AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Порок ли е лицемерието?

Go down 
+4
Бочка
BilyAna
Gti
ШОКОЛАД
8 posters
АвторСъобщение
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

Порок ли е лицемерието? Empty
ПисанеЗаглавие: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? EmptyЧет 30 Апр 2009, 15:01

...и до каква степен присъства в живота ни??? За добро ли е или за лошо???
Върнете се в началото Go down
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325
Регистриран : 16.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? EmptyЧет 30 Апр 2009, 20:35

О,порок е и още как?Та хората ако са наистина откровени един спрямо друг щяха много да спечелят от това.Вие не мислите ли така?
Цитат :
и до каква степен присъства в живота ни???
Повечето хора,които познавам не играят себе си,незнам да ли ме разбирате?
Аз лично съм много крайна в това и не харесвам по никакъв начин това .Но ми се налага ,особено в работата.Ако не го правя само ще загубя,.Но като цяло съм страшно откровен човек и неискам да казвам мразя,защото омразата е вредна,не толерирам по никакъв начин лицемерието.Та на въпроса ти
Цитат :
За добро ли е или за лошо???
сигурно пак истината е някъде по средата.
BilyAna
АVAприятел
АVAприятел
BilyAna

Брой мнения : 321
Регистриран : 21.04.2009
Послание : джумайка:)

ПисанеЗаглавие: Re: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? EmptyЧет 30 Апр 2009, 21:01

Ами...няма как да не е порок. Едва ли някой ще се похвали с това колко лицемерен е.
Въпросът е, че почти всеки, който каже, че не е, ще излъже.
Аз не се мисля за лицемерна. В ъщото време преди години много по-категорично изказвах мнения и хвърлях истини в лицето на другите...Нищо не спечелих. Защото моята истина не е тяхната истина. Защото често истината не им трябва, понеже от нея боли.
Сега се научих да мълча повече или да си меря думите. Пак често излизам крива, но пък съвестта ми е по-чистичка и мирише на хубавкоSmile
Да казвам откровени неистини не се научих. Няма и закогаSmile
Бочка
АVAприятел
АVAприятел
Бочка

Брой мнения : 432
Регистриран : 12.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? EmptyЧет 30 Апр 2009, 21:54

BilyAna написа:
Ами...няма как да не е порок. Едва ли някой ще се похвали с това колко лицемерен е.
Въпросът е, че почти всеки, който каже, че не е, ще излъже.
Аз не се мисля за лицемерна. В ъщото време преди години много по-категорично изказвах мнения и хвърлях истини в лицето на другите...Нищо не спечелих. Защото моята истина не е тяхната истина. Защото често истината не им трябва, понеже от нея боли.
Сега се научих да мълча повече или да си меря думите. Пак често излизам крива, но пък съвестта ми е по-чистичка и мирише на хубавкоSmile
Да казвам откровени неистини не се научих. Няма и закогаSmile
Съгласна съм.
Истината не винаги трябва да бъде казана, ако няма смисъл по-добре да не си хабя думите.
Всички сме лицемерни, с лелята на съпругът ни, жената на шефа и всякакви такива паразити.
На мен лично не ми пречи, щом е осъзнато не е вредно.
ФАРФОЛИНКА
AVATурист
AVATурист
ФАРФОЛИНКА

Брой мнения : 168
Регистриран : 12.04.2009
Послание : София

ПисанеЗаглавие: Re: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? EmptyПон 04 Май 2009, 01:14

Лицемерието не е порок ако е използвано за по-гладко общуване (Предишният пост дава такива примери.) Но тогава не го наричаме "лицемерие", а "дипломатичност".
Ако е просто начин на живот - чистосърдечно бих повърнала върху живеещия в него!
А я си представете какви кървища щяха да се леят ако всички казвахме истината през цялото време - все щеше да има някой сърдит, обиден или наранен. Това е не по-малко зло от гнусното лицемерие.
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира

Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Послание : при делфините

ПисанеЗаглавие: Re: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? EmptyПон 04 Май 2009, 01:37

Понякога е наложително да си лицемерен, но както се каза по-нагоре това се нарича "дипломатичност" и "тактичност". Аз също съм от откровените хора и харесвам много такива хора които са откровени с мен, но нещата не винаги стоят така.
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Marginal
AVATурист
AVATурист
Marginal

Брой мнения : 172
Регистриран : 22.05.2009
Послание : Монреал, Канада

ПисанеЗаглавие: Re: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? EmptyПет 26 Юни 2009, 09:21

Порок е и е за лошо.
Само по себе си, то е лъжа, а лъжата си е порок и е лошо нещо.
http://www.forumnaizgonenite.com
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПисанеЗаглавие: Re: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? EmptyВто 06 Окт 2009, 19:02

Цитат :
Един ден Диоген ядял леща, седнал пред някаква къща.

В цяла Атина нямало по-евтино ядене от тази манджа.

С други думи, щом ядеш леща, значи съвсем си закъсал.

Минал един от министрите на императора и му рекъл:

- А, Диоген! Ако се беше научил да си по-покорен и да ласкаеш малко повече императора, нямаше да ядеш толкова леща.

Диоген спрял да яде, вдигнал поглед, взрял се в богаташа и му отвърнал:

- Бедни ми братко, ако се беше научил да ядеш малко леща, нямаше да има нужда да си покорен и да ласкаеш толкова императора.
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? EmptyСря 28 Окт 2009, 00:14

Много поучително!
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Порок ли е лицемерието?   Порок ли е лицемерието? Empty

Порок ли е лицемерието?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ :: Философия на ежедневието-
Идете на: