AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| За маниите ... | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: За маниите ... Сря 10 Фев 2010, 18:44 | |
| Как да спреш да се вманиачяваш?
"Може би тези начини ще работят за теб. Няма как да разбереш, докато не ги опиташ . Следващите няколко точки от „Стопиране на вманиачаването” са инструмент, с който ще се откажеш от това, което не ти харесва, за което не можеш да спреш да мислиш и не искаш повече да се сещаш за него. 1. Именувайте лошия навик (манията) Идентифицирайте мисълта от какво ви е страх. Какво е съмнението ви. Опишете го в едно или повече изречения. Просто с няколко думи. 2. Напишете го върху лист хартия Насрочете време и един ден седнете, за да размишлявате точно върху това. Напишете това, което чувствате, мислите и всичко, което ви тревожи. 3. Изсмейте се на това Смехът може да направи почти всяка ситуация допустима. Трябва да признаем пред себе си, че това е смешно за счупен рекорд и когато наистина му се изсмеем – тази мания в мозъка ни се асоциира като нещо малко и незначително. 4. Хвърли го! Поведенческата техника, чрез която хвърляме листа хартия с написаното, кат опреди това го намачкаме и накъсаме. По този начин буквално хвърляме тази страховита (или не чак толкова) мания. Също можете да опитате да визуализирате стоп знак. Когато вашите мисли отидат до тази мания – не забравяйте да спрете. Представете си ЗНАК СТОП. Погледнете този знак! 5. Кажете на един ваш приятел за тази мания Кажете на някой, на когото имате доверие за тази мания по такъв начин, че да се изсмее на глас. Тогава ще сте в правилна посока и тази мания ще изостане още по-назад от вас! 6. Представете си най-лошото Знам, че изглежда подобно на безпокойство да си представите най-лошото, но представяйки си най-лошото и визуализирайки най-крайните резултати в най-страховитите и ужасяващо феноменални въображаеми картини със сигурност би могло да облекчи този страх, който предизвиква манията. Защото вие сте ударили дъното. Вие не можете да бъдете по-ниско. Точно така ще опресните мозъка си.. 7. Купете си нов аромат Закупувайки нов парфюм, Вие показвате висша степен - не само на себе си, а и на всички останали. Препоръчваме ви да прочетете повече за парфюмите през вековете, когато имате свободно време. Оставете тази част за времето, когато сте в почивка или сте свободни и спокойни, възприемайки и наслаждавайки едновременно."
Игор Павлов | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| | | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: За маниите ... Чет 11 Фев 2010, 02:33 | |
| - Ms SMITH написа:
- ...Твоята мания напоследък е да пускаш подобни теми явно
Какво разбираш под "подобни"? Безинтересни за теб ? Може, може... Важно е желанието... Оттук нататък , всичко може | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: За маниите ... Чет 11 Фев 2010, 02:36 | |
| Та, мисълта ми беше, че една тема може да иде в различни направления... в желана посока.. стига да има желание за разговор... Просто подхвърлям идеи за различни асоциации... за съжаление, за сега безуспешно | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: За маниите ... Чет 11 Фев 2010, 02:38 | |
| Само не се отказвай...Затова и не заключвам или не препращам темите към други подобни.Аз също мисля , че има перспектива за разговор! | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
| Заглавие: Re: За маниите ... Чет 11 Фев 2010, 02:53 | |
| Ако ти прави впечатление Фрина взимам активно участие в тези,които ме интересуват и смятам ,че има какво да науча.В безинтересните не пиша. Ще си отбележа,че не носиш на майтап. | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: За маниите ... Чет 11 Фев 2010, 13:23 | |
| В интерес на истината именно ти, Смит си най-активна... Мдаааа, Хуморът е чувство на дистанция | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
| Заглавие: Re: За маниите ... Чет 11 Фев 2010, 14:11 | |
| Именно,точно това казах-най-активна съм в темите,които ме интересуват,затова си позволих и да се шегувам,но явно съм сбъркала човека.Малко хора гледат на хумора,като на чувство за дистанция,но разбира се изборът е твой. За мен остава изводът! И за да не спамя излишно-обичам всичките си мании,не искам да спирам да се вманиячавам,защото те ми дават разтежа,адреналина ,постоянството в действията -харесвам си ги.Мога с часове да сглобявам и разглобявам оръжие и нищо не е в състояние да ме откъсне от насладата ,от допира на желязото,от звука ... Мога с часове да слушам любимите си парчета,защото съм маниaчка на тема музика(моята музика),мога с часове да тренирам във фитнеса ,защото обожавам усещането на прилив на енергия във вените си,силата на лекотата,с която стъпвам после ,мога с часове да се потапям в чуждите култури,ставайки една от тях,защото така обръщам света си с главата надолу-и съм себе си-и не съм,мога да чета до припадък и да превърна в мания за преследване последната страница...и нищо друго в този момент няма значение,и.тнт.. Парфюми имам предостатъчно,половината не ги ползвам,защото съм маниaчка само на два.Чела съм и романа "Парфюмът"на Зюскинд ,прекрасно упражнение на немския ми,така че и по втората част от препоръката имам задоволителни познания. Това е за маниите.Ако решиш да разнообразиш още малко с тема и за фобиите,ще се класирам и там! | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: За маниите ... Чет 11 Фев 2010, 14:50 | |
| Tова с чувството за дистанция беше шега... ( асоциация с темата, която бях пуснала наскоро... Не, че аз мисля така)... Сега ти не схвна, май... Тазбира се, когато се пише иняма визуален контакт по-трудно се схваща шегата... Когато пускам теми, заглавиято не непремено отговаря на моето мнение, не случайно пиша автора. Просто ми се вижда някаква възможност за дискусии.. за фобиите, можеш спокойно да се включиш и тук... То си е вид мания пак И аз ще се включа по същество, по0късно | |
| | | Фрина Модератор
| Заглавие: Re: За маниите ... Чет 11 Фев 2010, 15:37 | |
| Моята мания точка по точка...
1. Именувайте лошия навик (манията) – Страх от студа Страх, че може да настина, да ми се изостри плексита, да получа бъбречна криза... Непрекъснато се навличам повече от необходимото. 2. Напишете го върху лист хартия – Готово, пиша сега… Винаги е проблем , когато трябва да се облека официално, защото може би няма да съм достатъчно облечена. Гледам къде сядам в заведение. Да не става течение… Абе, само за това мисля и съблюдавам… 3. Изсмейте се на това – смешно е!!! 4. Хвърли го! – след малко, като го разпечатам… 5. Кажете на един ваш приятел за тази мания – казвам на вас. Чакам да ми се изсмеете… | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: За маниите ... | |
| |
| | | | За маниите ... | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|