AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ... | |
| | Автор | Съобщение |
---|
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ... Вто 20 Окт 2009, 13:41 | |
| - Marcy написа:
Лазаня с кайма и бешамел
Продукти: 500 гр кори за лазаня - препоръчвам италиански да си купите 500 гр кайма 500 гр домати - може и от консерва, но не пюре или сок 500 мл прясно мляко 3 супени лъжици брашно масло, кашкавал, олио, чесън, лук, сол, черен пипер, захар
Приготвяне: Каймата: В малка тенджерка с 4-5 лъжици олио задушете 1 глава лук, нарязана на дребни кубчета. Добавете каймата и доматите - обелени и нарязани. Варете при непрекъснато бъркане. Когато каймата е почти сварена прибавете сол на вкус, 1 чаена лъжичка захар, няколко счукани скилидки чесън, черен пипер.
Бешамел: Разтопете в съдче 50 гр масло и малко олио. Сложете брашното и бъркайте до леко златист цвят. Прибавете свареното и охладено мляко. Посолете. Бъркайте с тел, да не стане на "вълци", докато стане на гъста каша. След като отстраните от огъня добавете още малко масло.
Лазаня: Варете корите за лазаня според инструкцията на производителя.
Редене: Намажете дъното на тавичката със слой бешамел. Наредете ред кори. Покрийте с бешамел и отгоре от соса с каймата. Оформете по същия начин 3-4 пласта като ръсите и настърган кашкавал или сирене между слоевете.Отгоре залейте с останалия бешамел . Гарнирайте със сирене и малко масло. Запечете във фурна на 180 градуса за 30 минути. Сервирайте лазанята топла с настърган кашкавал отгоре. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ... Вто 20 Окт 2009, 13:52 | |
| - Marcy написа:
- Пелмени "Мечтата на мързеливеца"
Продукти: Замразени пелмени Равни количества сметана и майонеза 2 кисели краставички - нарежете на дребно сол, 2 скилидки чесън
Приготвяне: От продуктите разбъркайте сос. Добавете пелмените, както са замразени. Намаслете си тавичка и излейте сместа. Поръсете с копър. Печете на 180 градуса 15-20 мин | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ... Пет 13 Ное 2009, 17:03 | |
| Равиоли с гъби и маслоЗа тестото: 2 яйца, 1 ч.ч. вода, сол, брашно за Пълнежа: 300 г гъби, 1 кубче гъбено бульонче (стрито), 200 г кайма Замесва се еластично тесто и се оставя в хладилника за половин един час. През това време се приготвя пълбежа. Гъбите се режат на ситно и се задушават в малко масло заедно с каймата, прибавя се стритото кубче, разбърква се добре и се снема от огъня. Слага се тенджера с вода към която се прибавят малко сол, малко олио и малко оцет. Докато започне да ври се подготвят равиолите. Разточва се тънка кора от която с помощта на чашка се изрязват кръгчета. В средата се поставя от пълнежа и се сгъват на полумесечета като се притискат много добре краищата. варят се 10-15 минути. Отгоре равиолите се поливат със запържено олио с червен пипер. Мислех да направя доматен сосо, но не ми остана време и реших, че така също ще са много вкусни. | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ... Пет 13 Ное 2009, 17:04 | |
| Канелони с кайма
Продукти: 1 пакет канелони За пълнежа 300 грама кайма, 400-500 грама домати, обелени и нарязани на кубчета, 2 пиперки нарязани на ситно, 200 грама топено сирене, 1 чаша и половина кашкавал, настърган, 1 глава лук нарязан на ситно, подправки по избор и сол и едно яйце. За соса: 600 грама доматено пюре, чаша вода, чесън, сол, лъжичка захар, босилек кашкавал чаша и половина, топено сирене за отгоре.
запържва се лукът, прибавят се каймата и останалите продукти без кашкавала, сваля се от огъня и след като изстине се слага и кашкавала и яйцето.
Приготвя се сосът от продуктите и се оставя настрана.
Канелоните се пълнят като в краищата се потапят в брашно. Подреждат се в тавичка.
Изсипва се отгоре соса. Трябва да ги покрива напълно. Слага се топено сирене на парченца и настърган кашкавал една чаша.
Завива се с фолио и се пече 30-40 мин при 200 градуса. След това се маха фолиото и се наръсва с половин чаша кашкавал. Оставя се да се запече докато се зачерви | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ... | |
| |
| | | | ЛАЗАНЯ, РАВИОЛИ, ТОРТЕЛИНИ, ПЕЛМЕНИ... | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|