AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. | |
|
+4gergana1958 Божествена ШОКОЛАД ФАРФОЛИНКА 8 posters | Автор | Съобщение |
---|
ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Нед 26 Апр 2009, 04:02 | |
| Тук мисля да публикувам всички идеи, които имам и осъществявам в момента. Обичам нещата да имат концепция. Първоначалната идея за апартамента беше "Уютно спокойствие", но естествено се сблъсках с доста проблеми - цветове, избор на пазара, знания. Това ме подтикна да си създам правила за няколко неща, които може би ще са ви от полза: 1. Бъдете готови за компромиси и не забравяйте да отразите наклонностите на половинката. 2. Докато оформяте концепцията си, не пропускайте да се осведомите какво се предлага изобщо на пазара, защото често това, в главите ни, го няма в магазините. 3. Допитайте се до някой "разбирач" за техническите характеристики на материалите, защото може да направите фатална грешка. 4. За местата, на които извършвате действие (например кухнята) си представете как ги извършвате преди да изберете подредбата - нещата трябва да са наредени по начин, който не прекъсва "поточната линия" 5. Не се ограничавайте с едноцветни стени или бели тавани - една ярка или различна стена може да се окаже бижуто на апартамента. Цветовете съобразете с посоката на апартамента, положението на прозорците и десените на мебелите или акцентите в стаята. 6. По поръчка можете да си направите подобни на дизайнерските мебели - малко бавно, но драстично по-евтино. 7. При избор на спалня не търсете скъпа рамка, търсете скъп матрак. 8. Стаята на детето/децата е хубаво да е най-голямата - играта и вилнеенето изискват повече място. 9. Не забравяйте щадящите природата неща -енергоспестяващи крушки, минимално количество пластмаса, разделно събиране на отпадъци, а защо не и слънчеви панели! 10. Акценти, акценти, акценти! 11. Наблегнете на своето АЗ в дома си - той е отражение на личността и семейството ви. Това са нещата, за които се сетих на прима виста. Явно е, че ще допълвам. По-натам ще ви разкажа за разни хитринки и техники в стаите отделно - стъпка по стъпка Забравих да кажа - заради гореспоменатите неща, новата ми концепция е "Цветно петно" (черно-бяло-червена баня, холокухня в сиво и синьо, светла детска стая и лилава откачена спалня). - Spoiler:
Следваща база - БАНЯТА! (Можете да видите решението ми в темата БАНЯ в този раздел.)
| |
| | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Съб 09 Май 2009, 08:51 | |
| БАНЯТА: 1. Съобразете височината на плочките спрямо душа, т.е. докъде точно ще пръскате. Какъвто и латекс да изберете, друго си е да мокриш плочка вместо боята. 2. Ако имате едно такова помещение, се постарайте тоалетната и мивката да са максимално ергономични. 3. Вместо биде (хич не ги обичам) или 2в1 тоалетна с биде (още по-малко ги обичам), можете да си сложите "интимен душ". Това е смален вариант на обикновената слушалка. Дискретно седи отстрани до тоалетната. 4. Не забравяйте зеленината и акцентите. Ако не можете да си позволите истниски цветя, виреещи на тъмно и влажно (доста са скъпички или бяха последно когато ги гледах), можете да сложите изкуствени зеленилки. По-скъпите изкуствени са добре направени и не става кичозно. Ваза или някое от творенията на гудзи ще придават още по-завършен вид и ще сложат личен подпис. Та, нашата баня има отново промяна. Забелязах, че фризовете имат един особен цвят на някои кръгчета - нещо средно между мокачино и пясък. Явно ще пропусна червеното и ще се спра на шкафче с подобен цвят. Вдлъбнатите релефи на ваната си остават чакащи фолио - явно мокачинопясъчени.... Така ми се спестява и чуденката как да си оцветя вратата червена отвътре.... Горното шкафче искам да е с огледало (много ясно), но и с шкаф, защото сме ограничени откъм място. Батериите не са избрани, защото не мога да се реша какви искам. Тоалетната хартия обаче ще е черна!!! Както и фугите.... Може би.... До момента в банята са сложени плочките, купена е тоалетната, ваната и интимния душ. Шкафчето е избрано. Остават малките неща - четка за тоалетна, чУшмите, дозаторче за сапун, цветенцата и някоя ваза или купа за ароматни соли.... - Spoiler:
Следваща спирка - кухненската част на хола, която е все още само проект...
| |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| | | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Съб 09 Май 2009, 16:40 | |
| | |
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Нед 10 Май 2009, 14:18 | |
| Ама, защо ми се хилите? Много е яка! Има и такива салфетки. | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Нед 10 Май 2009, 17:50 | |
| Аз не съм виждала... | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Пон 11 Май 2009, 01:58 | |
| И аз но и да видя няма да си купя | |
| | | gergana1958 AVAФен
Брой мнения : 1031 Регистриран : 26.05.2009
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Вто 09 Юни 2009, 12:40 | |
| има я в по-големите магазини. Виждала съм я ,съблазняваща е , но непосмях да си купя... | |
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Вто 23 Юни 2009, 16:33 | |
| Кухненския проект е готов и поръчан. Нямам много време да пиша за него сега, но скоро ще го направя. Не мога да се стърпя и ще ви покажа Гудзито какво ми направи за хола! Златни ръце имаш, момиче! | |
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Пет 16 Окт 2009, 14:54 | |
| Още малко за банята и чистенето:1. Напълно готова. Вана -бяла; тоалетна - бяла; шкаф горен - целия огледало; долен шкаф - бяло и мокачино с цветна мивка. 2. За тоалетната - мисля седалката да бъде сменена в мокачинения цвят, който се оказа едно към едно с фризовете, но няма да се случи сега, защото ремонтът се проточи с 5 месеца повече от предвиденото.* 3. При зацапване от строителни материали, бои и всякаква друга гнус бяха изпробвани няколко начина за отстраняването им. Първо опитахме с разредител, но колкото и да е силен, не дава добър резултат при миксирана гнус Намерихме решението след дни търкане като луди - чистител за пяна. На мирис го докарва като ацетон, но явно има и друго вътре. Смъква чудесно. Цената му е около 8-10 лева и е в аерозолен флакон. Изветрява бързо, тъй че се пръска на малко място и се бърше бързо. Свърши ни чудесна работа. За съжаление обаче не мие изсъхнала пяна. Ако майсторът ви е на място, то такава няма да има, но нашият беше омазал около 1м2 с нея докато е слагал по касата на вратата. Ако не се избърше навреме, може да се махне само механично, което коства много време, води до рани по ръцете, балкански псувни и цигански клетви. 4. Спец съм по фугирането!!! Бяха изпробвани няколко варианта за фугиране на плочките и почистването им след това. След много мъки Фарфолинка намери решението. В магазините се продават гумени шпакли за фугиране. Изпробвах два вида - голяма тип "чистачка" и малка с дръжка. Вторият варинат е по-удачен. Фугирането става много по-бързо, отколкото с пръст. Пръстите ви не са за един ден. Фугирането на 3м2 ми докара липсващ половин нокът, огромен мазол и завърши с порязване около 2 см по показалеца. Придържайте се към шпаклата! Почистването е кофти работата. В затворено помещение, което няма как да бъде проветрено (баня, килер), фугите е добре да се избърсват внимателно веднага слд поставянето им с изцедена гъбичка. След всяка забърсана плочка гъбичката се измива иначе разнася навсякъде. В проветриви помещения може да изчакате да изсъхне, да си назначите прахосмукатор и да изчеткате излишната фуга със суха кърпа. И след двата варината трябва да преглътнете иначе чувствителното си обоняние и да измиете с оцет - плочките лъсват! * Пак повтарям - внимавайте с какъв майстор работите и задължително бягайте от роднински мечешки услуги, за които ще си платите, но ще получите едно Апартаментът ни беше ремонтиран от индивид като горепосочения от месец май до август. От август насам ние преправяме сътвореното от него. Пърцофелко получи проф. квалификация в гипсиране, зидане, разбиване, електро, тераколобъркане и т.н. Аз имам диплома за всякакво боядисване, фугиране, екстерминиране на зацапвания. И двамата сме отличници в дисциплина ХАМАЛИ. | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| | | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Пет 16 Окт 2009, 15:16 | |
| Чакаме снимкиии на готовата баня, Фарфолинаа! | |
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Пет 16 Окт 2009, 15:54 | |
| КуФнята Първоначалния план беше да е в шоколадово и бежово. За съжаление не намерих ни едно от двете, което да ми харесва. Сътоветно планът стана друг. Пърцофелко си хареса пералня и тя се оказа начална точка за новите идеи. Малко на "копче-балтонче", но пък взе, че се получи! В първия магазин за плочки намерихме желаните за холо-кухнята - сиви и сини с преминаващи през тях кръгове. Плоскостите за кухнята и хола са съответно сиво + капучино + много тъмно сиво, а плотовете и стенните панели са в синьо, което е като намачкано фолио. Кантовете са в тъмно сиво, за да може да се сливат по-добре и да се акцентира на тях. От същите плоскости се правят и бюро, секции, шкаф за обувки и ТВ шкафчета. 1. Участвайте активно в проекта. Все пак вие ще използвате мебелите си. И без нужното образование съм сигурна, че имате идеи, които не са за изхвърляне. 2. Апартаментът е със скосени тавани, което автоматично ни ограничи - в кухнята не можем да имаме горни шкафове. Хубавото е, че мивката е поставена пред два прозореца - светлина, синева, зяпаща домакиня и счупени чинии... Решението бе да се окачи на тавана голяма плоскост, която играе ролята на рафт. Преградена е по средата и едната част е към кухнята, а другата - към хола. Кухнята е обособена с две под-земя колкони от двете страни, на които всъщност ляга въпросната плоскост. Долните шкафове са П-образни. Хитро решение са тесните издърпващи се чекмедженца за бутилки. При нас са две - едно по-близо до печката и едно близо до пералнята. Има такива чекмеджета, които са доста високи (два пъти височината на долните шкафове), но при нас е по-малкия вариант. 2. Сглобяването е тежка работа. И буквално, и преносно. Става бавно и изисква прецизност. Плоскостите тежат кила-кила. По-добре е да си ги поръчате и да ви ги сглобят вместо вие да ги правите. За нас е късно и нямахме избор, но вие може да се спасите 3. При такова цветово решение на апартамента не можете да се забиете с бели контакти и ключове. Имайте предвид обаче, че цветните не са малко пари.* 4. Ако ще сглобявате самички мебели, то инструментите, които са ви необходими са около 500. Това автоматично струва още доста. 5. При поставянето на вградена печка и плот НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА РАЗПЛЕТЕТЕ КАБЕЛИТЕ ИМ! Аз го направих, откачи се единия и се вкарах в приключение. Houston, we have a problem! Съответно схема на кабеляците и жаковете им няма нито в книжката, нито в сайта на производителя, нито в целия нет. Е, на следващия ден, със стиснати палци, отидохме до магазина. Влязохме като герои от MISSION IMPOSSIBLE, огледахме се съсредоточено. Открихме целта и се зарадвахме, че два месеца след закупуването на печката все още я продават. Пръцето надигна изложения плот, а аз като прилежна ученичка записах кое къде отива по жаковете. We saved the day!!! 6. Нивелирането на шкафовете и уредите е кофти задачка ако подовете ви са като бурното море или цялата плоча на блока отива към Маймундере, или пък стените се събират трапецовидно. При нас беше повече второто, но си беше мъка и с третото. *В холо-кухнята са цвят "silver", в лилавата спалня са медно-розови, а в детската са различни ярки цветове. Това удоволствие струваше около 250 лева.) Толкова за сега. - Spoiler:
Следваща спирка ИДЕИ ЗА ХОЛА и КИЛЕРА.
| |
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Пет 16 Окт 2009, 15:54 | |
| Ще ви снимам актуални в събота и ще ги качна | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Чет 05 Ное 2009, 02:50 | |
| Ох ФАРФОЛИНЕЕЕЕЕЕЕ КАК МОЖА ДА ТЕ РОДИ МАЙКА ТИ ТАКЪВ ШЕМЕТ!!!! МАНИАЧКА!!!! | |
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Чет 18 Мар 2010, 04:47 | |
| Адвокатското в мен е добре развито. Не съм уточнила коя събота. Ако питате - тази, която идва. Даже ще ги пусна по-рано от срока! Зарязах си дневниците, ама не ви зависи живота от това... Този ремонт още не е довършен, ей! Кухнята има липсващи неща, холните шкафове не са довършени, спалнята изобщо не е барната, но в студа няма как.... За съжаление. А и нещо май не ни се занимава съвсем. СРАМ ЗА МАЙСТОРИТЕ! Ново е, че си имаме дивани и си трупкам всякакви кухненски джаджи и посуда (тава за пай например , защото всеки ден пайове правя все едно.... ). Наистина ми долипсва да си изливам тука премеждията и този път сериозно!!! обещавам до събота да имате... Ако въобще някой го чете това. (Аз!) | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| | | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Вто 23 Мар 2010, 02:24 | |
| Тъй де... ето малко снимки, които седят на компа от 5 месеца и накрая ги пускам. Актуални от кухнята - като намеря батерията на фотото, че малкото пърцофелче я зарови някъде. На тази се вижда как на фризчетата има същия цвят като мивката. на тази се кефя на али-бали-кроки-моки, който ни е подарък от една кака тук се виждат цветовете в стаята на дечко.... | |
| | | Ms SMITH AVAЛюбист
Брой мнения : 942 Регистриран : 05.09.2009
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Вто 23 Мар 2010, 11:34 | |
| На таквиз гледки много обича да ми се радва окото!Жус! | |
| | | ШОКОЛАД админ
| | | | Любов Модератор
| | | | Бебсън AVAЛюбист
Брой мнения : 529 Регистриран : 19.11.2010 Послание : Алергична към простаци
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. Пон 22 Ное 2010, 14:39 | |
| Охх, само има да чакам за такава баня... Влязох да дам два съвета - червеното за баня е много актуално, обаче точно то е цветът, който се постига най-трудно, съответно керамиката в червено е най-скъпа, освен това избледнява най-бързо. Като купувате тоалетна, ако е производство на български завод, търсете най-отзад след кода на изделието да има буквите МА - например W7022MA Това е знак за супергланцирано покритие, което не задържа нищо, реално такава тоалетна няма нужда от никаква четка. Цената е по-висока, но си струва. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. | |
| |
| | | | Фарфолински дневници или какво и как вкъщи. | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|