AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Манипулация и(ли) провокация???

Go down 
4 posters
АвторСъобщение
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

Манипулация и(ли) провокация??? Empty
ПисанеЗаглавие: Манипулация и(ли) провокация???   Манипулация и(ли) провокация??? EmptyСъб 08 Авг 2009, 23:46

Умеете ли ги? Поддавате ли им се? Разпознавате ли ги? Правите ли разлика???
Върнете се в началото Go down
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

Брой мнения : 8407
Регистриран : 22.04.2009
Послание : Там, където има ЛЮБОВ...

ПисанеЗаглавие: Re: Манипулация и(ли) провокация???   Манипулация и(ли) провокация??? EmptyНед 09 Авг 2009, 01:03

Разликата е в разпознаването им Cool ... Провокацията е градивна... Манипулацията, разрушителна.... Разглеждам ги като страните на монета...

Друг път ще мисля Манипулация и(ли) провокация??? 706613
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Манипулация и(ли) провокация???   Манипулация и(ли) провокация??? EmptyНед 18 Окт 2009, 05:24

ШОКОЛАД написа:
Умеете ли ги? Поддавате ли им се? Разпознавате ли ги? Правите ли разлика???
И ги разпознавам,и ги умея и правя разлика.Границата между двете понякога може да се окаже доста тънка...но умението е и в това да я видиш..Всичко с мярка и според ситуацията.Това е разумният подход. Idea
Марчелина
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Марчелина

Брой мнения : 539
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Филибето

ПисанеЗаглавие: Re: Манипулация и(ли) провокация???   Манипулация и(ли) провокация??? EmptyВто 27 Окт 2009, 03:46

на манипулации-не се потдавам,усещам кога ссе опитва
някой да го прави
случвало се е аз да манипулирам,но се старая да не го правя
за мен е малко низко
провокацията-харесвам я
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Манипулация и(ли) провокация???   Манипулация и(ли) провокация??? EmptyВто 10 Ное 2009, 12:55

Да манипулираш, за мен е въпрос на нисък морал... Да манипулираш, означава да искаш да накраш някого да направи лили милси нещо, което ти си решил... Ненавиждам манипулациите!!!!!!!!!!! Не знам дали винаги ги разпознавам. По-скоро, не... Хората умеят да се прикриват, особено, тези, които нямат скрупули и морал ...

Когато провокираш, предизвикваш другия да направи нещо... Другият!!!!!!!
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

ПисанеЗаглавие: Re: Манипулация и(ли) провокация???   Манипулация и(ли) провокация??? EmptyВто 10 Ное 2009, 22:40

Фрина написа:
Да манипулираш, за мен е въпрос на нисък морал... Да манипулираш, означава да искаш да накраш някого да направи лили милси нещо, което ти си решил... Ненавиждам манипулациите!!!!!!!!!!! Не знам дали винаги ги разпознавам. По-скоро, не... Хората умеят да се прикриват, особено, тези, които нямат скрупули и морал ...
„Който контролира съзнанието на хората, контролира действителността"е казал Оруел.
Ето някои примери за малко по-широк поглед върху манипулацията.Оказва се ,че тя съпътства буквално живота ни.Дребнаво и низко ни се струва ,когато я отчетем в отсрещния,а не си даваме сметка,че животът ни е дирижиран от манипулации.Съгласна съм с теб Фрина-нисък морал е,но нима действителността ни е с висок?!Скрупулите,ценностите,домашното възпитание са подготовка за освобождаването на децата ни от тази уютна и стерилна среда в онази отвън,която потъпква всяко наше установено правило,гласно или не.Не е ли манипулация нареждането на "свои"хора на мястото на нашите деца в елитните училища например(както и навсякъде другаде),не е ли манипулация пренебрегнатата дадена дума,спирането на погледа върху автобиография за престижна работа с едва четлив почерк,но с аромат на крупна сума...докато за някой в това време това е единственият изход за добра кариера ,подготовката на която е отнела дни упорит труд...и т.н.т.
„Политикът, който манипулира нашето съзнание, ни представя само малка част от проблема, а и тази малка част раздробява на още по-малки парчета, така че да не можем да осмислим цялото и да направим избор. Налага се да му вярваме както се вярва на жреца, притежаващ цялото знание.“ — Александър Деревицки
„В технологичното общество личността все повече и повече е подложена на манипулации. Работата, потреблението, свободното време на човека се манипулират от и идеологията. … Човекът губи активната си и отговорна роля в социалния процес; става напълно «регулиран» и обучаван, че всяко поведение, действие, мисъл или чувство, които не се вместват в общия план, ще му донесат големи неприятности.“ — Ерих Фром
„Медиите са носители на манипулативните импулси на неколцина към масите … Онова, което приемаме безкритично и следваме доверчиво, ще ни въздейства в полза на неколцината. Онова, което проверяваме критично в неговите закономерности и намерения, ще употребим за себе си доколкото ни е необходимо.“ — Йозеф Киршнер
„По-важно е да контролираш умовете на хората, мисленето им. Тогава имаш всичко!“ — Ноам Чомски
Примери,пример...жестока действителност...
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

ПисанеЗаглавие: Re: Манипулация и(ли) провокация???   Манипулация и(ли) провокация??? EmptyВто 10 Ное 2009, 22:55

Вярно и много изчерпателно! Very Happy Така е, не отричам... но , че съм отвратена е фактCool
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

ПисанеЗаглавие: Re: Манипулация и(ли) провокация???   Манипулация и(ли) провокация??? EmptyВто 10 Ное 2009, 23:01

Е никой не е възхитен реално погледнато Laughing ,дадох тези примери просто за да онагледя картинката...възмутени сме,но от нас самите идва и поводът за възмущение-като общество !
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Манипулация и(ли) провокация???   Манипулация и(ли) провокация??? Empty

Манипулация и(ли) провокация???
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Гласувайте за конкурс "Манипулация на око"
» Конкурс "Митологично същество" и "Манипулация на око"

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ :: Философия на ежедневието-
Идете на: