Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: За принципите.. Съб 13 Фев 2010, 20:16 | |
| - Цитат :
- Определено са ми интересни, основанията на хората, за принципите им.
Не като контекст, а като провокация да държат на тях и да ги отстояват. За мен лично принципът това е правило. Но си мисля, че в основата на принципа е една много добра наука, която изучава моралните ценности, които могат да бъдат правилни и неправилни. Нарича се етика. Случва се обаче правилното за някои да е неправилно и обратно. Оттук нататък човек в себе си определя, кое може да бъде правилно и кое не. Във връзка точно с принципите, тази наука определя нормите на поведение. Според някои обаче „Принципи няма, има интереси”. | |
|
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: За принципите.. Пон 15 Фев 2010, 15:44 | |
| принципите не са това което ...бяха | |
|
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: За принципите.. Пон 15 Фев 2010, 16:52 | |
| Според мен: Човек действа според принципите си...Дали ще ги наречем принципи или нещо друго... Човек действа в резултат на вътрешното си усещане, което е формирано . И там е моделът за добро и лошо, за правлно и неправилно, за справедливост ... | |
|
Пипилота AVATурист
Брой мнения : 135 Регистриран : 03.02.2010
| Заглавие: Re: За принципите.. Чет 18 Фев 2010, 03:01 | |
| Принципите са нашите собствени правила,които сме си изградили през годините.Дали ще ги спазваме зависи от характера ни,волята и желанието за това.Аз имам принципи,които не спазвам на всяка цена,правя изключения,когато това се налага. | |
|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: За принципите.. Чет 18 Фев 2010, 03:30 | |
| - Фрина написа:
- Според мен:
Човек действа според принципите си...Дали ще ги наречем принципи или нещо друго... Човек действа в резултат на вътрешното си усещане, което е формирано . И там е моделът за добро и лошо, за правлно и неправилно, за справедливост ...
Именно! От принципите зависи и ценностната система! | |
|
Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: За принципите.. Нед 07 Мар 2010, 12:15 | |
| Съгласна съм-принципите ни се ръководят от ценностната ни система.И за мен те са правила.Лични .Но не съм ги създала "като" и "заради "провокацията да ги отстоявам.Тя идва в по-късен етап.Основно съм ги изградила от натрупан опит мой или чужд ,от който съм си взела бележки. | |
|
Sponsored content
| Заглавие: Re: За принципите.. | |
| |
|