AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Говорите ли си сами? | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Говорите ли си сами? Пет 18 Сеп 2009, 21:20 | |
| "Да си говориш сам го правят само лудите"Това твърдение е най-пагубното за човека ,което са опитвали да ми втълпят.За пореден път се убеждавам в разрухата,която може да причини следването на общоприетите норми . Какво би могло да бъде по-нормално и здравомислещо от това да се вслушваме във вътрешния глас на мъдростта си, когато може би животът ти зависи от това?Има случаи ,в които действително е така. Какво мислите ,че щеше да стане с Мойсей ,когато чул Божия глас да му говори от горящия храст ,ако сред пътуващите израилтяни е имало психиатри?Само си представете как племенният психиатър научава ,че Мойсей чува гласове ,и му предписва някаква отвора от корени,която да спре гласовете .Чудя се докъде щеше да доведе това ,с положителност не до Обетованата земя. Днес диалогът в моята глава не спира,както е било винаги ,и въпреки,че отново ми минават втълпените мисли през главата "Аз полудявам",сега знам,че този разговор ми е доста полезен и не прави от мен нищо друго освен да ми помага да израствам.За разлика от преди ,когато бях по-малка винаги съм се възпирала да говоря със себе си,защото така правели лудите? А при вас как е? | |
| | | Radiana АVAприятел
Брой мнения : 267 Регистриран : 26.04.2009
| Заглавие: Re: Говорите ли си сами? Съб 19 Сеп 2009, 00:52 | |
| Говоря си,ядосвам се,и дори се хиля на глас,дори ми се е случвало да се сетя нещо смешно като съм по улиците,и за да не ми се смеят другите се хиля в носна кърпичка. Преди няколко дни,в колата съм Маги на задната седалка в столчето,чакаме на светофара,тя естествено не се вижда и аз и пея и пляскам с ръце,и един шофьор срещу мен ми вика,че съм хахо | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: Говорите ли си сами? Съб 19 Сеп 2009, 12:50 | |
| Не си говоря сама често, но има и такива моменти. Когато съм ядосана на някого,а него го няма , за да си излея нервите ...тогава си говоря на глас . | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Говорите ли си сами? Съб 19 Сеп 2009, 14:23 | |
| Само да се доуточня ,че всъщност моя диалог не е точно на глас,но ми се случва рядко,но имах предвид онзи диалог ,който протича в главата ми.Вие имате ли? | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Говорите ли си сами? Съб 19 Сеп 2009, 14:24 | |
| Ооооооо,винаги имам събеседник...дори да е въображяем,има го!Както казваш,ДжиТи,водя си диалог,рядко е само монолог! А иначе...както казва чорбаджи Марко в Под игото..."Лудите,лудитеее,те да са живи!" | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Говорите ли си сами? Съб 19 Сеп 2009, 14:29 | |
| - Gti написа:
- Само да се доуточня ,че всъщност моя диалог не е точно на глас,но ми се случва рядко,но имах предвид онзи диалог ,който протича в главата ми.Вие имате ли?
Хубаво е да чуеш на глас мислите си...така по-добре можеш да ги "видиш"! Преди доста често си и записвах това,което ми се върти в главата...Полезно е! Дали си говорим сами или на някого другиго,знайте че важи с пълна сила твърдението "Когато говоря на теб,всъщност говоря на себе си". Наистина мисля,че ако си чуваме и слушаме думите,мислите...те са по-ефективни,отколкото когато се въртят тихо в главите ни! | |
| | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: Говорите ли си сами? Нед 27 Сеп 2009, 01:53 | |
| Даже си и отговарям! Споря си и се ядосвам, развивам си случки, изнасям лекции, изнасям представления. Говоря си и на английски, защото никой не ми се връзва да си говори с мен вече. Полезно е да избягаш от калъпа и втълпеното. Видях, че за свобода сте си говорили.... Да си говориш сам със себе си е частична такава. Свободата да си наистина, наистина ти. Макар и несвободен... А забелязали ли сте колко сте честни в тези моменти? До болка!!! | |
| | | Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: Говорите ли си сами? Вто 29 Сеп 2009, 12:09 | |
| Говоря си-често! Гласно почти не изразявам сама мислите си, но в главата ми-винаги има някакъ диалог,монолог,дискусия дори Смея се често сещайки се за нещо забавно! Случвало ми се е и по улиците да вървя,да се усмихвам,но без да си давам сметка за това! След няколко странни погледа-се усещам! | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Говорите ли си сами? | |
| |
| | | | Говорите ли си сами? | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|