| Как се обръщат към Вас? | |
|
+16mmilityy Jiorjita T.N.T Lady Marmalad Мария___ Gti CARAMEL Бочка Сапфира Фрина Божествена Любов ОНИКС Сузито ШОКОЛАД BilyAna 20 posters |
Автор | Съобщение |
---|
BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Как се обръщат към Вас? Пон 11 Май 2009, 14:35 | |
| Интересно ми е как близките и познатите Ви наричат...Съкращават ли името Ви? Харесвате ли официалните обръщения - с титли, фамилии? А обръщението с цяло име? Имате ли любимо обръщение? Има ли обръщение, което Ви дразни? Как реагирате тогава? | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Пон 11 Май 2009, 18:20 | |
| Аз не си помня името вече от разните експлоатации върху него! Като се замисля,чак толкова не съм се дразнила...Нека всеки ме нарича така,както му харесва! | |
|
| |
Сузито Личен състав на форума; Фотошопър
Брой мнения : 2583 Регистриран : 12.04.2009 Послание : AVAdiary :-)
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Пон 11 Май 2009, 18:25 | |
| Аз също не се дразня,всички ме наричат както им е удобно и ми е все тая Никога не се превземам и не се обиждам ако ми кажат Сузано,а не Сузи например | |
|
| |
ОНИКС AVATурист
Брой мнения : 127 Регистриран : 07.05.2009
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Пон 11 Май 2009, 18:28 | |
| И аз също не се обиждам като ми кажат Ралицоооооооооооооооооооо.Дори така ми казват най-близките,защото знаят,че нося на бъзик. | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| |
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Пон 11 Май 2009, 18:46 | |
| Не съм се дразнила до сега от това кой как ме нарича! Всякакви интерпретации съм чувала - даже съм се чудила как от четири букви създават чудесни интерпретации. Като тази която ми измисли КРИСОВА - НЕЛСЪНА! Кефи ме! | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Пон 11 Май 2009, 21:16 | |
| Мене са ме наричали всякак... Като ученичка имах име като на Пипи дългото чорпче : Менди Ми Маша Кристалина Мимишора Марионеза Йорданска Обикновено ми викат Миме или Мимо... Мария, обичам да ми казват... Любимия ми казва Любовче , не ме нария по име... Или Мини В общи линии е това... | |
|
| |
BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Пон 11 Май 2009, 23:00 | |
| За тази тема ме провокира темата за имената...Ако името е значещо и представя родителската проекция над нашата личност, то пък названията в последствие вече са в голяма зависимост от нашата визия или поведение, от нашата позиция в обществото дори... Казвам се Биляна. Харесвам си името, но то почти никога не е било употребявано по този начин. Наричана съм Бибе, Бибче, Биле, Билянче и това са били названията, които съм приемала като неотменна част от себе си. Давам си сметка, че във всички тях има нещо твърде детско (в крайна сметка се коренят там). След години в университета, понеже от най-малките в курса, ме наричаха Билянка. Смешното е, че тази традиция се запази и сега дори най-младите попълнения от колеги, които вече са по-малки от мен, ме наричат така... Преди години, като млад докторант, се дразнех от това инфантилно название, имах чувството, че по някакъв начин в него се съдържа някакво подценяване на моя професионализъм. Е, сега съм във възрастта, в която се чувствам добре, когато минавам за твърде млада Някои приятели ме наричат Ани заради една игра на думи преди време и това обръщение ми харесва по свой начин, защото звучи нежно и са го казвали хора, които чувствам близки... П.П. Както съм подхванала темата, май е повече за философския | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Вто 12 Май 2009, 03:19 | |
| Галя, Гал, Галка най често... Гале също, Гали понякога.
Последната промяна е направена от Treli_kardia на Пон 06 Дек 2010, 04:24; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Вто 12 Май 2009, 04:44 | |
| | |
|
| |
Бочка АVAприятел
Брой мнения : 432 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Вто 12 Май 2009, 17:28 | |
| Приятно ми е Бистра. Само мама си прави експарименти с производни. Винаги ме питат как да се обръщат към мен и аз отговарям по име . Обичам си го името, едно такова бистро и прозрачно ми е. | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
Брой мнения : 214 Регистриран : 13.04.2009 Age : 40 Послание : Пловдив
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Сря 13 Май 2009, 01:46 | |
| Миме..Мими...Мимка.-майка ми,а баща ми ми казва Мим, приятелите ми различно всеки,с някои си имаме прякори Не обичам да ми казват....Мария..или Мимо | |
|
| |
Gti АVAприятел
Брой мнения : 325 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Сря 13 Май 2009, 11:44 | |
| И на мен ми е приятно Боби ми казват всички.Така се запознавам ,защото ако си кажа цялото име Благовеста могат да се измислят десетки галени имена ,а аз нямам навика да се обръщам на друго. | |
|
| |
Мария___ AVAгост
Брой мнения : 19 Регистриран : 29.04.2009 Age : 42 Послание : наоколо
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Чет 14 Май 2009, 17:53 | |
| Обичам да се обръщат към мен по име. Галените обръщения не ги долюбвам много. | |
|
| |
Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Чет 14 Май 2009, 18:48 | |
| мъжа ми напоследък ми вика Ленче от лудото Ленче | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Чет 14 Май 2009, 23:04 | |
| срам ме е да кажа...по фамилия ..и жената и дъщерята/понякога/ ..а повечето ми познати..не ми знаят малкото има ..затова не си празнувам именния ден | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Пет 15 Май 2009, 00:54 | |
| | |
|
| |
Jiorjita AVATурист
Брой мнения : 119 Регистриран : 13.04.2009 Age : 44 Послание : София
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Нед 17 Май 2009, 14:22 | |
| Жужииии ме наричат повечето ми приятели, и така най-обичам :-) | |
|
| |
mmilityy АVAприятел
Брой мнения : 478 Регистриран : 13.04.2009 Послание : Варна
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Пет 12 Юни 2009, 18:57 | |
| Аз съм Милена - за който не знае така ме наричат само близките ми обаче.Майка ми даже ми казва МиленО - аз много се дразня така.И на Миленски също Мъжа ми ми казва Миме, някои приятели също - Миме, Мимо, Мимс А кумовете ни и една близка приятелка ми казват Мили, както тук ме знаете А си спомням като малка имаше и период, в който ми казваха дори Лени | |
|
| |
пътешественичка AVAгост
Брой мнения : 20 Регистриран : 26.04.2009 Послание : в топлата равнина,но обожаваща планината и морето
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Сря 17 Юни 2009, 15:57 | |
| по имеАЗ СЪМ Галина-Галка-съпругът ми Галя, Галюшка, и кво ли още не! | |
|
| |
Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Чет 06 Яну 2011, 12:57 | |
| Това е темата за (НЕ)умишленото запознаство,значи. Близките и познатите...ще трябва огромна изобретателност да проявят ако решат да съкратят името ми ..ха-ха-ха! Свикнала съм да се обръщат и с фамилия, и с цялото ми име,всичко произхожда от средата,в която се намирам.Още свиквам с фамилията на мъжа ми ,хич не ми отива,но........... Отделно имам към 82 прякора..едни за съученици,други за приятели..в зависимост от обръщението към мен знам кой стои насреща и без автограф Като се замисля май нямам любими или дразнещи,но и мен много ме бива в личните послания и обръщения към хората,за всеки си имам своя интерпретация и виждане дори понякога се ядосвам,че са кръстили някой Петър,при положение,че толкова му отива да се казва Николай | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Съб 08 Яну 2011, 13:44 | |
| - Ms SMITH написа:
- ...за всеки си имам своя интерпретация и виждане дори понякога се ядосвам,че са кръстили някой Петър,при положение,че толкова му отива да се казва Николай
Като например моя колежка, която реши че ми отива да се казвам Радост /аз съм Росица/ и си ми казваше Радост доста време. Преди два дни забелязах, че вече не се обръща към мен по име,нито Радост, нито Роси... мисля си, че е разбрала че греши и сега и е тъпо толкова време ми казваше Радост, а сега да започне Роси...не звучи. Знам ли?! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Съб 08 Яну 2011, 13:46 | |
| Ха! И сега ми изникна въпроса, кое е по-добре? Да питаш още веднъж как се казва даден човек, ако не си разбрал името му, или да го кръщаваш както ти дойде, или както му отива? Как мислите? | |
|
| |
Таис AVAгост
Брой мнения : 7 Регистриран : 11.11.2010 Age : 35 Послание : София
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? Нед 09 Яну 2011, 05:49 | |
| Тази тема ми напомни на един спомен от детството. Таа когато бяхме малки един съученик прибираше главата си под блузата, слагаше палеца и полазалеца на нея и ми казваше "Зай Зумбайййй". Аз му виках бобър поради ред причини и той реши да си отмъсти... е добре го направи И до ден днешен ми вика така, а аз полудявам | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Как се обръщат към Вас? | |
| |
|
| |
| Как се обръщат към Вас? | |
|