AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Където... | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Do not disturb me AVAЛюбист
Брой мнения : 870 Регистриран : 13.04.2009 Age : 38 Послание : Винаги търсеща
| Заглавие: Където... Вто 23 Юни 2009, 23:39 | |
| Подкрепяте ли това твърдение..
''Където си роден,там трябва да живееш!'' | |
| | | T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Re: Където... Сря 24 Юни 2009, 00:16 | |
| Никога не съм живял..там където съм роден..а ..и не искам...човек сам избира къде да живее......стига да му стиска | |
| | | BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: Където... Сря 24 Юни 2009, 00:40 | |
| Подхожда на философията на крепостничеството... Аз съм много скептична към всякакви заповеди, ограничения, рамки, които другите поставят, често без да могат да дадат рационално обяснение за тях. Едно от правата на човека е правото му на свободно придвижване, на опознаване на света, на търсене на себе си дори - в другото, чрез другото и заради другостта. Бихме ли виждали по-далеч от носа си, ако не бяхме срещали и опознали различните? Мисля си, че човек, обиколил света, търси и се връща в крайна сметка вкъщи, където и да е това като топос. Всъщност, в тази връзка, интересно е кога сме се чувствали най-уютно и къде... | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Където... Сря 24 Юни 2009, 01:33 | |
| - BilyAna написа:
- Подхожда на философията на крепостничеството...
Аз съм много скептична към всякакви заповеди, ограничения, рамки, които другите поставят, често без да могат да дадат рационално обяснение за тях. Едно от правата на човека е правото му на свободно придвижване, на опознаване на света, на търсене на себе си дори - в другото, чрез другото и заради другостта. Бихме ли виждали по-далеч от носа си, ако не бяхме срещали и опознали различните? Мисля си, че човек, обиколил света, търси и се връща в крайна сметка вкъщи, където и да е това като топос. Всъщност, в тази връзка, интересно е кога сме се чувствали най-уютно и къде... Харесва ми този отговор.От къде на къде някой ще казва на някой къде да живее.Напомня ми малко за комунистическо време. | |
| | | Do not disturb me AVAЛюбист
Брой мнения : 870 Регистриран : 13.04.2009 Age : 38 Послание : Винаги търсеща
| Заглавие: Re: Където... Сря 24 Юни 2009, 01:37 | |
| Пуснах тема,защото чух,че това го е имало преди както каза Билянчето.. Но и,че това щяло да се върне като закон да го нарека Ще отговоря на последния ти ред Биляна. Мисля,че където и да обиколи един човек,все назад го кара да се връща.Т.е. у дома. | |
| | | Marginal AVATурист
Брой мнения : 172 Регистриран : 22.05.2009 Age : 63 Послание : Монреал, Канада
| Заглавие: Re: Където... Сря 24 Юни 2009, 10:08 | |
| - Do not disturb me написа:
- Подкрепяте ли това твърдение..
''Където си роден,там трябва да живееш!'' УЖАС, това е възможно най-противното ми твърдение . Имам една максима която гласи: "UBI BENE, IBI PATRIA", което значи: "КЪДЕТО Е ДОБРЕ, ТАМ Е РОДИНАТА" !!! | |
| | | BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: Където... Сря 24 Юни 2009, 12:30 | |
| Самата идея да привържем някого насила някъде е...най-малкото странна. Метафората за пътя е основополагаща за културата ни, тя е в основата на оцеляването на хората. Едно е да стоиш на определено място, защото така искаш; защото това те прави щастлив; защото се чувстваш на място. Но в крайна сметка именно желанието за промяна, пътят са променили битието ни - и сега живеем в Европа, а не в индоевропейската си прародина... Героите от приказките винаги отиват на път и там срещат изпитанията; пророците са все на път; откривателите също... Крепостници винаги са били т.нар. "обикновени хора". В това време техните господари са кръстосвали Европа и са ходели на балове в световните столици. А ако има нещо, което дълбоко не приемам, то е, че едни хора са "повече хора" от други и имат повече права от други. "Връщането у дома" и изобщо връщането предполага движение, а не застой. Тръгване, опознаване, преодоляване - тогава идва обратният път. И да, търсим мястото, което ни е дало увереност, търсим мястото, където носталгията ни връща, но ние не сме същите, защото пътят нещо ни е дал, нещо ни е взел... | |
| | | Marginal AVATурист
Брой мнения : 172 Регистриран : 22.05.2009 Age : 63 Послание : Монреал, Канада
| Заглавие: Re: Където... Сря 24 Юни 2009, 18:40 | |
| Евала BilyAna, кефи ме изказването ти ... | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Където... Нед 18 Окт 2009, 05:10 | |
| - Do not disturb me написа:
- Подкрепяте ли това твърдение..
''Където си роден,там трябва да живееш!'' В никакъв случай!Ако беше така,досега да съм деградирала душевно,психически,умствено и тнт... Живяла съм на много места,в различни държави,в различни етапи на живота ми,и ако фактът ме е развил и оформил като човек,то е именно заради приспособеността ми към средата от различен тип,контакта ми с различните култури,полезните ми връзки,уроците... Домът е там,където е душата ти,а моята е навсякъде почти Не мога да си представя да живея в град без перспективи,без смесицата от различни националности,придаващи щипката колорит ,без чистотата,без добърт старт за детето ми и пр.Мога да говоря часове наред на тази тема. Няма родина,има държава със законност и права-моята родина не е направила нищо за мен,защо аз трябва да правя за нея?Ежедневните сблъсъци с бюрокрация,насилие,мърсотия ,корупция по всички етажи ме е отвратила до крайност,затова гледам на "милото "и "родното"като ограничителна заповед .Мили са ми единствено традициите,времето,което вече отдавна отмина,живеем в нов век ,тази максима е от предишния... | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Където... | |
| |
| | | | Където... | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|