AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Обичатели да спорите?

Go down 
+5
октим
Божествена
Фрина
ШОКОЛАД
Gti
9 posters
АвторСъобщение
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

Обичатели да спорите? Empty
ПисанеЗаглавие: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 03 Дек 2009, 18:35

Спорът за вас страст ли е или и вие като мен вече сте се отказали от него?
Имали всъщност смисъл спорът ако допуснем ,че няма абсолютна истина ?
Ето например твърдението ,че в спора се ражда истината,излиза,че може да е неточен ако допуснем,естесвено ,че абсолютна истина не съществува.
И една притча по-този повод:

Имало един духовен водач ,достигнал 140 години ,било голяма сензация.Веднага журналистка от Щатите била изпратена там да разбере тайната.Отишла тя при човека с микрофон и започнала да го разпитва:"Кажете ни сега вашата тайна за дълголетието ви?"попитала тя
"Не споря "отговорил и той "Е,хайде де ,кажете,някоя билчица ,някое коренче"продължила да настоява,"може и да сте права"отвърнал и той.
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 03 Дек 2009, 18:58

За мен спорът е удоволствие, ако е добронамерен!(едно е да се караш и да се сърдиш, друго е да спориш)!
Незнам доколко се ражда истината,но аз определено намирам богатства! Спорът е стихия ,която разчиства пътища!
Спорът е провокация за мисъл!
Спорът е упражнение за сила!

Хайде сега,оспорете ме! Twisted Evil Laughing
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

Брой мнения : 8407
Регистриран : 22.04.2009
Послание : Там, където има ЛЮБОВ...

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 03 Дек 2009, 19:01

Аз лично, не обичам да споря. Освен това съм заблязала, че вместо в спора да се роди истината, обикновено след всеки спор всяка от страните си остава на мнението, с коеото е била при започването на спора... А емоциата, която се получава при споровете... когато виждаш, че видимо не си разбран... оределено ми е неприятна...

Но, това не значи, че не трябва да се спори.

От друга страна, всеки може да промени мнението си по оределени въпроси, но мисля,ч е това не става в спор. sunny

Но, да... Съгласна съм, че провокира мисълта...
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 03 Дек 2009, 19:05

Много е важно с каква нагласа тръгваш да спориш - дали, за да докажеш на всяка цена ,че ти си правия или да позволиш на чуждата истина да докосне и теб (като едното не изключва другото)!
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 03 Дек 2009, 19:11

ШОКОЛАД написа:
Много е важно с каква нагласа тръгваш да спориш - дали, за да докажеш на всяка цена ,че ти си правия или да позволиш на чуждата истина да докосне и теб (като едното не изключва другото)!

Така е... Именно...
Аз писах " А емоциата, която се получава при споровете... когато виждаш, че видимо не си разбран... оределено ми е неприятна... " Не съм писала, че съм неудовлетворена, че не мога да убедя някого в своята правота, примерно...
Това ще рече, че тъй като явно хората когато тръгват да спорят са така вкопчени в това, което защитават в момента, че често виждат "ЧУЖДАТА ИСТИНА" ПРЕЗ 'СВОЯТА ИСТИНА' , т.е. не си позволяват да разберат какво всъщност другия им говори... Това казвам... Може пак да не е ясно...
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 03 Дек 2009, 19:18

Laughing Разбирам те! Но ти разбираш ли? Даваш ли си сметка ,че това което казваш важи и за теб самата?! Wink
Има една фраза,която много обичам - "Когато говоря на теб, всъщност говоря на себе си!" Обикновено критикуваме и "не разбираме " това,което не харесваме в себе си!Подсъзнателно!
Ако сме положително настроени в един спор, няма как да ни стане неприятно! Защото АЗ допускам да ме засегнат или не, сами го позволяваме или не. Може да се нарече докачливост , до известна степен( всъщност така е меко казано)!
Very Happy
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 03 Дек 2009, 19:28

ШОКОЛАД написа:
Laughing Разбирам те! Но ти разбираш ли? Даваш ли си сметка ,че това което казваш важи и за теб самата?! Wink
Very Happy

Не изключвам себе си, разбира се... Аз писах по-горе. Според мен, когато човек спори, той е закотвен в своята правота и нито приема, нито предва друго... Така мисля... Друг е въпросът, обаче ... че след време, когато емоциите се поуталожат (защото да, в един спор има емоции и страст...) може и да прозре наистина и другата гледна точка ...

Що се отнася до засягането... какво значи , да си настроен отрицателно в един спор?!!! Казвам нещо и виждам, че човекът отсреща си тълкува думите ми както той реши и това , кето съм казала, всъщност далеч не е това, което той е разбрал...

Щом казваш, че контролираш това дали да бъдеш засегната или не, добре Wink... Аз не мога да го контролирам... Както казваш меко , докачлива съм Wink
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена

Брой мнения : 3246
Регистриран : 12.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 03 Дек 2009, 21:11

Обожавам. Добронамерено разбира се.
Виждаш и други гледни точки освен своята, което обогатява.
Раздвижваш си сивите клетки Very Happy
Темата на спора придобива други измерения, нов облик от този, който си тръгнал.
октим
AVATурист
AVATурист
октим

Брой мнения : 183
Регистриран : 26.11.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyПет 04 Дек 2009, 04:30

Спора го използвам като средство за да опозная противната страна.
Ако успея да го извадя от релси винаги разбирам какъв човек стои срещу ми, просто му свалям маската
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира

Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Послание : при делфините

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyСъб 05 Дек 2009, 00:55

Very Happy Много обичам Razz
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Марчелина
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Марчелина

Брой мнения : 539
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Филибето

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyСъб 05 Дек 2009, 12:54

Зависи,много зависи от човека,който стои срещу мен!
Има хора,които умеят да водят спор с такава грация,
че е интересно,забавно и завладяващо.
Успяват така да поднесат гледната си точка,че да ме накарат да се замисля!
Тогава с удоволствие водя спор!
Напоследък обаче все по-често спора се превръща в някакво надприказване
и опити човека отсреща на всяка цена да убеди в своята гледна точка,тогава просто се оттеглям.
А има и една трета група,които подхвърлят нещо,просто ей така,
за да кажат нещо хапливо-отговарям еднократно и
показвам гръб!
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyВто 08 Дек 2009, 01:11

Да,обичам да споря!Но и аз като предходния избирам събеседника и според него и темата определям дали да водя диспут,спор или надцакване !Разликата между трите е ОГРОМНА!
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyСря 09 Дек 2009, 20:52

Мисля си, че обичам да разисквам разни теми с други хора. Да виждам различни мнения и да се замислям... Но спорът е нещо по-различно...
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 14 Яну 2010, 18:08

"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно."

Уолтър Липман
октим
AVATурист
AVATурист
октим

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyПет 29 Яну 2010, 16:22

Какви теми те интересуват!
Пипилота
AVATурист
AVATурист
Пипилота

Брой мнения : 135
Регистриран : 03.02.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyСря 03 Фев 2010, 02:31

Трябва да умееш да спориш,да казваш мнението си без да го налагаш,да приемаш,че другата страна също е права макар и за себе си.Много хора превръщат спора в конфликт,и не само,че никаква истина не излиза на бял свят ами и се всява напрежение.Съвсем излишно..
Споря,но не защото обичам,а защото така ми идва отвътре,не мога да си замълча.
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyСря 03 Фев 2010, 02:52

Именно! Спорът е удоволствие, когато уважаваш събеседника си!
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyСря 03 Фев 2010, 13:30

Пипилота написа:
Трябва да умееш да спориш,да казваш мнението си без да го налагаш,да приемаш,че другата страна също е права макар и за себе си.Много хора превръщат спора в конфликт,и не само,че никаква истина не излиза на бял свят ами и се всява напрежение.Съвсем излишно..
Споря,но не защото обичам,а защото така ми идва отвътре,не мога да си замълча.

Пипилота, много ми хареса мнението ти! И аз така Very Happy
Пипилота
AVATурист
AVATурист
Пипилота

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyСря 03 Фев 2010, 15:03

Аз не споря за спорта,не съм на принципа винаги да съм на "въпреки",нямам нужда постоянно да се доказвам и да опровергавам всякаш съм в съда.. Very Happy
Но,когато някой твърди абсурдни неща,обижда и реже като бръснач ми иде да извадя шпагата и да го предизвикам на дуел и понеже нямам шпага,а дуелите не са актуални какво ми остава..?
октим
AVATурист
AVATурист
октим

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 04 Фев 2010, 00:11

Да се откажеш!
Пипилота
AVATурист
AVATурист
Пипилота

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 04 Фев 2010, 15:29

Никога.. Very Happy Evil or Very Mad
октим
AVATурист
AVATурист
октим

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyЧет 04 Фев 2010, 23:52

Щом не се отказваш какво ще правиш?
Пипилота
AVATурист
AVATурист
Пипилота

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyНед 14 Фев 2010, 02:24

октим написа:
Щом не се отказваш какво ще правиш?
Каквото дойде.. Razz
октим
AVATурист
AVATурист
октим

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyНед 14 Фев 2010, 23:14

Значи те е страх да предизвикаш спор!
Пипилота
AVATурист
AVATурист
Пипилота

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyПон 15 Фев 2010, 02:06

октим написа:
Значи те е страх да предизвикаш спор!
Страх ли?
Тая дума не я познавам! Laughing
октим
AVATурист
AVATурист
октим

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyПон 15 Фев 2010, 16:50

Ами да поспорим. Избери си тема, например има ли живот след смъртта!
Пипилота
AVATурист
AVATурист
Пипилота

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyПон 15 Фев 2010, 18:26

октим написа:
Ами да поспорим. Избери си тема, например има ли живот след смъртта!
О,не тръпки ме побиха...тази не ми харесва.. Rolling Eyes
Аз ще пусна тема. Laughing
октим
AVATурист
AVATурист
октим

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyВто 16 Фев 2010, 00:01

Обмисли я добре!
Пипилота
AVATурист
AVATурист
Пипилота

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? EmptyВто 16 Фев 2010, 02:40

октим написа:
Обмисли я добре!
Непременно и без това аватара ти малко ме плаши... Very Happy
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Обичатели да спорите?   Обичатели да спорите? Empty

Обичатели да спорите?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите