| ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА | |
|
+12ОНИКС Буря Бочка sahara Савана Radiana CARAMEL BilyAna VODNA Любов Фрина ШОКОЛАД 16 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 15:16 | |
| Всеки човек се ражда със своя собствена съдба. Но дали и името на човека не допринася за събата му? Дали родителите на всеки един от нас не предопределят съдбата му, давайки му освен живот и името?
Всяко име е послание, а всяко послание влияе на съдбата. | |
|
| |
Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 16:02 | |
| Мдааа... Сигурно е така.... Дори в нашата народна култура са били разпространени имена като Желязко, Камен... Или пък, обратно -Гроздан...
Бях чувала, че човек взима кармата на този, ка който е кръстен - значи допълнителен заряд към името се внася... Затова и не кръстих детето си на никого...
Мисля, че има вярно в тези символи!!
както каза: "Всяко име е послание, а всяко послание влияе на съдбата." | |
|
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 16:07 | |
| - Фрина написа:
- Мдааа... Сигурно е така.... Дори в нашата народна култура са били разпространени имена като Желязко, Камен... Или пък, обратно -Гроздан...
Бях чувала, че човек взима кармата на този, ка който е кръстен - значи допълнителен заряд към името се внася... Затова и не кръстих детето си на никого...
Мисля, че има вярно в тези символи!!
както каза: "Всяко име е послание, а всяко послание влияе на съдбата." Това,за кармата на другия и аз съм го чувала. Исках да измисля най-прекрасните имена за децата си. Заедно с името ,да ги даря и с пожелание за прекрасен старт в живота. Уви,не измислих аз имената. Кръстени са на друг.Исках момиченцето ми ,да се казва Даная,а момчето Даниел. | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 16:10 | |
| Споко, казват, че всеки човек си идва с името... Така се обръщат нещата, така му се внушава на родителя, така се подреждат събитията и обстоятелствата, че детето да се казва по определен начин!!! Вярвам в това.. . | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 16:11 | |
| A мислите ли ,че хората с еднакви имена имат и сходни черти? Например Ивановците...приличат ли си? Или тези,които се казват Георги? Или Мария? Аз имам мои наблюдения и ми е много интересна темата! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| |
| |
Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| |
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 16:17 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Фрина написа:
- Споко, казват, че всеки човек си идва с името... Така се обръщат нещата, така му се внушава на родителя, така се подреждат събитията и обстоятелствата, че детето да се казва по определен начин!!! Вярвам в това..
. Да ,доста успокоително! Но...аз се възмущавам понякога на родители...Гаврят се с детето като го кръщават с изчанчени и грозни имена! Даааа, и това го има. освен това, като се замисля, човек може да не се вслуша в знаците и да промени по този начин съдбата на детето като настоятелно го кръсти както реши.... Относно характера на хората с еднакви имена... Не знам. не познавам много хора с еднакви имена.. Само Марии... Но съм по-склонна да мисля, че влияе на съдбата, а не на характера името... | |
|
| |
Любов Модератор
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 16:17 | |
| | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 16:27 | |
| - Крис написа:
- ШОКОЛАД написа:
- A мислите ли ,че хората с еднакви имена имат и сходни черти? Например Ивановците...приличат ли си? Или тези,които се казват Георги? Или Мария? Аз имам мои наблюдения и ми е много интересна темата!
Нямам такива наблюдения. И немога да коментирам по въпроса.. кажи твоите наблюдения,ще ми е интересно. Ще изчакам малко...че може да има и обидени! Но например Георгевците са много добри и услужливи,например! Стефановците са срамежливи,мълчаливи,работливи... | |
|
| |
Любов Модератор
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 16:33 | |
| | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 18:36 | |
| Не мисля, че от името зависи какъв ще е човека. Познавам доста хора с еднакви имена и не съм забелязала да са еднакви. В никакъв случай! Сред тях има, както добри и наивни, така и сметкаджии и тарикати. Не съм съгласна и че името определя човека. По - скоро съм забелязала, че човек в много отношения, прилича на този, на когото е кръстен. Било баба, дядо, друг роднина или пък историческа личност. | |
|
| |
BilyAna АVAприятел
Брой мнения : 321 Регистриран : 21.04.2009 Age : 48 Послание : джумайка:)
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Вто 28 Апр 2009, 20:25 | |
| Е, Шоколад, моят мъж е Стефан и наистина е такъв, какъвто го описваш (за работливостта би могло да се поспори - по-скоро е изпълнителен, отколкото работлив)... Но пък зет ми Стефан е коренно различен. Най-напред да кажа, че аз не съм суеверна. Но предполагам, че името има значение за живота на детето. Заради всички чувства, които то предизвиква. Например неудоволетворението на майката от това, че детето е кръстено на омразната свекърва, неизбежно носи някакви негативни сигнали, които малкото човече попива... Що се отнася до нетипичните имена. До голяма степен е въпрос на самочувствие. Познавам хора с много странни имена, които обаче се гордеят с тях. Дори през пубертета, този критичен период, не си позволяват да бъдат засегнати от подигравки, нещо повече, имат излъчване, което пречи на другите да го правят... Други пък се комплексират и от хубавото си само по себе си име... | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 29 Апр 2009, 01:44 | |
| Имаш право! Разбира се,че има изключения,но отдавна си "водя бележки" ! Като цяло има доста прилики...нещо като в зодиите е!... За самочувствието съм напълно съгласна! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| |
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 29 Апр 2009, 19:12 | |
| Неее,заедно ще анализираме! | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 29 Апр 2009, 20:03 | |
| Шоколадче, дай ни нещо , което да анализирам... Ти си мислила по въпроса, ние ще мислим сега | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 29 Апр 2009, 20:28 | |
| Ами...кажете ми например наблюдения за характера на хора,които се казват Иван? Мария? | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 29 Апр 2009, 20:33 | |
| Мария - общи черти! Постоянни в целите си, упорити. Знаят какво искат. Имат самочувствие и добро самомнение. Усмихнати! Критични!Приказливи. На пръв поглед изглеждат недостъпни...И резервирани... | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Чет 30 Апр 2009, 01:34 | |
| Добрееееееем! | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
Брой мнения : 214 Регистриран : 13.04.2009 Age : 40 Послание : Пловдив
| |
| |
Radiana АVAприятел
Брой мнения : 267 Регистриран : 26.04.2009
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 01 Май 2009, 01:23 | |
| - Фрина написа:
- Мария - общи черти! Постоянни в целите си, упорити. Знаят какво искат. Имат самочувствие и добро самомнение. Усмихнати! Критични!Приказливи. На пръв поглед изглеждат недостъпни...И резервирани...
Ти да не познаваш баба ми,тя е Мария и е същата. | |
|
| |
Савана undercover agent
Брой мнения : 16672 Регистриран : 11.04.2009 Послание : На тавана
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 01 Май 2009, 01:36 | |
| Майка ми се казва Мария! Когато бях бременна полудяваше при мисълта, че може да реша да кръста детето на нея /не че съм го искала / Та теорията на майка ми относно нейното име, която и аз подкрепям е следната Мария е името на Богордица, чиято съдба всички ние знаем...ходене по мъките! Всичко при майка ми се случва много трудно ...е! случва се! но с цената на какво? Освен това Мариите, всички до една имат нещо основно, което им липсва в живота. Или поне някога в живота си са живяли с основна липса! Или са без мъж до себе си, или са живяли без баща като деца, или са загубили дете, или са сираци ... абе нещо основно винаги липсва... вярвам, че хората с еднакви имена имат нещо общо в съдбата Ще анализирам и другите имена, защото и аз си имам теория Малко със Стефановците искам да се хвана. Всички Стефановци за мен са срамежливи, но и изключително нерешитилни и в същото време изключително лекомислени ... трудно взимат решения за важните неща, но за всичко останала...абе даже мога да кажа, че не мислят като правят дребните неща и карат по инерция. Освен това си мисля, че те са почти винаги душата на компанията. | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 01 Май 2009, 15:45 | |
| - Савана* написа:
- Майка ми се казва Мария!
Когато бях бременна полудяваше при мисълта, че може да реша да кръста детето на нея /не че съм го искала / Та теорията на майка ми относно нейното име, която и аз подкрепям е следната Мария е името на Богордица, чиято съдба всички ние знаем...ходене по мъките! Всичко при майка ми се случва много трудно ...е! случва се! но с цената на какво? Освен това Мариите, всички до една имат нещо основно, което им липсва в живота. Или поне някога в живота си са живяли с основна липса! Или са без мъж до себе си, или са живяли без баща като деца, или са загубили дете, или са сираци ... абе нещо основно винаги липсва... вярвам, че хората с еднакви имена имат нещо общо в съдбата
Мммммммммммм, винаги съм се страхувала от това..... Надявам се да има изключения | |
|
| |
sahara АVAприятел
Брой мнения : 239 Регистриран : 22.04.2009 Age : 41
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 01 Май 2009, 22:37 | |
| - Фрина написа:
- Мария - общи черти! Постоянни в целите си, упорити. Знаят какво искат. Имат самочувствие и добро самомнение. Усмихнати! Критични!Приказливи. На пръв поглед изглеждат недостъпни...И резервирани...
Аз познавам само една Мария и тя е точно такава. | |
|
| |
Бочка АVAприятел
Брой мнения : 432 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 00:32 | |
| За това не се бях замисляла. Обаче сега се сетих за две деца-Денис. Абе няма такива лудетини. И двамата обърнаха по един скрин с телевизор. И двамата си бият главите в стената от яд. Не познавам възрастни с това име, но определено при децата виждам поведенчески сходства в щуротията. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 00:34 | |
| - Бочка написа:
- За това не се бях замисляла.
Обаче сега се сетих за две деца-Денис. Абе няма такива лудетини. И двамата обърнаха по един скрин с телевизор. И двамата си бият главите в стената от яд. Не познавам възрастни с това име, но определено при децата виждам поведенчески сходства в щуротията. Прибавям и аз едно такова! | |
|
| |
Бочка АVAприятел
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 00:42 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Бочка написа:
- За това не се бях замисляла.
Обаче сега се сетих за две деца-Денис. Абе няма такива лудетини. И двамата обърнаха по един скрин с телевизор. И двамата си бият главите в стената от яд. Не познавам възрастни с това име, но определено при децата виждам поведенчески сходства в щуротията. Прибавям и аз едно такова! Недей да прибавяш, трябва да ги разделяме Силвиите са много добрички, докато не стъпиш накриво, тогава става ауууууууууууууууууу. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 00:44 | |
| Аз съм точно такава! За другите нямам наблюдения,но ти явно си налучкала пътечка! | |
|
| |
Бочка АVAприятел
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 00:54 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Аз съм точно такава! За другите нямам наблюдения,но ти явно си налучкала пътечка!
Току що разбрах, че си Силвето . Всъщност, преди време май го бях мернала някъде, но после съм забравила Много се радвам, че си Силвия! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| |
| |
Буря AVAгост
Брой мнения : 6 Регистриран : 20.04.2009
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 04:31 | |
| | |
|
| |
Савана undercover agent
Брой мнения : 16672 Регистриран : 11.04.2009 Послание : На тавана
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 04:31 | |
| | |
|
| |
Буря AVAгост
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 04:34 | |
| Не е заради ника, Савана! Аз шоколад не обичам. Но името Силвия ми е слабост. | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 04:38 | |
| - Буря написа:
- Не е заради ника, Савана! Аз шоколад не обичам. Но името Силвия ми е слабост.
Кажи защо! Нали това осъждаме! А за други имена имаш ли наблюдения? И как може да не обичаш шоколад! Щастливка! | |
|
| |
Буря AVAгост
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 04:42 | |
| | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 06 Май 2009, 04:47 | |
| | |
|
| |
ОНИКС AVATурист
Брой мнения : 127 Регистриран : 07.05.2009
| |
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 08 Май 2009, 01:40 | |
| Дай мат"ряла! | |
|
| |
VODNA Модератор
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 08 Май 2009, 02:17 | |
| А на мен ми е чудно..., когато се запознавате с някого, имате ли си вече изградено мнение за този човек, защото се казва по определен начин и това до известна степен не ви ли влияе в отношенията с него? | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 08 Май 2009, 02:19 | |
| За мен ,лично ,е както при зодиите...Не вярвам на 100%,но има общи неща,които ме насочват! | |
|
| |
CARAMEL АVAприятел
| |
| |
CARAMEL АVAприятел
| |
| |
ОНИКС AVATурист
Брой мнения : 127 Регистриран : 07.05.2009
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 08 Май 2009, 19:45 | |
| | |
|
| |
Фрина Модератор
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 08 Май 2009, 20:06 | |
| | |
|
| |
sahara АVAприятел
Брой мнения : 239 Регистриран : 22.04.2009 Age : 41
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Чет 14 Май 2009, 19:30 | |
| Аз пък познавам 3 Стефки,2 от които са си доста слабички. За децата Денис съм съгласна.Съпругът на една колежка се казва Денис и е доста кротък и тих. Братовчед ми и един приятел се казват Ивайло и трябва да ви кажа,че и двамата са големи кокони!!!!! | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Пет 15 Май 2009, 01:45 | |
| ОНИКС,много интересно,благодаря! | |
|
| |
Radiana АVAприятел
Брой мнения : 267 Регистриран : 26.04.2009
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Нед 17 Май 2009, 03:30 | |
| Много интересно,за Марийте е точно така имам за пример баба ми,постигнала е много,но се е развела на 35 год. не се е женила повече,сега на стари години и липсва едната щерка,в чужбина е. За Денис също съм съгласна не напразно филма се казва Денис белята. | |
|
| |
Marcy AVATурист
Брой мнения : 132 Регистриран : 12.04.2009 Age : 53
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Нед 17 Май 2009, 14:23 | |
| Мариите, всички до една имат нещо основно, което им липсва в живота. Или поне някога в живота си са живяли с основна липса! Или са без мъж до себе си, или са живяли без баща като деца, или са загубили дете, или са сираци ... абе нещо основно винаги липсва...
Едва ли някой може по-точно да го каже.
За Стефките не знам дали са точно много дебели, но определено имат проблеми с килограмите. Друго обаче съм забелязала - имат неверни съпрузи. На какво ли се дължи?!
Какво ще кажете за Катерина? Всичките, които познавам, имат доста разюздано и фриволно поведение. Нещо ценностната им система е доста лековата. | |
|
| |
Marginal AVATурист
Брой мнения : 172 Регистриран : 22.05.2009 Age : 63 Послание : Монреал, Канада
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА Сря 24 Юни 2009, 10:30 | |
| Името влияае на съдбата, разбира се. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕНАТА | |
| |
|