AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Говорите ли си сами?

Go down 
+2
Radiana
Gti
6 posters
АвторСъобщение
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

Говорите ли си сами? Empty
ПисанеЗаглавие: Говорите ли си сами?   Говорите ли си сами? EmptyПет 18 Сеп 2009, 21:20

"Да си говориш сам го правят само лудите"Това твърдение е най-пагубното за човека ,което са опитвали да ми втълпят.За пореден път се убеждавам в разрухата,която може да причини следването на общоприетите норми .
Какво би могло да бъде по-нормално и здравомислещо от това да се вслушваме във вътрешния глас на мъдростта си, когато може би животът ти зависи от това?Има случаи ,в които действително е така.
Какво мислите ,че щеше да стане с Мойсей ,когато чул Божия глас да му говори от горящия храст ,ако сред пътуващите израилтяни е имало психиатри?Само си представете как племенният психиатър научава ,че Мойсей чува гласове ,и му предписва някаква отвора от корени,която да спре гласовете .Чудя се докъде щеше да доведе това ,с положителност не до Обетованата земя.
Днес диалогът в моята глава не спира,както е било винаги ,и въпреки,че отново ми минават втълпените мисли през главата "Аз полудявам",сега знам,че този разговор ми е доста полезен и не прави от мен нищо друго освен да ми помага да израствам.За разлика от преди ,когато бях по-малка винаги съм се възпирала да говоря със себе си,защото така правели лудите?
А при вас как е?
Върнете се в началото Go down
Radiana
АVAприятел
АVAприятел
Radiana

Брой мнения : 267
Регистриран : 26.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Говорите ли си сами?   Говорите ли си сами? EmptyСъб 19 Сеп 2009, 00:52

Говоря си,ядосвам се,и дори се хиля на глас,дори ми се е случвало да се сетя нещо смешно като съм по улиците,и за да не ми се смеят другите се хиля в носна кърпичка.
Преди няколко дни,в колата съм Маги на задната седалка в столчето,чакаме на светофара,тя естествено не се вижда и аз и пея и пляскам с ръце,и един шофьор срещу мен ми вика,че съм хахо Laughing Laughing Laughing
Любов
Модератор
Модератор
Любов

Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

ПисанеЗаглавие: Re: Говорите ли си сами?   Говорите ли си сами? EmptyСъб 19 Сеп 2009, 12:50

Не си говоря сама често,
но има и такива моменти.
Когато съм ядосана на някого,а него го няма ,
за да си излея нервите ...тогава си говоря на глас .
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Говорите ли си сами?   Говорите ли си сами? EmptyСъб 19 Сеп 2009, 14:23

Само да се доуточня ,че всъщност моя диалог не е точно на глас,но ми се случва рядко,но имах предвид онзи диалог ,който протича в главата ми.Вие имате ли?
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПисанеЗаглавие: Re: Говорите ли си сами?   Говорите ли си сами? EmptyСъб 19 Сеп 2009, 14:24

Ооооооо,винаги имам събеседник...дори да е въображяем,има го!Както казваш,ДжиТи,водя си диалог,рядко е само монолог!
А иначе...както казва чорбаджи Марко в Под игото..."Лудите,лудитеее,те да са живи!"
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПисанеЗаглавие: Re: Говорите ли си сами?   Говорите ли си сами? EmptyСъб 19 Сеп 2009, 14:29

Gti написа:
Само да се доуточня ,че всъщност моя диалог не е точно на глас,но ми се случва рядко,но имах предвид онзи диалог ,който протича в главата ми.Вие имате ли?
Хубаво е да чуеш на глас мислите си...така по-добре можеш да ги "видиш"! Преди доста често си и записвах това,което ми се върти в главата...Полезно е!
Дали си говорим сами или на някого другиго,знайте че важи с пълна сила твърдението "Когато говоря на теб,всъщност говоря на себе си". Наистина мисля,че ако си чуваме и слушаме думите,мислите...те са по-ефективни,отколкото когато се въртят тихо в главите ни!
ФАРФОЛИНКА
AVATурист
AVATурист
ФАРФОЛИНКА

Брой мнения : 168
Регистриран : 12.04.2009
Послание : София

ПисанеЗаглавие: Re: Говорите ли си сами?   Говорите ли си сами? EmptyНед 27 Сеп 2009, 01:53

Даже си и отговарям!albino
Споря си и се ядосвам, развивам си случки, изнасям лекции, изнасям представления.
Говоря си и на английски, защото никой не ми се връзва да си говори с мен вече.

Полезно е да избягаш от калъпа и втълпеното. Видях, че за свобода сте си говорили.... Да си говориш сам със себе си е частична такава. Свободата да си наистина, наистина ти. Макар и несвободен... А забелязали ли сте колко сте честни в тези моменти? До болка!!!
Марчелина
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Марчелина

Брой мнения : 539
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Филибето

ПисанеЗаглавие: Re: Говорите ли си сами?   Говорите ли си сами? EmptyВто 29 Сеп 2009, 12:09

Говоря си-често!
Гласно почти не изразявам сама мислите си,
но в главата ми-винаги има някакъ диалог,монолог,дискусия дори Laughing
Смея се често сещайки се за нещо забавно!
Случвало ми се е и по улиците да вървя,да се усмихвам,но без
да си давам сметка за това!
След няколко странни погледа-се усещам! cyclops
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Говорите ли си сами?   Говорите ли си сами? Empty

Говорите ли си сами?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите