| ПИЦИ | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: ПИЦИ Пон 27 Апр 2009, 16:21 | |
| БЪРЗА ПИЦА
1 ч.ч. топла вода 1 ч. лъж. сол 1 ч. лъж. захар 0.5 кубче мая 2 ч. ч. брашно пожелание - шунка, кашкавал, царевица, сирене, маслини, краставички и всичко останало, което се сетите.
От всички продукти в дълбок съд се забърква каша. Втасва 1 час на топло. Съдът се напълва. В намазнена (средно голяма) тава се разстила тестото. То прилича на конци, но трябво с пръсти да се изтегли до края на съда. Намазва се с доматено пюре или консервирани домати или пък сурови на тънки резенчета, а колбасите са пожелание. Може да се постави отгоре върху пицата всичко - салам, гъби, кисели краставички, маслини, царевица и т.н. настъргва се най-отгоре кашкавал и се поръсва с чубрица.
ЗАКРИТА ПИЦА
800 г готово тесто За плънката: 100 мл кетчуп 100 г гъби 100 г мариновани краставички 100 г шунка или друго чубрица За отгоре: 150 г кашкавал Тестото се разделя на 6-7 топки. Продуктите за плънката се нарязват на дребно. Всяка топка от тестото се разстила по цялата длан, намазва се с кетчуп и в средата се поставя от плънката и се поръсва с чубрица. Затваря се като се притискат добре краищата. Отгоре се настъргва кашкавал. Поставят се в намазана с масло тава и се пече в загрята фурна. | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПИЦИ Пон 27 Апр 2009, 16:22 | |
| ИТАЛИАНСКА С АНШОА
500 г брашно 20 г мая 1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко 2 бр. яйца 8 с.л. (80 мл) растително масло 5-6 бр. домати 150 г кашкавал 100 г филета от аншоа 1 глава кромид лук 15 бр. маслини магданоз сол
Брашното се пресява и се прави в средата му вдлъбнатина, в която се слагат разбитите с 1 ч.л. (5 г) сол яйца, размитата в хладко прясно мляко мая и 3 с.л. растително масло. Замесеното меко тесто се меси десетина минути. Разстила се в малка тавичка, намазана с растително масло. Намазва се с растително масло и се покрива с половината нарязани на филии домати. Наръсват се щипка сол, растително масло, магданоз, по желание и чубрица, част от ситно нарязания лук и половината от нарязания на кубчета кашкавал. Върху тях се нареждат филетата аншоа и почистените от костилките маслини. Покриват се с останалите домати, лук и кашкавал. Поръсва се с щипка сол и магданоз, полива се растително масло и се пече в умерена фурна около 25—30 минути. Поднася се топла. | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПИЦИ Пон 27 Апр 2009, 16:24 | |
| ПИЦА МАРГАРИТА За тестото:250 г брашно 1 с.л. зехтин 1 ч.л. сол 1 ч.л. суха инстантна мая около 100 мл вода За плънката:4 бр. домати стрък чесън (бялата част) 1 с.л. зехтин 150 г кашкавал 1 стрък пресен босилек Брашното се пресява и поставя на плот за месене, като по средата се оформя кладенче, където се поставя зехтин, сол, мая. Омесва се тесто, като постепенно се прибавя и водата. Трябва да се получи меко и пухкаво тесто. Когато то е готово, се поставя в купа и се покрива с влажна кърпа, или може да се постави в съд с капак. Оставя се да втаса на топло място. Доматите се нарязват на кръгчета, и се поставят в купа. Чесънът се нарязва на много ситно или се счуква в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Оставят се настрана, докато тестото втаса. Втасалото тесто се разточва върху набрашнения плот с помощта на точилка, придавайки му характерната кръгла форма. Дебелината е около 1 см. Поставя се в намазана със зехтин тава и отгоре се нареждат доматите. Върху тях нарязан на филийки кашкавал и отгоре се поръсва с босилек. Пицата се пече в максимално загрята фурна за около 10-15 минути или докато кашкавалът добие златист цвят. | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ПИЦИ Пон 27 Апр 2009, 17:12 | |
| В тестото за пица вместо вода слагам вино и става изключително крехко | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| |
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ПИЦИ Пон 27 Апр 2009, 17:24 | |
| Ами ако няма бяло слагам и червено. Но главно с бяло да. | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПИЦИ Пон 27 Апр 2009, 17:40 | |
| - Treli_kardia написа:
- Ами ако няма бяло слагам и червено. Но главно с бяло да.
Ще пробвам задължително! | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЦИ Вто 28 Апр 2009, 16:42 | |
| Пица Калцоне
ТЕСТО
200 мл вода 400 г брашно 20 г прясна мая 4 с л олио щипка сол
ПЪЛНЕЖ
2 яйца 200 г моцарела 100 г шунка 100 г пармезан сол черен пипер копър
. Маята се размива в топла вода( 42 С) . Добавя се пресятото брашно, олиото, солта и се омесва еластично тесто. . Оставя се да втасва. . Докато втасва тестото се приготвя плънката. . Шунка, моцарела се нарязват на дребни парчета(кубчета). . И се разбърква с пармезана. . Взбива се едното яйце и се добавя при пълнежа. . Тестото се разточва на кръгчета до 0,5 см дебелина с диаметър около 20 см или едно голямо. . Кръгчето се намазва с олио, отгоре се поставя пълнежа и се затваря с другото кръгче. . Краищата най-лесно се защипват с помощта на вилица, намазват се с другото разбито яйце. . Продупчва се на няколко места. . Отгоре се маже с олио( зехтин). . Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за около 20 мин. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЦИ Вто 28 Апр 2009, 16:42 | |
| Върховна пица Продукти:
25 см готов блат за пица 2 с л сос Барбекю 1 (80 г) глава кромид лук 1 (130 г) домат 200 г накълцано на дребно печено или варено пилешко месо 100 г нарязани на тънки филийки гъби 75 г сушени домати в олио 30 г черни маслини без костилки
50 г Моцарела 30 г Пармезан 30 г Чедър шепа пресни листа босилек Използвани рецепти: Основно тесто за пици, фокачи и др.
Приготвяне:
• Фурната се загрява на 230-260 С. • Тестото се поставя в намаслена тава и се намазва със сос Барбекю. • Нареждат се тънко нарязаният лук, накълцаният домат, пилешкото месо, гъбите, отцедените и накълцани на дребно сушени домати. • Разпределят се маслините и настърганите Моцарела, Пармезан и Чедър. • Пицата се пече непокрита 15 минути или докато придобие златист цвят. • Сервира се поръсена с пресни листа босилек. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЦИ Вто 28 Апр 2009, 16:44 | |
| Бърза пица със сирене Продукти:
2 яйца 2 к.ч. брашно 2 к.ч. кисело мляко 1 ч.л. равна сода за хляб 50г. масло 50г. сирене 50г. кашкавал сол
Начин на приготвяне:
Прави се тесто от брашното, яйцата, киселото мляко и содата и малко сол. Разтила се в тавичка намазана с масло поръсва се с настърганото сирене, настърганото масло и настъргания кашкавал. Пече се в предварително загрята умерена фурна. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЦИ Вто 28 Апр 2009, 16:44 | |
| Рецепта за Калибрийска пица
Калибрийска пица Порции: 1
Продукти:
1 пакетче суха мая 1 щипка захар 5 с.л.хладка вода 1 щипка сол 4-5 с.л.олио брашно за меко тесто 2-3 домата/може и консерва/ 1 гл.лук шунка /или колбас по избор/ 1 варено яйце чубрика кашкавал маслини 5-10
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря със захарта и водата. Прибавят се останалите продукти, може да се остави 20 минути да втаса. След това се разстила в намаслена тава.Гарнира се с доматите, лукът, колбасът, вареното яйце, чубрика и кашкавала. Слага се в загрята фурна и се пече при 220 градуса за 20 минути. | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЦИ Вто 28 Апр 2009, 16:54 | |
| Рецепта за Мини пици
Продукти:
200г. гъби 200г. кремвирши 3-4 домата 2-3 чушки 200г. кашкавал чубрица
Начин на приготвяне:
Разточва се тестото (виж тесто за пици) на тънка кора. С чаена чаша или формичка се изрязват кръгчета и се редят на разтояние в намазана с мазнина тава. Върху всяко кръгче се слага: 1 кръгче от нарязаната на тънко гъба, 2 кръгчета от нарязания кремвирш, 1 кръгче от нарязаната чушка, 1 кръгче от нарязания на тънко домат и едно парченце от нарязания на тънко кашкавал поръсва се с малко чубрица и се пече в умерена фурна до зачервяване. | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: ПИЦИ Вто 28 Апр 2009, 17:09 | |
| Принцеске страхотни рецепти си дала за пици! | |
|
| |
Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: ПИЦИ Вто 28 Апр 2009, 17:23 | |
| - Божествена написа:
- Принцеске страхотни рецепти си дала за пици!
РАДВАМ СЕ ЧЕ ТИ ХАРЕСВАТ | |
|
| |
Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: ПИЦИ Съб 23 Яну 2010, 22:00 | |
| Вчера преглеждах едни бабини рецепти, тя си я помня още от едно време всичко си записваше на листчета и сега имаме вкъщи мноооого такива интересни рецепти. Сега не вижда много добре и рядко записва, но няма как.
Та една рецепта ми направи впечатление. За тесто за пица с нишесте. Ето я и нея
1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. нишесте, 1 ч.л. бакпулвер, 2 с.л. маргарин, сол и прясно мляко толкова, че да се замеси тесто с горните продукти.
Разточва се блат и се запича около 5 минути предварително след което се разпределя плънка по избор. подправките които се използват са магданоз и риган.
И така Аз още не съм я пробвала, но при първа възможност ще опитам. Сигурно ще пропусна магданоза защото ми е една от най-противните подправки.
Скоро правих за пръв път бутер пица
Продукти: 1 бутер тесто, 2 големи гъби, 100 г телешки салам, гъсто доматено пюре, малко сирене, 1 яйце, кашкавал, масло, риган, черен пипер, чубрица.
Тестото се поставя в набрашнена тавичка и се надупчва отгоре с вилица. Пече се десетина минути докато се надигне. Намазва се с доматеното пюре и отгоре се подреждат салама, гъбите, натрошено сирене, яйцето се разбива с вилица и се разпределя върху пицата. Настъргва се кашкавал, наръсва се с подправки. отгоре слагаме малки парченца масло и печем до готовност. | |
|
| |
ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: ПИЦИ Чет 18 Мар 2010, 05:15 | |
| Мъфин-пица
- 1 к.ч. кисело мляко
- 1 бакпулвер
- Едно яйце
- 50-60 мл мазнина
- 1 ч.ч. брашно
- 2-3 малки доматчета от консерва с една идейка от сосчето
- малко сол
- на око кашкавал, някакъв колбас, чубрица и риган за поръсване
Пекох на 180 градуса в предварително загрята фурна... да кажем около 20-25 минути. Пицата поднесох с чери-доматки със зехтин и босилек. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: ПИЦИ | |
| |
|
| |
| ПИЦИ | |
|