| "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" | |
|
+6KENGA T.N.T Сапфира Фрина Ms SMITH Любов 10 posters |
Автор | Съобщение |
---|
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Съб 27 Мар 2010, 05:35 | |
| Защо взимаме решения вечер, сякаш са толкова логични и лесни, а събуждайки се сутрин разбираме, че може би са били недообмислени и ни се иска да ги променим или изобщо да не се случват? На вас трябва ли ви време ,за да осмислите ситуацията,в която сте попаднали или взимате решенията си лесно,като не се замисляте за последствията от тях???
С две думи : Защо утрото е по-мъдро от вечерта? | |
|
| |
Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Съб 27 Мар 2010, 10:53 | |
| "Утрото е по-мъдро от вечерта" е популярна наложена сентенция ,която в някои по-особени ситуации със сигурност дава разумни решения,в други обаче и спонтанната,дори безразсъдна реакция е разковничето за успеха.Не винаги разполагам с толкова време ,а и в крайна сметка стигам до извода,че първосигналния ми инстинкт е точния барометър и се осланям на него в много от случаите,когато трябва да взема решение.Последствията са предвидими винаги на теория,но никога на практика-при тях категорично времето е решаващ фактор,първо стъпвам,после оставям следа... | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Съб 27 Мар 2010, 13:14 | |
| При мен ,не винаги утрото е по-мъдро от вечерта. Понякога на момента,в най-горещите минути ... взимам най-правилните решения. Защото сутринта,вече ми е поотминало,успокоила съм се и си казвам "Айде..нищо няма значение,всичко идва и заминава!" Оставя ли да размишлявам на "трезва глава",в повечето случаи, взимам по-грешните решения. | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Сря 05 Май 2010, 13:51 | |
| Защо утрото е по-мъдро от вечерта?
Защото емоцията обикновено не е добър барометър. Човек не може да прецени правилно нещата, когато е в състояние на положителна или отрицателна емоция… Не случайно има и друга приказка „преброй до 10 преди да кажеш нещо, когато си афектиран”… Има много неща,които трябва да бъдат съобразени при вземане на решение. За важните неща е хубаво да се изчака, съм забелязала… Спонтанността понякога е хубаво нещо. Няко хора могат добре да усещат „накъде духа вятра”, имат добра интуиция. Често, обаче интуицията се бърка с емоцията… | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Пет 30 Юли 2010, 14:42 | |
| Защото имаш време да обмислиш и размислиш за нещата. Защото когато си под някакъв ефект не винаги можеш да вземеш разумно решение и тогава идва мъдрото утро И така... Но все пак всичко е относително... понякога взетите решения така набързо са добри. Фрина, споменава за "преброяването до 10"... аз винаги си броя когато съм афектирана до 20 даже | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Нед 08 Авг 2010, 03:35 | |
| Никога не ми е било по-мъдро..важните решения в живота си съм ги вземал вечер по тъмно и сам | |
|
| |
Любов Модератор
| |
| |
KENGA AVATурист
Брой мнения : 178 Регистриран : 22.11.2010 Age : 44 Послание : с. Гурмазово
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Пет 26 Ное 2010, 18:37 | |
| Когато дадено решение се е зародило в следствие на някаква силна емоция, тогава чакам да се зазори. Може да почакам и още едно зазоряване ако е нужно. През това време емоцията бива изтласкана от разума, който от своя страна ме предпазва от грешно взето решение. При мен емоционално взетите решения водят до 100%-ви грешки. Тогава ставам крайна и безкомпромисна. Не се замислям за последиците. Ако става въпрос само до мен - добре, но когато са набъркани и други хора (най-често близките ми) тогава нещата са по-сложни.
При мъжът ми е различно. Неговите решения са емоционални и светкавични. Първо действа, а после мисли, но пък рядко допуска грешки. | |
|
| |
Do not disturb me AVAЛюбист
Брой мнения : 870 Регистриран : 13.04.2009 Age : 38 Послание : Винаги търсеща
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Нед 26 Дек 2010, 18:45 | |
| Всеки път различно...има дни в които от вечерта, но има и случаи в които си казвам: ''Абе утре като стана ще му мисля''. | |
|
| |
Бебсън AVAЛюбист
Брой мнения : 529 Регистриран : 19.11.2010 Послание : Алергична към простаци
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Чет 30 Дек 2010, 02:33 | |
| Напоследък не ми се случва да търся решения...те сами ме намират - някакси решението, което вземам, е единственото възможно. Не знам как става така. Ето например като забременях с второто си дете и през ум не ми мина мисълта да го махна. И все такива важни решения се вземат безпроблемно...подозрително лесно. | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Чет 13 Яну 2011, 02:46 | |
| Защото преспивам и се събуждам с решението. Докато съм спяла, мозъкът ми е работил на подсъзнателно ниво.
| |
|
| |
Ophelia AVAгост
Брой мнения : 16 Регистриран : 01.02.2011 Послание : "И вътре в душата на човека, който някога осъдил едно момче заради детските му сълзи, непознатият се смеел ли, смеел."
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" Сря 02 Фев 2011, 04:22 | |
| При мен утрото винаги е по - добро от вечерта. Когато съм афектирана, действам твърде емоционално, прибързано, взимам решения и върша неща, за които после съжалявам. Затова при мен най - добре е да изчакам, докато не се успокоя и чак тогава да помисля за най - разумния изход от ситуацията | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" | |
| |
|
| |
| "Защо утрото е по-мъдро от вечерта?" | |
|