AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? Нед 21 Юни 2009, 22:35 | |
| Да четеш страничните ефекти на листовките за лекарствата било вредно.Обясняват го с ефекта на ноцебо. Ефекта на плацебо-правени са експерименти при ,които са давани на хора хапове с безвредно действие на натурална основа им и е обяснявано ,че еди си каква болежка ще им мине от тях и им минавало. Ефекта на ноцебо дават им отново безвредни хапове и обясняват на хората ,че от тях примерно може да ги заболи глава и т. н. ,е заболявало ги. Аз дори четох някъде ,че хората се разболяват от болеста за ,която някой път четат. | |
| | | Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? Вто 23 Юни 2009, 00:45 | |
| - Gti написа:
- Да четеш страничните ефекти на листовките за лекарствата било вредно.
Обясняват го с ефекта на ноцебо. Ефекта на плацебо-правени са експерименти при ,които са давани на хора хапове с безвредно действие на натурална основа им и е обяснявано ,че еди си каква болежка ще им мине от тях и им минавало. Ефекта на ноцебо дават им отново безвредни хапове и обясняват на хората ,че от тях примерно може да ги заболи глава и т. н. ,е заболявало ги. Аз дори четох някъде ,че хората се разболяват от болеста за ,която някой път четат. Всичко това ми прилича на самовнушение? макар за пръв път да чувам тези термини-"плацебо" и "ноцебо",от описанието ми прилича на това | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? Вто 23 Юни 2009, 02:03 | |
| Да така е силата на внушението и самовнушението е наистина огромна.Можеш да постигнеш много неща с тяхна помощ. Аз дори се убедих,че дори повечето лекарства също действат на този принцип.И лично аз не съм пила такива в последните четири години,единствено в родилното след секциото ,когато ме болеше ужасно глава,чак сълзи ми течеха от очите ,неможех да си погледна детето ,ужасна болка и тогава докторите ме убедиха да пия парацетамол,но иначе лекарства не употребявам,дори ми е странно как при най-малка болка в стомаха или в главата хората се тъпчат с аналгини,аолини и прочие. | |
| | | Marginal AVATурист
Брой мнения : 172 Регистриран : 22.05.2009 Age : 63 Послание : Монреал, Канада
| Заглавие: Re: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? Сря 24 Юни 2009, 10:22 | |
| Мразя лекарствата. Особено антибиотиците. Иначе, от голямо значение е на какво духовно ниво на развитие си и в какво душевно състояние си, за да ти повлияят плацеба и подобни. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? | |
| |
| | | | Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|