AVAdiary
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AVAdiary

ПАНАИР НА СУЕТАТА

ИндексPortalПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Да обичаш или да бъдеш обичан?

Go down 
+10
edna_jena
Божествена
VODNA
ШОКОЛАД
Do not disturb me
Gemeli
Gti
Любов
CARAMEL
ПЕРЛА
14 posters
АвторСъобщение
ПЕРЛА
AVATурист
AVATурист

Брой мнения : 110
Регистриран : 16.04.2009

Да обичаш или да бъдеш обичан? Empty
ПисанеЗаглавие: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyНед 19 Апр 2009, 11:15

Това е въпросът!
Отговори като " и двете ", няма да развият темата! farao

Случвало ви се е да имате несподелена любов, или някой да е несподелено влюбен във вас!
В двойките се случва единитя да е много по-влюбен, хлътнал, отдаден от другия!

За това става въпрос!
Кое е ценното да изживяваш любовта, или да се наслаждаваш на прилива на любов, който получаваш!
Кое е щастието!?
Върнете се в началото Go down
CARAMEL
АVAприятел
АVAприятел
CARAMEL

Брой мнения : 214
Регистриран : 13.04.2009
Послание : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyНед 19 Апр 2009, 14:34

ПЕРЛА написа:
Това е въпросът!

Случвало ви се е да имате несподелена любов, или някой да е несподелено влюбен във вас!

За това става въпрос!
Кое е ценното да изживяваш любовта, или да се наслаждаваш на прилива на любов, който получаваш!
Кое е щастието!?
Интересна тема Перла,поздравявам те Very Happy
Аз мога само да кажа,че не съм имала несподелена любов и
ако е имало нещо подобно то не бих могла да го нарека любов.
Винаги единия обича повече в една връзка,
като с времето нещата се променят и ролите се сменят,
защото все пак трябва да има някакъв баланс.
Естествено че няма нищо по-хубаво от това
да обичаш и да бъдеш обичан.....
но наистина не знам кое е по-доброто.
Когато обичаш,страдаш повече,повече изживяваш нещата
по емоционален си и понякога преценката е неправилна,но от друга страна
се увстваш истински жив човек,сякаш можеш всичко,поне при мен е така
тази любов ми дава всичко,което ми е нужно в този живот
дава ми сила да се боря с всичко останало,и всичко което правя има смисъл.
Не знам не мога да го обесня,защото усещам че се обърквам,но е прекрасно да обичаш
Имало е моменти в живота ми когато съм си мислила че е много по-хубаво да бъдеш обичан,отколкото да обичаш,но тогава нещата не са пълни,тогава сякаш се губи целият смисъл на всичко което написах горе Rolling Eyes
абе не знам само знам че когато аз обичам и съм обичана,вървя по улицата с усмивка
и не ми пука от абсолютно нищо,щастлива съм,мога да го изкрещя на всички,каквото и да правя е сякаш летейки,сякаш механично,и в главата ми е само тази любов и се усещам как всичко което правя има смисъл Very Happy
Любов
Модератор
Модератор
Любов

Брой мнения : 7015
Регистриран : 12.04.2009
Послание : Когато обичаш ,не се съмняваш..,не се противопоставяш и не забраняваш...Когато обичаш,вярваш,даваш и се наслаждаваш!

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyНед 19 Апр 2009, 17:39

Ох,трудно ми е да отговоря на въпроса ти?
Ще кажа и двете,колкото и да не ти се хареса.
Искам да обичам,защото това за мен е живота.
Така ,се чувствам жива,пълноценна,вярвам,
че любовта е движещата сила във вселената.
Ако не ме гъделичка това чувство на нежност ,
тръпката от срещата с любимия...тогава,всичко губи смисъл.
Но ,от друга страна искам да получавам точно толкова любов,
колкото дарявам..за да се чувствам нужна,желана и обичана..
че даже и малко повече
Laughing
Gti
АVAприятел
АVAприятел
Gti

Брой мнения : 325

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyНед 19 Апр 2009, 21:19

CARAMELITA писа:
Цитат :
Когато обичаш,страдаш повече,повече изживяваш нещата
по емоционален си и понякога преценката е неправилна,но от друга страна
се увстваш истински жив човек,сякаш можеш всичко,поне при мен е така
тази любов ми дава всичко,което ми е нужно в този живот
дава ми сила да се боря с всичко останало,и всичко което правя има смисъл.
Не знам не мога да го обесня,защото усещам че се обърквам,но е прекрасно да обичаш
Имало е моменти в живота ми когато съм си мислила че е много по-хубаво да бъдеш обичан,отколкото да обичаш,но тогава нещата не са пълни,тогава сякаш се губи целият смисъл на всичко което написах горе
Това много се припокрива с моите разбирания.Била съм силно обичана ,но съзнателно избрах да обичам и изживявам най-хубавите си мигове,естесвенно ако не беше споделено ,едвали щях да съм щастлива.Определено обичащият е по-щастлив от обичания,десетократно,по-принцип избягвам крайни мнения,но затова съм сигурна.
Gemeli
AVAтьор
AVAтьор
Gemeli

Брой мнения : 75

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyНед 19 Апр 2009, 22:56

По принцип и двете, но при мен никога не се е получавало такова, ако мога да нареча съвпадение! Винаги аз съм обичала повече ........ не мога да кажа, че не съм обичана, но определно твърдя че аз обичам по-силно!
Do not disturb me
AVAЛюбист
AVAЛюбист
Do not disturb me

Брой мнения : 870
Послание : Винаги търсеща

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyПон 20 Апр 2009, 17:10

Мисля,че ти да обичаш няма по хубаво от това.
Ставаш по-добър към хората.
Иначе и двете заедно е префектно Wink
ШОКОЛАД
админ
админ
ШОКОЛАД

Брой мнения : 5526
Регистриран : 11.04.2009
Послание : Идвам от миналото, отивам в бъдещето!!!

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyВто 21 Апр 2009, 00:27

Обичам да ОБИЧАМ! Темата е много хубава и ,според мен,има връзка с въпроса дали умеем да обичаме?! Способността да преливаш от любов,да даряваш любов,да прегръщаш с любов е ...Уникално! и много по-неегоистично от това,да се стремиш да получаваш любов или да просиш любов,или да ангажираш с любов...
ПЕРЛА
AVATурист
AVATурист

Брой мнения : 110

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyВто 21 Апр 2009, 11:25

ШОКОЛАД написа:
Обичам да ОБИЧАМ! Темата е много хубава и ,според мен,има връзка с въпроса дали умеем да обичаме?!....

Направо си е естесвено продължение!
Да обичаш е не само чувство, а благодат, с който трябва да бъдеш надарен, това не е възможност да си поръчаш хубаво капучино в заведение, да си платиш сметката и да излезеш!
Не е да си заобикелен с десет обожатели, защото не е гаранция дали обичаш!
Да обичаш е шанс, различен от този да си в двойка, семейство, или да си щастлив по друга причина.
Да обичаш е шанс да бъдеш наранен по най-силния и неповторимо сладък начин.
Ох, още ми се пише...
Да си обичан, означава да си закрилен, спокоен, неразстърсен...хубаво ти е, но си далече от щастието.
VODNA
Модератор
Модератор
VODNA

Брой мнения : 2486
Послание : Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш!

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyЧет 23 Апр 2009, 13:00

Разбира се, че искам да бъда обичана.
Искам да срещам взаимност в чувствата си.
Немога да си кривя душата, че ако обичам само аз, а насреща ми се отговаря с безразличие, това ще ме прави щастлива. Напротив!
Хората сме малко или много егоисти. Мислим и за себе си, даже в много случаи първо за себе си. Защо не си го признаваме?
Божествена
АVAпристрастен
АVAпристрастен
Божествена

Брой мнения : 3246

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyЧет 23 Апр 2009, 13:47

VODNA написа:
Разбира се, че искам да бъда обичана.
Искам да срещам взаимност в чувствата си.
Немога да си кривя душата, че ако обичам само аз, а насреща ми се отговаря с безразличие, това ще ме прави щастлива. Напротив!
Хората сме малко или много егоисти. Мислим и за себе си, даже в много случаи първо за себе си. Защо не си го признаваме?

И аз си мисля в тази насока...
Обичам да обичам!
Но кагато отсреща не получаваш същото това ме наранява...
Няма завършеност и развитие така еднопосочно само...
Няма хармония...
Но обичта има много измерения - към природа, животни, предмети...
Налага се да даваш без да получаваш - а що се отнася до обичта това не е жертва, а напротив удоволствие!
edna_jena
AVAгост
AVAгост
edna_jena

Брой мнения : 41
Регистриран : 23.04.2009
Послание : София

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyЧет 23 Апр 2009, 19:32

Моят опит ми показа,че не е много здравословно да обичаш.Най-добре се чувства човек,когато и го обичат и той обича,но понеже ми писна да ме боли сега мен ме обичат и след,като съм 100% сигурна,че съм обичана и аз заобичах.
ДАНИ_77
AVAгост
AVAгост
ДАНИ_77

Брой мнения : 8
Регистриран : 24.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyПон 27 Апр 2009, 17:01

Аз съм егоистка!
Обичам да ОБИЧАМ,но повече обичам да съм ОБИЧАНА.
Винаги в една връзка единия обича повече и предпочитам това
да не съм аз.Разбира се обичам човека до мен,но не с тази голяма
и себеотдаваща любов,каквато изпитва той.
BilyAna
АVAприятел
АVAприятел
BilyAna

Брой мнения : 321
Регистриран : 21.04.2009
Послание : джумайка:)

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyПон 27 Апр 2009, 18:58

Независимо дали по едно и също време, или в различни периоди от живота ни, трябва да сме опитали и от двете.
Ако не сме изпитвали съмнението, огъня, томителната радост, които любовта носи, няма да познаваме себе си, емоциите си, усещанията си...
Ако не са ни обичали никога (или не го знаем), ако не са правили чудеса за нас, няма да имаме самочувствието на пълноценни хора...
Тук не говоря за споделената силна любов, която е идеалът. По-скоро за онези по-често срещани варианти, които стоят в основата на книжните или филмови сюжети за любовни триъгълници, карета или многоъгълнициSmile))))))))
Фрина
Модератор
Модератор
Фрина

Брой мнения : 8407
Регистриран : 22.04.2009
Послание : Там, където има ЛЮБОВ...

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyСъб 09 Май 2009, 18:42

ПЕРЛА написа:
Това е въпросът!

За това става въпрос!
Кое е щастието!?

Сигурна ли си?... Аз пък съм стигнала до извода, че любовта е взаимнааааааа... Другото не е любов. Няма такова нещо като единя обича, другия не. Или любовта е дошла при тях или не... Ако единият мисли, че обича, а другият -- не. То тогава има два варианта: или първият да се заблуждава и да фантазира и да си има разни нереални представи.... Или вторият да не иска да си признае, че обича - не иска да прогледне!!!! .
Marginal
AVATурист
AVATурист
Marginal

Брой мнения : 172
Регистриран : 22.05.2009
Послание : Монреал, Канада

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? EmptyПет 26 Юни 2009, 09:05

ПЕРЛА написа:
Това е въпросът!

За това става въпрос!
Кое е щастието!?
Разбира се че това се е случвало на всички.
Но не там е въпроса.
Най-важното е, че да обичаш I love you , значи да даваш всичко от себе си безвъзвратно и да не правиш сметка, другия колко и защо те обича и подобни.
http://www.forumnaizgonenite.com
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Да обичаш или да бъдеш обичан?   Да обичаш или да бъдеш обичан? Empty

Да обичаш или да бъдеш обичан?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» ИЗКУСТВОТО ДА ОБИЧАШ
» ДА ИМАШ ИЛИ ДА БЪДЕШ

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
AVAdiary :: В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ :: Философия на ежедневието-
Идете на: