| Браво!Много полезно инфо сте дали,а с чайчета пробвали ли сте? | |
| | | VODNA Модератор
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Чет 01 Апр 2010, 12:06 | |
| Някакви специални чайчета ли, Смитова? Или такива, като плодови или билкови? За зеления чай има много добри отзиви, обачеее май е доста гадничък на вкус незнам. Споделете! Аз чай много не обичам, както и мед. | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Пет 02 Апр 2010, 10:59 | |
| Аз също не съм фен на чая Стихийна,нито на меда(за разлика от лимоните,които ям като ябълки),но преди време бях пробвала уникална комбинация на Лидия Ковачева и бях изумена от резултатите.Чувствах се много по-жизнена -след приема изхвърляш много токсини ,прочистваш организма си,усещаш неописуема лекота и прилив на енергия.На вкус е отвратително,горчи и мирише неприятно,но ефекта е потресаващ(трябва да се разровя за заглавието на комбинацията )Естествено всичко върви заедно-разделно и балансирано хранене,фитнес и чай.За зеления не мога да се ангажирам с личен опит,повече ми е инфото "Против",отколкото "За" като средство за отслабване за всеки.Виж за козметични процедури се доверявам ,правила съм си маски на лицето и има ефект. | |
| | | Любов Модератор
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Пет 02 Апр 2010, 11:18 | |
| | |
| | | T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Нед 08 Авг 2010, 03:47 | |
| Разделното е най-голямата смешка в правилното хранене | |
| | | Любов Модератор
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Нед 08 Авг 2010, 12:12 | |
| | |
| | | T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Нед 08 Авг 2010, 13:08 | |
| | |
| | | Любов Модератор
| | | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ Вто 10 Авг 2010, 19:39 | |
| Нищо ново! Абе, трябва да слушаме телата си- те ни казват какво , кога да ядем! Но нека бъдем хора , а не прасета! Важни са количествата и качеството на храната ни! | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ | |
| |
| | | | РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|