| Наивността-грешка ли е? | |
|
+9Мария___ Просто...Дара! Бочка BilyAna CARAMEL Сапфира Любов ШОКОЛАД edna_jena 13 posters |
Автор | Съобщение |
---|
edna_jena AVAгост
Брой мнения : 41 Регистриран : 23.04.2009 Age : 49 Послание : София
| Заглавие: Наивността-грешка ли е? Нед 03 Май 2009, 00:40 | |
| наивни ли сте?Вярвате ли,че всичко,което лети се яде и всичко,което ви казват е истина?Патили ли сте от наивност или само печелите от нея? Аз бях до болка наивна,опарих се жестоко и сега гледам на хората с голямо недоверие. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Нед 03 Май 2009, 00:45 | |
| Претендирам ,че не съм! По-скоро при мен важи "съмнявам се ,следователно съществувам!" Но понякога прекалявам с идеализма и романтиката,та някой може да му се превиди наивно! Но НЕ! | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| |
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Пон 04 Май 2009, 01:14 | |
| Е... като бях по-малка определено бях много наивна. С годините като че ли започнах да ставам по скоро мнителна. Има едно нещо което мога да го отнеса към наивността... и до ден днешен твърде много вярвам в добротата у хората, което си е чиста проба наивност... Често не мога да проумея действия и думи на много хора... не искам сякаш да повярвам, че хората са лоши... | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
Брой мнения : 214 Регистриран : 13.04.2009 Age : 40 Послание : Пловдив
| |
| |
BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Пет 08 Май 2009, 12:37 | |
| Не съм. И все пак се случва да съм подценила някого, да съм го идеализирала, да съм си създала невярна представа. Така че не бих могла да кажа, че напълно съм се отърсила от капаните на предоверяването...и от всичките си илюзии, но пък и не искам. Човек съм, имам симпатии, антипатии, греша, поправям се...иначе бих била само и единствено машина за сканиране на характери и преценяване на ситуации... | |
|
| |
Бочка АVAприятел
Брой мнения : 432 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Пет 08 Май 2009, 20:29 | |
| Искам да съм наивна. Ама не съм, все прозирам невидими за мъжа ми неща, а той е толкова сладък, как все не е разбрал и схванал. | |
|
| |
Просто...Дара! AVAгост
Брой мнения : 11 Регистриран : 14.04.2009
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Съб 09 Май 2009, 19:46 | |
| Наивна...в никакъв случай! Понякога се оставям умишлено да изглеждам така...по-скоро за заблуда! По този начин човек,наистина може да научи много! Но,аз...постоянно се съмнявам... Няма начин да разгледам нещата само от една,единствена гледа точка... Проверявам и анализирам...не приемам нищо за чиста монета! Понякога е доста уморително,но просто така съм устроена... | |
|
| |
BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Съб 09 Май 2009, 19:55 | |
| Тъкмо тази сутрин си мислех колко пъти съм срещала хора, които всъщност са доста предприемчиви и прозорливи, но искат да минат за наивни...и успяват. Хитър ход, Просто...Дара | |
|
| |
Мария___ AVAгост
Брой мнения : 19 Регистриран : 29.04.2009 Age : 42 Послание : наоколо
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Нед 10 Май 2009, 19:23 | |
| Преди може би бях наивна, но когато започнах работа попаднах във колектив който ме "излекува" | |
|
| |
Фифи перото АVAприятел
Брой мнения : 446 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Сря 13 Май 2009, 04:23 | |
| преди бях много наивна,може би и защото бях малка и наистина си мислих,че всичко което лети се яде,но от 7 години насам,след като се случиха страшни обрати в живота ми,приключих с наивноста.Може би да съм малко наивна към приятели,на които държа,но това е на моменти.На никой не вярвам,дори и на роднини,от всички съм си патила и съм решила да не го позволявам повече.
Дали е грешка....зависи от ситуацията,от хората,от много неща.В моя случаи е грешка | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Вто 16 Мар 2010, 16:14 | |
| Създавам впечатление на наивна. Какво е точно това? Аз мисля,че да си наивен означава да се предоверяваш без да мислиш за възможни последствия. Да си затвориш очите и сляпо да се доверяваш… При мен това не е точно така. Въпрос на обмислена преценка и съответно решение за доверие. Преценката ! Освен това съм предпазлив човек и не правя необмислени неща. .. Преценявайки рисковете много внимателно, обикновено предпочитам да избера да подходя с доверие ( още повече, че вярвам във взаимността )… Не, не съм била наранявана до сега. И до известна степен съм усещала, че на хората( на които съм се доверила) им харесва да „се оглеждат в моите очи” … Хората обичат да им имат доверие и не искат да го губят… Не знам дали стана ясно… | |
|
| |
Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Сря 17 Мар 2010, 12:38 | |
| Наивността не е грешка,тя пази детското у себе си(факт,който за мен означава ценност),въпросът е там,че ние растем постоянно и във всеки наш следващ ден се убеждаваме,че нищо не е такова,каквото е било в детството ни....а това променя всичко!ИЗОСНОВИ! | |
|
| |
KENGA AVATурист
Брой мнения : 178 Регистриран : 22.11.2010 Age : 44 Послание : с. Гурмазово
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? Пон 22 Ное 2010, 15:05 | |
| Наивността е равна на глупост или неопитност (не достатъчно житейски уроци) | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Наивността-грешка ли е? | |
| |
|
| |
| Наивността-грешка ли е? | |
|