AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ

Go down 
4 posters
АвторСъобщение
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty
ПисанеЗаглавие: МОРАЛ И ЕТИКЕТИ   МОРАЛ И ЕТИКЕТИ EmptyСря 22 Апр 2009, 14:12

МОРАЛЪТ НЕ СЕ СЪСТОИ В ТОВА ДА СИ ПРАВЕДЕН,А В ТОВА ДА ИМАШ ДОСТОЙНСТВОТО ДА ПРИЗНАЕШ,ЧЕ НЕ СИ!

Последната промяна е направена от ШОКОЛАД на Съб 03 Окт 2009, 04:00; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty
ПисанеЗаглавие: Re: МОРАЛ И ЕТИКЕТИ   МОРАЛ И ЕТИКЕТИ EmptyСъб 03 Окт 2009, 03:59

Ще ми се да помислим върху това! Маралът,етикетите? Окови или НЕ е това?!
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty
ПисанеЗаглавие: Re: МОРАЛ И ЕТИКЕТИ   МОРАЛ И ЕТИКЕТИ EmptyСъб 03 Окт 2009, 04:00

А вас как ви определят околните?
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty
ПисанеЗаглавие: Re: МОРАЛ И ЕТИКЕТИ   МОРАЛ И ЕТИКЕТИ EmptyВто 06 Окт 2009, 01:20

ШОКОЛАД написа:
МОРАЛЪТ НЕ СЕ СЪСТОИ В ТОВА ДА СИ ПРАВЕДЕН,А В ТОВА ДА ИМАШ ДОСТОЙНСТВОТО ДА ПРИЗНАЕШ,ЧЕ НЕ СИ!

"За нравствените качества на човек трябва да се съди не по неговите отделни усилия, а по ежедневния му живот."Мисълта е на Паскал и е в отговор на горната за мен.
Моралът и етиката като две отделни понятия имат общ корен реално погледнато.
Вървят ръка за ръка.Поведението ни като личен пример не само пред обществото,но и пред децата ни най-вече трябва да заслужи уважение.
Праведността я отнасям към друг тип понятие.По-скоро етикетът се състои в това да имаш достойнството да докажеш,че имаш морал.
"Моралът не е списък на постъпки, нито сборник от правила, от които можем да се ползваме като от аптекарски или кулинарни рецепти."
Трябва да сме възпитани в морал.Колкото по-чисто се държим ,качвайки на пиедестал ценностите си,толкова по-добре за нас самите.Едва ли осъзнаваме колко важно е това поведение.
Етикета е маниер,добри порядки ,панорама за околните,когато се касае до представяне в личен план.Но дали е начин на живот?Интересно ми е как хората се опитват да подражават и да бъдат нещо,което не са само заради тези неписани постулати ...Голяма част от ежедневието го налага.Тогава се превръщат в окови именно,защото са наложителни,не вменени.Друг е въпросът,че ние самите поставяме знаци за морал ,норми,догми,етикет на конретни места-като сигнализация и липсата на такива прави подготовката за реакция по-трудна.
Не знам как ме определят околните,защото не поставям за цел демонстрации.Притежавам онзи морал и етикет,който е бил задължителен в семейството ми,впоследствие усъвършенстван през годините,оформяйки ме като личност.Именно развитието,разгръщането на личността води до нравственото "порастване".Едно е сигурно и двете определения важат навсякъде,където има богати на качества,баланс и чиста душевност хора.
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty
ПисанеЗаглавие: Re: МОРАЛ И ЕТИКЕТИ   МОРАЛ И ЕТИКЕТИ EmptyВто 06 Окт 2009, 02:57

Нямам какво да добавя! жжжжжж!!!

Последната промяна е направена от ШОКОЛАД на Сря 07 Окт 2009, 02:11; мнението е било променяно общо 1 път
Ms SMITH
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Ms SMITH

Брой мнения : 942
Регистриран : 05.09.2009

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty
ПисанеЗаглавие: Re: МОРАЛ И ЕТИКЕТИ   МОРАЛ И ЕТИКЕТИ EmptyСря 07 Окт 2009, 00:59

Laughing Laughing Laughing ...
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

Брой мнения : 8407
Регистриран : 22.04.2009
Послание : Там, където има ЛЮБОВ...

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty
ПисанеЗаглавие: Re: МОРАЛ И ЕТИКЕТИ   МОРАЛ И ЕТИКЕТИ EmptyСря 07 Окт 2009, 12:34

Ms SMITH написа:
ШОКОЛАД написа:

"За нравствените качества на човек трябва да се съди не по неговите отделни усилия, а по ежедневния му живот."Мисълта е на Паскал и е в отговор на горната за мен.
Моралът и етиката като две отделни понятия имат общ корен реално погледнато.
Вървят ръка за ръка.Поведението ни като личен пример не само пред обществото,но и пред децата ни най-вече трябва да заслужи уважение.
Праведността я отнасям към друг тип понятие.По-скоро етикетът се състои в това да имаш достойнството да докажеш,че имаш морал.
"Моралът не е списък на постъпки, нито сборник от правила, от които можем да се ползваме като от аптекарски или кулинарни рецепти."
Трябва да сме възпитани в морал.Колкото по-чисто се държим ,качвайки на пиедестал ценностите си,толкова по-добре за нас самите.Едва ли осъзнаваме колко важно е това поведение.
Етикета е маниер,добри порядки ,панорама за околните,когато се касае до представяне в личен план.Но дали е начин на живот?Интересно ми е как хората се опитват да подражават и да бъдат нещо,което не са само заради тези неписани постулати ...Голяма част от ежедневието го налага.Тогава се превръщат в окови именно,защото са наложителни,не вменени.Друг е въпросът,че ние самите поставяме знаци за морал ,норми,догми,етикет на конретни места-като сигнализация и липсата на такива прави подготовката за реакция по-трудна.
Не знам как ме определят околните,защото не поставям за цел демонстрации.Притежавам онзи морал и етикет,който е бил задължителен в семейството ми,впоследствие усъвършенстван през годините,оформяйки ме като личност.Именно развитието,разгръщането на личността води до нравственото "порастване".Едно е сигурно и двете определения важат навсякъде,където има богати на качества,баланс и чиста душевност хора.

cheers
Сапфира
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Сапфира

Брой мнения : 877
Регистриран : 23.04.2009
Послание : при делфините

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty
ПисанеЗаглавие: Re: МОРАЛ И ЕТИКЕТИ   МОРАЛ И ЕТИКЕТИ EmptyВто 09 Фев 2010, 14:49

ШОКОЛАД написа:
А вас как ви определят околните?

Като гадна моралистка Laughing Laughing Laughing
http://www.psy-help.org/forum/index.php
Sponsored content

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty
ПисанеЗаглавие: Re: МОРАЛ И ЕТИКЕТИ   МОРАЛ И ЕТИКЕТИ Empty

МОРАЛ И ЕТИКЕТИ
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1