AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА
 
ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

 

 ШОКОЛАД

Go down 
+10
ФАРФОЛИНКА
Сапфира
Lady Marmalad
Божествена
Никита
evita
AVAna
VODNA
раче - осмокраче
ШОКОЛАД
14 posters
АвторСъобщение
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 01:38

Мисля,че е логично аз да пусна такава тема! Laughing
И така! Какво го правите? Къде го слагате? rabbit
Върнете се в началото Go down
раче - осмокраче
AVAтьор
AVAтьор
раче - осмокраче


Брой мнения : 72
Регистриран : 12.04.2009

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 01:51

Ооо, много обичам шоколад!
Имаме си едно шкафче, само за такива неща,
сладички, шоколадче,
бонбонки, бисквитки!
Хапвам си всеки ден!!!
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 02:44

Ами ям го!
С огромна наслада. На спокойствие, за да усетя насладата от това, че ям шоколад.
ММММММ!
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 02:48

Какво правите с шоколад? rabbit
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 02:56

ШОКОЛАД написа:
Какво правите с шоколад? rabbit
Амииии тук е време да ни дадеш рецепти, мисля аз!
Защото освен да ям готов шоколад, на блокчета, друго не го правя! afro
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 03:28

Слушам и изпълнявам! Very Happy Аз слагам шоколадче почти на всичко! Ще дам и рецептите! Сега съм се навила да пробвам баклава с шоколад,та ще видим! Иначе го слагам в бисквитки,в мъфини и кексчета,сладкиши! Ползвам го за украса...Абе...шир-потреба! Razz
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 03:39

ШОКОЛАД написа:
Слушам и изпълнявам! Very Happy Аз слагам шоколадче почти на всичко! Ще дам и рецептите! Сега съм се навила да пробвам баклава с шоколад,та ще видим! Иначе го слагам в бисквитки,в мъфини и кексчета,сладкиши! Ползвам го за украса...Абе...шир-потреба! Razz
Аз чакам с огромно нетърпение твоите изскушения. cheers
Върнете се в началото Go down
AVAna
админ
админ
AVAna


Брой мнения : 14495
Регистриран : 10.04.2009

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 03:45

ШОКОЛАД написа:
Слушам и изпълнявам! Very Happy Аз слагам шоколадче почти на всичко! Ще дам и рецептите! Сега съм се навила да пробвам баклава с шоколад,та ще видим! Иначе го слагам в бисквитки,в мъфини и кексчета,сладкиши! Ползвам го за украса...Абе...шир-потреба! Razz

Прати ми по Спиди за дигустация Cool
Аз си го ям така целичък
А течния шоколад ми е слаост, но не ям всякъв
Сега от тези по простичките си хапвам Нукрема и не е лош
Особенно с палачинки ама и с пържени филийки става

На дъщеря ми баща й яде шоколад с кисели краставички
Това му е любимото
Яде и палачинка с течен шоколад и майонеза
No No No
Върнете се в началото Go down
https://avadiary.bulgarianforum.net
evita
АVAзарибен
АVAзарибен
evita


Брой мнения : 2011
Регистриран : 13.04.2009
Age : 40
Послание : Някъде там........

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 18:41

И аз си го хапвам във всякакъв вид - нали е шоколад, друго не ми трябва Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото Go down
Никита
Модератор
Модератор
Никита


Брой мнения : 4507
Регистриран : 13.04.2009
Послание : някъде и навсякъде

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 18:45

Аз пък необичам шоколад... Rolling Eyes
много рядко ям шоколадов бонбон или шоколад...
Върнете се в началото Go down
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена


Брой мнения : 3246
Регистриран : 12.04.2009

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 13 Апр 2009, 19:19

Обожавам го! Слагам в кексове, в бутерки, в кифлички...
И течен ям с бисквитки!
Мъжо обича шоколад със шоколадов сладолед гарниран с шоколадови бисквити - той е тежък случай! No
Върнете се в началото Go down
evita
АVAзарибен
АVAзарибен
evita


Брой мнения : 2011
Регистриран : 13.04.2009
Age : 40
Послание : Някъде там........

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyВто 14 Апр 2009, 14:07

Божествена написа:
Обожавам го! Слагам в кексове, в бутерки, в кифлички...
И течен ям с бисквитки!
Мъжо обича шоколад със шоколадов сладолед гарниран с шоколадови бисквити - той е тежък случай! No
Мен ако питаш това е перфектната комбинация Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото Go down
Lady Marmalad
Модератор
Модератор
Lady Marmalad


Брой мнения : 4992
Регистриран : 11.04.2009
Age : 41
Послание : В разни кръстословици!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyЧет 16 Апр 2009, 18:59

Върнете се в началото Go down
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена


Брой мнения : 3246
Регистриран : 12.04.2009

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyЧет 23 Апр 2009, 16:35

Мъжо често ме кара да му правя това...

ШОКОЛАДОВ КЕЙК

4яйца, 250гр масло, 1чаша и половина захар, 1 и 1/3 брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии, щипка сол, 1 ч. ч. какао(пропорциите трябва да се спазват точно).

Начин на приготвяне:

Всичко се смесва и разбива. Изсипва се в намазнена тавичка и се пече точно 35 минути на умерена фурна(180 градуса).

Това е всичко от мен, да Ви е сладко. cheers
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСъб 25 Апр 2009, 16:25

като бях малка не ядях шоколад. какъв пропуск нали. Ако имаше бял (който даже не е шоколад) можеше и да хапна, но всякакъв друг... въобще не можеше да се говори да го опитам да не говорим пък да ям. Но пък човек се променя с времето, променя вкусовете си и за храна. Сега го обожавам. Освен да си го хапвам на блокчета, го слагам в различни сладкиши.

Любимият на половинката ми е това

brownies
ШОКОЛАД 006213559
Продукти: 100 грама шоколад, 110 г масло, 2 яйца, 225 г захар, 1 чаена лъжичка есенция ванилия или едно прахче, 1 бакпулвер, щипка сол, 110 г брашно, 2 супени лъжици какао

Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня и се отстраняват да позастинат. През това време се разбиват добре с миксер 2те яйца и захарта. Прибавя се разтопения шоколад, какаото, бакпулвера, солта и есенцията и накрая брашното.

В тавичка се намаслява хартия за печене и се изсипва сместа, трябва да е разпределено тъничко. Пече се 20 минути в силна фурна. След като се извади се оставя да изстине напълно и се реже на парчета


А ето този на мен ми е много любим
любовни браунис
ШОКОЛАД Snimki+snimki+snimki+092
Продукти:

4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 черен шоколад, 150 г масло, 1 ч.ч. брашно, 1 к.ч. нес кафе (на прах, не сварено), 1 к.ч. ягодов ликьор, щипка сол, 1 бакпулвер, щипка ванилия.

за глазурата: 1 черен шоколад, 200 г сметана, 3 с.л. захар, 2 с.л. какао, 100 г масло

Маслото се разтопява на водна баня заедно със шоколада. И се отстранява да застине леко. През това време се разбиват яйцата със захарта докато станат на крем, добавя се шоколадовата смес. След това нес кафето, бакпулвера, ликьора, солта и ванилията и брашното.

В тавичка се слага хартия за печене, намаслява се и сместа се изсипва в тавичката. Разпределя се хубаво и се пече при загрята фурна на 160градуса 30-40 минути.

Докато се пече приготвяме заливката. На водна баня разтапяме всички продукти и след като свалим от огъня разбъркваме добре. Залива се и след като напълно изстине се реже на парченца.

Много обичам торта "гараш"... всякакви бонбони и пр.

Сега от Гърция си донесох едни да ги нарека бонбони... резен портокал захаросан отгоре покрит с черен шоколад. Вкуса е убийствен. Ще се пробвам да го направя в домашни условия.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСъб 25 Апр 2009, 16:38

Трели, този ягодов ликьор с какво мога да го заменя, или ти какъв ягодов ликьор използаш, за да мога да си го купя?
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСъб 25 Апр 2009, 16:56

Ами аз си купувам от тези евтинките... има ги с всякакви вкусове (не мога да се сетя за марката сега), около 6 лева им е бутилката. Иначе може и с прасковен или някакъв плодов.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
ФАРФОЛИНКА
AVATурист
AVATурист
ФАРФОЛИНКА


Брой мнения : 168
Регистриран : 12.04.2009
Послание : София

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСъб 25 Апр 2009, 17:05

Трели, с мъжът ти можем да седнем и да чакаме да ни тъпчеш с браунита!
Любими са ми.
Имам рецептата от някакъв известен щатски готвач. ще ви я пусна по-късно. Стават уникални!!!
Върнете се в началото Go down
Любов
Модератор
Модератор
Любов


Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСъб 25 Апр 2009, 18:15

Хрупкави шоколадови сърца

350 г млечен шоколад, начупен на парчета,45 г масло,125 мл сметана,100 г препечени и обелени бадеми,100 г препечени лешници или орехи,100 г захар

Захарта се слага в тиган и се разтопява на светъл карамел. Прибавят се лешниците, разбъркват се добре и сместа се изсипва върху хартия за печене. Когато карамелът се стегне, се начупва на парчета и се смила с кухненски робот или се счуква.

Сметаната се слага да заври, прибавят се шоколадът и маслото, разбърква се, докато стане гладка. Когато изстине, се слагат бадемите и карамелът с лешниците. Сместа се изсипва във форма на пласт от 1 см да стегне за 30 мин. в хладилника. След това се изрязват сърца с помощта на нагорещена формичка.

Ето така изглеждат,
не съм го правила,но съм го хапвала.
Много е вкусно.

ШОКОЛАД 11shokoladavisarza
Върнете се в началото Go down
Принцеса
AVAФен
AVAФен
Принцеса


Брой мнения : 1410
Регистриран : 26.04.2009
Послание : някъде там

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyВто 28 Апр 2009, 16:58

НЕ МОГА БЕЗ ШОКОЛАД
ПРИСТРАСТЕНА СЪМ
Върнете се в началото Go down
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена


Брой мнения : 3246
Регистриран : 12.04.2009

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyВто 28 Апр 2009, 17:11

Крис много хубава рецепта - комбинацията лешници - бадеми - шоколад е убийствена! Ще ги пробвам! Smile
Върнете се в началото Go down
Принцеса
AVAФен
AVAФен
Принцеса


Брой мнения : 1410
Регистриран : 26.04.2009
Послание : някъде там

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyВто 28 Апр 2009, 17:25

ЕТО РЕЦЕПТА И ОТ МЕН-КЛАСИЧСКА



500г. сухо мляко
6 с.л. какао
400г. захар
125г. масло
2 ванилии
1 щипка лимонена киселина
250г. вода


Начин на приготвяне:


Водата и захарта се стопяват на слаб огън, добавя се маслото и се маха от огъня. Млякото и какаото се добавят като се пресяват през сито. Бърка се и се добавя ванилията и лимонената к-на.
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСря 29 Апр 2009, 03:13

Принцеса написа:
ЕТО РЕЦЕПТА И ОТ МЕН-КЛАСИЧСКА



500г. сухо мляко
6 с.л. какао
400г. захар
125г. масло
2 ванилии
1 щипка лимонена киселина
250г. вода


Начин на приготвяне:


Водата и захарта се стопяват на слаб огън, добавя се маслото и се маха от огъня. Млякото и какаото се добавят като се пресяват през сито. Бърка се и се добавя ванилията и лимонената к-на.
Това рецепта за течен шоколад ли е, Принцесо! study
Върнете се в началото Go down
Принцеса
AVAФен
AVAФен
Принцеса


Брой мнения : 1410
Регистриран : 26.04.2009
Послание : някъде там

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСря 29 Апр 2009, 14:11

VODNA написа:
Принцеса написа:
ЕТО РЕЦЕПТА И ОТ МЕН-КЛАСИЧСКА



500г. сухо мляко
6 с.л. какао
400г. захар
125г. масло
2 ванилии
1 щипка лимонена киселина
250г. вода


Начин на приготвяне:


Водата и захарта се стопяват на слаб огън, добавя се маслото и се маха от огъня. Млякото и какаото се добавят като се пресяват през сито. Бърка се и се добавя ванилията и лимонената к-на.
Това рецепта за течен шоколад ли е, Принцесо! study



ДА СТАВА ЧУДЕСНО, ПРАВИЛА СЪМ ГО
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСря 29 Апр 2009, 15:29

ШОКОЛАД 203414
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСря 29 Апр 2009, 15:37

Не съм правила по този начин домашен шоколад. Аз имам една друга рецепта от баба ми. Трябва да я изнамеря и да я напиша. Иначе ще пробвам и по тази рецепта.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина


Брой мнения : 8407
Регистриран : 22.04.2009
Послание : Там, където има ЛЮБОВ...

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСря 29 Апр 2009, 15:47

Браво! Чудесна тема! Записвам се да следя ШОКОЛАД 944605

Аз обичам най-много шоколад с лещници. Наслаждавам му се всяка вечер ( по малко)
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyЧет 30 Апр 2009, 14:26

Treli_kardia написа:
Не съм правила по този начин домашен шоколад. Аз имам една друга рецепта от баба ми. Трябва да я изнамеря и да я напиша. Иначе ще пробвам и по тази рецепта.
В очакване сме и на твоята рецепта, Трели! flower
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПет 09 Окт 2009, 01:05

Шоколадов фондан

Продукти за 4 порции:

120 гр черен шоколад
40 г какао
3 яйца
100 гр краве масло, размекнато
170 гр захар
10 гр какао
1 ч.л. набухвател, равна
какао за поръсване
Начин на приготвяне:

Фурната се загрява до 190 градуса. Тавичка с диаметър 20 см се поръсва (през цедка) с 40 гр какао, смесено със захар. Шоколадът се начупва на парченца и се стопява в микровълнова печка или на водна баня. Прибавя се маслото и се разбърква до хомогенна смес. Сваля се от огъня и се прибавя останалото какао и захарта. Едно по едно се добавят яйцата. После сместа се оставя да почине 10 минути в хладилника.

Когато кремът започне да се стяга, набухвателят се поръсва през цедка върху цялата повърхност, разбива се с миксер, докато сместа стане по-лека.

Изсипва се във формата и се пече 25 минути. Сладкишът трябва да се надигне и да се покрие с коричка. Изважда се от фурната и се изчаква 5 минути преди да се махне от формата.

Поръсва се с какао и се поднася.
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyНед 11 Окт 2009, 20:29

Тавата задължително ли трябва да е с диаметър 20 см.?
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 12 Окт 2009, 17:41

Не...просто по-дълбок да е съда!Аз си ползвам формата за кекс,например!
Върнете се в началото Go down
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA


Брой мнения : 2486
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 12 Окт 2009, 18:40

Хич не звучи сложно този фондан. Ще се пробвам тези дни и се надявам да успея да го снимам, преди да се изяде, за да се похваля. king
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 01 Фев 2010, 01:28

Браунис със сладко от динени корички
ШОКОЛАД 19438_280950408757_774193757_3265608_2308575_nШОКОЛАД 19438_280950403757_774193757_3265607_5173677_n
Продукти: 2 яйца, 75г брашно, 200 г черен шоколад или черен шоколадов кувертюр, една кафена чаша сладко от динени корички*, 1 бакпулвер с ванилия, 1 пак. масло (от малките), един бял шоколад, олио и брашно за тавичката. половин чаена чаша захар.

За заливката: 100 г черен шоколад, 1 пак. масло (от малките), няколко лъжици прясно мляко, една лъжица брашно.

Маслото и кувертюра се разтопяват на водна баня. Докато поизстине се разбиват яйцата със захарта на гъст крем. Добавя се шоколадово-маслената смес и се разбива добре, след това - брашното с бакпулвера и накрая сладкото от динени кори и белият шоколад. Пече се до зачервяване.

За заливката всички продукти се разтапят и разбъркват до хомогенизиране (на водна баня) и се добавя лъжицата брашно. Залива се сладкиша и се оставя в хладилника. Реже се на парченца и се сервира Smile
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПон 01 Фев 2010, 01:32

Laughing Това е любимият ми сладкиш... браунитата ги обожавам, та от мен май най-често ще виждате рецепти на браунита тук Embarassed ето още едни

Браунис с медено какаова глазура
ШОКОЛАД 12654_167145503757_774193757_2674824_1472530_n
Продукти:

2 яйца, 1/3 ч.ч. какао на прах, 1/2 ч.ч. брашно, щипка сол, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. размекнато масло, 1 пакетче бакпулвер, ванилия

за заливката: 3 с.л. масло, 3 с.л. какао на прах, 1 ч.ч. пудра захар, 2 -3 с.л. мед, ванилия

шоколад за настъргване отгоре, или ядки за украса, шоколадови пръчици (и пр.)


Фурната се загрява, през това време се разбърква сместа с миксер - маслото със захарта, към тях се добавят двете яйца. Смесват се брашното, какаото, солта, бакпулвера и ванилията в купа и се добавят към другата смес. разстила се в малка тавичка и се пече 20-30 минути на средна температура. Не оставяйте да се препече, тъй като ще стане твърдо.

приготвя се заливката като се смесват всички продукти до хомогенизиране. Сладкиша се залива докато е още горещ. След охлаждане се украсява с ядки или настърган шоколад и се реже на малки парченца Smile
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyЧет 18 Фев 2010, 16:44

пак съм аз Embarassed
Браунис със шамфъстък

ШОКОЛАД DSCN1883ШОКОЛАД DSCN1880

Продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. натрошени ядки шамфъстък, една кафена чаша брашно, 1 ч.ч. захар, 200 г масло, 2 черни шоколада

За глазурата : 1 черен шоколад, 100 г масло, 100 г сметана, 2-3 с.л. захар



Яйцата се разбиват на гъст крем със захарта, добавя се брашното, разтопените и разбъркани до хомогенна смес масло и шоколад и натрошените ядки. пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна 15-20 минути.



приготвя се глазурата - шоколада и маслото се разтопяват, добавя се захарта и сметаната и се залива сладкиша. След като изстине се разрязва на парченца. Отгоре може да се поръси със шоколадови пръчици или формички или шамфъстък натрошен на дребно.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyЧет 18 Фев 2010, 17:58

Охохохоохохоххх, това ще се пробва задължително!!!Мням!
Върнете се в началото Go down
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH


Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyСъб 03 Апр 2010, 01:15

Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПет 30 Юли 2010, 14:33

Мини Браунис "Капучино"
ШОКОЛАД 31944_399681463757_774193757_4025129_2788495_n
Продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 к.ч. капучино на прах, 2-3 с.л. какао на прах, 1 бакпулвер, 1 к.ч. кокосов ликьор, щипка сол, 1 и 1-2 ч.ч. брашно, 150 г масло, 100 г шоколадов кувертюр (черен)


за заливката: 150 г черен кувертюр, 50 г масло, 2-3 с.л. захар

малини от компот за украса и кокосови стърготини.

Маслото и кувертюра се разтапят на водна баня. Яйцата се разбиват със захарта на крем, добавя се шоколадовата смес, и останалите продукти. Сместа се разпределя в хартиени формички за кексчета или в квадратна тавичка. Пекат се до готовност. След като поизстинат се заливат със шоколадовата глазура, отгоре се слага по една малинка от компот, която също се покрива със глазура и накрая се наръсва с кокосови стърготини.


Мока браунис[b]
ШОКОЛАД 35370_418022548757_774193757_4491027_7662094_nШОКОЛАД 35370_418022558757_774193757_4491029_8153350_n

Продукти: 50 г масло + масло за намазване на тавичката (Аз направих браунитата във формички за мъфини за да са по удобни за хващане)
120 г черен шоколад, 175 г кафява захар, 2 яйца, 1 с.л. нес кафе, което е разтворено в 1 с.л. вода, 90 г брашно, 1/2 чаена лъжица бакпулвер, щипка сол, 50 г счукани орехи

За украсата: ванилов крем пудинг, разбита готварска сметана и половинки орехчета за всяко парченце

Фурната се загрява на 180 градуса.
Шоколада и маслото се разтварят на водна баня. Яйцата се разбиват със захарта на крем. Добавят се шоколадовата смес (трябва да е леко позастинала за да не се пресекат яйцата), кафето. Брашното, солта и бакпулвера се смесват и се прибавят към шоколадовата смес. Накрая се добавят и начуканите орехи. Разбърква се добре. изсипва се в намаслена тавичка и се пекат 20-25 минути.

След като се изпече сладкиша се залива с ваниловия пудинг. След като изстине се нарязва на квадрати и върху всеки се слага лъжица сметана и отгоре половинка орехче.

Може да се направят и във формички за мъфини Smile

Да ви е сладко.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД


Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyПет 30 Юли 2010, 16:04

Ах, лудетино, ах-ах! I love you
Върнете се в началото Go down
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyВто 23 Ное 2010, 00:48

Шоколадов сладкиш с кафеен сироп

ШОКОЛАД 41138_437394003757_774193757_4956220_6735630_n

Продукти:
за блата: 120 г масло и малко за намазване на тавичката, 225 г черен шоколад, 1 лъжица силно кафе, 4 големи яйца + 2 жълтъка, 120 г кафява захар, 50 г брашно, 1 чаена лъжица канела, 50 г смлени или счукани бадеми (аз сложих 100)

за украса шоколадови стърготини (от бял шоколад), а по рецепта е кафеени зърна заляти с шоколадова глазура, но аз нямах време за това.

За сиропа: 300 мл силно кафе, 120 г кафява захар, канелена пръчица.

Маслото, шоколада и кафето се разтапят на водна баня. Яйцата и жълтъците се разбиват със захарта, добавя се разтопения шоколад, канелата, брашното и накрая счуканите бадеми. Пече се в тавичка с 20 см диаметър на 190 градуса за 35 минути.

Захарта, кафето и канелената пръчица се кипват и се оставят така да покипят 5 минути. залива се със сиропа. Сервира се заедно със сироп в чинията. Украсява се със стърготини.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyВто 23 Ное 2010, 00:49

Шоколадово целувчен сладкиш

ШОКОЛАД 41335_431814248757_774193757_4836852_4308616_nШОКОЛАД Clipboard03

Продукти:
за основата: 225 г шоколадови бисквити, 4 с.л. масло
за кремчето: 3 жълтъка, 50 г пудра захар, 4 с.л. царевично нишесте (аз сложих шоколадово, но може и натурално ), 600 мл прясно мляко, в оригиналната рецепта от книгата ми за рецепти с шоколад пише 100 г черен шоколад, аз обаче сложих 250. Реших, че искам да е по шоколадов сладкиша.
за целувчената смес: 3 белтъка, 100 г пудра захар, ванилия

Бисквитите се стриват на прах, към тях се добавя разтопеното масло (разбърква се добре докато бисквитите поемат цялото масло) и се разпределя във форма 23 см диаметър (моята беше по голяма). Оставя се за 10-15 минути в хладилник.
Жълтъците се разбиват на крем със захарта и нишестето. Млякото се загрява и малко преди да кипне се добавя яйчената смес като се бърка непрекъснато. Сваля се от огъня и се добавя черният шоколад който е начупен на парченца преди това. Бърка се енергично докато се разтвори напълно. Разпределя се върху бисквитения блат. Докато леко позастива се разбиват белтъците на сняг заедно със захарта и ванилията. Разпределя се върху крема.
Пече се на 160 градуса в предварително загрята фурна 30 минути.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyВто 23 Ное 2010, 00:50

Мъфини със сладко от динени корички

ШОКОЛАД 150275_470220968757_774193757_5519095_6664561_n

Продукти:
за тестото: 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. мазнина (разтопено масло или олио), 1 ч.ч. тъмна кафява захар, 1 бакпулвер + сода на върха на лъжичка, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. канела, ванилия, 1 бурканче сладко от динени корички.
за какаовия крем: 125 г. меко масло, 1 ч.ч. пудра захар, 50 г какао, 3 жълтъка, ванилия
за шоколадовия крем: 200 г сметана (готварска или сладкарска), 200 г млечен шоколад

за украса различни поръски (едра кристална захар, може крокант, стърготини карамел, захарни украси и пр.)

брашното, канелата, ванилия, бакпулвер се смесват. В купа се изсипва млякото и содата и се оставя да шупне. Добавя се захарта и се разбърква добре. След това се добавя и олиото на тънка струйка. Прибавя се брашнената смес и се разбърква добре с миксер. Накрая се прибавят динените корички които са отцедени от сиропа.

Загрява се фурната на 180-200 градуса. Кексчетата се пекат до готовност.

Приготвя се какаовия крем. маслото се разбива със захарта на крем, добавят се един по един жълтъците, какаото и ванилията. Оставя се в хладилник за 30тина минути.

Загрява се сметаната и се сваля от огъня преди да е кипнала, смесва се с шоколада който е на дребни парчета за да може да се разтопи по бързо и лесно. Разбърква се докато сместта стане хомогненна. Слага се във фризер за 10-15 минути и след това се разбива с миксер докато стане пухкава смес.

Кексчетата се украсяват с кремовете.
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyВто 23 Ное 2010, 00:51

Двойно шоколадови браунис с какаов крем

ШОКОЛАД 69466_456067228757_774193757_5310375_510553_nШОКОЛАД 67576_456065593757_774193757_5310353_1513656_n

Продукти: 3 големи яйца, 3/4 ч.ч. брашно, 1 с.л. какао на прах, 1/4 ч.л. сол, 125 г масло, 3/4 ч.л. еспресо на прах, 3/4 ч.ч. захар, 1/4 ч.ч. светло кафява захар, 100 г млечен шоколад нарязан на много дребно, 1 ванилена захар, 150 г млечен шоколад

за крема: 125 г масло, 1 ч.ч. пудра захар, 50 г какао, 3 жълтъка

за украса захарни пръчици, фигурки, крокант, цветна захар... и каквото ви хрумне


маслото се разтопява и към него се прибавя кафето и 150 г шоколад. Бърка се докато стане гладка смес и се добавят яйцата, захарта. Бърка се докато стане гладка смес. Смесват се брашното, какаото, солта и ванилията и се прибавят към сместа. Накрая се добавя й ситно нарязания шоколад. Фурната се затопля. Сместа се разпределя в намаслена тавичка. Пече се докато след като се бодне с клечка по нея останат влажни трохи.

Оставят се да изстинат добре и през това време се приготвя крема. Яйцата и маслото се разбиват на крем. Към тях се добавя захарта и след това какаото. Бърка се докато стане гладка смес. Разпределя се върху сладкиша и се нарязва на квадрати. Отгоре се наръсва със захарни пръчици
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира


Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Age : 41
Послание : при делфините

ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД EmptyВто 30 Ное 2010, 16:11

Шоколадова бисквитена торта
ШОКОЛАД 148505_475739603757_774193757_5600088_5930733_n

Продукти: 300 г бисквити Petit Beurre (това са малко повече от 2 пакета от големите), 2 ч.ч. прясно мляко, 100 г черен шоколад, 1 ч.ч. тъмна кафява захар, ванилия
за заливката 50 г масло, 200 г млечен шоколад и 100 г натрошени на едро орехи.

Млякото се загрява заедно със захарта и шоколада до пълното им разтваряне, прибавя се ванилията и се заливат натрошените на едро бисквити. изсипват се във форма за торта и се оставят за няколко часа в хладилник. Бисквитите поемат цялата течност.

Шоколада и маслото се разтапят на водна баня и се покрива тортата. отгоре се покрива с ядките.


Бисквитите - http://www.smolyandnes.com/images/stories/Polezno/biskviti.jpg
Върнете се в началото Go down
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Sponsored content





ШОКОЛАД Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ШОКОЛАД   ШОКОЛАД Empty

Върнете се в началото Go down
 
ШОКОЛАД
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ,ШОКОЛАД!
» ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ШОКОЛАД!!! 23.12.2009

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: ДОМАШЕН УЮТ :: Магия в кухнята-
Идете на: