AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Където...

Go down 
+2
T.N.T
Do not disturb me
6 posters
АвторСъобщение
Do not disturb me
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Do not disturb me

Брой мнения : 870
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Винаги търсеща

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Където...   Където... EmptyВто 23 Юни 2009, 23:39

Подкрепяте ли това твърдение..

''Където си роден,там трябва да живееш!''
Върнете се в началото Go down
T.N.T
СПОРТЕН ГУРУ
СПОРТЕН ГУРУ
T.N.T

Брой мнения : 6735
Регистриран : 17.04.2009
Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Където...   Където... EmptyСря 24 Юни 2009, 00:16

Никога не съм живял..там където съм роден..а ..и не искам...човек сам избира къде да живее......стига да му стиска Smile
BilyAna
АVAприятел
АVAприятел
BilyAna

Брой мнения : 321
Регистриран : 21.04.2009
Послание : джумайка:)

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Където...   Където... EmptyСря 24 Юни 2009, 00:40

Подхожда на философията на крепостничеството...
Аз съм много скептична към всякакви заповеди, ограничения, рамки, които другите поставят, често без да могат да дадат рационално обяснение за тях. Едно от правата на човека е правото му на свободно придвижване, на опознаване на света, на търсене на себе си дори - в другото, чрез другото и заради другостта. Бихме ли виждали по-далеч от носа си, ако не бяхме срещали и опознали различните?
Мисля си, че човек, обиколил света, търси и се връща в крайна сметка вкъщи, където и да е това като топос. Всъщност, в тази връзка, интересно е кога сме се чувствали най-уютно и къде...
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Където...   Където... EmptyСря 24 Юни 2009, 01:33

BilyAna написа:
Подхожда на философията на крепостничеството...
Аз съм много скептична към всякакви заповеди, ограничения, рамки, които другите поставят, често без да могат да дадат рационално обяснение за тях. Едно от правата на човека е правото му на свободно придвижване, на опознаване на света, на търсене на себе си дори - в другото, чрез другото и заради другостта. Бихме ли виждали по-далеч от носа си, ако не бяхме срещали и опознали различните?
Мисля си, че човек, обиколил света, търси и се връща в крайна сметка вкъщи, където и да е това като топос. Всъщност, в тази връзка, интересно е кога сме се чувствали най-уютно и къде...
Харесва ми този отговор.От къде на къде някой ще казва на някой къде да живее.Напомня ми малко за комунистическо време.
Do not disturb me
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Do not disturb me

Брой мнения : 870
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Винаги търсеща

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Където...   Където... EmptyСря 24 Юни 2009, 01:37

Пуснах тема,защото чух,че това го е имало преди както каза Билянчето..

Но и,че това щяло да се върне като закон да го нарека Rolling Eyes

Ще отговоря на последния ти ред Биляна.

Мисля,че където и да обиколи един човек,все назад го кара да се връща.Т.е. у дома.
Marginal
AVATурист
AVATурист
Marginal

Брой мнения : 172
Регистриран : 22.05.2009
Послание : Монреал, Канада

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Където...   Където... EmptyСря 24 Юни 2009, 10:08

Do not disturb me написа:

УЖАС, това е възможно най-противното ми твърдение Smile.
Имам една максима която гласи: "UBI BENE, IBI PATRIA", което значи: "КЪДЕТО Е ДОБРЕ, ТАМ Е РОДИНАТА" !!!
http://www.forumnaizgonenite.com
BilyAna
АVAприятел
АVAприятел
BilyAna

Брой мнения : 321
Регистриран : 21.04.2009
Послание : джумайка:)

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Където...   Където... EmptyСря 24 Юни 2009, 12:30

Самата идея да привържем някого насила някъде е...най-малкото странна. Метафората за пътя е основополагаща за културата ни, тя е в основата на оцеляването на хората.
Едно е да стоиш на определено място, защото така искаш; защото това те прави щастлив; защото се чувстваш на място. Но в крайна сметка именно желанието за промяна, пътят са променили битието ни - и сега живеем в Европа, а не в индоевропейската си прародина...
Героите от приказките винаги отиват на път и там срещат изпитанията; пророците са все на път; откривателите също...
Крепостници винаги са били т.нар. "обикновени хора". В това време техните господари са кръстосвали Европа и са ходели на балове в световните столици. А ако има нещо, което дълбоко не приемам, то е, че едни хора са "повече хора" от други и имат повече права от други.
"Връщането у дома" и изобщо връщането предполага движение, а не застой. Тръгване, опознаване, преодоляване - тогава идва обратният път. И да, търсим мястото, което ни е дало увереност, търсим мястото, където носталгията ни връща, но ние не сме същите, защото пътят нещо ни е дал, нещо ни е взел...
Marginal
AVATурист
AVATурист
Marginal

Брой мнения : 172
Регистриран : 22.05.2009
Послание : Монреал, Канада

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Където...   Където... EmptyСря 24 Юни 2009, 18:40

Евала BilyAna, кефи ме изказването ти bounce ...
http://www.forumnaizgonenite.com
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Където...   Където... EmptyНед 18 Окт 2009, 05:10

Do not disturb me написа:

В никакъв случай!Ако беше така,досега да съм деградирала душевно,психически,умствено и тнт...
Живяла съм на много места,в различни държави,в различни етапи на живота ми,и ако фактът ме е развил и оформил като човек,то е именно заради приспособеността ми към средата от различен тип,контакта ми с различните култури,полезните ми връзки,уроците...
Домът е там,където е душата ти,а моята е навсякъде почти Laughing
Не мога да си представя да живея в град без перспективи,без смесицата от различни националности,придаващи щипката колорит ,без чистотата,без добърт старт за детето ми и пр.Мога да говоря часове наред на тази тема.
Няма родина,има държава със законност и права-моята родина не е направила нищо за мен,защо аз трябва да правя за нея?Ежедневните сблъсъци с бюрокрация,насилие,мърсотия ,корупция по всички етажи ме е отвратила до крайност,затова гледам на "милото "и "родното"като ограничителна заповед .Мили са ми единствено традициите,времето,което вече отдавна отмина,живеем в нов век ,тази максима е от предишния...
Sponsored content

Където... Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Където...   Където... Empty

Където...
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ :: Философия на ежедневието-
Идете на: