AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| СУБПРОДУКТИ | |
| | Автор | Съобщение |
---|
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: СУБПРОДУКТИ Вто 20 Окт 2009, 12:22 | |
| Очаквам предложения за вкусни рецепти! | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СУБПРОДУКТИ Вто 20 Окт 2009, 12:25 | |
| - Крис написа:
- Гювечета със сърца
Продукти: 150г пилешки сърца 150г воденички 1 глава кромид лук 200мл домати от консерва 1 морков 200мл вода 100мл олио 100мл червено вино 1ч.л. сол 1ч.л. сушен риган 4 люти зелени чушлета
Приготвяне: Сърцата и воденичките се измиват добре на течаща вода и се слагат настрана. Взема се дълбока тенджера, налива се 500мл вода и се пускат вътре воденичките и сърцата. Съда се слага на включен котлон. Дреболиите е добре след като кипнат да се смени водата, да се налее наново чиста вода и така се връща отново тенджерата на загретия котлон. Оставят се да поврат 30 минути. През това време се подготвят зеленчуците. Морковът се остъргва, измива и нарязва на колелца с къдраво кухненско ножче. Лукът се обелва, измива и нарязва на филийки. Зелената чушка се измива, изтърбушва и се нарязва на колелца. След като минат 30 минути, сърцата и воденичките се отцеждат от водата. Вземат се 4 гювечета. Във всяко едно от тях се слага равно количество сърца и воденички. Отгоре във всички по равно се разпределят нарязаните зеленчуци. Доматите се разпределят в гювечетата. Налива се вода във всеки съд един пръст под нивото на продуктите. Слага се от червеното вино. Всяка гозба се поръсва със сол и билка сушен риган. Накрая се разпределя олиото по равно. В ястията може да се сложи по едно люто чушле. То ще придаде леко пикантен вкус на задушените дреболии. Гювечетата се слагат за печене в умерено загрята фурна 180- 200 градуса. Пекат се 40- 50 минути. Сервират се топли. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СУБПРОДУКТИ Вто 20 Окт 2009, 12:26 | |
| - Крис написа:
- Продукти:
За сърчицата:
500 грама пилешки сърчица 100 грама гъби 2 с. л. соев сос пилешко бульонче сол черен пипер 120 гр. краве масло
За арпа-фидето:
2/3 пакет арпа-фиде три скилидки чесън 50 гр. краве масло и две супени лъжици олио или зехтин 200 грама гъби две гъбени бульончета соев сос Приготовление:
Задушени сърчица: Сърчицата се измиват, изчистват и се накисват за една вечер в ракия или водка, за да се сготвят по-лесно. На другия ден (или в краен случай след час и половина) се отцеждат от алкохола, измиват се и се отцеждат пак, полагат се в йенска тенджера, наръсват се със соевия сос, черния пипер и разтрошеното пилешко бульонче, слагат се гъбките, отгоре се слага кравето масълце и така полученото творение се бута във фурната, където не е зле да се пече къмто час и половина на около 220 градуса със захлупен капак, за да се задуши хубаво. По някое време капакът се маха, целта е сърчицата да останат само на мазнина. Друга течност не се добавя!!!
Арпа-фиде с гъби:
В тенджерка, най-добре тефлонова, се разтапя кравето масло с олиото и се запържват три счукани/пресовани/нарязани на ситно скилидки чесън. Преди да са се препържили, се слага да се запържи и арпа-фидето до златисто, добавя се соевият сос, гъбите – нарязани ако са по-едри и цели, ако са по-дребнички, мления черен пипер и се долива вода. Като заври се слага и гъбеното бульонче. В никакъв случай на средния ламер не се позволява да му текне брилятната идея да измие арпа-фидето, след като се е сварило, щото има вечното ми и страшно проклятие!!!!!
Готовите сърчица се сервират върху канапе от арпа-фиде, пият бира. Може и вино.
| |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СУБПРОДУКТИ Вто 20 Окт 2009, 12:29 | |
| - Marcy написа:
- Пилешки сърчица - винен кебап
1 кг пилешки сърца 1 голям морков 1 глава лук 1-2 скилидки чесън (по желание) 1 чаша червено вино 1 лъжица брашно 3 лъжици доматено пюре червен пипер, черен пипер, сол, 2-3 листа дафинов лист, 2-3 щипки захар
Сварявате сърцата във вода. Почти никога не готвя със сурови меса. Настъргвате моркова, лука и чесъна. Размивате брашното с доматеното пюре. В дълбок съд с малко мазнина "обръщате" за кратко сърцата. Добавяте зеленчуците. Запържвате малко. Прибавяте червения пипер. Доливате виното и изчаквате да поври, за да се редуцира виното. Слагате брашното с доматеното пюре, подправките. Доливате вода да покрие сърцата. Не използвам бульона от варенето на сърчицата - не ми ухае приятно. Но ако ви харесва, прибавете него. Чак сега захлупете и намалете огъня да къкри. Сервира се върху ориз ( много подходяща е рецептата на Крис за арпа-фиде), върху картофено пюре или пюре от патладжани. Интересен е стандартът за сервиране: вземате малка купичка (някоя на детето) и поставяте на дъното няколко сърца - по възможност повече. Допълвате купичката до горе със сварения ориз или пюре. Обръщате върху плитка чиния. Поливате от винения сос около купчинката на венец. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: СУБПРОДУКТИ Вто 20 Окт 2009, 12:36 | |
| - Marcy написа:
- Препоръчвам бразилските пилешки дробчета, които се продават в БИЛЛА. Винаги отпускат достатъчно сосче, когато ги пържа и не изсъхват. Не се налага да добавям течност. Ако ти допада, опитай да си приготвиш по следния начин:
- 1 кг дробчета слагаш в съд за пържене на котлона с малко мазнина - олио или зехтин, което предпочиташ. В началото бъркаш енергично, за да се "запечатат" от всички страни. Затова се слагат в предварително загрятата мазнина. И все пак не твърде енергично, че да се накъсат. - можеш да добавиш кубче гъбен или пилешки бульон - проверяваш течността дали е достатъчно - в смисъл дали има толкова бульон, колкото сосче искаш да има в ястието ти. Аз предпочитам да не добавям течност, но ти си писала, че искаш сосче. Дробчетата стават много хубави, ако добавите бира. Но за рецептата с гъби мисля, че ще е по-удачно бяло вино. Бирата има агресивен аромат. Ако не искаш алкохол, може и малко газирана вода - номерът е в газировката. - нарязваш си гъбите и по желание 1 глава лук на полумесеци - зеленчуците се прибавят, когато видите, че дробчетата са останали на мазнина - това подсказва, че са почти готови. Опитайте! - сол и черен пипер добавям непосредствено преди да сваля ястието от огъня - солта стяга месата и затруднява сготвянето им, ако се слага по-рано. Носи и свеж магданоз - и той не се нуждае от топлинна обработка. - кашкавалите вече не са това, което бяха и затова препоръчвам да се поръсват върху вече готови ястия, за да не се "смие" и да се превърне в мазнотия. Даже направо върху сервираната порция поръсете настърган кашкавал или пък сложити отрязани тънки плочки - топлината ще ги размекне. Добър апетит! | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: СУБПРОДУКТИ Пет 13 Ное 2009, 17:19 | |
| Пилешки дробчета с лук и топено сирене Преди повече от 4 години в едно заведение си бяхме поръчали такива дробчета и вкъщи се опитах да разгадая рецептата и се получи почти като това което бяхме опитали тогава. Нужни са ви: 1 тарелка пилешки дробчета, 1 кутийка топено сирене, праз лук (всъщност може и кромид да се използва ако нямате праз), чаша вино, подправки на вкус,малко мазнина, сол. Дробчетата се запоржват до побеляване в мазнината добавя им се нарязаният на дребно лук и виното + половин чаша вода и се оставя на бавен огън под каак да поври хубаво докато течността намалее наполовина. Добавя се топеното сирене и се оставя още малко докато сиренето се разтопи. Може да се експериментира и с други сирена, да се добави малко синьо и т.н. Става бързо и е много вкусно. Близки и приятели които не обичат дробчета си облизаха пръстите | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: СУБПРОДУКТИ | |
| |
| | | | СУБПРОДУКТИ | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|