AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| ШОКОЛАД | |
|
+10ФАРФОЛИНКА Сапфира Lady Marmalad Божествена Никита evita AVAna VODNA раче - осмокраче ШОКОЛАД 14 posters | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 01:38 | |
| Мисля,че е логично аз да пусна такава тема! И така! Какво го правите? Къде го слагате? | |
| | | раче - осмокраче AVAтьор
Брой мнения : 72 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 01:51 | |
| Ооо, много обичам шоколад! Имаме си едно шкафче, само за такива неща, сладички, шоколадче, бонбонки, бисквитки! Хапвам си всеки ден!!! | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 02:44 | |
| Ами ям го! С огромна наслада. На спокойствие, за да усетя насладата от това, че ям шоколад. ММММММ! | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 02:48 | |
| Какво правите с шоколад? | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 02:56 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Какво правите с шоколад?
Амииии тук е време да ни дадеш рецепти, мисля аз! Защото освен да ям готов шоколад, на блокчета, друго не го правя! | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 03:28 | |
| Слушам и изпълнявам! Аз слагам шоколадче почти на всичко! Ще дам и рецептите! Сега съм се навила да пробвам баклава с шоколад,та ще видим! Иначе го слагам в бисквитки,в мъфини и кексчета,сладкиши! Ползвам го за украса...Абе...шир-потреба! | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 03:39 | |
| | |
| | | AVAna админ
Брой мнения : 14495 Регистриран : 10.04.2009
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 03:45 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Слушам и изпълнявам! Аз слагам шоколадче почти на всичко! Ще дам и рецептите! Сега съм се навила да пробвам баклава с шоколад,та ще видим! Иначе го слагам в бисквитки,в мъфини и кексчета,сладкиши! Ползвам го за украса...Абе...шир-потреба!
Прати ми по Спиди за дигустация Аз си го ям така целичък А течния шоколад ми е слаост, но не ям всякъв Сега от тези по простичките си хапвам Нукрема и не е лош Особенно с палачинки ама и с пържени филийки става На дъщеря ми баща й яде шоколад с кисели краставичкиТова му е любимото Яде и палачинка с течен шоколад и майонеза | |
| | | evita АVAзарибен
Брой мнения : 2011 Регистриран : 13.04.2009 Age : 41 Послание : Някъде там........
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 18:41 | |
| | |
| | | Никита Модератор
Брой мнения : 4507 Регистриран : 13.04.2009 Послание : някъде и навсякъде
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 18:45 | |
| Аз пък необичам шоколад... много рядко ям шоколадов бонбон или шоколад... | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 13 Апр 2009, 19:19 | |
| Обожавам го! Слагам в кексове, в бутерки, в кифлички... И течен ям с бисквитки! Мъжо обича шоколад със шоколадов сладолед гарниран с шоколадови бисквити - той е тежък случай! | |
| | | evita АVAзарибен
Брой мнения : 2011 Регистриран : 13.04.2009 Age : 41 Послание : Някъде там........
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Вто 14 Апр 2009, 14:07 | |
| | |
| | | Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Чет 16 Апр 2009, 18:59 | |
| | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Чет 23 Апр 2009, 16:35 | |
| Мъжо често ме кара да му правя това... ШОКОЛАДОВ КЕЙК4яйца, 250гр масло, 1чаша и половина захар, 1 и 1/3 брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии, щипка сол, 1 ч. ч. какао(пропорциите трябва да се спазват точно). Начин на приготвяне: Всичко се смесва и разбива. Изсипва се в намазнена тавичка и се пече точно 35 минути на умерена фурна(180 градуса). Това е всичко от мен, да Ви е сладко. | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Съб 25 Апр 2009, 16:25 | |
| като бях малка не ядях шоколад. какъв пропуск нали. Ако имаше бял (който даже не е шоколад) можеше и да хапна, но всякакъв друг... въобще не можеше да се говори да го опитам да не говорим пък да ям. Но пък човек се променя с времето, променя вкусовете си и за храна. Сега го обожавам. Освен да си го хапвам на блокчета, го слагам в различни сладкиши. Любимият на половинката ми е това brownies Продукти: 100 грама шоколад, 110 г масло, 2 яйца, 225 г захар, 1 чаена лъжичка есенция ванилия или едно прахче, 1 бакпулвер, щипка сол, 110 г брашно, 2 супени лъжици какао Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня и се отстраняват да позастинат. През това време се разбиват добре с миксер 2те яйца и захарта. Прибавя се разтопения шоколад, какаото, бакпулвера, солта и есенцията и накрая брашното. В тавичка се намаслява хартия за печене и се изсипва сместа, трябва да е разпределено тъничко. Пече се 20 минути в силна фурна. След като се извади се оставя да изстине напълно и се реже на парчета А ето този на мен ми е много любим любовни браунис Продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 черен шоколад, 150 г масло, 1 ч.ч. брашно, 1 к.ч. нес кафе (на прах, не сварено), 1 к.ч. ягодов ликьор, щипка сол, 1 бакпулвер, щипка ванилия. за глазурата: 1 черен шоколад, 200 г сметана, 3 с.л. захар, 2 с.л. какао, 100 г масло Маслото се разтопява на водна баня заедно със шоколада. И се отстранява да застине леко. През това време се разбиват яйцата със захарта докато станат на крем, добавя се шоколадовата смес. След това нес кафето, бакпулвера, ликьора, солта и ванилията и брашното. В тавичка се слага хартия за печене, намаслява се и сместа се изсипва в тавичката. Разпределя се хубаво и се пече при загрята фурна на 160градуса 30-40 минути. Докато се пече приготвяме заливката. На водна баня разтапяме всички продукти и след като свалим от огъня разбъркваме добре. Залива се и след като напълно изстине се реже на парченца. Много обичам торта "гараш"... всякакви бонбони и пр. Сега от Гърция си донесох едни да ги нарека бонбони... резен портокал захаросан отгоре покрит с черен шоколад. Вкуса е убийствен. Ще се пробвам да го направя в домашни условия. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Съб 25 Апр 2009, 16:38 | |
| Трели, този ягодов ликьор с какво мога да го заменя, или ти какъв ягодов ликьор използаш, за да мога да си го купя? | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Съб 25 Апр 2009, 16:56 | |
| Ами аз си купувам от тези евтинките... има ги с всякакви вкусове (не мога да се сетя за марката сега), около 6 лева им е бутилката. Иначе може и с прасковен или някакъв плодов. | |
| | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Съб 25 Апр 2009, 17:05 | |
| Трели, с мъжът ти можем да седнем и да чакаме да ни тъпчеш с браунита! Любими са ми. Имам рецептата от някакъв известен щатски готвач. ще ви я пусна по-късно. Стават уникални!!! | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Съб 25 Апр 2009, 18:15 | |
| Хрупкави шоколадови сърца350 г млечен шоколад, начупен на парчета,45 г масло,125 мл сметана,100 г препечени и обелени бадеми,100 г препечени лешници или орехи,100 г захар Захарта се слага в тиган и се разтопява на светъл карамел. Прибавят се лешниците, разбъркват се добре и сместа се изсипва върху хартия за печене. Когато карамелът се стегне, се начупва на парчета и се смила с кухненски робот или се счуква. Сметаната се слага да заври, прибавят се шоколадът и маслото, разбърква се, докато стане гладка. Когато изстине, се слагат бадемите и карамелът с лешниците. Сместа се изсипва във форма на пласт от 1 см да стегне за 30 мин. в хладилника. След това се изрязват сърца с помощта на нагорещена формичка. Ето така изглеждат, не съм го правила,но съм го хапвала. Много е вкусно. | |
| | | Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Вто 28 Апр 2009, 16:58 | |
| НЕ МОГА БЕЗ ШОКОЛАД ПРИСТРАСТЕНА СЪМ | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Вто 28 Апр 2009, 17:11 | |
| Крис много хубава рецепта - комбинацията лешници - бадеми - шоколад е убийствена! Ще ги пробвам! | |
| | | Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Вто 28 Апр 2009, 17:25 | |
| ЕТО РЕЦЕПТА И ОТ МЕН-КЛАСИЧСКА
500г. сухо мляко 6 с.л. какао 400г. захар 125г. масло 2 ванилии 1 щипка лимонена киселина 250г. вода
Начин на приготвяне:
Водата и захарта се стопяват на слаб огън, добавя се маслото и се маха от огъня. Млякото и какаото се добавят като се пресяват през сито. Бърка се и се добавя ванилията и лимонената к-на. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Сря 29 Апр 2009, 03:13 | |
| - Принцеса написа:
- ЕТО РЕЦЕПТА И ОТ МЕН-КЛАСИЧСКА
500г. сухо мляко 6 с.л. какао 400г. захар 125г. масло 2 ванилии 1 щипка лимонена киселина 250г. вода
Начин на приготвяне:
Водата и захарта се стопяват на слаб огън, добавя се маслото и се маха от огъня. Млякото и какаото се добавят като се пресяват през сито. Бърка се и се добавя ванилията и лимонената к-на. Това рецепта за течен шоколад ли е, Принцесо! | |
| | | Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Сря 29 Апр 2009, 14:11 | |
| - VODNA написа:
- Принцеса написа:
- ЕТО РЕЦЕПТА И ОТ МЕН-КЛАСИЧСКА
500г. сухо мляко 6 с.л. какао 400г. захар 125г. масло 2 ванилии 1 щипка лимонена киселина 250г. вода
Начин на приготвяне:
Водата и захарта се стопяват на слаб огън, добавя се маслото и се маха от огъня. Млякото и какаото се добавят като се пресяват през сито. Бърка се и се добавя ванилията и лимонената к-на. Това рецепта за течен шоколад ли е, Принцесо! ДА СТАВА ЧУДЕСНО, ПРАВИЛА СЪМ ГО | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Сря 29 Апр 2009, 15:29 | |
| | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Сря 29 Апр 2009, 15:37 | |
| Не съм правила по този начин домашен шоколад. Аз имам една друга рецепта от баба ми. Трябва да я изнамеря и да я напиша. Иначе ще пробвам и по тази рецепта. | |
| | | Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Сря 29 Апр 2009, 15:47 | |
| Браво! Чудесна тема! Записвам се да следя Аз обичам най-много шоколад с лещници. Наслаждавам му се всяка вечер ( по малко) | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Чет 30 Апр 2009, 14:26 | |
| - Treli_kardia написа:
- Не съм правила по този начин домашен шоколад. Аз имам една друга рецепта от баба ми. Трябва да я изнамеря и да я напиша. Иначе ще пробвам и по тази рецепта.
В очакване сме и на твоята рецепта, Трели! | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пет 09 Окт 2009, 01:05 | |
| Шоколадов фондан
Продукти за 4 порции:
120 гр черен шоколад 40 г какао 3 яйца 100 гр краве масло, размекнато 170 гр захар 10 гр какао 1 ч.л. набухвател, равна какао за поръсване Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 190 градуса. Тавичка с диаметър 20 см се поръсва (през цедка) с 40 гр какао, смесено със захар. Шоколадът се начупва на парченца и се стопява в микровълнова печка или на водна баня. Прибавя се маслото и се разбърква до хомогенна смес. Сваля се от огъня и се прибавя останалото какао и захарта. Едно по едно се добавят яйцата. После сместа се оставя да почине 10 минути в хладилника.
Когато кремът започне да се стяга, набухвателят се поръсва през цедка върху цялата повърхност, разбива се с миксер, докато сместа стане по-лека.
Изсипва се във формата и се пече 25 минути. Сладкишът трябва да се надигне и да се покрие с коричка. Изважда се от фурната и се изчаква 5 минути преди да се махне от формата.
Поръсва се с какао и се поднася. | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Нед 11 Окт 2009, 20:29 | |
| Тавата задължително ли трябва да е с диаметър 20 см.? | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 12 Окт 2009, 17:41 | |
| Не...просто по-дълбок да е съда!Аз си ползвам формата за кекс,например! | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 12 Окт 2009, 18:40 | |
| Хич не звучи сложно този фондан. Ще се пробвам тези дни и се надявам да успея да го снимам, преди да се изяде, за да се похваля. | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 01 Фев 2010, 01:28 | |
| Браунис със сладко от динени корички
Продукти: 2 яйца, 75г брашно, 200 г черен шоколад или черен шоколадов кувертюр, една кафена чаша сладко от динени корички*, 1 бакпулвер с ванилия, 1 пак. масло (от малките), един бял шоколад, олио и брашно за тавичката. половин чаена чаша захар.
За заливката: 100 г черен шоколад, 1 пак. масло (от малките), няколко лъжици прясно мляко, една лъжица брашно.
Маслото и кувертюра се разтопяват на водна баня. Докато поизстине се разбиват яйцата със захарта на гъст крем. Добавя се шоколадово-маслената смес и се разбива добре, след това - брашното с бакпулвера и накрая сладкото от динени кори и белият шоколад. Пече се до зачервяване.
За заливката всички продукти се разтапят и разбъркват до хомогенизиране (на водна баня) и се добавя лъжицата брашно. Залива се сладкиша и се оставя в хладилника. Реже се на парченца и се сервира | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пон 01 Фев 2010, 01:32 | |
| Това е любимият ми сладкиш... браунитата ги обожавам, та от мен май най-често ще виждате рецепти на браунита тук ето още едни
Браунис с медено какаова глазура
Продукти:
2 яйца, 1/3 ч.ч. какао на прах, 1/2 ч.ч. брашно, щипка сол, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. размекнато масло, 1 пакетче бакпулвер, ванилия
за заливката: 3 с.л. масло, 3 с.л. какао на прах, 1 ч.ч. пудра захар, 2 -3 с.л. мед, ванилия
шоколад за настъргване отгоре, или ядки за украса, шоколадови пръчици (и пр.)
Фурната се загрява, през това време се разбърква сместа с миксер - маслото със захарта, към тях се добавят двете яйца. Смесват се брашното, какаото, солта, бакпулвера и ванилията в купа и се добавят към другата смес. разстила се в малка тавичка и се пече 20-30 минути на средна температура. Не оставяйте да се препече, тъй като ще стане твърдо.
приготвя се заливката като се смесват всички продукти до хомогенизиране. Сладкиша се залива докато е още горещ. След охлаждане се украсява с ядки или настърган шоколад и се реже на малки парченца | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Чет 18 Фев 2010, 16:44 | |
| пак съм аз Браунис със шамфъстък
Продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. натрошени ядки шамфъстък, една кафена чаша брашно, 1 ч.ч. захар, 200 г масло, 2 черни шоколада
За глазурата : 1 черен шоколад, 100 г масло, 100 г сметана, 2-3 с.л. захар
Яйцата се разбиват на гъст крем със захарта, добавя се брашното, разтопените и разбъркани до хомогенна смес масло и шоколад и натрошените ядки. пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна 15-20 минути.
приготвя се глазурата - шоколада и маслото се разтопяват, добавя се захарта и сметаната и се залива сладкиша. След като изстине се разрязва на парченца. Отгоре може да се поръси със шоколадови пръчици или формички или шамфъстък натрошен на дребно. | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Чет 18 Фев 2010, 17:58 | |
| Охохохоохохоххх, това ще се пробва задължително!!!Мням! | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Съб 03 Апр 2010, 01:15 | |
| | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пет 30 Юли 2010, 14:33 | |
| Мини Браунис "Капучино" Продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 к.ч. капучино на прах, 2-3 с.л. какао на прах, 1 бакпулвер, 1 к.ч. кокосов ликьор, щипка сол, 1 и 1-2 ч.ч. брашно, 150 г масло, 100 г шоколадов кувертюр (черен) за заливката: 150 г черен кувертюр, 50 г масло, 2-3 с.л. захар малини от компот за украса и кокосови стърготини. Маслото и кувертюра се разтапят на водна баня. Яйцата се разбиват със захарта на крем, добавя се шоколадовата смес, и останалите продукти. Сместа се разпределя в хартиени формички за кексчета или в квадратна тавичка. Пекат се до готовност. След като поизстинат се заливат със шоколадовата глазура, отгоре се слага по една малинка от компот, която също се покрива със глазура и накрая се наръсва с кокосови стърготини. Мока браунис[b] Продукти: 50 г масло + масло за намазване на тавичката (Аз направих браунитата във формички за мъфини за да са по удобни за хващане) 120 г черен шоколад, 175 г кафява захар, 2 яйца, 1 с.л. нес кафе, което е разтворено в 1 с.л. вода, 90 г брашно, 1/2 чаена лъжица бакпулвер, щипка сол, 50 г счукани орехи За украсата: ванилов крем пудинг, разбита готварска сметана и половинки орехчета за всяко парченце Фурната се загрява на 180 градуса. Шоколада и маслото се разтварят на водна баня. Яйцата се разбиват със захарта на крем. Добавят се шоколадовата смес (трябва да е леко позастинала за да не се пресекат яйцата), кафето. Брашното, солта и бакпулвера се смесват и се прибавят към шоколадовата смес. Накрая се добавят и начуканите орехи. Разбърква се добре. изсипва се в намаслена тавичка и се пекат 20-25 минути. След като се изпече сладкиша се залива с ваниловия пудинг. След като изстине се нарязва на квадрати и върху всеки се слага лъжица сметана и отгоре половинка орехче. Може да се направят и във формички за мъфини Да ви е сладко. | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Пет 30 Юли 2010, 16:04 | |
| Ах, лудетино, ах-ах! | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Вто 23 Ное 2010, 00:48 | |
| Шоколадов сладкиш с кафеен сироп Продукти: за блата: 120 г масло и малко за намазване на тавичката, 225 г черен шоколад, 1 лъжица силно кафе, 4 големи яйца + 2 жълтъка, 120 г кафява захар, 50 г брашно, 1 чаена лъжица канела, 50 г смлени или счукани бадеми (аз сложих 100) за украса шоколадови стърготини (от бял шоколад), а по рецепта е кафеени зърна заляти с шоколадова глазура, но аз нямах време за това. За сиропа: 300 мл силно кафе, 120 г кафява захар, канелена пръчица. Маслото, шоколада и кафето се разтапят на водна баня. Яйцата и жълтъците се разбиват със захарта, добавя се разтопения шоколад, канелата, брашното и накрая счуканите бадеми. Пече се в тавичка с 20 см диаметър на 190 градуса за 35 минути. Захарта, кафето и канелената пръчица се кипват и се оставят така да покипят 5 минути. залива се със сиропа. Сервира се заедно със сироп в чинията. Украсява се със стърготини. | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Вто 23 Ное 2010, 00:49 | |
| Шоколадово целувчен сладкиш Продукти: за основата: 225 г шоколадови бисквити, 4 с.л. масло за кремчето: 3 жълтъка, 50 г пудра захар, 4 с.л. царевично нишесте (аз сложих шоколадово, но може и натурално ), 600 мл прясно мляко, в оригиналната рецепта от книгата ми за рецепти с шоколад пише 100 г черен шоколад, аз обаче сложих 250. Реших, че искам да е по шоколадов сладкиша. за целувчената смес: 3 белтъка, 100 г пудра захар, ванилия Бисквитите се стриват на прах, към тях се добавя разтопеното масло (разбърква се добре докато бисквитите поемат цялото масло) и се разпределя във форма 23 см диаметър (моята беше по голяма). Оставя се за 10-15 минути в хладилник. Жълтъците се разбиват на крем със захарта и нишестето. Млякото се загрява и малко преди да кипне се добавя яйчената смес като се бърка непрекъснато. Сваля се от огъня и се добавя черният шоколад който е начупен на парченца преди това. Бърка се енергично докато се разтвори напълно. Разпределя се върху бисквитения блат. Докато леко позастива се разбиват белтъците на сняг заедно със захарта и ванилията. Разпределя се върху крема. Пече се на 160 градуса в предварително загрята фурна 30 минути. | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Вто 23 Ное 2010, 00:50 | |
| Мъфини със сладко от динени корички Продукти: за тестото: 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. мазнина (разтопено масло или олио), 1 ч.ч. тъмна кафява захар, 1 бакпулвер + сода на върха на лъжичка, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. канела, ванилия, 1 бурканче сладко от динени корички. за какаовия крем: 125 г. меко масло, 1 ч.ч. пудра захар, 50 г какао, 3 жълтъка, ванилия за шоколадовия крем: 200 г сметана (готварска или сладкарска), 200 г млечен шоколад за украса различни поръски (едра кристална захар, може крокант, стърготини карамел, захарни украси и пр.) брашното, канелата, ванилия, бакпулвер се смесват. В купа се изсипва млякото и содата и се оставя да шупне. Добавя се захарта и се разбърква добре. След това се добавя и олиото на тънка струйка. Прибавя се брашнената смес и се разбърква добре с миксер. Накрая се прибавят динените корички които са отцедени от сиропа. Загрява се фурната на 180-200 градуса. Кексчетата се пекат до готовност. Приготвя се какаовия крем. маслото се разбива със захарта на крем, добавят се един по един жълтъците, какаото и ванилията. Оставя се в хладилник за 30тина минути. Загрява се сметаната и се сваля от огъня преди да е кипнала, смесва се с шоколада който е на дребни парчета за да може да се разтопи по бързо и лесно. Разбърква се докато сместта стане хомогненна. Слага се във фризер за 10-15 минути и след това се разбива с миксер докато стане пухкава смес. Кексчетата се украсяват с кремовете. | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Вто 23 Ное 2010, 00:51 | |
| Двойно шоколадови браунис с какаов крем Продукти: 3 големи яйца, 3/4 ч.ч. брашно, 1 с.л. какао на прах, 1/4 ч.л. сол, 125 г масло, 3/4 ч.л. еспресо на прах, 3/4 ч.ч. захар, 1/4 ч.ч. светло кафява захар, 100 г млечен шоколад нарязан на много дребно, 1 ванилена захар, 150 г млечен шоколад за крема: 125 г масло, 1 ч.ч. пудра захар, 50 г какао, 3 жълтъка за украса захарни пръчици, фигурки, крокант, цветна захар... и каквото ви хрумне маслото се разтопява и към него се прибавя кафето и 150 г шоколад. Бърка се докато стане гладка смес и се добавят яйцата, захарта. Бърка се докато стане гладка смес. Смесват се брашното, какаото, солта и ванилията и се прибавят към сместа. Накрая се добавя й ситно нарязания шоколад. Фурната се затопля. Сместа се разпределя в намаслена тавичка. Пече се докато след като се бодне с клечка по нея останат влажни трохи. Оставят се да изстинат добре и през това време се приготвя крема. Яйцата и маслото се разбиват на крем. Към тях се добавя захарта и след това какаото. Бърка се докато стане гладка смес. Разпределя се върху сладкиша и се нарязва на квадрати. Отгоре се наръсва със захарни пръчици | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД Вто 30 Ное 2010, 16:11 | |
| Шоколадова бисквитена торта Продукти: 300 г бисквити Petit Beurre (това са малко повече от 2 пакета от големите), 2 ч.ч. прясно мляко, 100 г черен шоколад, 1 ч.ч. тъмна кафява захар, ванилия за заливката 50 г масло, 200 г млечен шоколад и 100 г натрошени на едро орехи. Млякото се загрява заедно със захарта и шоколада до пълното им разтваряне, прибавя се ванилията и се заливат натрошените на едро бисквити. изсипват се във форма за торта и се оставят за няколко часа в хладилник. Бисквитите поемат цялата течност. Шоколада и маслото се разтапят на водна баня и се покрива тортата. отгоре се покрива с ядките. Бисквитите - http://www.smolyandnes.com/images/stories/Polezno/biskviti.jpg | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: ШОКОЛАД | |
| |
| | | | ШОКОЛАД | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|