Като за начало имам огромното желание и удоволствие да ви запозная с 4 принципа ,завещани ни от Толтеките:
-Бъди безгрешна в словото си -следи за думите си;
-Не приемай нищо лично ;
-Не предполагай ,а питай;
-Винаги прави най-доброто ,на което си способна!
Колко много хора имат един сериозен проблем:Обидата.
Обиждат се на всичко и всички.И най-смешното е,че те дълбоко приживяват тази обида,а другият човек,този който ги е" обидил",най-често си няма и най-малка представа какво става и защо е всичко това!Той просто е постъпил,както е счел за правилно според своите критерий за правилност.(Друг е въпросът дали са негови и как си ги е създал,но това е друга тема).Т.е. става нарушение на втория,третия и четвъртия принцип едновременно.А много често и на всичките.
Продължавам да се изненадвам ,когато умни и интелигентни хора избират най-ниско вибрационно решение -обидата,като реакция на нечия дума или постъпка.
...Даден е приоритет на ума и интелекта ,те са овластени да вземат решенията!
Умът и интелектът са средства ,с които ние мислим и когато оставим те да вземат решения,обидата става доста естествен избор-засегната е логиката!С други думи отново слуга на Егото!Другият вариант -разговор по горещата тема с този,който ни е "обидил",изисква наличието на други неща ,на чувства ,които не са подвластни на логиката,а на сърцето ни,като търпение,приемане и търпимост към различията ,смирение и любов.Което пък ни прави домакини на Бога.Е определено е по-лесно да се обидим ,макар че цената ,която плащаме по-късно с вътрешния си дискомфорт,а после и с множеството болести ,е хилядократно по-висока .
Да наистина никой не може да ни разтрои без наше съгласие!
Как въобще някой би могъл да ме обиди?
Как е възможно?
Та нали само аз избирам как да гледам и как да реагирам на постъпките на другите хора?Каквото и да казва или прави някой друг,само и единствено аз избирам как да гледам и как да реагирам на това .Има различни варианти на реакция.
Мога да си тръгна с усмивка,мога да не обърна внимание,мога просто да благословя,но мога и да попитам защо постъпва другия така,нали?Но колкото и странно ,хората все още избират да се обиждат и не стига това,но и наистина вярват ,че те също така са в състояние да обидят някого!
....Из книгата"Седмата посока" на Жанет Орфану,с хиляди благодарности към нея.
Аз избирам да съм домакин на Бога ,а не слуга на Егото си ,а вие?