AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| СПАГЕТИ | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: СПАГЕТИ Пет 24 Апр 2009, 17:29 | |
| Мммммм, вкусноооо! От хиляди рецепти тази най най си я харесваме!
Спагети "Болонезе"
Съставки 1 пакет спагети (450 г.) 450 гр. телешка кайма 400 гр. едро кълцани домати 1 глава лук 1 стрък целина (зелената част) 1 морков 200 ml червено вино 3 ск. чесън 50+30 ml зехтин 1 ч.л. риган 1 ч.л. захар 1/2 вр. магданоз 150 гр. сирене "Пармиджано" Чер пипер Сол
Приготвяне и сервиране: Спагетите се слагат да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. В тиган за сотиране се слага 50 ml зехтин, в който се слага да се задушава нарязаният на ситно лук. Добавя се ситно нарязаният морков и продължава да се задушава. Добавя се и счуканият чесън. Прибавя се каймата, като се разбърква добре, за да не става на бучки и се пържи 5 - 6 мин. Добавят се доматите, нарязаната на ситно целина захарта и виното. Оставя се да ври на слаб огън 12 - 15 мин., като при необходимост се добавя вино. Подправя се на вкус със сол и чер пипер. Сервира се по 2 начина: - сварените вече спагети се изсипват в тигана и се обръщат няколко пъти, докато се хомогенизират заедно със соса. - спагетите се сервират, а соса се предлага отделно. Предлага се отделно настърганото сирене. | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Пет 24 Апр 2009, 17:31 | |
| Спагети "Карбонара" Съставки: 1 пакет спагети 300 гр. пушен бекон (на тънки резени) 150 гр. сирене "Пармиджано" 200 мл. сметана 2 яйца 30+30 ml зехтин 2 гл. лук 4 ск. чесън Босилек Чер пипер Сол
Приготвяне и сервиране: Спагетите се слагат да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. Беконът се нарязва на ивици, а лукът се нарязва "жулиен" и се запържват в останалия зехтин, докато беконът започне да се свива и да става леко хрупкав, а лукът - златист. Прибавя се заквасената сметана и след като заври се задушава още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. След това се добавят яйцата, като често се ползва само жълтъка. Готви се още 2 - 3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това се добавя малко босилек и чер пипер. Сервира се по 2 начина: - сварените вече спагети се изсипват в тигана и се обръщат няколко пъти, докато се хомогенизират заедно със соса. - спагетите се сервират, а соса се предлага отделно. Предлага се отделно настърганото сирене "Parmigiano", или "Pecorino Romano". | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Пет 24 Апр 2009, 17:33 | |
| СПАГЕТИ ПО РИМСКИ
Нарязваме 100 гр. пушени (пилешки) гърди на кубчета, които запържваме в зехтин. Поръсваме ги с щипка босилек. Заливаме ги с малко бял оцет. Докато той извира, прибавяме 1 купичка обелени и намачкани домати. Варим соса 10 мин., след което към него прибавяме сварени макарони и настърган кашкавал. Разбъркваме и оставяме няколко минути на огъня. Сервираме и поръсваме отново с кашкавал. | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Пет 24 Апр 2009, 17:35 | |
| Спагети "Наполитана" Съставки: 1 пакет спагети 2 ч. нарязани на ситно домати 1 ч. пилешки бульон 1 гл. лук 4 ск. чесън 80+30 ml зехтин 1/2 ч. ситно нарязани зелени чушки 150 ml червено вино 1 вр. магданоз 4 - 5 с. л. настъргано сирене "Parmigiano" Босилек Чер пипер Сол
Приготвяне и сервиране: Спагетите се слагат да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. В тиган за сотиране се слага 80 ml зехтин, в който се задушава (но не запържва) пресованият чесън. Добавя се ситно нарязаният лук и също се задушава, до като започне да става леко златист. Добавят се и доматите, чушките, виното, бульонът и нарязаните на ситно магданоз и босилек. Оставя се да ври на слаб огън 12 - 15 мин., като при необходимост се добавя вино.Подправя се на вкус със сол и чер пипер.
Сервира се по 2 начина: - сварените вече спагети се изсипват в тигана и се обръщат няколко пъти, докато се хомогенизират заедно със соса. - спагетите се сервират, а соса се предлага отделно. Предлага се отделно настърганото сирене "Parmigiano". | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Пет 24 Апр 2009, 17:36 | |
| Най-много обичам спагети и въобще всякакви макарони със сос от различни сирена. | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Пет 24 Апр 2009, 17:38 | |
| - Treli_kardia написа:
- Най-много обичам спагети и въобще всякакви макарони със сос от различни сирена.
Пускай! Обожавам сиренцеее! Дай някоя рецептичка! | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Пет 24 Апр 2009, 17:43 | |
| И аз чакам! Междувременно ще ви кажа моята любима рецепта за паста! Аз ползвам талеатели с яйце,защото са ни най-вкусни! Та,сварявам ги и им добавям сушени чери домати(може и пресни),босилек,зехтин и моцарела! Може да им сложите и пушена риба или тартар от сьомга... Бързо,лесно,леко и мноооооого вкусно! Рецептата ми я каза една моя роднина,която живее в Италия! | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Пет 24 Апр 2009, 17:49 | |
| Ами аз никога не ги правя по конкретна рецепта, на момента импровизирам | |
| | | Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Пет 24 Апр 2009, 23:57 | |
| - Treli_kardia написа:
- Най-много обичам спагети и въобще всякакви макарони със сос от различни сирена.
ииииии аззззззззззззззззззззз | |
| | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Съб 25 Апр 2009, 01:26 | |
| За мен спагетите не са спагети ако в соса няма риган и мащерка Всичко останало е "покрай" тях | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Съб 25 Апр 2009, 01:59 | |
| Спагети върху патладжан 1/2 пакет лингвини, 1 кутия от 500мл.доматен сос, 1 шепа сушени манатарки, 50гр.пармезан, 3 стръка пресен лук, 3-4 ск. чесън, босилек, риган.., 1 патладжан. Приготвяне: Спагетите сваряваме по указанието.В тиган запържваме лука, чесънът, и накрая добавяме гъбите предварително накиснати в малко вода.Идва ред на подправките, щипка захар и наливаме соса.Пържим, докато стигна желаната от нас гъстота.Патладжана режем на кръгчете, посоляваме и оставяме за 30 мин.След това подсушаваме и пържим от двете страни. Сервираме в чиния спагети върху резените патладжан, заливаме със сосчето и поръсваме с пармезан. Бон апети! източник:/milionmenu/ | |
| | | Принцеса AVAФен
Брой мнения : 1410 Регистриран : 26.04.2009 Послание : някъде там
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ Пет 01 Май 2009, 21:44 | |
| Зеленчукови спагети
тънки спагети 200 г ( 100 г зеле 5-6 печурки 3 скилидки чесън 2 стръка праз лук 1 голям морков 1 червена чушка 1-2 с. л. соев сос 3-4 с. л. олио зехтин малко
Празът се нарязва на диагонални парчета, морковът и червеното зеле – на ивички, червената чушка – на кръгчета, печурките – наедро, чесънът се счуква.
В дълбок тиган се загрява олиото и за минута се запържват празът и морковите. Добавят се зелето и гъбите и се пържи 3-4 минути на силен огън, като се разбърква.
Добавя се чушката и се пържи още 2 минути. Зеленчуковата смес се подправя със соевия сос и зехтина и се оставя настрана.
спагетите се сваряват според указанията на производителя, овкусяват се с приложената опаковка и се размесват със запържените зеленчуци. Ястието се кипва и се сервира. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: СПАГЕТИ | |
| |
| | | | СПАГЕТИ | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|