| Закусвайте за да отслабнете | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 19:01 | |
| Ако искате да се изчиститеот мазнините,закуската ще помогне за запалване на метаболизма за предстоящия ден.Когато пропускате това хранене,метаболизма намаля като загасващ огън.Здравословната закуска освен това ви възпира от преяждане малко преди обяд..Запомнете,когато се събудите,всъщност сте били лишени от храна в продължение на 6-8 часа.Организма започва да търси енергия навсякъде,където би могъл да открие и в края на краищата мускула става мишена.А мускула ви е нужен за да се бори с мазнините | |
|
| |
Савана undercover agent
Брой мнения : 16672 Регистриран : 11.04.2009 Послание : На тавана
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 19:03 | |
| Ми аз ако закуса и после цял ден не могада спра да ям А ако си стоя гладна сутринта и после не ми се яде чак толкова | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
Брой мнения : 6735 Регистриран : 17.04.2009 Age : 52 Послание : Слабите обичат сигурността..силните владеят хаоса..
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 19:17 | |
| - Савана* написа:
- Ми аз ако закуса и после цял ден не могада спра да ям
А ако си стоя гладна сутринта и после не ми се яде чак толкова ..ами като си стоиш гладна..цял ден..мислиш ли, че е добре ..и че метаболизма не ти е слаб | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 21:40 | |
| Аз закусвам банан. Знам, че "смазва" стомаха. | |
|
| |
Савана undercover agent
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 21:48 | |
| - T.N.T написа:
- Савана* написа:
А ако си стоя гладна сутринта и после не ми се яде чак толкова ..ами като си стоиш гладна..цял ден..мислиш ли, че е добре ..и че метаболизма не ти е слаб Ами аз все още не съм се отърсила от разсъждението сега не ям много и дебелея, а ако почна да ям повече ще се търкалям 2 пъти съм отслабвала с яко ядене колкото по често ядях толкова повече слабеех ама пуста тъпа психика | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 22:37 | |
| - VODNA написа:
- Аз закусвам банан.
Знам, че "смазва" стомаха. и дава енергия | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
| |
| |
Савана undercover agent
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 22:41 | |
| | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 22:45 | |
| | |
|
| |
Савана undercover agent
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 22:49 | |
| аз ще почна пак да си правя кексче от овесени трици или питка от трици със свежо сиренце Че плодове хич не мога да ям | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 22:55 | |
| абе млечните ..по-добре ги яж отделно | |
|
| |
ШОКОЛАД админ
Брой мнения : 5526 Регистриран : 11.04.2009 Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 23:01 | |
| А дали няма разлика между мъжки и женски метаболизъм!? Аз не изпитвам нужда от закуска и се чувствам по-добре ,когато не закусвам! Спазвам една друга теория - организмът се чисти до обяд и не е добре да се натоварва със стабилна закуска! Закуската може да е плод и сокове! Така ми е добре!!! | |
|
| |
ПЕРЛА AVATурист
Брой мнения : 110 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 23:54 | |
| - Савана* написа:
А ако си стоя гладна сутринта и после не ми се яде чак толкова 1000000 % зависи и за мен! От години не закусвам! Освен в дните и моментите на глезлъци или лакомия! | |
|
| |
ПЕРЛА AVATурист
Брой мнения : 110 Регистриран : 16.04.2009
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 20 Апр 2009, 23:55 | |
| - ШОКОЛАД написа:
- А дали няма разлика между мъжки и женски метаболизъм!? Аз не изпитвам нужда от закуска и се чувствам по-добре ,когато не закусвам! Спазвам една друга теория - организмът се чисти до обяд и не е добре да се натоварва със стабилна закуска! Закуската може да е плод и сокове! Така ми е добре!!!
И аз така, дори някой път и да ми се яде, гледам поне до 11-12ч. да не го правя! | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Нед 26 Апр 2009, 09:48 | |
| | |
|
| |
skolev AVAгост
Брой мнения : 24 Регистриран : 23.04.2009
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 04 Май 2009, 00:37 | |
| Въпрос към T.N.T.> вярно ли е че сутрин организмът няма нужда от сладко. Аз така и или иначе сутрин много рядко ми се преяжда нещо такова, но бях чел някъде ,че организмът сутрин няма нужда от сладко и директно си го прибира като запас(т.е. паласки).? | |
|
| |
T.N.T СПОРТЕН ГУРУ
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Пон 04 Май 2009, 01:38 | |
| - skolev написа:
- Въпрос към T.N.T.> вярно ли е че сутрин организмът няма нужда от сладко. Аз така и или иначе сутрин много рядко ми се преяжда нещо такова, но бях чел някъде ,че организмът сутрин няма нужда от сладко и директно си го прибира като запас(т.е. паласки).?
..не е вярно ..по скоро това е за вечер ..и какво разбираш под сладко..защото и някои от плодовете са сладка | |
|
| |
Божествена АVAпристрастен
Брой мнения : 3246 Регистриран : 12.04.2009
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Съб 09 Май 2009, 11:58 | |
| Без закуска не мога....става ми направо лошо ако не закуся! Покрай малчо си направих режим като неговия - не пропускам ядене! Ям по-малко и на често! | |
|
| |
VODNA Модератор
Брой мнения : 2486 Регистриран : 12.04.2009 Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете Сря 07 Апр 2010, 17:58 | |
| Защо закуската все пак е най-важното ядене за деня? Всяко едно ядене е важно, но закуската е може би най-бързият и лесен начин да подобрите здравето си и да постигнете отслабване. Как точно става това? Първо, консумирането на храна рано сутрин дава летящ старт на метаболизма и вие горите повече калории през остатъка от деня. Освен това, закуската увеличава равнището на хормона, които потиска апетита (лептин), което води до консумирането на по-малко общо калории за деня. Сутрешното хапване, също така дава сигнал на тялото, че то вече не е в състояние на глад и като резултат, то не започва да се презапасява с мазнина. Хората, които редовно ядат закуска имат доказано по-добро настроение, памет и представяне на работното място. Нека разгледаме по- детайлно механизмите, чрез които закуската прави толкова много за нас. Избягване на "състоянието на глад" Консумирането на храна на равни интервали през деня изпраща сигнали до мозъка, че тялото не гладува и така то не се презапасява с калории под формата на телесна мазнина. Когато пропуснете ядене (като, например закуската сутрин), тялото преминава в състояние на глад, при което всяка калория се складира под формата на мазнина, тъй като тялото не знае кога и какво ще е следващото ядене. Рано сутрин, организмът вече е бил без храна 10-12 часа и закуската е яденето за деня което прекъсва гладуването и задвижва метаболизма. Това означава по-малко калории складирани под формата на телесна мазнина и повече калории , които предстои да бъдат изразходвани. Ако не сте гладни сутрин, това най-вероятно се дължи на факта, че сте приучили тялото си да не очаква закуска. В този случай, започнете да хапвате нещо дребно за закуска, като свеж плод или кисело мляко. След около 2-3 седмици, тялото ви ще пренастрой вашия апетит и ще започнете да се чувствате естествено гладни сутрин, което е добре! Потискане на апетита Закуската повишава равнището на лептин - хормонът, който потиска апетита. Така, редовното ядене на закуска води до по-малко консумирани калории през целия ден. Едно скорошно изследване на хранителните дневници на 586 мъже и жени, проведено в Тексаския Университет, установява, че колкото повече храна хората консумират сутринта, толкова по-малко общо калории поемат за деня. Подобряване на паметта Редовната закуска подобрява паметта и способността за учене. Доказано е, че хората които закусват имат по-високи резултати на тестове за интелигентност, в сравнение с тези които не закусват. Поемането на храна рано сутрин повдига равнището на кръвната захар, което е необходимо за активиране на ацетилхолина - нервротрансмитер, който стимулира паметта. По-добро настроение и представяне Множество изследвания демонстрират позитивният ефект на закуската върху настроението и представянето. Изследванията сред ученици показват, че децата които закусват имат значително по-високи оценки и отсъстват значително по-малко дни от училище, за разлика от децата които не закусват. Рискът от депресия е два пъти по висок сред хората, които не закусват, а рискът от тревожност - четири пъти по-висок. По-добро хранене Хората, които закусват консумират повече хранителни вещества ежедневно, за разлика от тези които не закусват. Сутрешното ядене подобрява приема на жизненоважни хранителни вещества като калций, желязо, цинк, Б витамини и фибри. Източник: BEST FOR MYSELF | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Закусвайте за да отслабнете | |
| |
|
| |
| Закусвайте за да отслабнете | |
|