AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Не всичко се купува с пари | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Не всичко се купува с пари Сря 13 Май 2009, 13:43 | |
| парите могат да ти купят легло, но не и сън. книги, но не и ум. храна, но не и апетит. хубави дрехи, но не и красота. къща, но не и дом. лекарства, но не и здраве. разкош, но не и култура. забавления, но не и щастие. религия, но не и спасение. - Цитат :
- откакто минах на свободна практика, ще станат скоро 6 месеца, паричните потоци към моята банкова сметка намаляха. има ги, това е хубавото, но никога не мога да знам, кога ще е следващия и ще го има или не. и така се случи, че преди дни паричният поток се забави. и аз, която избягвам всячески мисълта за пари, се замислих.
и звънецът издрънча. леко учедена открехнах вратата. пред нея стоеше разстроен мъж на средна възраст. едва предъвка, че работи на строежа отсреща, че са му се обадили, че майка му е починала, а той няма с какво да се прибере. бръкнах в портфейла. намерих там банкнота от 10. подадох му я. и добавих : съжалявам.
знам, какво си мислиш. поредният измамник. този лаф е толкоз изтъркан. това си мислиш. но всеки път, когато до мен се доближи човек и помоли за пари. бръквам в джоба и каквото има там му го давам. никога не мога да съм сигурна, дали е истина или не. дори ще съм по-доволна, ако не е. но предпочитам да дам.
след случката се върнах отново към темата за парите. те, парите, ми дават онова спокойствие, че утре ще съм сита и облечена. че утре ще мога да бръкна и да подам банкнота на всеки нуждаещ се от нея. но уви, с тях мога само това : да купя храна, дрехи, мебели, кола, къща, и куп дребни и не чак толкоз дребни неща, които не е ясно дали ми трябват или не.
но не мога да купя с пари :
целувката: и онова пеперудено усещане в стомаха ми. Обичам те: произнесено от човека, който обичам, като никой друг. красотата: която очите ми виждат всеки ден. приятелството: истинското, в богатство и в бедност. спокойствието: в душата ми. съвестта: и знанието, че на никого зло не съм направила. радостта: от споделената откачено-интересна история. радостта: при вида на усмихнатите лица на моите слушатели. щастието: че правя това, което обичам. задоволството: в мен, когато правя нещата добре. един миг време: веднъж отишъл си, той не се връща. прегръдка: детска. на децата не им пука за пари. дъждът: трополещ по капандурите, който ме буди сутрин. луната: изпълваща нощта. добрият смях и добрият разговор: с приятел. неделя сутрин: и тишината. спомените от детството: зелената трева и босите ми крака. страстта: извираща от мен, когато мисъл прекоси съзнанието ми. желанието: да сготвя нещо. вкусно, ароматно и различно. удоволствието: от заседените в земята семенца. изгревът и залезът: .. звуците: на морето, на реката, на птичките. сънищата: които помня. изнендата: от подаръка, който не очаквам. флиртът: с непознат, на улицата. прегръдката: от любов, стягаща ме в менгеме, което обичам. цветовете: на пролета, лятото, есента и зимата. знанието: че някой чете, това, което пиша. калинката: която се разхожда по ръкава ми. http://www.jenite.net/2009/01/blog-post_12.htmlАко някой се сеща нещо друго,което неможе да се купи с пари ,моля тук е мястото да споделите. | |
| | | CARAMEL АVAприятел
Брой мнения : 214 Регистриран : 13.04.2009 Age : 40 Послание : Пловдив
| Заглавие: Re: Не всичко се купува с пари Сря 13 Май 2009, 19:57 | |
| С пари не можеш да купиш : Приятелско рамо на което да поплачеш.... Място в сърцето на човека,когото обичаш.... Удоволствието от това да усещаш,че на някой му пука за теб,че си обичан и ценен заради самия теб.. Можеш да си купиш часовник,но не и време.... Можеш да си купиш положение,но не и уважение...... Можеш да си купиш секс,но не и любов..... | |
| | | Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: Не всичко се купува с пари Съб 13 Юни 2009, 01:56 | |
| | |
| | | Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Не всичко се купува с пари Нед 14 Юни 2009, 16:14 | |
| Доверие също не можеш да си купиш с пари.
Наистина страхотна тема,но момичета това че не можеш да си купиш наистина важните неща в живота с пари ,не означава,че не трябва да се стремим да изкарваме колкото може повече,разбирате ли материалния свят ,в който живеем го изисква?!Или може би греша? | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Не всичко се купува с пари Пон 15 Юни 2009, 01:55 | |
| Важно е да имаш приоритети!!! Нека всеки си прецени кое му е важно- парите...или каквото и да било!!! Нека имаме ценности и цели...нека да ги защитаваме...Ето ,и това не се купува с пари- дух и принципи! А е толкова важно да знаем кое колко струва!!! | |
| | | Марчелина AVAЛюбист
Брой мнения : 539 Регистриран : 13.04.2009 Age : 43 Послание : Филибето
| Заглавие: Re: Не всичко се купува с пари Вто 23 Юни 2009, 00:37 | |
| Толкова много неща не се купуват с пари.......... С пари в много случаи не се купува здраве не се купува спокойствие не се купуват приятели не се купува любов не се купуват чувства не се купува усмивка-истинска не се купува уважение не се купува красота-душевна не се купува искренност не се купува.........не се купува живота пълноценния,истинския,който да ни прави щастливи не се купува щастието | |
| | | Marginal AVATурист
Брой мнения : 172 Регистриран : 22.05.2009 Age : 63 Послание : Монреал, Канада
| Заглавие: Re: Не всичко се купува с пари Сря 24 Юни 2009, 10:19 | |
| Зависи на какво ниво си все пак. Ако си яко изтръпнал, лесно можеш да бъдеш купен. Напротив, ако си извисен духовно, вече си разбрал, че материалното е прекалено малко и съответно, не го цениш толкова много ... | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Не всичко се купува с пари | |
| |
| | | | Не всичко се купува с пари | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|