AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| КАРВИНГ | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: КАРВИНГ Съб 27 Мар 2010, 19:36 | |
| НЕКА В ТАЗИ ТЕМА ,СЕ УЧИМ ЕДНА ДРУГА , КАК ДА НАПРАВИМ ОТ ХРАНАТА,ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ИЗКУСТВОТО! ХРИЗАНТЕМА ОТ КИТАЙСКО ЗЕЛЕВзимате 1 бр. китайско зеле от 300г до 700г. Отрязвате горната зелена част до бялата, така, че да остане около 15 СМ. За целта ни е нужно извито длето ( овално или триъгълно сечение ). Срязваме бялата част по жилките от върха към основата. От начало по тънко към основата се удебелява. Oставяме 1-2 см. в края като се стараем листа да не се отделя от кочана. Отрязваме зелената част с остър нож. Така оформяме и останалите листа във формата на хризантема до средата на, там листа са по тънки, но като се сложи в студена вода те ще се завият на кръгче или красиво ще се разтворят. 6. Слагаме хризантемата в ледена вода 20 - 30 мин. Тя ще придобие неповторима форма. От зелената част направете салата, сложете и други зеленчуци в голямо блюдо, украсете с хризантемата. Всички ще бъдат във възторг от вашето умение. източник: www.karving.ru | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: КАРВИНГ Съб 27 Мар 2010, 19:37 | |
| КАЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТАЗа тази манипулация отново е нужен тънък и остър нож . Трябва да си пазите очите, да не ви пръсне от лютия сок на чушлетата Взимате 1 люта червена или зелена чушка. Разрежете по дължина от края до дръжката. Внимателно отрежете около дръжката. Семената трябва да останат на дръжката. Дебелата част на чушката закръглете, за да предадете форма на кала. Направете отвор в който да поставите дръжката със семената. В блюдо наредете листа и наредете калите,създайте композиция. | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| | | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| | | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: КАРВИНГ Нед 28 Мар 2010, 18:59 | |
| | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: КАРВИНГ Пон 29 Мар 2010, 20:52 | |
| Лилия от краставичкиОтрязваме 7-8 см от краставица. С овалния нож правим нарези на кората, като не стигаме до края,да остане 1 - 1,5 см в края на краставичката Продължаваме да отрязваме листенца като оставяме малко разстояние между тях и отгоре по кръга. С тънък нож отрязваме останалата част от кората по страните на краставичката и отгоре 1- 2- мм. От там ще започнем новите листенца. С овалния нож продължаваме следващия ред листенца в шахматен ред, като отново подрязваме малко горната част на кръга. Правим толкова редове с листенца колкото позволява размера на краставичката. С нож внимателно изрязваме сърцевината С ножица подрязваме листенцата за да им придадем триъгълна форма. Слагаме за няколко минути в ледена вода краставичката и тя се разцъфва. От морков или тиква се изрязва сърцевината,съответстваща на размера. Поставяте сърцевината с цветето,може да го закрепите с клечка за зъби от обратната страна. източник: http://www.karving.ru | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: КАРВИНГ | |
| |
| | | | КАРВИНГ | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|