| ЧИЙЗКЕЙК | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: ЧИЙЗКЕЙК Пет 01 Май 2009, 21:36 | |
| Харесвате ли го, как го правите.
Ето една много бърза и лесна рецепта от мен
Намачквате два пакета чаени бисквити, сипвате прясно мляко , да се получи каша, слагате така получената смес в какъвто съд ми е удобно, но да е малко по дълбок и заливате с предварително разбити две пакетчета крема сирене, захар на вкус и сладкарска сметана -250 гр, заливате бисквитите и отгоре заливате със сладко по желание , може и шоколад, а може и да окрасите с ядки . | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Пет 01 Май 2009, 22:29 | |
| Не съм фен,но ще се включа с рецепта...като я намеря! | |
|
| |
Принцеса AVAФен
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Съб 02 Май 2009, 13:03 | |
| И аз много не съм им фен, но стават бързичко . | |
|
| |
Lavender AVAЛюбист
Брой мнения : 568 Регистриран : 25.04.2009
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Нед 03 Май 2009, 05:16 | |
| Харесвам Чийзкейк. Не съм правила скоро,но винаги ми е на око. Слагам извара,заквасена сметана или цедено кисело мляко,подслаждам на вкус. Блата ми е от бисквити,може да се объркат с малко разтопено масло. | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Нед 03 Май 2009, 12:01 | |
| Обожавам .
За блата: 300 г брашно 100 г пудра захар 120 г масло нарязано на парченца 1 яйце ½ пакетче бакпулвер 1-2 с л прясно мляко 2-3 капки есенция лимон или цитрон
За крема: 300 г крем сирене или безсолна извара 200 г захар 500 мл прясно мляко 1 пудинг сметана (с варене) на Д-р Йоткер 60 г масло ½ пакетче бакпулвер 2 яйца сока на един лимон
Приготвяне: Брашното, бакпулвера и пудрата захар се пресяват в купа. Към тях се добавя нарязаното на парченца масло. Омесва се за кратко, добавя се яйцето, есенцията и млякото. Омесва се тесто, което се притиска плътно към дъното и стените на форма (26 -28 см ). В горната част на формата се оставя около 1 см без тесто. Надупчва се с вилица навсякъде. Поставя се в хладилник за около 40 минути да стегне. През това време се приготвя крема.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се размекнатото масло, крем сиренето, бакпулвера и сока от лимона. Разбива до гладка смес. Накрая наливаме прясното мляко с разтворения в него пудинг (без да се вари). Приготвената млечна смес се изсипва върху студеното тесто.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 45- 50 минути.
Изпеченият кейк се поръсва с пудра захар след като изстине напълно.
| |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Нед 03 Май 2009, 12:04 | |
| Продукти: 100-150 г обикновени бисквити 80 г масло 1 ч л канела 300 г заквасена сметана 300 г извара 5-6 с л захар 1 пакетче желатин 100 мл студена вода 150 г конфитюр от вишни (ягоди, череши)
Бисквитите се смилат на торхи. Към тях се прибавя канелата. Разбърква се да се смеси с бисквитите. Добавя се разтопеното масло и сместа се притиска леко на пласт по дъното на съд (23 см). Сметаната се разбива с изварата и захарта. Изсипва се върху бисквитите и се заглажда хубаво. Съда се поставя за около час в хладилник.
Желатина се накисва във водата да набъбне. Стопява се на водна баня и се сипва при леко затопления конфитюр. Оставя се да се охлади и се сипва върху пласта сметана. Поставя се в хладилник за няколко часа най-добре за една нощ. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Нед 03 Май 2009, 13:46 | |
| | |
|
| |
Lavender AVAЛюбист
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Съб 23 Май 2009, 04:42 | |
| Днес правих чийз,обаче нещо се изложих с желатина! Така ме е яд,че мисля утре да направя нов,сполучлив обаче! | |
|
| |
Принцеса AVAФен
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Пет 12 Юни 2009, 11:58 | |
| - Lavender написа:
- Днес правих чийз,обаче нещо се изложих с желатина!
Така ме е яд,че мисля утре да направя нов,сполучлив обаче! дай рецептата, аз досега не съм слагала желатин | |
|
| |
Любов Модератор
| |
| |
Lavender AVAЛюбист
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Пет 12 Юни 2009, 17:51 | |
| - Принцеса написа:
- Lavender написа:
- Днес правих чийз,обаче нещо се изложих с желатина!
Така ме е яд,че мисля утре да направя нов,сполучлив обаче! дай рецептата, аз досега не съм слагала желатин 1 пак. желатин /10 гр./ е за 1 литър течност. Сложих 350 гр. извара и 1 коф. пълномаслено кисело мляко, подслаждане на вкус с мед или захар,може плодове,пасирани. После желатина се разтваря с малко вода и обезателно после се слага на котлона на водна баня /това,което аз не направих първия път и не ми стегна/. Държиш на котлона до разтопяване на желатина,но той не трябва да завира. После се изсипва в крема и няма начин да не стегне. Блата го правя от бисквити и масло. А преди си го правех от извара и цедено КМ и без желатин. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК Пет 12 Юни 2009, 23:43 | |
| аха благодаря ви КРИС ЧАК СЕГА ВИДЯХ ЧЕ СЕ СЛАГА И ЖЕЛАТИН УТРЕ ЩЕ ПРОБВАМ ЧЕ НЕЩО МИ СЕ ЯДЕ И ВСЕ МЕ ДОМЪРЗЯВА | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: ЧИЙЗКЕЙК | |
| |
|
| |
| ЧИЙЗКЕЙК | |
|