AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Чиста ли е съвестта ви? | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Чиста ли е съвестта ви? Сря 06 Яну 2010, 13:47 | |
| Моят най-голям съдник е съвестта ми.При вас как е? Някъде бах чела ,че когато умрем всичката физическа болка свършва ,но отстъпва място на душевната ,когато дойде времето за равносметки и трябва да отговаряме пред себе си за всички наши решения и постъпки. | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Чиста ли е съвестта ви? Чет 07 Яну 2010, 11:40 | |
| Звучи ми като писанията за "Страшния съд"това,което си чела. Много малко място отделяш на твоя "съдник",лаконична си някак... Чудесно е,че имаш такъв барометър ,поздравления-би било хубаво повечето хора да разсъждават като теб,но едва ли... Шаблонно словосъчетание е малко сякаш "чистата съвест".. И какво ако е доста препирана..познавам хора,които са се мъчели по всякакъв начин да докажат първо,че имат съвест и второ след многократни петна от житието си по нея да я перат отново и отново..Фактът прави ли я "чиста"според определението? Чиста съвест за какво? За земен живот без нарушаване на морални устои,норми,ценности...?Конкретизирай малко,така и аз бих отговорила най-пълно за себе си.До тогава ще кажа ,че съвеста ми е чиста точно толкова,колкото и на всеки друг с грехове.Съдейки по десетте Божии заповеди мога да дишам дълбоко .. П.П.След теб... | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: Чиста ли е съвестта ви? Чет 07 Яну 2010, 13:07 | |
| Не мога да кажа ,че ми е съвсем чиста.. Имам си моите малки прегрешения. | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Чиста ли е съвестта ви? Пет 08 Яну 2010, 03:23 | |
| Смит е права! Няма как да вървя напред, да минавам през локви и кал, без да измърся съвестта си...Но пък е предизвикателство да се стремя да я чистя!.................... | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: Чиста ли е съвестта ви? Пет 08 Яну 2010, 19:29 | |
| | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Чиста ли е съвестта ви? Съб 09 Яну 2010, 14:36 | |
| Умишлено не съм конкртизирала ,защото както казах за мен моята съвест е най-голямия ми съдник,така смятам ,че е и при другите ,спрямо тяхната ценностна система.Учевадно хората правят ужасни неща и не личи да им е гузно. Ако моят барометър бяха десетте божии заповеди нямаше да се чувствам добре и съвестта ми щеше определено да ме "гризе",защото съм ги нарушавала всичките, може би с изключение на "не убивай".Определено съм голяма грешница.Но пък съвеста ми е чиста ,защото съм добричка и със повечето хора ,с които съм опщувала, съм останала с положителни спомени.Нямам врагове ,имам хиляди добри познати ,да не казвам приятели. Разбирам се и досега винаги съм се разбирала с всички хора.Определено съвестта ми е чиста и аз съм щастлива,пожелавам го на всеки. | |
| | | Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Чиста ли е съвестта ви? Съб 09 Яну 2010, 21:54 | |
| За сега се чувствам добре в кожата си. .. Не съм съм наранявала тенденциозно хора... Ако се е случвало, било е неволно и ми е било мъчно, че без да съм искала съм накарала някой да се чувства зле ... Но и това е било рядко... Съвестта е тази, която е ориентир на всеки. И за всеки, наистина има различни измерения... Аз не правя нещата "на всяка цена". Не минавам като танк... За това и , може би се чувствам добре за сега... Амбицията за мен не е, на всяка цена... НО... Има неща в живота, за които, понякога се налага да се бориш "на всяка цена". Надявам се да не ми се случват такива ситуации... мечтая за обикновен, спокоен живот с любомите ми хора. За живот и здраве. За мир на Земята.
Последната промяна е направена от Фрина на Нед 10 Яну 2010, 16:21; мнението е било променяно общо 2 пъти | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Чиста ли е съвестта ви? Съб 09 Яну 2010, 23:12 | |
| - Gti написа:
- Умишлено не съм конкртизирала ,защото както казах за мен моята съвест е най-голямия ми съдник,така смятам ,че е и при другите ,спрямо тяхната ценностна система.Учевадно хората правят ужасни неща и не личи да им е гузно.
Ако моят барометър бяха десетте божии заповеди нямаше да се чувствам добре и съвестта ми щеше определено да ме "гризе",защото съм ги нарушавала всичките, може би с изключение на "не убивай".Определено съм голяма грешница.Но пък съвеста ми е чиста ,защото съм добричка и със повечето хора ,с които съм опщувала, съм останала с положителни спомени.Нямам врагове ,имам хиляди добри познати ,да не казвам приятели. Разбирам се и досега винаги съм се разбирала с всички хора.Определено съвестта ми е чиста и аз съм щастлива,пожелавам го на всеки. .......... | |
| | | Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Чиста ли е съвестта ви? Нед 10 Яну 2010, 16:33 | |
| Понякога съм голямо плямпало и ужасно любопитна... А оттук и страшно нетактична понякога... Към една случка се връщам винаги... Бях студентка първи курс. Още не се познавахме добре и бяхме на купон в едно момче... По едно време се присетих да питам момчето, в чийто дом беше събирането има ли братя или сестри... Ни в клин, ни в рукав... А той ми отговори : "Не видя ли некролога отвън?" УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!! Тъй като влязохме всички накуп, изобщо не съм поглеждала врата... Откъде ми хрумна да задам този по принцип безобиден, а в конкретния случай УЖАСЕН въпрос...????????? За какво ми беше този ненужен въпрос???????? Ето за това ми е много гузно... Макар чисто обективно да нямам вина... И все пак, за да си омърси съвестта човек ТРЯБВА ДА Е НАПРАВИЛ НЕЩО ТЕНДЕНЦИОЗНО ЗА ДА НАВРЕДИ НА ДРУГ...или пък да е с ясното съзнание, че прецаква някого с дадена постъпка (възможно е това да не е нарочно, а поради това, че се засяга друг интерес при дадени обстоятелсва)... Аз за това казах по-напре, че не ми се е налагало да правя нещо "на всяка цена". Тогава именно може да се наложи да прецакаш някого , за да постигнеш цел, където има преплитане на интереси... Не ми се е случвало и да взимам гаджето или мъжа на друга жена, например... .... И тн и тн... | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Чиста ли е съвестта ви? | |
| |
| | | | Чиста ли е съвестта ви? | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|