Всичко се слага в по-дълбок тиган или в тенджера, ако нямате такъв. Продуктите се добавят, за да се позапържат в малко олио, в следната последователност:
1 голяма глава лук (нарязана), 2-3 скилидки чесън (ако обичате повече, слагате повече)
1 зелена чушка
0.500кг телешка кайма или кълцано телешко
0.300кг варен едър бял боб (консерва)
0.300кг варен червен боб (консерва)
0.250кг варена царевица (консерва)
1 супена лъжица червен пипер
2 накълцани люти чушки
кимион, риган, сол
Задушава се с 1 чаена чаша вода
Харесвам я тази рецепта, защото е бърза. Обикновено държа в кухненския шкаф изброените консерви.
Това ми е оригиналната рецепта. Но, разбира се, махате това, което не ядете във вашето семейство и пак става. Аз не употребявам кимион, пък риган рядко ми се намира. Като няма чушка, не слагам. Снощи забравих да купя царевица и сложих домати от консерва.
Моят секрет: Във всички манджи с домати прибавям по малко захар.