По принцип и аз не работя по конкретни рецепти освен за някои по специфични.
Тук мога да споделя сладкото от динени корички което се прави откакто се помня в нашето семейство
Сладко от динени кори/ Καρπούζι γλυκό Любимо сладко на цялото семейство, страхотно за сладкиши, хрупкаво и сочно.
Динените кори се почистват от зелената им част и се режат на кубчета. Заливат се със студена вода и се кипват 3 пъти като се подменя всеки път със студена вода. След това се прецеждат и се добавя захар. Количеството е според количеството на корите и на вкус. Не е нужно да се добавя вода, защото коричките си пускат сос, но все пак може да добавите малко. Вари се до леко сгъстяване на сиропа. Коричките трябва да станат прозрачни на вид.
Добавя се ванилия и индрише и лимонтузу.
Насипва се в буркани и след това се варят и се оставят да кипнат 6-7 минути колкото да се обезвъздушат.
Миналата година правих смесено от круши и ябълки... И аз обичам да смесвам вкусове
А преди известно време в един блог четох рецепта за мармалад от червен лук. Авторката на блога споделя, че сладкото е страхотно
За който обича да експериментира
Ето я тук рецептата