AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Само ЛЮБОВТА е истинска

Go down 
4 posters
АвторСъобщение
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

Брой мнения : 8407
Регистриран : 22.04.2009
Послание : Там, където има ЛЮБОВ...

Само ЛЮБОВТА е истинска Empty
ПисанеЗаглавие: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyПет 06 Ное 2009, 19:31

“Всеки човек си има някой, който е специално за него. Понякога това са двама или трима души. Те са от различни поколения. Те прекосяват океани от време и дълбините на небесните простори, за да са отново с вас. Те идват от другата страна, от небесата. Те изглеждат по друг начин, но сърцето ви ги познава. Свързва ви вечността и вие никога няма да бъдете сами.

Разумът ви може да се намеси: "Аз не те познавам." Но сърцето ви знае.

Той хваща ръката ви за първи път и споменът за това докосване преминава през времето и кара цялото ви същество да потръпне. Тя поглежда в очите ви и вижда приятел на душата си от векове. Стомахът ви се обръща. Ръцете ви настръхват. Всичко, извън този миг, губи всякакво значение.

Той може да не ви познае, макар че вие го познавате. Вие чувствате връзката. Виждате големите възможности, които са пред вас, бъдещето...Нo той не може. Неговите страхове, съзнанието му и проблемите покриват с було очите на сърцето му. Той не ви позволява да му помогнете да махне това було. Вие скърбите и плачете, а той си отива...Понякога обратите на съдбата съвсем не са прости.

Когато и двамата се познаят обаче, избухва вулкан от страсти, който няма равен на себе си... една зараждаща се нова вселена, вселена от чувства и споделени мечти.

Разпознаването на душите може да стане мигновено. Внезапно усещате някаква близост, имате чувството, че познавате вътрешният свят на този човек, когото току-що сте срещнали, така дълбоко, както здравият разум не може да познава. Така, както познавате само най-близките си хора... Или дори по-дълбоко. Интуитивно знаете какво да кажете, как ще реагира той или тя. Между вас съществува доверие и усещане за сигурност, каквитo не могат да се изградят за един ден, седмица или месец...

Но може да стане и бавно, и постепенно... Булото внимателно се повдига и усещането идва на пръсти. Не всеки е готов веднага да прогледне. За всяко нещо си има време и може да се наложи този, който първи разбере, да прояви търпение. Той може да усети тръпката между вас, неуловимата с просто око близост, която е отвъд рамките на настощето и да разбере... Поглед, сън, спомен или чувство могат да ви накарат да осъзнаете присъствието на сродната душа. Докосването на ръцете му или целувката на устните й могат да ви пробудят от непрогледния сън и да върнат душата ви към живот. И тогава идва любовта, онази - безрезервната, истинската, всеотдайната, която е отвъд всички граници...

Вашия любим е прекосил вековете, за да ви целуне отново и да ви напомни, че сте заедно завинаги, до края на света...

Не винаги обаче сключваш брак с тази сродна душа, с която си най-силно свързан. Може да има повече от един човек за теб... А може по - нататък в живота си да разпознаеш сродната душа, след като вече и двамата сте се обвързали с настоящите си семейства. Или пък най-силната ти духовна връзка може да е с родител, дете, брат, или сестра...приятел."

Увод на "Само любовта е истинска"

автор д-р Брайън Уайс
Върнете се в началото Go down
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyПет 13 Ное 2009, 23:13

cheers Страхотно!Ти открила ли си своята сродна душа?
Аз я срещнах веднъж и й се насладих изцяло,незабравимо усещане... I love you
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена

Брой мнения : 3246
Регистриран : 12.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyСъб 14 Ное 2009, 17:50

"Когато и двамата се познаят обаче, избухва вулкан от страсти, който няма равен на себе си... една зараждаща се нова вселена, вселена от чувства и споделени мечти."

Ето това много ми хареса...много точно и вярно!!!
Когато си с точния човек обаче!!! Wink
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyСря 09 Дек 2009, 20:58

От моя КРЪГ СРОДНИ ДУШИ са ... МОЯ ЛЮБИМ, майка ми, сестра ми, баща ми, свекърва ми (Бог да я прости), бабата на мъжа ми, ДЕТЕТО МИ!!! Тях чувствам близо до сърцето и душата си!!! I love you Тях разбирам дори без думи...
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyЧет 14 Яну 2010, 18:14

"Не можеш да обичаш някого, с когото не си имал връзка в миналото.
Любовта между хората не се проявява само в един живот."

Петър Дънов

Как разбирате това? Съгласни ли сте? А нима не може в този жовот да срещнеш за първи път душа, която да ти стане сродна? ( не съм много добре запозната с теорията за сродните души... Освен , ако изначално не се формира такъв кръг...)
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyЧет 14 Яну 2010, 21:03

Теорията за сродните души?! Rolling Eyes Тях ги чувстваш, усещаш...привличаш...
И Дънов мисля, че говори точно за тях!
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyЧет 14 Яну 2010, 21:11

Здравей, Шоколад! Very Happy
Малко сухо и грубо съм се изразила... Под теория за сродните души, имам предвид това, че има пручвания и задълбочени анализи върху съществуването на душите след смъртта... В някои става въпрос за това, че още при "създаването си" душите влизат в определени кръгове. И именно душите от съответния кръг са т.нар. сродни и прераждайки се, се срещат живот след живот...

Та явно така раглежда нещата Дънов... Защото на мен му звучи някак безнадеждно... Да са близки душите само от съответния кръг... Не може ли една душа да се "сроди" с друга, която среща сега, за първи път в този живот...

Такива неща Smile
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyЧет 14 Яну 2010, 21:27

Да, аз те разбрах! Аз просто не се ангажирам с "теориите"! Сродната душа е нещо специално! Това е все едно организма ти да изпитва нужда от шоколад, когато му е паднало кръвното (шегичка Very Happy ). Имаш нужда да научиш нещо, да "пораснеш"...и живота те среща с точно определена душа...
Ето, и Фарфолинката колко хубаво го е рекла!
Не искам да вярвам и че сродната ми душа е само една. Срещаме хора, къде случайно, къде не толкова.... и те СТАВАТ наши сродни души. Дали приятели, познати или възлюбени. Стават такива, защото докосват струни от душите ни. Дали ще останат зависи от всичко между нас, не от предначертаното. Сродните души срещаме където сме.
Ей туй си мисля пред чаша кафе с мъркаща писана в краката... И тя ми е сродна душа!
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyЧет 14 Яну 2010, 21:34

Да, Фарфолинка се изразява хубаво... Но кой е казал, че сродната душа е една... Освен това , мисля, че уроци се научават не само от сродните души, напротив Wink...

Но, виж какво казва Дънов... !!!!! Казва именно, че не можем да обичаме някого, когото не сме обичали преди, в друг живот... Аз върху това искам да разсъждавам... Very Happy

Хайде, до скоро... Ставам, че сми свърши работното време... Днес беше доста лежерно... Very Happy Поздрави!
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyЧет 04 Фев 2010, 15:42

Човек не обича истински, ако не обича вечно.Еврипид
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска EmptyЧет 04 Фев 2010, 15:47

Човек не обича истински, ако не обича вечно.Еврипид
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Само ЛЮБОВТА е истинска   Само ЛЮБОВТА е истинска Empty

Само ЛЮБОВТА е истинска
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Само глупакът скучае!?
» ЩАСТИЕТО Е ИСТИНСКО САМО КОГАТО Е СПОДЕЛЕНО...
» Може ли секса да бъде буквар за любовта?
» Любовта е винаги взаимана. Несподелената ЛЮБОВ, НЕ Е ЛЮБОВ...

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ :: Философия на ежедневието-
Идете на: