AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо?

Go down 
3 posters
АвторСъобщение
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? Empty
ПисанеЗаглавие: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо?   Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? EmptyНед 21 Юни 2009, 22:35

Shocked Да четеш страничните ефекти на листовките за лекарствата било вредно.
Обясняват го с ефекта на ноцебо.
Ефекта на плацебо-правени са експерименти при ,които са давани на хора хапове с безвредно действие на натурална основа им и е обяснявано ,че еди си каква болежка ще им мине от тях и им минавало.
Ефекта на ноцебо дават им отново безвредни хапове и обясняват на хората ,че от тях примерно може да ги заболи глава и т. н. ,е заболявало ги.
Аз дори четох някъде ,че хората се разболяват от болеста за ,която някой път четат.
Върнете се в началото Go down
Марчелина
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Марчелина

Брой мнения : 539
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Филибето

ПисанеЗаглавие: Re: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо?   Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? EmptyВто 23 Юни 2009, 00:45

Gti написа:
Shocked Да четеш страничните ефекти на листовките за лекарствата било вредно.
Обясняват го с ефекта на ноцебо.
Ефекта на плацебо-правени са експерименти при ,които са давани на хора хапове с безвредно действие на натурална основа им и е обяснявано ,че еди си каква болежка ще им мине от тях и им минавало.
Ефекта на ноцебо дават им отново безвредни хапове и обясняват на хората ,че от тях примерно може да ги заболи глава и т. н. ,е заболявало ги.
Аз дори четох някъде ,че хората се разболяват от болеста за ,която някой път четат.
Всичко това ми прилича на самовнушение? Rolling Eyes
макар за пръв път да чувам тези термини-"плацебо"
и "ноцебо",от описанието ми прилича на това
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо?   Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? EmptyВто 23 Юни 2009, 02:03

Да така е силата на внушението и самовнушението е наистина огромна.Можеш да постигнеш много неща с тяхна помощ.
Аз дори се убедих,че дори повечето лекарства също действат на този принцип.И лично аз не съм пила такива в последните четири години,единствено в родилното след секциото ,когато ме болеше ужасно глава,чак сълзи ми течеха от очите ,неможех да си погледна детето ,ужасна болка и тогава докторите ме убедиха да пия парацетамол,но иначе лекарства не употребявам,дори ми е странно как при най-малка болка в стомаха или в главата хората се тъпчат с аналгини,аолини и прочие.
Marginal
AVATурист
AVATурист
Marginal

Брой мнения : 172
Регистриран : 22.05.2009
Послание : Монреал, Канада

ПисанеЗаглавие: Re: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо?   Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? EmptyСря 24 Юни 2009, 10:22

Мразя лекарствата.
Особено антибиотиците.
Иначе, от голямо значение е на какво духовно ниво на развитие си и в какво душевно състояние си, за да ти повлияят плацеба и подобни.
http://www.forumnaizgonenite.com
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо?   Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо? Empty

Чувалили сте за ефекта на плацебо ,а за ефекта на ноцебо?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ :: Философия на ежедневието-
Идете на: