AVAdiary ПАНАИР НА СУЕТАТА |
|
| КОСА | |
|
+5Сапфира Radiana Lady Marmalad Божествена ШОКОЛАД 9 posters | Автор | Съобщение |
---|
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: КОСА Чет 23 Апр 2009, 20:15 | |
| Великолепната коса винаги е добре измита. Изборът на шампоан е основен. Трябва да е подходящ за вашата коса, според това дали е суха, мазна, нормална, тънка, чуплива. В краен случай използвайте детски шампоан.
Не премивайте косата, в противен случай ще изсъхне и ще се изтощи бързо. Винаги изплаквайте обилно.
Не прекалявайте с мазилата, които при всички случаи се отлагат по косъма и го правят тежък, дори лепкав.
Не малтретирайте косата си, като я миете. Леко, с масажно движение нанесете шампоана и след това изплакнете.
Първо изплакнете с топла вода за отваряне на порите, а накрая - със студена вода, така ще стане по-бляскава и жива.
Ако боядисвате косата си, използвайте шампоан за боядисана коса. Иначе боята много бързо ще се отмие и косата ви ще посивее.
Ако използвате балсам, разнесете го с едър гребен, като започнете от корените.
Масажирайте косата след всяко миене в продължение на 3 - 4 мин с кръгови движения от главата към темето.
Веднъж седмично направете маска или оставете балсама да действа по-продължително време. Това е задължително за боядисаните или накъдрените коси, които по принцип се изсушават. Намажете косата и си сложете шапка за баня. Оставете да действа поне 10 мин. | |
| | | ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: КОСА Чет 23 Апр 2009, 20:22 | |
| Експертите по хранене са единодушни, че липсата на определени хранителни вещества е причина за сухата, чуплива и без блясък коса, а в някои случаи и за косопада. Особено внимание те обръщат на проблемите, които създават на нашата прическа строгите диети със силно намален енергиен внос, и тези с изключване на определени храни от менюто.
Основните хранителни съставки за здрава коса са: витамин А (бета-каротeн), витамини група В, биотин, витамин С, желязо, цинк, протеини и вода.
Витамин А участва в процесите на растеж на клетките и тъканите, включително на косата и скалпа (кожата на главата). Богати на витамина храни са: черен дроб, моркови, спанак, тиква, пъпеш, кайсии, червени чушки, млечни продукти, яйца, риба.
Липсата на витамини от група В намалява снабдяването на косата с кръв и кислород, което води до увреждане, косопад и бавен растеж. Техен основен източник са пълнозърнестите храни.
Витамин С е основен фактор за изграждането на колагена. При неговата липса, най-често при редовните пушачи, косата става чуплива и цъфтяща, а кожата губи еластичността си. Богати на витамин С са кивито, червените чушки, цитрусовите плодове, боровинките, шипките, спанакът, копривата, магданозът, зеленият лук, доматите… Този витамин е мощен антиоксидант - свързва и обезврежда свободните кислородни радикали, които водят до преждевременно стареене. Интересно е, че неговият достатъчен внос намалява и проблемите с портокаловата кожа. | |
| | | Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: КОСА Пон 27 Апр 2009, 00:24 | |
| | |
| | | Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: КОСА Чет 30 Апр 2009, 22:14 | |
| да се метна тук тук е моята стихия | |
| | | ШОКОЛАД админ
| | | | Radiana АVAприятел
Брой мнения : 267 Регистриран : 26.04.2009
| Заглавие: Re: КОСА Пет 01 Май 2009, 01:21 | |
| Аз пък чакам предложения за дълга кестенява коса. | |
| | | Lady Marmalad Модератор
Брой мнения : 4992 Регистриран : 11.04.2009 Age : 42 Послание : В разни кръстословици!
| Заглавие: Re: КОСА Пет 01 Май 2009, 11:14 | |
| какви мнения чакате за прически маски грижи или какво | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: КОСА Пет 01 Май 2009, 14:55 | |
| | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| | | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: КОСА Чет 10 Дек 2009, 05:47 | |
| Трели, яко подхранване и витамини! Герикапс, маски... Ако ви кажа колко съм доволна от една евтинджоска на ДЕВА...супер е, маска за коса! Но, главно витамини според мен! Косата, ноктите, те са индикатор за спаднал имунитет и липса на витамини! | |
| | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: КОСА Чет 10 Дек 2009, 13:20 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- Трели, яко подхранване и витамини! Герикапс, маски... Ако ви кажа колко съм доволна от една евтинджоска на ДЕВА...супер е, маска за коса!
Но, главно витамини според мен! Косата, ноктите, те са индикатор за спаднал имунитет и липса на витамини! Евтинджосите понякога се оказват безценни. Има една маска, която прави чудеса с косата. Ако й знаех и марката.... В голяма бежовка кутия, малко ретро соц тип Ален Мак ми се види.. С бадемово масло. Евтина много. Съживява косата за секунди! А за витамините.... Факт! Но не на хапове, а чрез богато на плодове и зеленчуци меню. Дайте ми идея как да спра да си връткам косата до възел. Досадно е и е грозно!!! | |
| | | Сапфира AVAЛюбист
Брой мнения : 877 Регистриран : 23.04.2009 Age : 42 Послание : при делфините
| | | | ФАРФОЛИНКА AVATурист
Брой мнения : 168 Регистриран : 12.04.2009 Послание : София
| Заглавие: Re: КОСА Пет 11 Дек 2009, 04:05 | |
| Разпитвайте. защото се подстригах и пак не помага.... Ако нямам коса на главата, ще си пусна на краката, за да има какво да си връткам.... Неспасяемо е положението! | |
| | | ШОКОЛАД админ
| Заглавие: Re: КОСА Пет 11 Дек 2009, 04:07 | |
| Пусни си под мишките, по-лесно е ( да се врътка де) | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| Заглавие: Re: КОСА Вто 23 Фев 2010, 13:15 | |
| ~Не заспивайте с опъната или сплетена коса, защото след време ще забележите как най-неочаквано ще започне да капе. С възрастта жените, които предпочитат опънатата коса, оплешивяват по слепоочията. При това космите се накъсват и губят блясък. ~За да не побелявате преждевременно, не я пръскайте с дезодоранти и одеколони. ~Боядисването по-често от веднъж на 45 дни и студеното къдрене по-често от два пъти в годината означава съзнателно да рушим косъма си.Различен тип коса и правилната грижа:http://fema-bg.com/index.php?m=1012 | |
| | | Любов Модератор
Брой мнения : 7015 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!
| | | | Любов Модератор
| Заглавие: Re: КОСА Сря 24 Фев 2010, 18:33 | |
| Маслен крем за красива коса Съставките на домашната рецепта включват 1 яйце – предотвратява лющенето на кожата на главата и предпазва от омазняване; масло – против накъсване на косъма; 150 гр.фина, бяла захар – за нежен пилинг ефект. И за да сме сигурни, че всичко това няма да се озове в печката, добавете няколко капки парфюм за по-деликатен аромат и особено за тези от вас, които не обичат миризмата на омлет върху себе си.
И така, за начало в подходящ съд разбийте добре яйцето с вилица и добавете маслото. Добре е да го извадите предварително от хладилника, за да поомекне на стайна температура, така ще се размеси много по-добре с яйчената смес.
След това изсипете захарта и разбъркайте отново. Може да добавите още малко масло, ако сместа не ви се стори достатъчно мека като консистенция. Както казахме, може да капнете и малко от любимия си парфюм | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: КОСА Сря 24 Фев 2010, 19:46 | |
| Ще го пробвам това. Мерси, Крис! Понякога си изплаквам косата със шишенце минерална вода, става много мекичка. Слагам оцет в шампоана, когато го изтисквам в шепите си за блясък на косъма. А сега намерих страхотен шампоан, италиански с ленено семе, косата като се измие с него скърцаааа. Супер е! | |
| | | Любов Модератор
| Заглавие: Re: КОСА Сря 24 Фев 2010, 19:50 | |
| Трябва да ми кажеш ,какъв е този шампоан,заинтригува ме... | |
| | | VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: КОСА Сря 24 Фев 2010, 20:05 | |
| Шампоана се казва SEMI DI LINO 500 мл - 6.80 лв. В нета търсих снимка, но не намерих точно същия шампоан, иначе на тази марка има най-различни. | |
| | | Любов Модератор
| Заглавие: Re: КОСА Сря 24 Фев 2010, 20:09 | |
| | |
| | | Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: КОСА Нед 28 Фев 2010, 14:59 | |
| Моля за мнения Вчера си правих кичори, които в крайна сметка след фиксатора станаха бели с лилав отенък. На фона на иначе рижавата ми коса, съм леко казано ексентрична картина... Някой знае ли кога най-рано мога да й лепна боя, защото съм чувала , че след ползване на блондор (за кичури) аи особено след фиксатора , няма да ми хване боя, а ще й стане много ... Как ще отида утре на работа, не знам | |
| | | Любов Модератор
| Заглавие: Re: КОСА Нед 28 Фев 2010, 18:36 | |
| - Фрина написа:
- Моля за мнения
Вчера си правих кичори, които в крайна сметка след фиксатора станаха бели с лилав отенък. На фона на иначе рижавата ми коса, съм леко казано ексентрична картина...
Някой знае ли кога най-рано мога да й лепна боя, защото съм чувала , че след ползване на блондор (за кичури) аи особено след фиксатора , няма да ми хване боя, а ще й стане много ...
Как ще отида утре на работа, не знам Фри ,на фризьор ли ходи? Защо не искаш обяснение..логично от фризьора ,който те подреди така? Питай него/нея ,как да оправиш проблема!
пп. Сега ,ако Лейдито беше тука,можеше да ти помогне със съвет.. | |
| | | Фрина Модератор
Брой мнения : 8407 Регистриран : 22.04.2009 Послание : Там, където има ЛЮБОВ...
| Заглавие: Re: КОСА Пон 01 Мар 2010, 16:18 | |
| Крис, налъпно си права ... да се отчета... Отново съм красива. Лепнах си безамонячна боя и стана чудесно Сега ми трябва терапия за подхранване, че малко сухичка стана | |
| | | Любов Модератор
| | | | Sponsored content
| Заглавие: Re: КОСА | |
| |
| | | | КОСА | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|